23.7.10

Τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής (stress tests) των ευρωπαϊκών τραπεζών - "Κόπηκε" η Αγροτική τράπεζα της Ελλάδος


    Επτά από τις 91 μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες που υποβλήθηκαν σε τέστ προσομοίωσης ακραίων κινδύνων δεν κατόρθωσαν να το περάσουν, δήλωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τραπεζικής Εποπτείας (CEBS), πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να συγκεντρώσουν κεφάλαια για να ενισχύσουν την οικονομική τους θέση.

Καύσωνας αναμένεται το Σαββατοκύριακο

Σε κλοιό καύσωνα θα βρεθεί η χώρα το Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να "σκαρφαλώνει" στους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Αναστολή της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Παράνομες κρίθηκαν από τη Δικαιοσύνη οι κυλιόμενες 24ωρες απεργίες που προγραμματίζουν να ξεκινήσουν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, προκαλώντας μπλακ άουτ στα αεροδρόμια της χώρας.

Παράταση για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι την Πέμπτη 29 Ιουλίου

Από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, ανακοινώθηκε ότι για όσους λίγους υπόχρεους δεν κατέστη δυνατόν μέχρι σήμερα να απογραφούν, δίνεται η τελική δυνατότητα για απογραφή μέχρι την Πέμπτη 29 Ιουλίου στις 24.00.

Παναθηναϊκός: Αρνητική απάντηση της ΠΑΕ στην πρόταση του Πατέρα να βοηθήσει στην απόκτηση του Γκαλάς

Ο Νικόλας Πατέρας πρότεινε να καλύψει την διαφορά ώστε ο Γουίλιαμ Γκαλάς να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ προσφέρθηκε να προσφέρει 500 χιλιάδες το χρόνο για να υπογράψει ο Γάλλος σταρ τριετές συμβόλαιο, αλλά η διοίκηση απάντησε αρνητικά στην πρόταση του.

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε Φερνάντεζ, Ιωαννίδη, δανεικός ο Μάτος στην Μποταφόγκο

Και τυπικά παίκτες του Παναθηναϊκού είναι από σήμερα οι Ντάνιελ Φερνάντεζ και Γιώργος Ιωαννίδης, καθώς η «πράσινη» ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτησή τους.

Παναθηναϊκός: Χάθηκε ο Κρις

Νέο διετές συμβόλαιο υπέγραψε με τη Λιόν ο Κρις. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός θα παρατείνει τη συνεργασία του με τη γαλλική ομάδα που έληγε το 2011, μέχρι το 2013, γεγονός που αυτόματα σημαίνει ότι το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού στρέφεται αποκλειστικά στον Γουίλιαμ Γκαλάς.

Καύσωνας στη Ρωσία

Τη θερμότερη ημέρα των τελευταίων 30 ετών, έζησαν χθες οι κάτοικοι της Μόσχας. Εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα και της αφόρητης υγρασίας στην ατμόσφαιρα, έχουν καταστραφεί σοδειές δημητριακών στη Ρωσική Ομοσπονδία εμβαδού περίπου ίσου με την Πορτογαλία, όπως πιστοποίησε το Μετεωρολογικό κέντρο "Fobos" και το Υπουργείο της Γεωργίας.

22.7.10

Πρώτη η Ελλάδα στην ΕΕ στα προϊόντα «μαϊμούδες»

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση, μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, στα προϊόντα «μαϊμούδες», που δέσμευσαν τα ελληνικά τελωνεία την προηγούμενη χρονιά.

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης απεφάνθη ότι είναι νόμιμη η ανεξαρτησία του Κοσόβου

Η μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου το 2008 δεν παραβιάζει τη διεθνή νομοθεσία, απεφάνθη σήμερα το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην υπόθεση αυτή, η οποία μπορεί να έχει συνέπειες για τα αυτονομιστικά κινήματα σε όλον τον κόσμο, όπως επίσης για τις στάσιμες διαπραγματεύσεις του Βελιγραδίου με την ΕΕ.

