26.6.10

Θέρμανση της Καστοριάς από τη λίμνη της

Τη θερμότητα του νερού της λίμνης της Καστοριάς, κατά τους χειμερινούς μήνες, σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν επιστήμονες και αυτοδιοίκηση, το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να παρέχουν τηλεθέρμανση σε όλη την πόλη.

Έκδηλώσεις για την πρώτη επέτειο του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον

Χιλιάδες θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον θα παραβρεθούν στις εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο για την πρώτη επέτειο θανάτου του, ενώ πολλοί αναμένεται να βρεθούν στο νεκροταφείο του Λος Άντζελες όπου βρίσκεται ο τάφος του βασιλιά της ποπ.

ΟΣΕ: "Δεν θα απολυθούν εργαζόμενοι" δήλωσε ο Δ.Ρέππας



    Τη δέσμευση ότι θα περιφρουρηθούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ και ότι οι περίπου 2.000 που έχει εκτιμηθεί ότι είναι πλεονάζον προσωπικό, σε σύνολο 6.500, δεν θα απολυθούν, αλλά θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες, έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας.

Ευθανασία: Ιστορική απόφαση στη Γερμανία



   Η διακοπή της μηχανικής στήριξης των ζωτικών λειτουργιών ασθενούς δεν αποτελεί έγκλημα, εάν αυτή είναι η θέληση του ασθενούς, αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας σε μία ιστορική του απόφαση που ενισχύει το δικαίωμα στην παθητική ευθανασία.

25.6.10

Η διαδρομή της βόμβας που εξερράγει στο γραφείο του Μ. Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη



   Μηχανισμός που για πρώτη φορά συναντάται στην Ελλάδα, ήταν το πακέτο-βόμβα που εξερράγη χθες το βράδυ στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, λίγα μόλις μέτρα από το γραφείο του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον υπασπιστή του, αστυνομικό υποδιευθυντή Γιώργο Βασιλάκη.

Το σχέδιο νόμου για το νέο ασφαλιστικό στη Βουλή - Προβλήματα αντισυνταγματικότητας

   Σημαντική χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο επικύρωσε τη σχετική απόφαση.

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Τί προβλέπει για όρια ηλικίας, συντάξεις, κλπ

   Το σχέδιο νόμου για το νέο ασφαλιστικό σύστημα έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Λοβέρδος. Περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στο δημόσιο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, ενώ μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες αλλαγές ανά διετία μετά το 2011 στη βάση αναλογιστικών μελετών.

Μουντιάλ 2010: Χθεσινά αποτελέσματα αγώνων 25 Ιουνίου (πέρασαν Βραζιλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Χιλή)

   Η Πορτογαλία και η Βραζιλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο Ντέρμπαν, οριστικοποιώντας την πρόκρισή τους στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η "Σελεσάο" κατέκτησε την πρώτη θέση του 7ου ομίλου με 7 βαθμούς, δύο περισσότερους από τους Πορτογάλους.

Η οικονομική κρίση επηρεάζει το επίπεδο διατροφής των Ελλήνων

Η οικονομική κρίση φαίνεται πως απειλεί το επίπεδο της διατροφής των Ελλήνων καθώς σχεδόν ένας στους τέσσερις (24%) δηλώνει ότι είναι έτοιμος να υποβαθμίσει την ποιότητα των τροφίμων που προμηθεύεται ακόμα και αν αυτά αφορούν την διατροφή των παιδιών του.

Τοπαλίδης: «Πέντε μήνες πριν ενημερώσαμε την ΕΠΟ ότι δεν θα συνεχίζαμε»

Από τις αρχές του χρόνου είχαν λάβει, τόσο ο Οτο Ρεχάγκελ όσο και ο Γιάννης Τοπαλίδης, την απόφαση να αποχωρήσουν μετά το Μουντιάλ, όπως επισήμανε ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητής της εθνικής ομάδας, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣπορ FM".

Έναρξη ερευνών για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα

   Έναρξη ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους ανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Real.

