30.7.10

Το φιλί της ζωής δεν είναι απαραίτητο στα έκτακτα περιστατικά

Η διοχέτευση αέρα στόμα-με-στόμα στα έκτακτα περιστατικά, το λεγόμενο «φιλί της ζωής», δεν είναι απαραίτητο, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και να μειώσει τις πιθανότητες επιβίωσης του ασθενούς, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνας, μια αμερικανική και μια σουηδική, που υποστηρίζουν ότι στις επείγουσες περιπτώσεις, όπου επιχειρείται η καρδιοπνευμονική ανάνηψη, αρκεί η συμπίεση του στήθους με τα χέρια.

Συντριβή ελικοπτέρου «Απάτσι» στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων

«Βαριά αναγκαστική προσγείωση» πραγματοποίησε, στις 11.49, στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων, επιθετικό ελικόπτερο «Απάτσι» και τυλίχθηκε στις φλόγες. Τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν απανθρακωμένους τους δύο χειριστές. Το ελικόπτερο, προσφάτως παραληφθέν από την Αεροπορία Στρατού, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Συνεχίζουν την απεργία οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης - Έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση της κυβέρνησης και των απεργών ιδιοκτητών φορτηγών βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, καθώς οι απεργοί εμφανίστηκαν αδιάλλακτοι και επέλεξαν, παρά την απόφαση για επίταξη, την συνέχιση της απεργίας τους, με όλες τις συνέπειες που αυτή συνεπάγεται για την κοινωνία και την οικονομία.

Βρέθηκε 157 χρόνια μετά το χαμένο βρετανικό διασωστικό πλοίο Ινβεστιγκέιτορ

Καναδοί επιστήμονες εντόπισαν, μετά από 157 χρόνια, το φημισμένο βρετανικό διασωστικό πλοίο Ινβεστιγκέιτορ το οποίο είχε χαθεί στην Αρκτική ενώ επιχειρούσε να βρει τα ίχνη μιας προηγούμενης εξερευνητικής αποστολής.

Φονικές πυρκαγιές στη Ρωσία

Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε σήμερα το στρατό να μετάσχει στις προσπάθειες για να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές που μαίνονται στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπός του Νατάλια Τιμάκοβα.

29.7.10

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης με τον υπουργό Μεταφορών

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6.10 το απόγευμα η μαραθώνια συνάντηση, που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες, του υπουργού Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, με τους προέδρους έξι ομοσπονδιών ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης.

Εκπνέει σήμερα τα μεσάνυχτα η προθεσμία για απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

Εκπνέει τα μεσάνυχτα η πενθήμερη άτυπη προθεσμία για την απογραφή των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, που έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν και όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα να απογραφούν στην αρχική διορία που είχε δοθεί.

Σοκ στο ΝΒΑ από τη δολοφονία του Λορένζεν Ράιτ

Σε θρήνο έχει βυθιστεί το ΝΒΑ μετά την εξέλιξη που είχε η υπόθεση του Λορένζεν Ράιτ, ο οποίος ήταν αγνοούμενος τις τελευταίες δέκα ημέρες. Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ βρέθηκε νεκρός σε δασώδη έκταση του νοτιοανατολικού Μέμφις, με την αστυνομία να αναφέρει ότι το σώμα του άτυχου άνδρα δέχθηκε πυροβολισμούς.

Παναθηναϊκός: Το εγκώμιο του Νίκου Νιόπλια πλέκει η ιστοσελίδα της UEFA

Σε αφιέρωμά της για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία τον χαρακτηρίζει ζωντανό και εργατικό νέο προπονητή, καθώς και εμβληματική ποδοσφαιρική προσωπικότητα για τον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΟΚ: Ισοπαλία με Άγιαξ και ελπίδες για πρόκριση

Πολύτιμη ισοπαλία με σκορ 1-1 απέσπασε ο ΠΑΟΚ από τον Αγιαξ στο «Αμστερνταμ Αρένα», στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σουάρες άνοιξε το σκορ για τους Ολλανδούς στο 13΄, αλλά ο Ιβιτς στο 72΄ πέτυχε το εκτός έδρας γκολ που δίνει στον «Δικέφαλο» πολλές ελπίδες πρόκρισης στα πλέι-οφ, η οποία θα κριθεί την ερχόμενη Τετάρτη (4/8) στην Τούμπα.

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί διέταξε τη διάλυση καταυλισμών Ρομά

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί διέταξε χθες Τετάρτη τη διάλυση 300 καταυλισμών Ρομά σε όλη τη Γαλλία, δηλώνοντας παράλληλα ότι όσοι από τους κατοίκους τους διαπιστωθεί ότι βρίσκονται παράνομα στη Γαλλία θα απελαθούν άμεσα.

28.7.10

Το νέο νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας - Οι βασικές δομικές αλλαγές

Το νέο νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, όπως αυτή υπαγορεύεται από τις διεθνείς πρακτικές και τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και περί ενιαίου ευρωπαϊκού ουρανού, που αποσκοπούν στη βελτίωση των επιδόσεων και της βιωσιμότητας του ευρωπαϊκού συστήματος Πολιτικής Αεροπορίας,

Το νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια (οι αλλαγές στους τεχνικούς ελέγχους και τα πρόστιμα των ΚΤΕΟ, τί προβλέπει για τα πρατήρια υγρών καυσίμων)

Βαθιές τομές στον τομέα της οδικής ασφάλειας, με σύσταση φορέων και ελεγκτικών μηχανισμών για τα ΚΤΕΟ, περιλαμβάνει το σχετικό νομοσχέδιο που προωθεί στη Βουλή το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών αποφάσισε πρώτα διάλογο με την Κυβέρνηση πριν ληφθεί απόφαση για απεργία

Να εξαντληθούν τα περιθώρια διαλόγου με την κυβέρνηση πριν ληφθεί απόφαση για κινητοποιήσεις αποφάσισε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών που συνεδρίασε εκτάκτως χθες.

