10.7.10

Η Τζένιφερ Λόπεζ ακύρωσε την συναυλία της στην κατεχόμενη Κύπρο ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις

Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες σ' όλο τον κόσμο που αντέδρασαν μέσω ηλεκτρονικών σελίδων και δυο Αμερικανοί πολιτικοί, συνέβαλαν καθοριστικά για να ακυρωθεί η προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου συναυλία της διεθνούς φήμης τραγουδίστριας και ηθοποιού, Τζένιφερ Λόπεζ, στην κατεχόμενη Κύπρο.

Ο χαρακτήρας καθορίζεται από τις ορμόνες

Ο χαρακτήρας μας είναι ζήτημα μερικών ορμονών: της τεστοστερόνης, των οιστρογόνων, της σεροτονίνης, της οξυτοκίνης, της νοραδρεναλίνης και της ντοπαμίνης.

Κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων την Τρίτη 13 Ιουλίου

Σε τρίωρη κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας θα προχωρήσουν την Τρίτη, 13 Ιουλίου, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, οι δημοτικοί υπάλληλοι, ύστερα από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Οι ανώτατες τιμές πώλησης προϊόντων στα κυλικεία των πλοίων


    Σύμφωνα με την αγορανομική διάταξη για τους όρθιους πελάτες των κυλικείων, που λειτουργούν στα επιβατηγά πλοία (και όχι μόνον), ισχύει περιορισμός στην ανώτατη τιμή πώλησης συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα.

Αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών


   Τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και τον εξορθολογισμό για τις μετεγγραφές φοιτητών, που ορίζονται με τροπολογία του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, θα πρέπει να έχουν υπόψη τους στο εξής, οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, οι οποίοι καταθέτουν από τις 7 Ιουλίου και έως τις 20 του μηνός, τα μηχανογραφικά τους.

Ημιυπαίθριοι: Αρχίζει η πληρωμή του προστίμου από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου


   Οι πολίτες, που προβαίνουν στην ρύθμιση ημιυπαίθριων χώρων, θα πρέπει να προσκομίζουν, από τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου, το έντυπο υπολογισμού του ειδικού προστίμου, που θα έχουν πάρει, συμπληρωμένο από την πολεοδομική υπηρεσία, με επικολλημένο τον κωδικό πληρωμής.

Εκτεταμένοι έλεγχοι για φοροδιαφυγή και λουκέτο σε καταστήματα



    Εκατοντάδες φορολογούμενους, οι οποίοι έχουν βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη εκατομμυρίων ευρώ προς την εφορία και παράλληλα κατέχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, εντόπισε με στοχευμένη διασταύρωση του περιουσιολογίου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.

Μουντιάλ 2010: Ο μικρός τελικός σήμερα

Ουρουγουάη και Γερμανία θα αναμετρηθούν σήμερα (21:30), στο «Νέλσον Μαντέλα» του Πορτ Ελίζαμπεθ, στο μικρό τελικό του Μουντιάλ, αναζητώντας τη νίκη γοήτρου και την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο τουρνουά.

Μουντιάλ 2010: Το χταπόδι προέβλεψε νίκη της Ισπανίας στον τελικό

Την Ισπανία δίνουν νικήτρια του Μουντιάλ 2010 τα προγνωστικά του Πολ, του χταποδιού που φιλοξενείται στο ενυδρείο του Ομπερχάουζεν την Γερμανίας και το οποίο στα ημιτελικά προέβλεψε την επικράτηση της Ισπανίας επί των «πάντσερ» του Γιόακιμ Λεβ.

Ανταλλαγή κατασκόπων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία



   Το αεροπλάνο που μετέφερε τους ρώσους μυστικούς πράκτορες που κατηγορούνταν ότι εργάζονταν για τη Δύση και οι οποίοι αποτέλεσαν το αντικείμενο μιας ανταλλαγής ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, προσγειώθηκε στην Ουάσινγκτον, μετέδωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

8.7.10

Απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς σήμερα Πέμπτη 8 Ιουλίου (χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό, λεωφορεία, τρόλει, Τραμ και Προαστιακό)

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνει το Λεκανοπέδιο Αττικής, από τις 6 το πρωί, μέχρι στις 6 το πρωί της Παρασκευής, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

