23.10.10

Η ενδοσχολική βία στην Ελλάδα

Αρνούνται το σχολείο γιατί το βιώνουν με τρόμο. Κάνουν «κοπάνες» με κάθε ευκαιρία. Εμφανίζουν μαθησιακές δυσκολίες και ψυχοσωματικά προβλήματα. Ταλαιπωρούνται από διαταραχές ύπνου και νυχτερινή ενούρηση.

Ίδρυση τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Την κατάθεση νομοσχεδίου, την ερχόμενη εβδομάδα, για την ίδρυση τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας , Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αναφερόμενος στο ταμείο επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης που θα αποτελέσει τη μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ.

Επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες ειδικού καθεστώτος

Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος για πωλήσεις που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ με ελλείματα και χρέη

Δεκατρία από τα δεκάξι κράτη μέλη της ευρωζώνης κατέγραψαν το 2009 δημοσιονομικά ελλείμματα πάνω από το όριο του 3% του ΑΕΠ, ενώ δέκα κράτη μέλη του ευρώ κατέγραψαν χρέος υψηλότερο από το όριο του 60% του ΑΕΠ που ορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Πέτρες και γιαούρτια κατά του Αλ. Αλαβάνου

Επίθεση με πέτρες και γιαούρτια απο ρατσιστικές ομάδες δέχτηκε στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα ο υποψήφιος περιφερειάρχης, με τον συνδυασμό "Ελεύθερη Αττική" Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στις πλατείες Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα και Αμερικής.

Χρυσό ο Λευτέρης Κοσμίδης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής

Παγκόσμιος πρωταθλητής στις ασκήσεις εδάφους, στέφθηκε ο Λευτέρης Κοσμίδης.

28ος Κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Με μια σειρά σημαντικών δράσεων και εκδηλώσεων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ετοιμάζεται να τιμήσει την επέτειο των 2.500 ετών από τη Μάχη του Μαραθώνα,

Σούπερ Λίγκα (7η αγωνιστική): Το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις 23 και 24 Οκτωβρίου

Το ντέρμπι την Κυριακή, στο Ολυμπιακό στάδιο, μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 7ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

Ψηφίστηκε το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο στη Γαλλία

Τα γαλλικά συνδικάτα προετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις καθώς η Γερουσία ψήφισε τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που έχει ήδη εγκριθεί από την Εθνοσυνέλευση.

22.10.10

Έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους, που εξήγγειλε χθες από το περιστέρι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, θα κυμαίνεται από 100 μέχρι 300 ευρώ, ανάλογα με το εισόδημα. Σύμφωνα

Ταχύτερο το Τραμ με την εφαρμογή του "Πράσινου κύματος"

Νέο κύρος, αξιοπιστία και ταχύτητα αποκτά το τραμ με την εφαρμογή του "Πράσινου κύματος", ενός ηλεκτρονικού συστήματος που του εξασφαλίζει προτεραιότητα στους περίπου 80 φωτεινούς σηματοδότες,

Αναβρασμός στα Πανεπιστήμια - Οι φοιτητές προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις

Αναβρασμός επικρατεί στα Πανεπιστήμια. Αφορμή, η καθυστέρηση εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας να δώσει τις εξειδικευμένες κατευθύνσεις των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη στιγμή μάλιστα που σήμερα αρχίζει στο Ρέθυμνο η Σύνοδος Πρυτάνεων, η οποία θεωρητικά έχει ως αντικείμενο συζήτησης ακριβώς τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Νέα κόντρα Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων με το υπουργείο Οικονομικών

Ανοίγει και πάλι το "μέτωπο" του πετρελαίου θέρμανσης καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων καταγγέλλει καταστρατήγηση της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιστροφές φόρων.

Συνεχίζουν τις απεργίες στη Γαλλία

Τα γαλλικά συνδικάτα αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις κατά των αλλαγών στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου και το Σάββατο στις 6 Νοεμβρίου.

Στο νοσοκομείο ο σκηνοθέτης Ν. Κούνδουρος - Τον λήστεψαν στο σπίτι του

Επίθεση από τρεις κουκουλοφόρους ληστές, δέχθηκε ο σκηνοθέτης, Νίκος Κούνδουρος, χθες τα ξημερώματα στο σπίτι του, στην οδό Δικαιάρχου 1, στο Μετς.

Νέα απεργία στον ΟΣΕ - Χωρίς τρένα και Προαστιακό στις 25, 26, 27 και 29 Οκτωβρίου

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ, καθώς οι τελευταίοι αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την αναδιοργάνωση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου, το οποίο συζητείται τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Γιουρόπα Λιγκ: Ισοπαλία ο Άρης, ήττες ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Με γκολ του Μαρκ Ρουμπέν στο 38΄ η Βιγιαρεάλ επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στο "Μαδριγάλ", στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ.

19.10.10

20.000 άστεγοι στην Ελλάδα

Επιδεινώνεται διαρκώς η εικόνα στην Αθήνα με τον αριθμό των αστέγων να αυξάνεται, όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και στους περιφερειακούς δήμους.

Αντί για τον θησαυρό του Αλή Πασά βρήκαν νερό στα Τρίκαλα

Νερό σε μεγάλη ποσότητα, έφερε στην επιφάνεια το γεωτρύπανο, αντί του θησαυρού του Αλή Πασά, στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στο νομό Τρικάλων.