Παρέμβαση εισαγγελέα στη Θεσσαλονίκη για όσους παρεμποδίζουν τη διέλευση φορτηγών και βυτιοφόρων


Εντολή για σχηματισμό δικογραφιών, σε βάρος ατόμων, που παρεμποδίζουν τη διέλευση φορτηγών και βυτιοφόρων ιδιωτών και εταιριών καυσίμων από και προς τα διυλιστήρια Θεσσαλονίκης, έδωσε το μεσημέρι στις αστυνομικές αρχές ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Ευάγγελος Μαδεμλής.

Συνέχιση της απεργίας των ιδιοκτητών Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης - Κρίσιμη συνάντηση ιδιοκτητών φορτηγών με Δημήτρη Ρέππα

Τη συνέχιση της απεργίας τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, κλιμακώνοντας έτσι τις κινητοποιήσεις τους, αλλά και την κόντρα τους με την κυβέρνηση, με αφορμή το σχέδιο νόμου που κατατίθεται σύντομα στη βουλή και το οποίο η Ομοσπονδία των επαγγελματιών το απορρίπτει, καθώς όπως υποστηρίζεται απομειώνεται η αξία των περιουσιακών τους στοιχείων.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τις οδικές μεταφορές - Τί προβλέπει για άδειες ΦΔΧ , τιμές, κλπ

Τάξη στην "αταξία" που υπάρχει στον τομέα των οδικών μεταφορών, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με το νομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας και τον επόμενο μήνα να γίνει νόμος του κράτους.

Προκήρυξη της "Σέχτας Επαναστατών" για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια αναλαμβάνει η οργάνωση"Σέχτα Επαναστατών", με την προκήρυξη που έστειλε στην εφημερίδα "Τα Νέα" και θα δημοσιευθεί ολόκληρη σήμερα Τετάρτη.

ΠΑΟΚ: Σήμερα με Άγιαξ

Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί σήμερα στο «Άμστερνταμ Αρένα» απέναντι στον Άγιαξ, στον τρίτο γύρο της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, με στόχο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα του δώσει ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

26.7.10

Λάπτοπ με οθόνη αφής στην τιμή των 35 δολαρίων!

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της Ινδίας, Καπίλ Σιμπάλ, παρουσίασε αυτή την εβδομάδα τη συσκευή που απευθύνεται σε μαθητές λέγοντας ότι η υπηρεσία του έχει ήδη ξεκινήσει συνομιλίες με κατασκευαστές από το εξωτερικό για τη μαζική παραγωγή της.

Απεργία διαρκείας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων από την Δευτέρα 26 Ιουλίου - Αναμένονται ελλείψεις στα καύσιμα και σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα

Σοβαρά προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσίας της αγοράς αναμένεται να προκύψουν, εξαιτίας της απεργίας διαρκείας στην οποία κατέρχονται από τα ξημερώματα οι ιδιοκτήτες Φορτηγών Αυτοκινήτων και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει για τον κλάδο τους, το σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο της πολιτικής για την απελευθέρωση των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων.

25.7.10

Καθυστερήσεις στις πτήσεις των αεροπλάνων από τη "λευκή απεργία" των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Προβλήματα αντιμετωπίζει το κοινό και στις μετακινήσεις του με τα αεροσκάφη, καθώς παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις, που φτάνουν ή και ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις τα 90 λεπτά,

Απογραφή δημοσίων υπαλλήλων: Παράταση μέχρι την Πέμπτη 29 Ιουλίου

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 29 Ιουλίου θα μπορούν να απογραφούν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν το κατάφεραν μέχρι τώρα, μετά την παράταση που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με ανακοίνωση, το ΥΠΕΣ χαρακτηρίζει ικανοποιητικά τα αποτελέσματα της απογραφής και ευχαριστεί του δημόσιους υπαλλήλους για την συμμετοχή τους.

Πτώση θερμοκρασίας και βροχές από Δευτέρα 26 Ιουλίου

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα, ενώ θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών η καταιγίδων μικρής διάρκειας. Τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία καθώς και τη Θράκη πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά.

Στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας

Στην Αθήνα έφθασαν οι ελεγκτές της τρόικας, οι οποίοι ξεκινούν τους νέους ελέγχους στα στοιχεία της οικονομίας, προκειμένου να συντάξουν την έκθεση για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου από τον μηχανισμό στήριξης.

Τραγωδία στο μουσικό φεστιβάλ Love Parade στη Γερμανία

Δεκαεννέα νεκροί και τουλάχιστον 340 τραυματίες είναι ο νεώτερος απολογισμός από τη χθεσινή τραγωδία στο μουσικό φεστιβάλ Love Parade στην πόλη Ντούισμπουργκ της δυτικής Γερμανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.