Μουντιάλ 2010: Οι αγώνες σήμερα 25 Ιουνίου

    Το κορυφαίο ματς του 7ου ομίλου, και ένα από τα σημαντικότερα, έως τώρα της διοργάνωσης, θα  διεξαχθεί στο «Μαμπχίμπα» του Ντέρμπαν, με την Πορτογαλία να κοντράρεται με τη Βραζιλία, στο πλαίσιο της 3ης ημέρας.

Έρευνες της αστυνομίας του Βελγίου στην έδρα της Καθολικής Εκκλησίας για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

   Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στην έδρα της Καθολικής Εκκλησίας στο Βέλγιο μετά τις καταγγελίες που έγιναν εναντίον εκκλησιαστικών για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών.

Γενική απεργία και στην Ιταλία


   Εκατοντάδες χιλιάδες Ιταλοί αναμένεται να βγουν σήμερα στους δρόμους, συμμετέχοντας στην γενική απεργία που κηρύχθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.

Πόντιος εξάγει ρούχα στην Κίνα! Και δεν είναι ανέκδοτο

Ενώ οι μεγαλύτερες αυστραλιανές επιχειρήσεις ρουχισμού έχουν κλείσει τα εργοστάσιά τους στην Αυστραλία και έχουν μεταφέρει τις μονάδες παραγωγής στην Κίνα ένας δραστήριος Πόντιος της Μελβούρνης, όχι μόνο άντεξε στον ανταγωνισμό των κινέζικων ειδών ρουχισμού, που κατακλύζουν την αυστραλιανή αγορά αλλά εξάγει τα δικά του προϊόντα στην μεγαλύτερη βιομηχανική χώρα του κόσμου!

Παναθηναϊκός: Μύλος η κατάσταση (απάντηση Βαρδινογιάννη σε Βγενόπουλο και δήλωση Πατέρα κατά Βαρδινογιάννη)

Σε αντίθεση με την ήπιων τόνων ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί ο Ανδρέας Βγενόπουλος, με την οποία ουσιαστικά αποχωρεί, επί του παρόντος, τουλάχιστον, από την διεκδίκηση της αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης επέλεξε να...παίξει πιο επιθετικά.

24.6.10

Ο θηλασμός κάνει καλό στα παιδιά

Άλλη μια έρευνα έρχεται να δείξει ότι τα μωρά που θηλάζουν, είναι πιο υγιή. Τα μωρά είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν αναπνευστική η γαστρεντερική λοίμωξη, αν οι μητέρες τους τα έχουν μόνο θηλάσει επί τουλάχιστον έξι μήνες, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα.

Νέος πρόγονος του ανθρώπου, ηλικίας 3,58 εκατ. ετών

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων βρήκε στην Αιθιοπία και μελέτησε ένα τμήμα σκελετού ηλικίας 3,58 εκατ. ετών, που εκτιμούν ότι ανήκει σε ένα πρώιμο πρόγονο του ανθρώπου, συγγενή της διάσημης «Λούσι» και αρχαιότερο κατά περίπου 400.000 χρόνια σε σχέση με αυτήν.

Η ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων στις 7 Ιουλίου

Από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας, Γιάννη Πανάρετου, ανακοινώθηκε ότι, η διαδικασία της βαθμολόγησης των γραπτών όσων συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Η ανακοίνωση των βαθμολογιών στα Λύκεια της χώρας αναμένεται να γίνει στις 7 Ιουλίου.

Αυξάνονται οι συντελεστές ΦΠΑ από 1ης Ιουλίου

Αυξάνονται από την 1η Ιουλίου 2010 οι συντελεστές του ΦΠΑ με βάση τις διατάξεις του τελευταίου φορολογικού νόμου. Σχετική εγκύκλιο προς όλες τις ΔΟΥ απέστειλε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών στην οποία παρέχονται διευκρινίσεις για την εφαρμογή του μέτρου.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο από την 1η Ιουλίου θα ισχύουν τα ακόλουθα:

Μουντιάλ 2010: Χθεσινά αποτελέσματα 24 Ιουνίου (αποκλείστηκε η Ιταλία)

Η Σλοβακία νίκησε 3-2 την Ιταλία στο "Ελις Παρκ" του Γιοχάνεσμπουργκ, πέρασε στους "16" του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου και άφησε εκτός την κάτοχο του τίτλου. Τα γκολ πέτυχαν οι Βίτεκ (25΄, 74΄), Κοπούνεκ (89΄), ενώ για τους Ιταλούς σκόραραν οι Ντι Νατάλε (81΄), Κουαλιαρέλα (+90΄).

