9.10.10

Άκαρπη η χθεσινή συνάντηση για τον ΟΣΕ - Νέα απεργία την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου

Δεν βρέθηκαν σημεία προσέγγισης στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με το νέο προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, με αφορμή το νομοσχέδιο για την εξυγίανση και ανάπτυξη του ΟΣΕ που κατατέθηκε στη βουλή.

Φόβοι για νέα διαρροή κόκκινης τοξικής λάσπης στην Ουγγαρία

Οι ουγγρικές αρχές, λόγω της πιθανότητας μια δεύτερης διαρροής κόκκινης τοξικής λάσπης, διέταξαν την πλήρη εκκένωση του χωριού Κολοντάρ, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Αντιμετώπισης των Καταστροφών Τιμπόρ Ντόμπσον.

Το γεωτρύπανο έφθασε στους παγιδευμένους ματαλλωρύχους στη Χιλή

Το γεωτρύπανο προσέγγισε το σημείο όπου βρίσκονται παγιδευμένοι, από τις 5 Αυγούστου, οι 33 παγιδευμένοι μεταλλωρύχοι στη Χιλή.

8.10.10

Σημαντική ανακάλυψη για την θεραπεία του AIDS και του καρκίνου

Το επίτευγμα ανοίγει το δρόμο για την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας και ελέγχου της δραστηριότητας της πρωτεΐνης-υποδοχέα με την ονομασία CXCR4, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε νέα πιο αποτελεσματικά φάρμακα.

Φθινοπωρινές εκδρομές από τον ΟΑΕΔ

Το χρονικό διάστημα από 21 Οκτωβρίου μέχρι 28 Νοεμβρίου ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας θα υλοποιήσει φθινοπωρινό πρόγραμμα τετραήμερων εκδρομών σε επιλεγμένους χερσαίους προορισμούς, για δικαιούχους του νομού Αττικής.

Μείωση στο εκλογικό επίδομα (αποζημίωση) και περιορισμός του αριθμού των δικαιούχων - Αντιδρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στη μείωση κατά 20% της εκλογικής αποζημίωσης (2.100 ευρώ μικτά) και τον περιορισμό κατά 40% των μέχρι χθες δικαιούχων (αγγίζουν τους 160.000 εργαζόμενους),

Απίστευτη δήλωση του επικεφαλή των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: "Γνωρίζαμε ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε δημοσιονομική κρίση"

Οι Ευρωπαίοι γνώριζαν "ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει" την δημοσιονομική κρίση που την έπληξε στις αρχές του έτους, δήλωσε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Αναβλήθηκε η συζήτηση των προσφυγών κατά του Μνημονίου και των οικονομικών περικοπών

Αναβλήθηκε για τις 23 Νοεμβρίου 2010 η συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας των προσφυγών κατά του Μνημονίου και των οικονομικών περικοπών των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων, που επρόκειτο να γίνει σήμερα.

Ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο

Με αίτησή τους έως και τις 29 Οκτωβρίου 2010 στη Δ.Ο.Υ ή στο Τελωνείο που είναι βεβαιωμένες οι οφειλές τους μπορούν όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο να υπαχθούν στη ρύθμιση με τις ευνοικές διατάξεις αποπληρωμής τους με βάση το νόμο που ψηφίσθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Αυξήσεις και μειώσεις στα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1ης Ιανουαρίου 2011

Αυξήσεις μέχρι 13,7 % και μειώσεις μέχρι 13,8 % στα οικιακά τιμολόγια, μειώσεις στις περισσότερες κατηγορίες εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών και αύξηση 5 - 7 % στα αγροτικά τιμολόγια από 1ης Ιανουαρίου του 2011, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Το Νόμπελ Ειρήνης 2010 στον κινέζο αντιφρονούντα Λιου Σιαομπό

Ο κινέζος αντιφρονών Λιου Σιαομπό είναι ο νικητής του βραβείου Νομπέλ Ειρήνης για το 2010, έγινε σήμερα γνωστό- μία ανακοίνωση την οποία ανέμενε το Πεκίνο και την οποία επέκρινε σφόδρα.

Η κατάσταση στον Δούναβη βελτιώνεται μετά το σοβαρό βιομηχανικό δυστύχημα

Οι συνέπειες της μόλυνσης στον Δούναβη έχουν αρχίσει να μειώνονται σήμερα στην Ουγγαρία, έπειτα από το σοβαρό βιομηχανικό δυστύχημα σε εργοστάσιο παραγωγής αλουμίνας στο δυτικό τμήμα της χώρας που προκάλεσε διαρροή κόκκινης τοξικής λάσπης,

Προκριματικά EURO 2012: Σήμερα ο αγώνας της εθνικής ομάδας με αντίπαλο τη Λετονία

Με αποκλειστικό στόχο τη νίκη, που θα διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες πρόκρισης στα τελικά της διοργάνωσης, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών υποδέχεται απόψε, στις 21.45, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τη Λετονία, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για τον 6ο προκριματικό όμιλο του EURO 2012.

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2010-2011

Στο ΣΕΦ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η επίσημη παρουσίαση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, με τους αδελφούς Αγγελόπουλους να μιλούν για όλους και για όλα.

7.10.10

"Δι@ύγεια": Όλοι οι νόμοι και οι πράξεις θα αναρτώνται πρώτα στο διαδίκτυο

Τη δέσμευση του πρωθυπουργού για διαφάνεια υλοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς από την 1η Οκτωβρίου όλα τα υπουργεία και οι Περιφέρειες υποχρεούνται να αναρτούν στο Διαδίκτυο νόμους και πράξεις που εκδίδουν, μέσω του προγράμματος «Δι@ύγεια».

Εκτιμήσεις της Ε.Ε. ότι το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας είναι μεγαλύτερο

Tα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας για την τριετία 2006-2009 κατά πάσα πιθανότητα θα αναθεωρηθούν προς τα πάνω, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις επιτρόπου Ολι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ.

Έρχονται νέα τεκμήρια διαβίωσης

Νέα τεκμήρια διαβίωσης που προσδιορίζονται πλέον με αντικειμενικά δεδομένα δαπανών θα ισχύσουν για τη φορολόγηση των εισοδημάτων που θα αποκτηθούν .

Οδηγίες για τον τρόπο υποβολής των αποδείξεων

Διευκρινίσεις για τη νέα φορολογική κλίμακα που θα ισχύσει για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν φέτος και τα ποσά των αποδείξεων που απαιτείται να προσκομισθούν από τους φορολογούμενους ανάλογα με το εισόδημα τους για να ωφεληθούν από την έκπτωση όλου του αφορολόγητου ποσού δίνει με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών προς όλες τις εφορίες της χώρας.

Ο Χιμένεθ νέος προπονητής στην ΑΕΚ

Ολοκλήρωσε τις επαφές η διοίκηση της ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ και ο Ισπανός τεχνικός θα ταξιδέψει σήμερα ή αύριο στην Αθήνα για να υπογράψει τα συμβόλαια και να καθήσει στο πάγκο της ομάδας.

Η συνέντευξη του Σάντος για τον αυριανό αγώνα της εθνικής ομάδας

Πεπεισμένος ότι η εθνική ομάδα θα κατορθώσει να υλοποιήσει τον άμεσο στόχο της, ο οποίος επιτάσσει δύο νίκες στους ισάριθμους αγώνες των προκριματικών για το EURO 2012 που έπονται, με Λετονία και Ισραήλ, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε επί τούτω ο Φερνάντο Σάντος.

Η Λίβερπουλ πωλήθηκε

Στα 350.000.000 ευρώ έφτασε το σύνολο της αγοραπωλησίας της Λίβερπουλ. Το ποσόν έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του συλλόγου, Μάρτιν Νόουτον, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την NESV, την νέα ιδιοκτήτρια εταιρία ενός από τους ιστορικότερους και δημοφιλέστερους συλλόγους στον κόσμο.

Κοντά στην ελευθερία οι εγκλωβισμένοι μεταλλωρύχοι στη Χιλή

Η βοηθητική σήραγγα έφτασε πολύ κοντά στους 33 μεταλλωρύχους, οι οποίοι εδώ και δύο μήνες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε 700 μέτρα βάθος σε ορυχείο του Σαν Χοσέ στη Χιλή.

Απεργία σήμερα Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στο δημόσιο τομέα και στους δήμους (Προβλήματα στις πτήσεις των αεροπλάνων)

Θα υπολειτουργεί σήμερα Πέμπτη ο δημόσιος τομέας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο νέο προϋπολογισμό. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία.

4.10.10

Τα αντιοξειδωτικά προάγουν την καλή υγεία και την ευεξία

Επιστημονικές μελέτες που έγιναν τα τελευταία χρόνια έχουν επιβεβαιώσει τη θεραπευτική επίδραση των αντιοξειδωτικών, αλλά και για τη συμβολή τους στην πρόληψη νοσημάτων.

Παναθηναϊκός: Παραιτήθηκε ο Νίκος Νιόπλιας - Ο Πατέρας τον στήριξε

Παραμένει στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού ο Νίκος Νιόπλιας, ο οποίος πριν από λίγη ώρα εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει.

Σούπερ Λίγκα (5η αγωνιστική): Τα αποτελέσματα των αγώνων 2 και 3 Οκτωβρίου

ΠΑΟΚ - ΆΡΗΣ: 0-1

Θρίαμβος του Αρη στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Η ομάδα του Εκτορ Ραούλ Κούπερ νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, σε αγώνα με τον οποίον ολοκληρώθηκε η 5η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.