Παναθηναϊκός: Πολύ κοντά σε Κρις

Την απάντηση του Κρις περιμένει σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο το πρωί ο Παναθηναϊκός. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός θα συναντηθεί σήμερα με την διοίκηση της Λιόν και θα επιδιώξει τη λύση του συμβολαίου του, καθώς απάντησε αρνητικά στην πρόταση της γαλλικής ομάδας για ανανέωση της συνεργασίας τους με μεγάλη μείωση των ετήσιων αποδοχών του.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησε για την μεγάλη μεταγραφή του στην Μίλαν

«Είναι όπως τα περίμενα, πολύ οργανωμένα. Το κλίμα είναι πολύ καλό, όπως και τα παιδιά στη Μίλαν. Είναι ό,τι καλύτερο για να παίξεις ποδόσφαιρο. Οι συνθήκες προπόνησης είναι εξαιρετικές. Το Μιλανέλο φτιάχτηκε για τη Μίλαν, δηλαδή για μία πάρα πολύ μεγάλη ομάδα. Η πληρότητα που υπάρχει σε όλα τα τιμ σε κάνει καλύτερο. Έχουμε 6-7 γιατρούς στην ομάδα και ο καθένας έχει πολλούς ρόλους».

Έχουμε μετατρέψει της θάλασσές μας σε σκουπιδότοπους

Λίστα των αποβλήτων που συχνότερα απορρίπτονται στη θάλασσα, τη διάρκεια ζωής τους, καθώς και τις επιπτώσεις αυτών στα θαλάσσια οικοσυστήματα έδωσαν στη δημοσιότητα οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις WWF Hellas και Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Εντοπίστηκε το μεγαλύτερο άστρο που έχει ποτέ βρεθεί

Ένα κολοσσιαίων διαστάσεων άστρο, που έχει μάζα περίπου 265 φορές μεγαλύτερη από την μάζα του ήλιου μας, ενώ παλαιότερα ίσως ήταν μέχρι και 320 φορές μεγαλύτερο, εντοπίστηκε από ευρωπαίους αστρονόμους. Πρόκειται για ένα πραγματικό "τέρας" του διαστήματος, το μεγαλύτερο άστρο που έχει ποτέ βρεθεί.

Η παλαιότερη σαμπάνια ανακαλύφθηκε σε ναυάγιο

Μία ομάδα δυτών που πραγματοποιούσαν έρευνα σε ένα ναυάγιο στο βυθό της Βαλτικής Θάλασσας εντόπισαν μπουκάλια που περιείχαν την, κατά τα φαινόμενα, παλαιότερη σαμπάνια στον κόσμο, που παρασκευάστηκε τον 18ο αιώνα.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ και την υγεία

Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, που δίνει την δυνατότητα στα νοσοκομεία να λειτουργούν σε ολοήμερη βάση, διεκδικώντας ένα κομμάτι από τις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων που κατευθύνεται σήμερα προς τον ιδιωτικό τομέα υγείας, για την διενέργεια διαγνώσεων, εργαστηριακών πράξεων και επεμβάσεων.

Το ένα τρίτο της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας περνάει από τις ομπρέλες

Ισπανοί ερευνητές απέδειξαν ότι περίπου το ένα τρίτο (34%) της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας περνάει από τις ομπρέλες που χρησιμοποιούμε στην παραλία. Σύμφωνα με την μελέτη, οι ομπρέλες σταματούν σχεδόν πλήρως την άμεση εκπομπή των ακτινών του ήλιου, όχι όμως και τη διάχυτη υπεριώδη ακτινοβολία που περνάει από τα πλάγια, τα οποία είναι ακάλυπτα.

2% η αύξηση στον βασικό μισθό των ναυτεργατών

Σε ποσοστό 2% θα αυξηθεί για το 2010 ο βασικός μισθός των ναυτεργατών, έπειτα από συμφωνία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στην κατάργηση αποφάσεων της διαιτησίας και στα στεγαστικά προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

«Θα παρέμβουμε όχι για να καταργήσουμε τη Συλλογική Σύμβαση, η οποία υπεγράφη στις 15 Ιουλίου, ούτε για να καταργήσουμε τη Διαιτησία, για την οποία κάναμε συγκεκριμένη αναφορά στον Ασφαλιστικό νόμο και θα επεξεργαστούμε Προεδρικό Διάταγμα εντός των επομένων ημερών ώστε να είμαστε εμπρόθεσμοι»,

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία

Τρεις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε, σήμερα το πρωί, στην παλιά εθνική οδό Βέροιας- Θεσσαλονίκης, όταν τουριστικό λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό.

