11.9.10

Νέα απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών - βυτιοφόρων από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου

Σε νέα απεργία διαρκείας θα προχωρήσουν, από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, με απόφαση που πήραν, σε συνεδρίασή τους σε χώρο του λιμανιού, στη Θεσσαλονίκη.

Γιατρός εκτόξευσε παπούτσι εναντίον του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη

Κατά την έξοδο του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου από την 75η ΔΕΘ προς την πλευρά της ΧΑΝΘ, ένας από τους παρευρισκόμενους εκτόξευσε εναντίον του ένα παπούτσι και εκστόμισε διάφορες φράσεις. Το παπούτσι δεν έφτασε στον πρωθυπουργό.

Ο Ηλίας Ηλιάδης παγκόσμιος πρωταθλητής στο τζούντο - "Χάλκινη" η Μπουκουβάλα

Στη γενέτειρα του τζούντο, την Ιαπωνία, ο Ηλίας Ηλιάδης ήταν γραφτό να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής. Ότι δεν κατάφερε το 2005 στο Κάιρο και το 2007 στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Συνέντευξη του Φάνη Γκέκα για την απόφαση του να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα - Πρωτοβουλία Πιλάβιου

Ο Φάνης Γκέκας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra». Ο Λαρισαίος επιθετικός της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, δεν αποκάλυψε επί της ουσίας τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη επιλογή, έσπευσε όμως να διευκρινίσει ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα με τον Φερνάντο Σάντος.

Σούπερ Λίγκα: Το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις 11 και 12 Σεπτεμβρίου

Το ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη μεταξύ του Αρη και του Παναθηναϊκού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 2ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Εκτορ Ραούλ Κούπερ υποδέχεται τον πρωταθλητή και θέλει τη νίκη, για να αποδείξει ότι φέτος έχει μεγάλες βλέψεις, αλλά βέβαια η αποστολή της μόνο εύκολη δεν θα είναι.

Δεν τα κατάφερε η εθνική γυναικών στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης

Με το ασημένιο μετάλλιο επιστρέφει από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης του Ζάγκρεμπ η εθνική γυναικών.

10.9.10

Στην 83η θέση του Παγκόσμιου Δείκτη Ανταγωνιστικότητας υποχώρησε η Ελλάδα

Η Ελλάδα υποχώρησε το 2010 στην 83η θέση του Παγκόσμιου Δείκτη Ανταγωνιστικότητας του World Economic Forum (WEF) μεταξύ 139 χωρών, από την 71η θέση το 2009.

Η δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή

Σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, που συγκεντρώνει 44% έναντι 27% της ΝΔ, στην εκτίμηση της εκλογικής τους επιρροής, καταγράφει το μηνιαίο βαρόμετρο της εταιρείας Πάμπλικ Ίσιου (Public Issue) για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή.

Το 10% των προσβληθέντων από τον ιό του Δυτικού Νείλου απεβίωσε

Το 10% των προσβληθέντων από τη λοίμωξη που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που έχουν διαγνωστεί μέχρι στιγμής, έφτασε τα 200, εκ των οποίων απεβίωσαν συνολικά 20 άτομα, κυρίως υπερήλικες με υποκείμενα νοσήματα.

Η τελευταία ευκαιρία για τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

Την «τελευταία ευκαιρία» για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, θα έχουν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, καθώς μετά από αυτή την ημερομηνία, δεν πρόκειται να δοθούν άλλα περιθώρια για διευθέτηση χρεών με συμφέροντες όρους, όπως ξεκαθάρισαν στη διάρκεια εκδήλωσης, στη Θεσσαλονίκη, οι αρμόδιοι υπουργοί και γενικοί γραμματείς και οι διοικητές των ταμείων.

Οι υποψήφιοι για τις 13 Περιφέρειες

   Σημαντικός αριθμός στελεχών από την Αυτοδιοίκηση, την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και κομματικά στελέχη πρώτης γραμμής επιστρατεύονται για την επικείμενη αυτοδιοικητική αναμέτρηση στις 7 Νοεμβρίου.

Οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, διοργανώνει στις 12 σήμερα το μεσημέρι, η Πρωτοβουλία Σωματείων από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την ώρα που εντός του λιμανιού θα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο αμερικανός φανατικός χριστιανός πάστορας ματαίωσε τα σχέδιά του να κάψει αντίτυπα του Κορανίου

Ο Τέρι Τζόουνς, που είναι επικεφαλής της ελάχιστα γνωστής εκκλησιαστικής οργάνωσης Dove World Outreach Center, που εδρεύει στην πανεπιστημιούπολη του Γκέινσβιλ της Φλόριντας, συμφώνησε με τους μουσουλμάνους ηγέτες των ΗΠΑ να υπαναχωρήσουν στο σχέδιο τους για την ανέγερση ενός Ισλαμικού Πολιτιστικού Κέντρου και τεμένους στη Νέα Υόρκη.

Σήμερα η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Μετά τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών παίζει σήμερα (8.30 μμ ώρα Ελλάδας - ΕΤ 1) το δεύτερο μεγάλο τελικό της ιστορίας της αντιμετωπίζοντας την Ρωσία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ.