Έκρηξη βόμβας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με θύμα τον υπασπιστή

Ο 52χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής Γιώργος Βασιλάκης είναι το θύμα της βομβιστικής ενέργειας που σημειώθηκε στο γραφείο του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης, στον 7ο όροφο του υπουργείου στην λεωφόρο Π. Κανελλοπούλου 4, λίγα μόλις μέτρα από το προσωπικό γραφείο του ίδιου του κ. Χρυσοχοΐδη.

Ποδηλάτες - κούριερ στην Αθήνα


Το δέμα, βάρους έξι κιλών, έπρεπε να φτάσει στην άλλη πλευρά της Αθήνας, το αργότερο μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι. Και ήταν ήδη 12, με το γνωστό κυκλοφοριακό κομφούζιο να μαίνεται στους δρόμους. Η Άννα δεν το σκέφτηκε πολύ. Σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε τον Χάρη, έναν από τους πρώτους ποδηλάτες-κούριερ στην Ελλάδα.

Πρότυπος οικισμός με δίκτυο οπτικών ινών στην Κοζάνη

Στα δυτικά της Κοζάνης, σε απόσταση δύο-τριών χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, βρίσκεται ένας πρότυπος οικισμός. Οι κάτοικοί του απολαμβάνουν υπηρεσίες Διαδικτύου, τηλεοπτικών προγραμμάτων κατ’ επιλογή, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εικονοτηλεφώνου και τηλεκπαίδευσης, σε ταχύτητες που είναι εκατοντάδες φορές γρηγορότερες από την τεχνολογία ενσύρματης παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου.

Νέο σχολείο: Αλλαγές στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο


   Για το "νέο σχολείο" μίλησε η υπουργός Παιδείας , Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε και παρουσιάσθηκε το βιβλίο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διδακτικού Προσωπικού των ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) με θέμα : " Η αναβάθμιση του Λυκείου και τα Συστήματα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση".

Ο Φώτης Κουβέλης προανήγγειλε νέο κόμμα

  Ένα βήμα πριν από την τυπική ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου κόμματος βρίσκεται ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος σε σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξή του τόνισε ότι "ιδρύουμε το κόμμα της ανανεωτικής και δημοκρατικής αριστεράς.

Γενική απεργία στη Γαλλία



   Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις έχει προκαλέσει σε ολόκληρη τη Γαλλία η γενική απεργία που κήρυξαν τα συνδικάτα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια της κυβέρνησης για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία



   Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν υπερταχεία τους χτύπησε ενώ πέρναγαν τις γραμμές του τρένου κοντά στη Βαρκελόνη, μετέδωσαν σήμερα Πέμπτη Ισπανικά ΜΜΕ.

Επέστρεψε η Εθνική Ελλάδας από τη Νότια Αφρική

Χωρίς τον Οτο Ρεχάγκελ, που παρέμεινε στην Νότια Αφρική, για να παρακολουθήσει αγώνες του Μουντιάλ, επέστρεψε η αποστολή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, που αποκλείσθηκε από την κορυφαία διοργάνωση, με απολογισμό μία νίκη και δύο ήττες.

Παναθηναϊκός: Ο Βγενόπουλος δεν έκανε αποδεκτή την αντιπρόταση του Βαρδινογιάννη (η επιστολή)

Με επιστολή που απέστειλε σήμερα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και κοινοποίησε στα ΜΜΕ, ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν έκανε αποδεκτή τη χθεσινή αντιπρόταση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αναφορικά με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Διεθνές μίτινγκ «Πάτρα 2010» την Τετάρτη 30 Ιουνίου


Το διεθνές μίτινγκ «Πάτρα 2010», που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Δημήτρη Τόφαλου, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30 Ιουνίου στο Παμπελοποννησιακό στάδιο. Αρκετοί γνωστοί ξένοι αθλητές και αθλήτριες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγωνιστούν και οι περισσότεροι οριστικοποίησαν πλέον την συμμετοχή τους.