"Τhe food porn industry" στην ελληνική τηλεόραση φέτος

Η πρώτη καλτ εκπομπή μαγειρικής στην αμερικανική τηλεόραση ήταν το «The French Cook». Η κουζίνα της Αμερικανίδας νοικοκυράς άλλαξε για πάντα, έπειτα από εκείνο το πρώτο επεισόδιο που ήθελε την Τζούλια Τσάιλντ να στέκεται πίσω από τον πάγκο της κουζίνας της, παρουσιάζοντας με ένα ζεστό, πλην μεθοδικό τρόπο τις άπειρες γαλλικές συνταγές της.

Διαδηλώσεις και επεισόδια στη Γαλλία

Σε ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν οι πορείες των διαδηλωτών κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, στο Παρίσι και σε πολλές επαρχιακές πόλεις.

Δύο νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξακολουθεί να βρίσκεται η Χίος, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε χθες το νησί και είχε αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ηλικιωμένου.

18.10.10

Κρουαζιέρα για γυμνιστές στην Αδριατική προσφέρει τουριστικό πρακτορείο

Την Κροατία, με τις χρυσαφένιες παραλίες και τα διάφανα νερά της Αδριατικής, επέλεξε, για να εισάγει ένα νέο τουριστικό προϊόν, την κρουαζιέρα για γυμνιστές, το πρακτορείο "eWaterways", ακολουθώντας τη νέα τάση που διαμορφώνεται στην τουριστική βιομηχανία.

Η Μύκονος επιλέχθηκε ως το καλύτερο νησί στην Ευρώπη

Ως καλύτερο ευρωπαϊκό νησί επέλεξαν για μια ακόμη χρονιά τη Μύκονο οι αναγνώστες της αμερικάνικης έκδοσης του περιοδικού Cond Nast Traveler, απονέμοντας στο νησί το Cond Nast Traveler Readers' Choice Award.

Το σέλινο κάνει καλό στη μνήμη

Μια ουσία που περιέχεται σε υψηλές ποσότητες στο σέλινο, ένα λαχανικό που οι άνθρωποι μάλλον τρώνε σπάνια, μπορεί να καταπολεμήσει την απώλεια της μνήμης που παρατηρείται με το πέρασμα της ηλικίας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Ανάκληση προϊόντων με αλλεργιογόνες ουσίες από τον ΕΦΕΤ

Την άμεση ανάκληση/απόσυρση προϊόντων με αλλεργιογόνες ουσίες απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Επιστρέφουν τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια των εστιατορίων

Επιστρέφουν από σήμερα τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια των καταστημάτων εστίασης, ύστερα από σχετική απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης του κλάδου, «κόντρα» στον αντικαπνιστικό νόμο, που απαγορεύει αυστηρά το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους.

Κακοκαιρία Δευτέρα και Τρίτη

Επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και μποφόρ στα πελάγη είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Χωρίς λεωφορεία για έξι ώρες σήμερα 18 Οκτωβρίου

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο κλάδος αυτός θα μπεί στο στόχαστρο εφαρμογής της πολιτικής της κυβέρνησης, για την εξυγίανση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, μια πολιτική που υπαγορεύεται και από το μνημόνιο, στο πλαίσιο της προσπάθειας να μειωθούν τα ελλείμματα.

Σούπερ Λίγκα (6η αγωνιστική): Τα αποτελέσματα των αγώνων 16 και 17 Οκτωβρίου - Βαθμολογία

Με εντυπωσιακή νίκη συνοδεύθηκε το ντεμπούτο του Μανουέλ Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ, καθώς η ομάδα του επικράτησε 4-0 του Άρη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

17.10.10

Γιατί τα φαγητά στο αεροπλάνο είναι άνοστα

Η ανεξήγητη έλλειψη νοστιμιάς για την οποία συχνά παραπονιούνται οι επιβάτες των αεροπλάνων, ίσως να βρήκε μια εξήγηση, που απαλλάσσει τους «σεφ» από το φταίξιμο,

Πέθανε ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης

Στα 87 του χρόνια εξέπνευσε, λίγα λεπτά πριν τις 8 χθες το πρωί, στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν, όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο μήνα, ο Γιάννης Δαλιανίδης.

Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας σήμερα με απαισιόδοξα στοιχεία

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει και στη χώρα μας το φαινόμενο της φτώχειας, καθώς ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Άνοιξε ο δρόμος στα Τέμπη

Το πράσινο φως έδωσε με ανακοίνωση της η "αυτοκινητόδρομος Αιγαίο" προκειμένου να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία η κοιλάδα των Τεμπών από το βράδυ του Σαββάτου.

Επιδείνωση του καιρού

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ για όλη τη χώρα από σήμερα έως και την Τρίτη.

Η Γαλλία απεργεί

Η διαδήλωση χθες στο Παρίσι κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος συγκέντρωσε 825.000 διαδηλωτές, λιγότερους σε σχέση με προηγούμενες κινητοποιήσεις όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ το CGT και το CFDT, δύο από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Γαλλίας ανακοίνωσαν ότι οι διαδηλωτές ανήλθαν σε 2,5 με τρία εκατομμύρια.

Σούπερ Λίγκα (6η αγωνιστική): Νίκες για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Με τρόπο ενυπωσιακό πέρασε χθες ο Ολυμπιακός από την Ξάνθη, καθώς τη νίκησε εύκολα μέσα στην έδρα της 3-0, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας.