2.10.10

Το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα θα λειτουργήσει το 2015

Η εταιρία που είχε αναλάβει εν μέρει την κατασκευή του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού σχεδιάζει να "κτίσει" το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα, εκμεταλλευόμενη το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον διαστημικό τουρισμό.

Βλαστοκύτταρα από απλά κύτταρα του δέρματος

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια νέα, γρήγορη και αποδοτική τεχνική δημιουργίας πολύτιμων ανθρωπίνων βλαστικών κυττάρων από απλά κύτταρα του δέρματος, η οποία μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση σε σχέση με την ηθικά αμφισβητούμενη χρήση εμβρυικών κυττάρων για τον ίδιο σκοπό.

ΗΣΑΠ: Αλλαγές στα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου από Κυριακή 3 Οκτωβρίου

Νέες αλλαγές στα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου θα ισχύσουν από την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου, λόγω εργασιών ανακαίνισης της Σιδηροδρομικής Γραμμής.

Σούπερ Λίγκα (5η αγωνιστική): Το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις 2 και 3 Οκτωβρίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 Οκτωβρίου

Ολυμπιακός - Ολυμπιακός Βόλου (Καραϊσκάκη) 17:15 ΝΕΤ (WOOP στο Ίντερνετ)
Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος (Τρίπολη) 17:15 NOVA
Καβάλα - Πανιώνιος (Ανθή Καραγιάννη) 19:30 NOVA


ΚΥΡΙΑΚΗ 3 Οκτωβρίου

ΑΕΚ - Ξάνθη (ΟΑΚΑ) 16:00 NOVA
Κέρκυρα - Ηρακλής (Παμπελοποννησιακό) 16:00 NOVA
Εργοτέλης - Παναθηναϊκός (Παγκρήτιο) 18:15 NOVA
Πανσερραϊκός - Λάρισα (Σέρρες) 18:15 NOVA
ΠΑΟΚ - Άρης (Τούμπα) 20:30 NOVA

Το «χρυσό παπούτσι» παρέλαβε ο Λιονέλ Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι παρέλαβε χθες, σε εκδήλωση στη Βαρκελώνη, το «χρυσό παπούτσι» για το 2010, καθώς τα 34 γκολ που πέτυχε για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα τον ανέδειξαν κορυφαίο σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων την προηγούμενη σεζόν.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος επιστρέφει στην Εθνική ομάδα

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα φορέσει ξανά τη φανέλα της εθνικής ομάδας, ένα χρόνο μετά την απόφαση του να αποσυρθεί.

1.10.10

Από σήμερα οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Άνεργοι, χαμηλόμισθοι, ΑΜΕΑ και πολύτεκνοι μπορούν από σήμερα να υποβάλουν αιτήσεις για υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας που είναι 10 - 20 % φθηνότερο από το ισχύον οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Ηλεκτρονικά θα γίνουν φέτος οι μετεγγραφές φοιτητών και οι αιτήσεις για εισαγωγή σε φοιτητική εστία

Την εγκύκλιο για τις μετεγγραφές των φοιτητών και σπουδαστών, έστειλε στα Ιδρύματα η υπουργός Παιδείας. Φέτος, για πρώτη φορά οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνουν ηλεκτρονικά και μέσα σε δέκα ημέρες, όλες οι άλλοτε χρονοβόρες διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί.

Ενιαίο μισθολόγιο: Αρχίζει ο διάλογος

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου είχε χθες το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο διαλόγου για το νέο μισθολόγιο των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα.

Αναστολή της απεργίας των μεταφορέων με διαφωνίες και "συγκρούσεις"

Η κινητοποίηση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης ανεστάλη και η πλειοψηφία των μεταφορέων "λύνει χειρόφρενο", διαβεβαιώνει η επίσημη και εκλεγμένη ηγεσία του κλάδου, με αφορμή τα όσα σημειώνονται, από τα ξημερώματα σήμερα, με την αυτοαποκαλούμενη Επιτροπή Αγώνα να μην αναγνωρίζει την απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων.

Απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους: Τέλος η περίοδος προσαρμογής, από σήμερα πρόστιμα

Έγκλημα με... τιμωρία είναι από σήμερα Παρασκευή 1η Οκτωβρίου το κάπνισμα, το οποίο απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς δημόσιους και εργασιακούς χώρους, καθώς και σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Φοιτητής αυτοκτόνησε επειδή τον βιντεοσκόπησαν παράνομα με άλλον άνδρα και "ανέβασαν" το βίντεο στο ίντερνετ

Ένας ομοφυλόφιλος φοιτητής αυτοκτόνησε, στη Νέα Υόρκη, μετά το ανέβασμα στο Ιντερνετ ενός βίντεο που γυρίστηκε στο δωμάτιο του με μια μίνι βιντεοκάμερα (Webcam). Δύο συμφοιτητές και φίλοι του συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.

Πέθανε η Δούκισσα

Μια από τις μεγάλες γυναικείες λαϊκές φωνές που έχει συνδέσει το όνομά της με «χρυσές» επιτυχίες των περασμένων δεκαετιών, η Δούκισσα, έφυγε από τη ζωή έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο που κράτησε 18 χρόνια.

"Εφυγε" από τη ζωή ο ηθοποιός Τόνι Κέρτις

Ο αμερικανός ηθοποιός Τόνι Κέρτις πέθανε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, στο σπίτι του στο Χέντερσον της Νεβάδα, σε ηλικία 85 ετών, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο ABC News επικαλούμενο ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Γιουρόπα Λιγκ: Ο ΠΑΟΚ νίκησε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Ήττες για ΑΕΚ, Άρη

Μία νίκη και δύο ήττες ήταν ο χθεσινός απολογισμός των ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής.

Απόπειρα πραξικοπήματος στον Ισημερινό

Η κυβέρνηση του Ισημερινού, που κατήγγειλε αργά χθες βράδυ, ότι σημειώθηκε απόπειρα πραξικοπήματος σε βάρος του προέδρου Ραφαέλ Κορέα, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ασφαλείας, Μιγκέλ Καρβαχάλ.

Αναστολή των κινητοποιήσεων (απεργίας) αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν μετά τα μεσάνυχτα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, ύστερα από μία συνεδρίαση των εννέα προέδρων που κράτησε πάνω από 5 ώρες.

30.9.10

"Τράπεζες Ρούχων" και "Κοινωνικά Παντοπωλεία" για τους άπορους

Το σχολείο ξεκίνησε και για κάποια παιδιά μία σάκα, ένα παντελόνι ή ένα ζευγάρι παπούτσια αποτελεί βασική προϋπόθεση για να παρουσιαστούν μπροστά στους συμμαθητές του.

Blackberry Playbook: Ο νέος φορητός υπολογιστής-ταμπλέτα

Ένα υψηλών προδιαγραφών νέο φορητό υπολογιστή-ταμπλέτα (tablet) παρουσίασε η καναδική εταιρία Research In Motion (RIM), κατασκευάστρια του κινητού Blackberry, η οποία ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον ελληνικής καταγωγής Μάικ Λαζαρίδη.

Ο πιο επικίνδυνος ιος που δημιουργήθηκε από χάκερ

Ο ιός Stuxnet, ο οποίος επιτέθηκε στους υπολογιστές του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας του Ιράν, αποτελεί ένα νέο είδος "σκουληκιού" (worm), που για πρώτη φορά αποδεικνύει στην πράξη αυτό που εδώ και χρόνια φοβούνταν οι ειδικοί των υπολογιστών:

Μετά την ταινία και ήρωας κόμικς ο ένας από τους δημιουργούς του Facebook

Είναι ένας από τους δημιουργούς του Facebook, του δημοφιλέστερου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, η περιουσία του ανέρχεται σε 7 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή την εβδομάδα βγαίνει στους κινηματογράφους μια ταινία για την ανέλιξή του και την επαγγελματική του επιτυχία.