ΑΕΚ: Κοντά σε Ζεμπινά

Πολύ κοντά σε μία σπουδαία μεταγραφή βρίσκεται η διοίκηση της ΑΕΚ, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο. Οπως αναφέρει η «Gazzetta dello Sport» ο Τζόναθαν Ζεμπινά συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα και την ΑΕΚ, μετά από δώδεκα χρόνια παρουσίας στο καμπιονάτο, εκ των οποίων τα τελευταία έξι στην Γιουβέντους.

Ολυμπιακός: Σήμερα στις 7 το απόγευμα ο Ριέρα στην Ελλάδα

Στις επτά το απόγευμα αναμένεται στην Αθήνα ο Αλμπερτ Ριέρα, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός που αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του Ολυμπιακού, της τάξης των 20 εκατ. ευρώ.

ΠΑΟΚ: Ο Μάριο Μπερέτα φεύγει, ο Παύλος Δερμιτζάκης έρχεται

Την απομάκρυνση του Μάριο Μπερέτα από την τεχνική ηγεσία της ομάδας αποφάσισε η διοίκηση του ΠΑΟΚ.Ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν είχε την αναμενόμενη εικόνα αλλά και αποτελέσματα στα φιλικά, ενώ σε συνδυασμό και με κάποιες τριβές μεταξύ προπονητή-παικτών (Πάμπλο Γκαρσία) η διοίκηση της ομάδα αποφάσισε να βάλει τέλος στη συνεργασία της με τον Ιταλό τεχνικό.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρέγραψε το χρέος της Αϊτής

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε χθες Τετάρτη την παραγραφή του χρέους της Αϊτής προς το ίδιο κι ανακοίνωσε πως καθιστά διαθέσιμα νέα δάνεια στη χώρα στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση του καταστροφικού σεισμού ο οποίος την έπληξε νωρίτερα εφέτος.

21.7.10

Μπλογκ δίνει φωνή στις γυναίκες του Αφγανιστάν που κινδυνεύουν με θάνατο

«Η επαρχία που ζω βρίσκεται νότια της Καμπούλ και είναι γεμάτη Ταλιμπάν. Τα ξαδέλφια μου δολοφονήθηκαν πριν από δυο ημέρες επειδή δούλευαν για την κυβέρνηση. Κανείς δεν είπε τίποτε. Ολοι οι άνδρες έχουν γένια.

Κυκλοφόρησε ηλεκτρονικό βιβλίο με ενσωματωμένο βίντεο

Ο εκδοτικός οίκος Penguin κυκλοφόρησε το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο με ενσωματωμένο βίντεο, μια πρωτοβουλία που αντανακλά την επιθυμία της εκδοτικής βιομηχανίας να βρει νέους αναγνώστες και να τονώσει τα έσοδά της μέσω των πολυμεσικών e-books.

Ολυμπιακός: Συμφώνησε με Άλμπερτ Ριέρα

Μια μεγάλη μεταγραφική επιτυχία αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Ολυμπιακός, η διοίκηση του οποίου ήρθε σε συμφωνία με τους εκπρόσωπους του Ισπανού διεθνούς μέσου Άλμπερτ Ριέρα.

Συνεχίζεται η απεργία των γιατρών στα νοσοκομεία έως και την Παρασκευή 23 Ιουλίου

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των γιατρών που απεργούν εως και την Παρασκευή 23 Ιουλίου, αντιδρώντας στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα. Η ΟΕΝΓΕ οργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στη Βουλή.

Νομοσχέδιο για την υγεία: Ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων (οι αλλαγές στο ΕΣΥ)


   Τις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εξασφαλίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καίτοι συμφωνούν σε επιμέρους διατάξεις, έκριναν το πόνημα του υπουργείου Υγείας αναντίστοιχο με τις έκτακτες ανάγκες του συστήματος.