Απίστευτο! 10 ώρες αγώνας τένις στο τουρνουά Γουίμπλεντον χωρίς νικητή, συνεχίζουν αύριο για τρίτη μέρα



   Κάθε ρεκόρ σπάει η αναμέτρηση ανάμεσα στον Αμερικανό Τζον Αϊσνερ και τον Γάλλο Νικολά Μαού, για τον πρώτο γύρο του τουρνουά Γουίμπλεντον. Το συγκεκριμένο παιχνίδι άρχισε χθες και διακόπηκε λόγω σκότους μετά την ολοκλήρωση του τέταρτου σετ, με τους δύο τενίστες ισόπαλους 2-2. Σήμερα ξαναβρέθηκαν στο γήπεδο Νο18 των εγκαταστάσεων του Λονδίνου για να ολοκληρώσουν το ματς, αλλά τελικά ανανέωσαν εκ νέου το ραντεβού τους για αύριο.

Το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ στη Βουλή (οι αλλαγές στην Υγεία)

   Τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού και επίλυσης πολυετών προβλημάτων, βάσει και των νέων οικονομικών δεδομένων της χώρας, του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) μέσα από τις βασικές κατευθύνσεις του νέου σχεδίου νόμου, παρουσίασε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Μουντιάλ 2010: Οι αγώνες σήμερα 24 Ιουνίου

    Τον πρώτο λόγο για τη νίκη και την πρόκριση θα έχει η Παραγουάη στο παιχνίδι κόντρα στη Νέα Ζηλανδία, στο πλαίσιο της 3ης ημέρας του 6ου ομίλου του Μουντιάλ (17:00), που θα διεξαχθεί στο «Πίτερ Μμποκάμπα» του Πολοκουάνε.

Παναθηναϊκός: Ο Βαρδινογιάννης θέτει τους δικούς του όρους στον Βγενόπουλο

Τους δικούς του όρους θέτει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στον Ανδρέα Βγενόπουλο, απαντώντας στην πρόταση του τελευταίου για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Εθνική Ελλάδας: Νέος προπονητής ο Φερνάντο Σάντος


Με δηλώσεις του από το αεροδρόμιο, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής από τη Νότια Αφρική, ο Σοφοκλής Πιλάβιος επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι ο Φερνάντο Σάντος θα είναι ο επόμενος προπονητής της εθνικής ομάδας.

Μουντιάλ 2010: Χθεσινά αποτελέσματα 23 Ιουνίου (προκρίθηκαν Γερμανία και Γκάνα, Αγγλία και ΗΠΑ)

Με γκολ του Οζίλ στο 60' η Γερμανία νίκησε 1-0 την Γκάνα στο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ, για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου, αλλά προκρίθηκαν και οι δύο. Η Γερμανία ως πρώτη θα βρεθεί αντίπαλος με την Αγγλία στις 27/6, ενώ η Γκάνα ως δεύτερη θα παίξει με τις ΗΠΑ στις 26/6.

23.6.10

Αποχωρεί ο Ρεχάγκελ από την εθνική Ελλάδας όπως ενημέρωσε χθες βράδυ τους διεθνείς

   Το «τέλος εποχής» του Ότο Ρεχάγκελ στην τεχνική ηγεσία της εθνικής σηματοδότησε η χθεσινοβραδυνή ήττα 2-0 από την Αργεντινή για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Γερμανός ομοσπονδιακός, ο οποίος ανέλαβε τα «ηνία» της γαλανόλευκης το 2001, αποχωρεί μετά από εννέα χρόνια από το «τιμόνι» της εθνικής.

Δηλώσεις Ρεχάγκελ για τον αγώνα της Ελλάδας με την Αργεντινή

Υπερήφανος για την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές του δήλωσε ο Ότο Ρεχάγκελ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα Ελλάδα-Αργεντινή. Παράλληλα, ο γερμανός τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος δεν θέλησε να απαντήσει αν η αναμέτρηση με την «αλμπισελέστε» ήταν ο τελευταίος του στον πάγκο της Ελλάδας, ύστερα από εννέα χρόνια παρουσίας.