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης-μεταφορέων - Απειλούνται με φυλάκιση όσοι δεν συμμορφώνονται με την επίταξη

Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, με την οποία, όσοι αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από επίταξή τους, τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ δίνεται και η δυνατότητα στον υπουργό Μεταφορών, να αφαιρεί από τους μη συμμορφούμενους μεταφορείς, την άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Έκθεση ΙΟΒΕ: Η ύφεση θα ενταθεί

Την εκτίμηση ότι η ύφεση στην Ελλάδα αναμένεται να ενταθεί στο β' εξάμηνο με αποτέλεσμα ο αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης να διαμορφωθεί στο 3,5% το 2010, διατυπώνει το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών στην τριμηνιαία έκθεση για την ελληνική οικονομία.

Η "Κάρτα του πολίτη" σε διαβούλευση

Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθούν τις επόμενες μέρες οι βασικοί άξονες για την "κάρτα του πολίτη", θέμα το οποίο συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διευκρινίσεις για τις προϋποθέσεις χορήγησης σύνταξης θανάτου στον επιζώντα σύζυγο

Διευκρινιστικές ερωταπαντήσεις για τη συνταξιοδότηση επιζώντων συζύγων, έδωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τσάμπιονς Λιγκ: Ήττα σοκ του Παναθηναϊκού από την Κοπεγχάγη (Όλα τα αποτελέσματα των αγώνων)

Η ιστορία έχει διδάξει ότι στο ποδόσφαιρο γίνονται θαύματα, αλλά ο συγκεκριμένος Παναθηναϊκός ούτε με το... όγδοο θαύμα δεν είναι δυνατό να προχωρήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

28.9.10

Τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων για το 2011 - Τί θα ισχύσει τον επόμενο χρόνο για τα αυτοκίνητα που θα ταξινομηθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010

Μειώσεις των τελών κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων για τα παλαιά και μεγάλα ΙΧ από 12 ευρώ έως και 330 ευρώ και αυξήσεις για τα καινούργια ( που κυκλοφόρησαν από το 2005 και μετά) από 20 έως και 88 ευρώ προβλέπει το νέο σύστημα των τελών κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων με βάση το οποίο θα καταβληθουν τα τέλη για το 2011.

Γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα: Από το καλαμπόκι ΜΟΝ810 στην πατάτα Amflora - Πώς φτάσαμε έως εδώ

Οι γενετικά τροποποιημένοι (ΓΤ) ή μεταλλαγμένοι σπόροι πρωτοεμφανίστηκαν ως η φτηνή και \"περιβαλλοντικά φιλική\" επιλογή που θα λύσει το πρόβλημα της πείνας στον Τρίτο Κόσμο και θα μειώσει τη χρήση των φυτοφαρμάκων.

Προβλήματα στον ύπνο αντιμετωπίζουν όσοι ασχολούνται με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή το βράδυ

Υπάρχουν πολλοί και καλοί λόγοι για να ασχοληθεί κάποιος με τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή το βράδυ, όπως για παράδειγμα να ελέγξει και να απαντήσει στα emails του, να συνομιλήσει με φίλους μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης ή να κάνει τις διαδικτυακές του αγορές ήρεμα και ήσυχα.

"Φουσκωμένοι" λογαριασμοί σε καταναλωτές που έκαναν το λάθος να απαντήσουν σε παραπλανητικά μηνύματα (SMS) από το κινητό τους

Θύματα μιας καλοστημένης κομπίνας έχουν πέσει χιλιάδες χρήστες κινητών τηλεφώνων, οι οποίοι λαμβάνουν "φουσκωμένους" λογαριασμούς, κυρίως από SMS, τα οποία χρεώνονται υπέρμετρα.

Αλλαγές στην Παιδεία, στο σύστημα εισαγωγής και φοίτησης στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ

Tα ονόματα των επιστημόνων που θα στελεχώσουν τη Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, υπενθυμίζοντας ότι στη χθεσινή συνάντηση εργασίας για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε τη συγκρότηση Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής.