Προσφυγή δικαστικού λειτουργού για τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα

Στο Μισθοδικείο κατατέθηκε αίτηση Εφέτη των Διοικητικών Δικαστηρίων με την οποία στρέφεται κατά του Ελληνικού Δημοσίου και ζητάει να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου οι πρόσφατες νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες μειώθηκαν τα επιδόματα των δικαστικών λειτουργών και μειώθηκε η πάγια αποζημίωση ειδικών συνθηκών προσφοράς υπηρεσιών που λαμβάνουν.

Συνελήφθη κακοποιός στην Πάτρα μετά από πολύωρη επιχείρηση της Αστυνομίας

Συνελήφθη λίγο πριν από τις 2.30 τα ξημερώματα ο αλλοδαπός που παρέμενε κρυμμένος για περισσότερες από επτά ώρες σε πολυκατοικία της οδού Μακεδονίας, στην περιοχή Αγία Σοφία της Πάτρας.

Απεργία σήμερα 21 Ιουλίου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αντιδρώντας στην πρόταση εξαγοράς της Τράπεζας Πειραιώς.

Η συγκέντρωση θα γίνει στην είσοδο της κεντρικής υπηρεσίας, στις 10:00 π.μ., και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, στις 11:00.

Το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» - Τα κύρια σημεία του

Μέσω Ειδικού Ταμείου Χρηματοδότησης (Ε.Τ.Χ.) θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάρτιο και σχεδιάζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε σήμερα από τα συναρμόδια υπουργεία.

Νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας για κατάργηση αυξήσεων στον ιδιωτικό τομέα

Νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα καταργούνται αποφάσεις διαιτησίας που δίνουν αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα πέραν των προβλεπόμενων στο Μνημόνιο, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος από τη Βουλή.

Μείωση του ελλείμματος σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Κατά 45,4% περιορίστηκε το α΄ εξάμηνο εφέτος το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού- έναντι ετήσιου στόχου για μείωση κατά 39,5%- και διαμορφώθηκε στα 9.754 εκατ. ευρώ από 17.866 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009.

1,95 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων

Το ποσό των 1,95 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από τη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων (τρίμηνων), ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,05%, ελαφρώς υψηλότερο σε σύγκριση με αυτό της προηγούμενης δημοπρασίας.

Κατάθεση Ζορμπά για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων με σοβαρές καταγγελίες

Ολοκληρώθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των δομημένων ομολόγων η κατάθεση του πρώην εισαγγελέα και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση εσόδων από παράνομες πράξεις και ενέργειες Γιώργου Ζορμπά.

Σκάνδαλο Βατοπεδίου: Χρηματική εγγύηση 400 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Γ. Αγγέλου

Χρηματική εγγύηση 400 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκαν ως περιοριστικοί όροι στον κ. Γιάννη Αγγέλου μετά τη μαραθώνια απολογία του ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας κ. Ειρήνης Καλού για την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου.

Στο σκοτάδι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια - Το τελευταίο αντίο


   Στο σκοτάδι βρίσκονται -για την ώρα- οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη δολοφονία, από τη «Σέχτα Επαναστατών», του 37χρονου δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια, χθες το πρωΐ στην Ηλιούπολη. Οι αστυνομικοί αναμένουν την προκήρυξη της οργάνωσης, η οποία εκτιμάται ότι θα ρίξει φως σε ό,τι αφορά την επιλογή του στόχου και θα δώσει για το «επιχειρησιακό κομμάτι» κάποιες λεπτομέρειες, που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Η διεθνής διάσκεψη της Καμπούλ

Η διεθνής κοινότητα υποστηρίζει το στόχο του αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι για την ανάληψη του ελέγχου της ασφάλειας της χώρας από τις αφγανικές δυνάμεις έως το τέλος του 2014, σύμφωνα με την τελική ανακοίνωση της διεθνούς διάσκεψης της Καμπούλ, η οποία υιοθετήθηκε χθες.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στην Μίλαν

Και επίσημα παίκτης της Μίλαν είναι από σήμερα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, καθώς η διοίκηση του ιταλικού συλλόγου γνωστοποίησε την απόκτηση του διεθνούς αμυντικού από την Τζένοα. Η σχετική ανακοίνωση των «ροσονέρι» έχει ως εξής:

