20.8.10

Επτά οι θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Τρεις υπερήλικες, με βεβαρημένο ιστορικό λόγω υποκείμενων νοσημάτων, είναι τα νέα θύματα του ιού του Δυτικού Νείλου. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη λοίμωξη που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου ανήλθε στους 7. Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ διαγνώστηκαν 13 νέα κρούσματα.

Η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών απειλεί με μποϋκοτάζ σε όλα τα προϊόντα σιτηρών

Mε απειλεί ότι θα προχωρήσει η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος, εάν οι επιχειρηματίες του χώρου δεν καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να μην μετακυλίσουν τις αυξήσεις στον καταναλωτή.

Η Σελήνη συρρικνώνεται

Η Σελήνη συρρικνώνεται σαν... μπαγιάτικη πατάτα, υποστηρίζουν επιστήμονες της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας Nasa αποδίδοντας αυτή τη σμίκρυνση του μοναδικού δορυφόρου της Γης στο "πάγωμα" του πυρήνα της.

Έναν κροκόδειλο επιστράτευσαν οι Αυστραλοί για να προβλέψει τον νικητή των εκλογών

Στις κάλπες προσέρχονται το Σάββατο οι Αυστραλοί για να αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας,με το εκλογικό σώμα να εμφανίζεται-συμφωνα με τις δημοσκοπήσεις -μοιρασμένο ακριβώς στην μέση.

Σοβαρά επεισόδια στον "φιλικό" αγώνα μπάσκετ Ελλάδας - Σερβίας

Απαράδεκτα επεισόδια μεταξύ των παικτών της Ελλάδας και της Σερβίας οδήγησαν σε οριστική διακοπή της αναμέτρησης, με την οποία θα έκλεινε η «αυλαία» του 24ου τουρνουά «Ακρόπολις».

Γιουρόπα Λιγκ: Βήμα πρόκρισης για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έκαναν απόψε η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ της διοργάνωσης, η Ενωση νίκησε μέσα στη Σκοτία την Νταντί Γιουνάιτεντ με 1-0, χάρη σε γκολ του Τζιμπούρ στο 11΄. Οι "κιτρινόμαυροι", πλέον, έχουν τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης στο Ολυμπιακό Στάδιο.

18.8.10

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες με ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Για τον πιο πράσινο γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες ξεκίνησαν από την Ελβετία τρία ηλεκτρικά οχήματα που δεν εκπέμπουν ρυπογόνα αέρια με τελικό προορισμό το Μεξικό όπου θα διεξαχθεί η Διάσκεψη για το Κλίμα στο τέλος του Νοεμβρίου.

15.8.10

Σε ισχύ σήμερα το εμπάργκο στις εξαγωγές σιτηρών από τη Ρωσία - Άνοδος των τιμών στις διεθνείς αγορές

Ετέθη σε ισχύ σήμερα το εμπάργκο στις εξαγωγές σιτηρών που αποφασίσθηκε από τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς η Ρωσία προσπαθεί να περιορίσει την αύξηση της τιμής που προκλήθηκε από την καταστροφή της συγκομιδής εξαιτίας του καύσωνα.

Ανησυχία για επιδημίες μετά τις πλημμύρες στο Πακιστάν

Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για το ξέσπασμα επιδημιών μεταξύ των 20 εκατομμυρίων πλημμυροπαθών του Πακιστάν, έπειτα και από τον εντοπισμό "τουλάχιστον" ενός κρούσματος χολέρας, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν αναμένεται σήμερα στο Ισλαμαμπάντ.

Ολυμπιακός: Έναν αμυντικό κι ένα σέντερ φορ ζήτησε ο Βαλβέρδε

Δύο μεταγραφές "πρώτης γραμμής" ζήτησε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Ερνέστο Βαλβέρδε, στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης που είχαν.