14.8.10

Πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου σε όλη την Ελλάδα

Η παράδοση των πανηγυριών συνδέεται κυρίως με τον αγροτικό χώρο, με επίκεντρο τόσο τις εκκλησίες των οικισμών όσο και τα υπαίθρια ξωκλήσια.

Παλαιότερα, την οργάνωση των πανηγυριών αναλάμβαναν οι κοινότητες, οι επαγγελματικές συντεχνίες, καθώς και οι γεωργικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι. Σήμερα, τη διοργάνωσή τους αναλαμβάνουν στις περισσότερες περιπτώσεις πολιτιστικοί σύλλογοι που προσπαθούν να αναβιώσουν και να διατηρήσουν τα ιδιαίτερα έθιμα κάθε τόπου.

13.8.10

Ιστορική Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο τον Δεκαπενταύγουστο

Ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση συνοδεύει φέτος τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στον Πόντο, καθώς για πρώτη φορά μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και την ελληνοτουρκική συμφωνία ανταλλαγής πληθυσμών, θα τελεστεί θεία λειτουργία την ημέρα της εορτής της Παναγίας στην ιστορική Μονή Σουμελά.

Οι ανασφαλείς άνθρωποι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα και εγκεφαλικό

Οι άνθρωποι που είναι ανασφαλείς στις σχέσεις τους και φοβούνται την απόρριψη από τους άλλους, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα, εγκεφαλικό και γενικότερα να εμφανίσουν καρδιοαγγειακά προβλήματα, σύμφωνα με νέα καναδική επιστημονική έρευνα.

Ένα παιδί μεταξύ των 32 ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης Πέτρος Σερίδης ανακοίνωσε ότι ένα παιδί περιλαμβάνεται μεταξύ των νοσηλευομένων στο νοσοκομείο, για τους οποίους έχει ταυτοποιηθεί εργαστηριακά ότι πάσχουν από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Αυξημένες οι τιμές της βενζίνης στα νησιά μας


Σοβαρή απόκλιση της ελάχιστης τιμής πώλησης των καυσίμων σε σχέση με την αντίστοιχη ελάχιστη τιμή του συνόλου της χώρας, διαπίστωσε το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στους νομούς Λασιθίου, Κεφαλονιάς, Χανίων, Σάμου, Κέρκυρας, Χίου, Φωκίδας και Ρεθύμνου και ζήτησε την άμεση κινητοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών και ενημέρωση για τα αποτελέσματα των ελέγχων μέσα σε τέσσερις μέρες.

Φεύγουν και οι τελευταίοι αδειούχοι - Καλές διακοπές!

Σε εξέλιξη είναι η τελευταία για το φετινό καλοκαίρι μεγάλη έξοδος προς τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Η ιστοσελίδα WikiLeaks θα συνεχίσει να δημοσιεύει τα απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα

Ο Αυστραλός ιδρυτής της WikiLeaks, Τζούλιαν Ασέιντζ, δήλωσε χθες ότι η ιστοσελίδα του, που ειδικεύεται στη αποκάλυψη πληροφοριών, θα συνεχίσει να δημοσιεύει τα περίπου 15.000 απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν που έχει στη διάθεσή του.

12.8.10

Συμβουλές για τις διακοπές του καλοκαιριού από το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.)


Με αφορμή την τελευταία έξοδο του καλοκαιριού, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) παρέχει κάποιες χρήσιμες συμβουλές προς τους καταναλωτές. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. δέχεται καθημερινά παράπονα-καταγγελίες για την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών, που παρέχονται, κατά τη διάρκεια των διακοπών.
Ειδικότερα, το ΚΕ.Π.ΚΑ., σε αυτή την περίοδο που η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη, συμβουλεύει:

Η ανεργία των νέων σε όλον τον κόσμο έχει φθάσει στο υψηλότερο σημείο

Μία «χαμένη γενεά» κινδυνεύει να δημιουργήσει η ανεργία στους νέους, που την περασμένη χρονιά είχε φθάσει σε ιστορικά επίπεδα, με 81 εκατ. νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών να στερούνται απασχόλησης, ανακοίνωσε σήμερα το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ΒΙΤ).

Κύμα φυγής εκπαιδευτικών

Η Υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, παρά τον υπερδιπλασιασμό των συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών.

Κίνδυνος ραδιενεργής μόλυνσης από τις πυρκαγιές στη Ρωσία

Οι δασικές πυρκαγιές στη δυτική Ρωσία έχουν πλήξει από τον Ιούλιο ζώνες μολυσμένες από ραδιενέργεια στη δυτική περιοχή της χώρας σε έκταση 40.000 στρεμμάτων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας επιτήρησης των δασών (Roslesozachtchita, www.rcfh.ru).

Επικίνδυνο βακτήριο εντοπίστηκε σε βρετανικά νοσοκομεία

Ενα βακτήριο που είναι ανθεκτικό σχεδόν σε όλα τα αντιβιοτικά εντοπίστηκε σε βρετανικά νοσοκομεία, αφού μεταφέρθηκε από τη νότια Ασία από ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει εκεί για ιατρικό τουρισμό, αναφέρει μία ιατρική μελέτη στην οποία εκφράζονται φόβοι για παγκόσμια μετάδοση του.

1-0 επικράτησε η Εθνική ομάδα της Σερβίας στο ντεμπούτο του Φερνάντο Σάντος

Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της εθνικής ομάδας, καθώς επικράτησε με 1-0 της Σερβίας σε σημερινό φιλικό που διεξήχθη στο Βελιγράδι, παρουσία περίπου 7.000 θεατών. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 45ο λεπτό ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Βροχή από "πεφταστέρια" στις 12 και 13 Αυγούστου

Για μια ακόμη χρονιά, οι Περσείδες, οι πολυπληθείς διάττοντες αστέρες, θα δώσουν ραντεβού με τους ουρανούς του πλανήτη μας. Το αποκορύφωμα αναμένεται τη νύχτα της Πέμπτης 12 Αυγούστου και της Παρασκευής 13 Αυγούστου με μια θεαματική βροχή από "πεφταστέρια" που θα είναι ορατή ανά τη Γη - και στην Ελλάδα, ιδίως αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό σε κατεύθυνση βορειοανατολική.

9.8.10

Κέντρο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων απειλείται από τις μεγάλες φωτιές στη Ρωσία - Εφιαλτική η κατάσταση στη Μόσχα

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης γύρω από ένα τεράστιας έκτασης κέντρο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων, που απειλείται από τις μεγάλες φωτιές στα Ουράλια, όπως απειλείται και η Μόσχα όπου τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια πολίτες υποφέρουν από τους πυκνούς καπνούς και τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν εδώ και πολλές ημέρες.

Σε δραστική μείωση του ορίου απουσιών στα σχολεία προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας

Σε δραστική μείωση του ορίου απουσιών στα σχολεία, προσανατολίζεται η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ύστερα από συνάντησή της με την υπουργό Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, καθώς κοινό μυστικό αποτελούν οι «βεβαιώσεις» από γιατρούς, που συχνά χρησιμοποιούνται από τους ίδιους τους γονείς, προκειμένου να «δικαιολογηθούν» οι απουσίες των παιδιών τους στα σχολεία.