9.9.10

Google Instant: Ακόμα ταχύτερες αναζητήσεις

Αναζήτηση με την ταχύτητα της σκέψης! Η μηχανή αναζήτησης της «Google» μπορεί πια να εμφανίζει τα αποτελέσματα αναζήτησης πριν καν ο χρήστης ολοκληρώσει την πληκτρολόγηση αυτού που ψάχνει, χάρη στη νέα τεχνολογία «Google Instant», που έθεσε σε εφαρμογή η αμερικανική εταιρία, όπως ανακοίνωσε.

Υγροηλεκτρισμός: Συλλογή ηλεκτρισμού από τον αέρα

Στο προσκήνιο έρχεται μια επίμαχη τεχνολογία που φιλοδοξεί να "συλλέξει" δωρεάν ηλεκτρισμό από τον αέρα, ιδίως όταν υπάρχει υγρασία, δημιουργώντας ελπίδες ότι μπορεί να αποτελέσει μελλοντικά μια νέα μορφή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και προκαλώντας αντιδράσεις από όσους θεωρούν ότι το όλο σχέδιο -με την ονομασία "υγροηλεκτρισμός"- είναι τεχνολογικά ανέφικτο ή μικρής πρακτικής χρησιμότητας.

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Η Ρωσία θα είναι η αντίπαλος της εθνικής υδατοσφαίρισης των γυναικών την Παρασκευή, στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ.

Τα 19 έφτασαν τα θύματα του ιού του Δυτικού Νείλου

Στα 19 ανήλθαν τα θύματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, μετά το θάνατο ενός ακόμη ηλικιωμένου με υποκείμενα νοσήματα.

Το δέντρο ηλιακής ενέργειας παρουσιάζεται στη ΔΕΘ

Το μοναδικό στον κόσμο δέντρο ηλιακής ενέργειας «άπλωσε» τα κλαδιά του στην Ελλάδα και οι «πράσινοι» καρποί του άρχισαν ήδη να «μαζεύουν» τον ήλιο της Θεσσαλονίκης. Το αποκαλούμενο και «πράσινο φωτιστικό» πόλεως, είναι σχεδιασμένο από τον Ross Lovegrove για την Artemide και λειτουργεί με ηλιακούς συλλέκτες, ενώ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της 75ης ΔΕΘ.

Ανακαλούν τις προτροπές για αυξήσεις στις τιμές των αλεύρων

Θετικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι έφερε για τις τιμές αλεύρων και ψωμιού, η λήψη ασφαλιστικών μέτρων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς οι αλευροβιομηχανίες ανακαλούν τις προτροπές τους για αυξήσεις ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται σε βάθος για την τιμολογιακή πολιτική στην αλυσίδα σίτος - άλευρα - ψωμί.

Προσλήψεις 5000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση της διαδικασίας πρόσληψης 2.454 αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων και 1.304 αναπληρωτών κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών, για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2010-2011, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη δια βίου μάθηση: Ψηφίστηκε επί της αρχής - Τί προβλέπει

Με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να κάνει λόγο για μείζονα εθνική επιλογή της κυβέρνησης με στόχο τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την κατάρτιση και την οικονομία,

Στάση εργασίας σε ΟΣΕ και Προαστιακό σήμερα Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου

Ακινητοποιημένοι για πέντε ώρες θα μείνουν και σήμερα, Πέμπτη, ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός, εξαιτίας στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές στον ΟΣΕ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Συναυλία για τα είκοσι χρόνια προσφοράς των Γιατρών του Κόσμου

Η προώθηση της υγείας ως βασικού ανθρώπινου δικαιώματος, αποτελεί στόχο των Γιατρών του Κόσμου, οι οποίοι, με τη συμπλήρωση των 20 χρόνων δράσης τους οργανώνουν συναυλία-γιορτή για την ενίσχυση του ανθρωπιστικού έργου τους στις 24 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη.

Παναθηναϊκός: Και πάλι πολυμετοχικός με πρόεδρο τον Ν. Πατέρα

Ο Νίκος Πατέρας θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως προέκυψε από τη συνάντηση των Ανδρέα Βγενόπουλου και Νίκου Πατέρα με τον μεγαλομέτοχο της «πράσινης» εταιρείας, Γιάννη Βαρδινογιάννη, που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ανεστάλη η εκτέλεση της Ιρανής που καταδικάστηκε για μοιχεία

Οι ιρανικές αρχές ανέστειλαν την εφαρμογή της ποινής σε θάνατο δια λιθοβολισμού που είχε επιβληθεί σε βάρος της Ιρανής Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί μετά την καταδίκη της για μοιχεία, ανακοίνωσε το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

6.9.10

Επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους ο Ντέιβιντ Μπέκαμ

Έτοιμος να ξαναβρεθεί στους αγωνιστικούς χώρους δηλώνει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, μετά την απουσία του τους τελευταίους μήνες, λόγω της ρήξης στον Αχίλλειο τένοντα, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μίλαν με την Κιέβο (1-0) στις 14 Μαρτίου.

Οι παγιδευμένοι μεταλλωρύχοι στη Χιλή συνομίλησαν με τους συγγενείς τους μέσω βίντεο

Οι 33 μεταλλωρύχοι στη Χιλή που βρίσκονται εδώ και ένα μήνα παγιδευμένοι σε βάθος 700 μέτρων είχαν συνομιλία, μέσω βίντεο, με τους συγγενείς τους.