15.7.10

Υπεγράφη η τριετής συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ συνδικάτων και εργοδοτικών οργανώσεων (τι προβλέπει για μισθούς και δώρα)

Υπεγράφη σήμερα, η τριετής Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ των συνδικάτων και των εργοδοτικών οργανώσεων. Η σύμβαση προβλέπει μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς και στα ημερομίσθια για το 2010, ενώ από την 1η Ιουλίου 2011 θα καταβληθεί αύξηση ίση με τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης (εκτιμάται ότι θα είναι 1,5%).

Θερινές εκπτώσεις από σήμερα 15 Ιουλίου

Ξεκινούν σήμερα στα εμπορικά καταστήματα οι θερινές εκπτώσεις, που θα διαρκέσουν εως τις 31 Αυγούστου.

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Ψηφίστηκε επί της αρχής στη Βουλή - Οι νέες ρυθμίσεις

Εγκρίθηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία και μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΚΚΕ και ΛΑΟΣ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το ασφαλιστικό του δημοσίου.

Ημέρα μνήμης σήμερα για την Κύπρο


   Τη μνήμη των πεσόντων για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά το πραξικόπημα του 1974 τιμά σήμερα η Κύπρος.

14.7.10

Αίτημα για πάγωμα παροχών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

Την έντονη διαφωνία της σχετικά με το ενδεχόμενο παγώματος των παροχών του ΟΕΚ εξέφρασε σε ανακοίνωση η ΓΣΕΕ και ζήτησε την απόρριψη από τον υπουργό Εργασίας του σχετικού αιτήματος της διοίκησης.

Πανελλαδική στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ σήμερα Πέμπτη 15 Ιουλίου (ματαιώσεις και αλλαγές στις πτήσεις των αεροπλάνων)

    Πανελλαδική στάση εργασίας από τις από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου και διάβημα διαμαρτυρίας στη Βουλή πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ, ημέρα ψήφισης στην Ολομέλεια του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το Δημόσιο.

Οι τελευταίες αλλαγές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο (αφορούν και τους ένστολους)

Σε αλλαγές προχώρησε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του δημοσίου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έλαβε υπόψη της τις εποικοδομητικές απόψεις και προτάσεις όλων των κομμάτων.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις:

Η οικονομία της Κύπρου υπό επιτήρηση με απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ

Έντονες επικρίσεις από τα πολιτικά κόμματα, με εξαίρεση το ΑΚΕΛ, κατά της οικονομικής πολιτικής Χριστόφια, πυροδότησε η απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ να τεθεί επίσημα υπό επιτήρηση η κυπριακή οικονομία.

13.7.10

Ίδρυση του "Φόρουμ για την Ελλάδα" από την Ντόρα Μπακογιάννη

Την ίδρυση ενός "Φόρουμ για την Ελλάδα", ενός ομίλου προβληματισμού, ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συναντήθηκε με τα πρώτα πενήντα μέλη του φόρουμ που θα την πλαισιώσουν σε αυτή την προσπάθεια.

Οι αδιόριστοι εφοριακοί και τελωνειακοί συνεχίζουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο

Συνεχίζουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στην οδό Πανεπιστημίου, οι περίπου 30 αδιόριστοι εφοριακοί και τελωνειακοί, επιτυχόντες σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Όπως καταγγέλλουν, οι διορισμοί τους έχουν «παγώσει» παρόλο που το υπουργείο τους κάλεσε να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους, ενώ πολλοί έχουν παραιτηθεί από την προηγούμενη εργασία τους.

Κινητοποιήσεις από τους δημοτικούς υπαλλήλους σήμερα 13 Ιουλίου - Κλειστή η Ακρόπολη έως τις 12 το μεσημέρι

Σε τρίωρη κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας προχωρούν σήμερα, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, οι δημοτικοί υπάλληλοι, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους κατά του ασφαλιστικού.

Αναστολή της απεργίας στο Μετρό σήμερα 13 Ιουλίου

Κανονικά θα λειτουργήσει τελικά το Μετρό, σήμερα, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να αναστείλουν την εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της ΑΜΕΛ (Εταιρία Λειτουργίας του Μετρό), είχε προσφύγει στο διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο έκρινε παράνομη την κινητοποίηση.

Σούπερ Λίγκα: Αναβολή στην εκλογή νέου προέδρου με καταγγελίες

Εν μέσω καταγγελιών από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Κώστα Τσακίρη και με ψήφους 8-5 αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα εκλογή του προέδρου της Σούπερ Λίγκας. Η απόφαση λήφθηκε με την ολοκλήρωση του τακτικού διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Το θέμα της εκλογής νέου προέδρου παραπέμφθηκε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Πέμπτη 15 Ιουλίου.

Μουντιάλ 2010: Επέστρεψε η πρωταθλήτρια κόσμου στην Ισπανία

Προσγειώθηκε χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Μπαράχας» της Μαδρίτης το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της εθνικής Ισπανίας, η οποία χθες βράδυ στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου. Ο αρχηγός των «φούριας ρόχας», Ίκερ Κασίγιας, ήταν ο πρώτος που βγήκε από το αεροσκάφος κρατώντας το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ τον ακολούθησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

Ουγκάντα: 64 νεκροί από διπλή επίθεση

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την διπλή επίθεση, σε ένα αιθιοπικό εστιατόριο σε νότια περιοχή της Καμπάλα και σε μια λέσχη του ράγκμπι σε ανατολική συνοικία της πόλης, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί άνθρωποι για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

12.7.10

Απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων από 12 Ιουλίου

    Ξεκινά σήμερα η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων που θα ολοκληρωθεί στις 23 Ιουλίου, προκειμένου αμέσως μετά να αρχίσει η καταβολή των μισθών αποκλειστικά από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Ο Τύπος σήμερα 12-07-2010

Ποια θέματα κυριαρχούν: Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, οι επιπτώσεις από την αύξηση του ΦΠΑ , το συνταξιοδοτικό και η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και οι ρυθμίσεις εξόφλησης χρεών προς το Δημόσιο.
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος: 

Μουντιάλ 2010: Η Ισπανία πρωταθλήτρια κόσμου

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ισπανία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ νίκησε 1-0 στην παράταση την Ισπανία με γκολ του Αντρές Ινιέστα (116') και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Οι «οράνιε» έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 109', λόγω αποβολής του Χάιντινγκα με 2η κίτρινη κάρτα.