Το νομοσχέδιο για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων κατατίθεται στη Βουλή - Οι τελευταίες αλλαγές

Μικρότερη προκαταβολή και περισσότερες δόσεις θα προβλέπει το νομοσχέδιο για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή σε σχέση με το αρχικό σχέδιο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα.

Οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για μηχανικούς, γιατρούς και δικηγόρους - Διευκρινιστικές ερωταπαντήσεις για το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., Τ.Σ.Α.Υ., Τ.Α.Ν.)

Εγκύκλιο και διευκρινιστικές ερωταπαντήσεις για το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α.), σχετικά με τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης μετά την 1/1/2011, έδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα στην εγκύκλιο αναφέρονται τα εξής:

Αναλυτικά η διαδικασία ρύθμισης των ημιυπαίθριων - Υπολογισμός του προστίμου

Εντυπωσιακά αυξημένη εμφανίζεται η κινητικότητα στις Πολεοδομίες της χώρας, καθώς, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, οι πολίτες σπεύδουν με την είσοδο του φθινοπώρου να επωφεληθούν από την πολεοδομική ασυλία διάρκειας 40 ετών, που τους δίνει η πολιτεία, με την προϋπόθεση καταβολής προστίμου για την αλλαγή χρήσης ημιυπαίθριων χώρων.

Απίστευτα στοιχεία για το παραδικαστικό κύκλωμα που λυμαινόταν ακίνητα

Σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών προσώπων που εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα που οικειοποιούνταν υποθηκευμένα υπό πλειστηριαμό ή "ορφανά" ακίνητα, προχωρά η Εισαγγελία Εφετών.

Ελληνικά χειρόγραφα και πάπυροι διατίθενται δωρεάν στο Ίντερνετ

Η Βρετανική Βιβλιοθήκη στο Λονδίνο ανέβασε στο Ίντερνετ πάνω από το ένα τέταρτο των ελληνικών χειρογράφων που διαθέτει, τα οποία αντιστοιχούν σε περισσότερους από 280 τόμους, στο πιο πρόσφατο βήμα που γίνεται για την ψηφιοποίηση σημαντικών αρχαίων εγγράφων.

Άρδευση και ύδρευση με τεχνολογία της αρχαιότητας

Η τεχνολογία της αρχαιότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σήμερα στην άρδευση και ύδρευση, με την χρήση των υπόγειων στοών (κανάτ) που δημιουργήθηκαν χιλιάδες χρόνια πριν για τη συγκέντρωση νερού από τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.

Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στην Ε.Ο. Τρικάλων - Λάρισας

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο νομό Τρικάλων, από ένα τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους, στην Ε.Ο. Τρικάλων -Λάρισας.

27.9.10

Νέα μέθοδος εμφύτευσης εμβρύου (εξωσωματική) δίνει ελπίδες σε γυναίκες που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί

Μια νέα μέθοδος εμφύτευσης εμβρύου σε γυναίκες που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου αναπαραγωγικής ιατρικής που πραγματοποιείται στα Χανιά.

Στάσεις εργασίας σε ΟΣΕ και Προαστιακό 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου

Μετ΄ εμποδίων θα εκτελεστούν το προσεχές τριήμερο τα δρομολόγια του ΟΣΕ, εξαιτίας των συνεχιζόμενων στάσεων εργασίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που περιέχει το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου, που παρουσίασε πρόσφατα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας.

Δεύτερο παραδικαστικό κύκλωμα

Στην ολοκλήρωσή της φτάνει η πολύμηνη έρευνα που κάνει η Δίωξη οργανωμένου εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής για ένα μεγάλο κύκλωμα απατεώνων, που χαρακτηρίζεται ως δεύτερο παραδικαστικό κύκλωμα και στο οποίο εμπλέκονται δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, υπάλληλοι υποθηκοφυλακείων και άλλοι κρατικοί λειτουργοί.

Σούπερ Λίγκα (4η αγωνιστική): Τα αποτελέσματα των αγώνων 25 και 26 Σεπτεμβρίου - Παραιτήθηκε ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς

Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε τεράστια νίκη κόντρα στην ΑΕΚ με 3-1, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.