Ο Μέσι για τον αγώνα με την Ελλάδα: "Με έπαιξαν βρώμικα"


Ο Λιονέλ Μέσι, που αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα (MVP), προφανώς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η αμυντική τακτική της ελληνικής ομάδας τον είχε περιορίσει αφήνοντάς τον για ακόμη έναν αγώνα χωρίς γκολ με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής.

Πρόταση Βγενόπουλου για αγορά του Παναθηναϊκού


Πρόταση για αγορά των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που βρίσκονται στην κατοχή του Γιάννη Βαρδινογιάννη, έκανε σήμερα ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Στην ανακοίνωση-πρόταση που εξέδωσε σήμερα και έχει αποδέκτη τον «Τζίγκερ», επισημαίνει ότι εκτός της εξαγοράς είναι διατεθειμένος να προχωρήσει και σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 23 εκατομμύρια ευρώ, διευκρινίζοντας πως εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο την προεδρία και τη διαχείριση της ομάδας εν λευκώ, για τα επόμενα δύο χρόνια, θα αναλάβει ο Νίκος Πατέρας.

Συλλαλητήριο σήμερα 23 Ιουνίου από το ΠΑΜΕ - Απεργία στα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά


   Συλλαλητήριο στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν το πρωί χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαίοι, ανταποκρινόμενοι στην αγωνιστική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στις αλλαγές των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού.

Δεμένα τα πλοία σήμερα 23 Ιουνίου στο λιμάνι του Πειραιά


   Ενταση επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά. Κανένα πλοίο δεν έχει αποπλεύσει από το πρωί για τα νησιά του Αιγαίου αλλά και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, καθώς συνδικαλιστές των δύο σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ βρίσκονται στους καταπέλτες των πλοίων και δεν επιτρέπουν την είσοδο των επιβατών.

22.6.10

Μουντιάλ 2010: Ελλάδα - Αργεντινή 0-2 (αντίο με ψηλά το κεφάλι)


Το ταξίδι της Εθνικής Ελλάδας στον "μαγικό κόσμο" του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής τελείωσε απόψε, στο γήπεδο "Πίτερ Μοκάμπα", στο ορεινό Πολοκουάνε. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κοίταξε στα μάτια την παγκόσμια υπερδύναμη Αργεντινή, μόχθησε όσο μπορούσε απέναντι σε μερικούς από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς αστέρες του πλανήτη αλλά ηττήθηκε με 2-0,

Μουντιάλ 2010: Χθεσινά αποτελέσματα 22 Ιουνίου (ναυάγιο Γαλλίας)


Η Νότια Αφρική επικράτησε 2-1 της Γαλλίας στο "Φρι Στέιτ" του Μπλούμφοντεϊν, στον τελευταίο αγώνα των δύο ομάδων για το 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς αμφότερες αποκλείστηκαν από τον 1ο όμιλο της διοργάνωσης.

Απεργία (αποχή) των δικηγόρων από 23 Ιουνίου εώς 7 Ιουλίου

    Την αποχή των δικηγόρων από κάθε διαδικασία από 23.6.2010 έως και 7.7.2010 αποφάσισε ομόφωνα -σύμφωνα με ανακοίνωση- και με την καθολική συμμετοχή, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος.





Στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 24 Ιουνίου


    Κανονικά θα λειτουργήσει όλο το πλέγμα των δρομολογίων του ΟΣΕ, παρά τις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη.

Παράνομη η απεργία στα πλοία την Τετάρτη 23 Ιουνίου

   Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο Πειραιά την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο Τετάρτη δύο ναυτεργατικά σωματεία -Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και "Στέφενσον"- δεχόμενο την αίτηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Όλες οι αλλαγές (οι βασικές διατάξεις - όρια ηλικίας)

      Με βάση το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό στον δημόσιο τομέα, η εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο θα πραγματοποιηθεί έως και την 31η Δεκεμβρίου 2013.

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο και εργασιακά θέματα μαζί στη Βουλή

   Στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα ενσωματωθούν τα εργασιακά θέματα τα οποία επρόκειτο να ρυθμιστούν με Προεδρικό Διάταγμα, με απόφαση του πρωθυπουργού, και θα κατατεθούν μαζί με αυτό προς ψήφιση από την Βουλή.