7.7.10

Απεργία στα πλοία σήμερα Πέμπτη 8 Ιουλίου - Ακυρώσεις και αλλαγές στις πτήσεις των αεροπλάνων

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη απεργία η ΠΝΟ δεν είχε συμμετάσχει, πλην δύο σωματείων, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Απεργία σήμερα Πέμπτη 8 Ιουλίου (συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες, εφορίες, τράπεζες, στα νοσοκομεία, στους δήμους, κλπ)

Νέα γενική απεργία έχουν κηρύξει για την Πέμπτη 8 Ιουλίου, ημέρα της ψηφοφορίας του ασφαλιστικού νομοσχδίου, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στην Πλ.Κλαυθμώνος στις 10 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 11πμ.

Μουντιάλ 2010: Γερμανία-Ισπανία για το δεύτερο εισιτήριο του τελικού

Οι δύο ομάδες που έχουν παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο στο Μουντιάλ, αναμετρώνται σήμερα (21:30 ώρα Ελλάδας) στο Ντέρμπαν, με έπαθλο ένα εισιτήριο για τον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης. Η Γερμανία και η Ισπανία, λοιπόν, θα διεκδικήσουν την πρόκριση, σ΄έναν αγώνα που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο τελικός του παγκοσμίου κυπέλλου.

Μουντιάλ 2010: Η Ολλανδία στον τελικό

Το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο της ιστορίας της θα διεκδικήσει το βράδυ της Κυριακής η Ολλανδία, με την ελπίδα ότι αυτή την φορά θα "σπάσει" η κακοδαιμονία που είχε στους δύο τελικούς που συμμετείχε (1974, 1978) όταν ηττήθηκε διαδοχικά από Γερμανία και Αργεντινή.

6.7.10

Νέα περιπέτεια με την υγεία του αντιμετώπισε ο Δημήτρης Μητροπάνος

Νέα περιπέτεια με την υγεία του είχε στη Νέα Υόρκη ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε την Πέμπτη το βράδυ (τοπική ώρα) η συναυλία του στο φημισμένο Radio City Music Hall του Μανχάταν, όπου πάνω από 3,500 ομογενείς αποθέωσαν τον βάρδο του λαϊκού μας τραγουδιού, ο Μητροπάνος αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Νέα ταινία από τον Γούντι Άλεν με πρωταγωνίστρια την Κάρλα Μπρούνι

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γούντι Άλεν, στην οποία πρωταγωνιστεί η Κάρλα Μπρούνι, η σύζυγος του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ξεκίνησαν σήμερα "διακριτικά" στο Παρίσι.

Γενική απεργία την Πέμπτη 8 Ιουλίου για το ασφαλιστικό (δεμένα και τα πλοία)

Στο μεταξύ, νέα γενική απεργία έχουν κηρύξει για την Πέμπτη, ημέρα της ψηφοφορίας του ν/σ, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.

Οι πρώτοι μήνες του 2010 ήταν οι θερμότεροι όλων των εποχών

Οι πρώτοι πέντε μήνες του 2010 ήταν οι θερμότεροι που έχουν καταγραφεί από την έναρξη της καταγραφής των θερμοκρασιών, το 1880, σύμφωνα με μια έκθεση του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Κλιματολογικών Στοιχείων.

Μουντιάλ 2010: Ουρουγουάη-Ολλανδία σε λίγο για μια θέση στον τελικό

Οι δύο ευχάριστες εκπλήξεις του Μουντιάλ, Ολλανδία και Ουρουγουάη, διεκδικούν απόψε (21:30 ώρα Ελλάδας) στο Κέιπ Τάουν, το εισιτήριο για τον τελικό του Μουντιάλ, σε μία αναμέτρηση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

5.7.10

Θερινές εκπτώσεις στις 15 Ιουλίου

Επ' ευκαιρία της έναρξης των θερινών εκπτώσεων οι οποίες σύμφωνα με το νόμο θα αρχίσουν την Πέμπτη, 15 Ιουλίου και θα λήξουν την Τρίτη, 31 Αυγούστου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και τους 257 Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της σε όλη την χώρα, ώστε να ενημερώσουν έγκαιρα όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις των περιοχών τους, να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Οι ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών

Στις ρυθμίσεις που αφορούν το συνταξιοδοτικό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, αναφέρεται ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που εκδόθηκε αργά το μεσημέρι για το θέμα.

Τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων αναρτώνται την Τρίτη 6 Ιουλίου

Αναρτώνται αύριο στα λύκεια όλης της χώρας τα αποτελέσματα των βαθμολογιών στα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων. Αμέσως μετά θα αρχίσει η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων για τη εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παναθηναϊκός: Υπογράφει σήμερα ο Γκοβού

Μόνο η υπογραφή στο συμβόλαιο λείπει, για να γίνει και επισήμως ο Σίντνεϊ Γκοβού παίκτης του Παναθηναϊκού. Οι ιατρικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν χθες, ο Γάλλος τις πέρασε χωρίς πρόβλημα κι έτσι σήμερα αναμένεται να "σφραγιστεί" η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Βόρειο Κόσοβο: Τεταμένη παραμένει η κατάσταση

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Μιτρόβιτσα, μετά τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής, όταν, από έκρηξη βόμβας, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας Σέρβων, στο βόρειο τμήμα της πόλης, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 11 τραυματίστηκαν.

Σκάνδαλα και παραιτήσεις υπουργών σε Γαλλία και Ιταλία

Ο Γάλλος υφυπουργός Συνεργασίας Αλέν Ζουαντέ υπέβαλλε την παραίτησή του, εξαιτίας πλήθους δημοσιευμάτων των τελευταίων μηνών που τον αφορούσαν και υπονόμευαν την κυβέρνηση.

Εκλογές στην Πολωνία: Νικητής ο Κομορόφσκι

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί χαιρέτισε σήμερα την εκλογή του φιλελεύθερου Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι στην προεδρία της Πολωνίας λέγοντας ότι είναι "πεπεισμένος" ότι θα επιτρέψει στην Πολωνία να ενισχύσει "ακόμη περισσότερο το ρόλο της στην Ευρώπη", στην επιστολή συγχαρητηρίων η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων.

4.7.10

Νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά: Όλες οι απαντήσεις στις ερωτήσεις των δανειοληπτών

Η υπερχρέωση αναδεικνύεται ως ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα και στη χώρα μας και κανείς δεν μπορεί να αγνοεί την αδήριτη ανάγκη να δοθεί η πραγματική δυνατότητα στους υπερχρεωμένους καταναλωτές και επαγγελματίες να πραγματοποιήσουν πλέον ένα νέο οικονομικό ξεκίνημα στη ζωή τους.

Οι δημοσκοπήσεις σήμερα: Μεγάλη απογοήτευση των Ελλήνων

   Απογοητευμένοι είναι οι Έλληνες απέναντι στο πολιτικό σύστημα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο δημοσκοπήσεων, που δημοσιεύουν σήμερα οι εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΟ ΠΑΡΟΝ».

Ο Δημήτρης Χριστόφιας ζήτησε από την Τουρκία την επιστροφή της Αμμοχώστου

Ο Κύπριος Πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, κάλεσε την Τουρκία να επιστρέψει την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου (Βαρώσια) και σε αντάλλαγμα «η Κυπριακή Δημοκρατία θα ξεπαγώσει κάποια από τα κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Αναλυτικά όλες οι τελευταίες αλλαγές, τι προβλέπει για όρια ηλικίας, συντάξεις, ΛΑΦΚΑ

Το 65ο θα είναι το έτος ηλικίας για τη συνταξιοδότηση τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών στο Δημόσιο, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο "Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος του Δημοσίου και συναφείς διατάξεις", που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. Ενώ, στο ενιαίο καθεστώς ασφάλισης (ΙΚΑ) θα ενταχθούν οι νέοι διοριζόμενοι από 1/1/2011. Παράλληλα, από την 1η Αυγούστου οι συνταξιούχοι του Δημοσίου με συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ θα καταβάλλουν εισφορά ΛΑΦΚΑ.

Μουντιάλ 2010: Χθεσινά αποτελέσματα 3 Ιουλίου

Συμπληρώθηκε χθες το "καρέ" των ομάδων που θα αγωνιστούν στους "4" του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Μετά την Ολλανδία και την Ουρουγουάη, το εισιτήριο για τους ημιτελικούς πήραν Γερμανία και Ισπανία.