22.8.10

Αποκαθίσταται η ομαλή ροή των πτήσεων των αεροπλάνων

Αποκαθίσταται σταδιακά η ομαλή ροή των απογειώσεων των αεροσκαφών από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς εντοπίστηκε η βλάβη στο κεντρικό σύστημα με το οποίο είναι συνδεδεμένοι όλοι οι πύργοι ελέγχου.

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί η Κάρυστος, όπου μαίνεται φωτιά από τις 10 χθες το βράδυ. Οι δυνατοί άνεμοι (10-11 μποφόρ) καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή εναέριων μέσων στην προσπάθεια κατάσβεσής της. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή τη στιγμή διενεργούν 32 οχήματα με 67 πυροσβέστες και 51 πεζοπόροι.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον πολύτιμο πίνακα του Βαν Γκογκ "Παπαρούνες" που εκλάπη από μουσείο του Καΐρου

Οι έρευνες συνεχίζονται σήμερα για τον πολύτιμο πίνακα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ με τίτλο "Παπαρούνες", που εκλάπη από το μουσείο Μαχμούντ Χαλίλ του Καΐρου, παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν νωρίτερα ότι βρέθηκε.

Ξεκίνησε η φόρτωση με καύσιμο στον αντιδραστήρα του πρώτου ιρανικού πυρηνικού σταθμού

Οι επιχειρήσεις φόρτωσης του καυσίμου στον αντιδραστήρα του πρώτου ιρανικού πυρηνικού σταθμού στο Μπουσέρ (νότιο Ιράν) άρχισαν χθες το πρωί, ανακοίνωσε ο Ιρανικός Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας.

Για το γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό ξεκίνησε 14χρονη Ολλανδή

Η Ολλανδή ιστιοπλόος Λώρα Ντέκερ, 14 ετών, απέπλευσε με το ιστιοπλοϊκό της σκάφος "Guppy" από την Πορτογαλία, μόνη, σήμερα, γιά τον "γύρο του Κόσμου", ανέφερε ο ολλανδός χορηγός της "Μας-μήντια", μιλώντας στα διεθνή ΜΜΕ. Αν και το λιμάνι του απόπλου δεν έχει επιβεβαιωθεί γιά την ώρα, εκτιμάται ωστόσο ότι αυτό είναι το Πορτιμάο στη νοτιότατη Πορτογαλία.

Κανένα κόμμα δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία στην Αυστραλία

Το Εργατικό Κόμμα της αυστραλής πρωθυπουργού Τζούλια Γκίλαρντ πέρασε και πάλι σήμερα επικεφαλής σε αριθμό εδρών μετά τις βουλευτικές εκλογές, όμως ούτε οι Εργατικοί ούτε η συντηρητική αντιπολίτευση φαίνονται να είναι σε θέση να συγκεντρώσουν την πλειοψηφία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Μέτρα προφύλαξης από τον "ιό του δυτικού Νείλου"

Καθησυχαστικοί είναι οι επιστήμονες όσον αφορά τον "ιό του δυτικού Νείλου", μετά τα περιστατικά εγκεφαλίτιδας που παρουσιάστηκαν στη χώρα μας, συνιστώντας τη λήψη ατομικών μέτρων προστασίας από το τσίμπημα κουνουπιών, όπως η χρήση εντομοαπωθητικών, αντικουνουπικών πλεγμάτων (σίτες), ενδυμάτων που καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια του σώματος (μακριά μανίκια και παντελόνια) κ.λπ.