20.7.10

Ολυμπιακός: Ο μάνατζερ του Ριέρα στην Αθήνα

Σε συζητήσεις με τον μάνατζερ του Αλμπέρτ Ριέρα, Ανχελ Καστέλ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας βρίσκεται αυτή την ώρα ο Σωκράτης Κομνινάκης. Ο Ολυμπιακός κατέφερε και απέσπασε το πολυπόθητο «ναι» από τη Λίβερπουλ όπου και ανήκει ο ποδοσφαιριστής και, τώρα το μόνο που απομένει είναι η συμφωνία μεταξύ των του πειραϊκού συλλόγου με τον ποδοσφαιριστή στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης.

Ουγγαρία: Νέα μέτρα ζητούν ΔΝΤ και ΕΕ

Οι αντιπροσωπείες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έφυγαν το Σάββατο από την Ουγγαρία χωρίς να καταλήξουν σε συμφωνία με τη συντηρητική κυβέρνηση για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με στόχο τη μείωση των ελλειμμάτων, θα επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο, δήλωσε σήμερα ο ούγγρος υπουργός Οικονομίας Γκέργκι Ματόλτσι.

Υποβάθμιση της Ιρλανδίας από τον οίκο Moody's

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε ότι υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας στο Aa2 από το Aa1.

Σύγκρουση τρένων με νεκρούς και τραυματίες στην ανατολική Ινδία

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην ανατολική Ινδία, προκαλώντας το θάνατο περισσότερων από 60 ανθρώπων σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό, οφείλεται σε αμέλεια κι όχι σε δολιοφθορά, δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας της δυτικής Βεγγάλης.

Δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια από τη Σέχτα Επαναστατών


   Νέα τροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια, 37 ετών, χθες τα ξημερώματα, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, καθώς η βαλλιστική εξέταση «έδειξε» επανεμφάνιση της Σέχτας Επαναστατών.

18.7.10

Επικίνδυνο ένα στα τρία παιχνίδια - Οδηγίες προς τους γονείς

'Ένα στα τρία παιχνίδια που προορίζονται για παιδιά κάτω των τριών ετών και εξετάστηκαν στα ευρωπαϊκά εργαστήρια βρέθηκε ότι περιέχουν μικρά κομμάτια που μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό. Επίσης, περίπου ένα στα δέκα παιχνίδια (7,5 %) που περιέχουν βαρέα μέταλλα απέτυχαν στη δοκιμασία που αφορά τα όρια μετανάστευσης των μετάλλων.

Στο υγραέριο στρέφονται οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων

Στο υγραέριο στρέφονται ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες και οδηγοί ΙΧ λόγω της αύξησης που έχει επιφέρει στις τιμές της βενζίνης η αναπροσαρμογή των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και του ΦΠΑ. Το υγραέριο είναι –προς το παρόν- αρκετά φθηνότερη λύση καθώς έχει ΕΦΚ χαμηλότερο κατά 37,7% σε σχέση με την αμόλυβδη.

Ελληνική πατέντα στα νέα κινητά τηλέφωνα Blackberry

Τα νέα κινητά τηλέφωνα «Μπλάκμπερι» (Blackberry), που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, είναι εξοπλισμένα και με μια ελληνική εφεύρεση.

Τα κινητά αυτά διαθέτουν τη συσκευή Miroamer, που δημιούργησε ο ομογενής Γιώργος Πάρθημος από τη Μελβούρνη. Πρόκειται, ουσιαστικά, για το πρώτο διαδικτυακό ραδιόφωνο αυτοκινήτου, που τώρα επεκτείνεται και στα κινητά Blackberry.

Η ενδιάμεση έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Η εφαρμογή του προϋπολογισμού κινείται στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας και οι δαπάνες είναι υπό πλήρη έλεγχο, τονίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε ενδιάμεση έκθεσή του για την ελληνική οικονομία στην οποία διαπιστώνει ταχείς ρυθμούς και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του προγράμματος σταθεροποίησης.