5.11.10

Οδηγίες για τους ψηφοφόρους στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2010: Πού ψηφίζουμε, πώς ψηφίζουμε, πόσους «σταυρώνουμε»

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται για τους ψηφοφόρους η επικείμενη αυτοδιοικητική αναμέτρηση για την ανάδειξη των αιρετών, που θα κληθούν να εφαρμόσουν το σχέδιο του Καλλικράτη.

Μεγάλη ρύπανση από την αφισοκόλληση και σε αυτές τις εκλογές - Τί προβλέπει ο νόμος

Προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα και παρότι η αφισοκόλληση απαγορεύεται βάσει νόμου, υποψήφιοι για τους κορυφαίους αυτοδιοικητικούς ρόλους, δεν πτοούνται. Υπάρχουν δε περιφέρειες της πρωτεύουσας, όπου η κατάσταση ξεπερνά κάθε λογική.

Έκπτωση στα εισιτήρια δικαιούνται οι εκλογείς που θα ταξιδέψουν την περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Έκπτωση 30% παρέχεται στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής, τους εφόρους αυτών και τους εκλογείς, για τη διακίνησή τους στον τόπο διορισμού τους και στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος αντίστοιχα.

Δημιούργησαν "μανδύα" που κάνει τα αντικείμενα αόρατα

Βρετανοί επιστήμονες έκαναν σημαντική πρόοδο για την κατασκευή ενός "μανδύα αορατότητας" α λα Χάρι Πότερ, καθώς κατασκεύασαν ένα εύκαμπτο φιλμ από ένα μετα-υλικό, το οποίο "χειραγωγεί" με τέτοιο τρόπο το φως που πέφτει πάνω στα αντικείμενα, ώστε ουσιαστικά τα εξαφανίζει από το οπτικό πεδίο των θεατών.

Τρισδιάστατο ολογραφικό βίντεο σχεδόν σε πραγματικό χρόνο

Η επιστημονική φαντασία, ως συνήθως, γίνεται κάποια στιγμή σκέτη επιστήμη. Αμερικανοί ερευνητές έκαναν ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ολογραφικού βίντεο, που θα επιτρέπει την εκπομπή τρισδιάστατων ολογραμμάτων κινούμενων ανθρώπων και αντικειμένων στα πέρατα της Γης

Ανακαλύφθηκε το γονίδιο της τσιγκουνιάς και της γενναιοδωρίας

Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα γονίδιο -σε δύο παραλλαγές- που κάνει τους ανθρώπους λιγότερο ή περισσότερο "σφιχτούς" με τα χρήματά τους και γενναιόδωρους.

Συστάθηκε το "Ταμείο Επιχειρηματικότητας"

Συστάθηκε το Ταμείο Χαρτοφυλακίου (Κεφαλαίου) με την επωνυμία "ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ" ως χωριστή λογιστικά χρηματοδοτική μονάδα στο πλαίσιο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ) για την υλοποίηση των στόχων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων.

Προαιρετική η περαίωση σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Με αφορμή δημοσιεύματα για την περαίωση το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου, όπως αναφέρει, να υπάρχει η πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των φορολογούμενων πολιτών που παραλαμβάνουν εκκαθαριστικά σημειώματα και να μην υπάρξουν παρερμηνείες.

4.11.10

Γιουρόπα Λίγκ: Νίκησε ο ΠΑΟΚ τη Βιγιαρεάλ - Ήττα Άρη στο 90' - Ισοπαλία η ΑΕΚ

Εντυπωσιακή νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην 4η αγωνιστική του Γιουρόπα Λίγκ. Η ομάδα του Μάκη Χάβου επικράτησε 1-0 της Βιγιαρέαλ στο γήπεδο της Τούμπας

3.11.10

Είκοσι τραπεζικοί λογαριασμοί προέδρων ομάδων ελέγχονται για "στημένα" παιχνίδια

Είκοσι τραπεζικοί λογαριασμοί προέδρων ομάδων που εμπλέκονται στην υπόθεση των "στημένων" ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά και λίστα περίπου 1000 προσώπων που στοιχημάτιζαν παράνομα σε επίμαχους αγώνες (μέσω ιντέρνετ) ελέγχονται από το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που ερευνά την υπόθεση.

Επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ

Ο ρυθμός της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης επιβραδύνθηκε από την αρχή της χρονιάς και η επιβράδυνση αυτή ήταν υψηλότερη από τις προβλέψεις για τις χώρες της ζώνης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σύμφωνα με έκθεση του οργανισμού που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Πρόωρη συνταξιοδότηση μητέρων με ανήλικα: Διατηρούν το δικαίωμα μετά τις 31.12.2010

Διατηρούν το δικαίωμα της πρόωρης συνταξιοδότησης γυναίκες με ανήλικα παιδιά, εφόσον μέχρι τις 31.12.2010 συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις και ανεξάρτητα με το πότε κατατίθεται η αίτηση συνταξιοδότησης, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε στο ΙΚΑ η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας.

Τα ζευγάρια χωρίζουν συνήθως πριν από τα Χριστούγεννα και την άνοιξη

Όσοι αισθάνονται «αναταράξεις» στις σχέσεις τους, θα πρέπει να έχουν το νου τους, επειδή πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και, σύμφωνα με μια νέα πρωτότυπη μελέτη, που αξιοποιεί στοιχεία από χιλιάδες χρήστες του «Φέισμπουκ» (Facebook), είναι ακριβώς αυτή την εποχή του έτους, μαζί με την άνοιξη, που συμβαίνουν οι πιο πολλοί χωρισμοί.

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός για τη γρίπη

Ξεκινά ο αντιγριπικός εμβολιασμός των ομάδων υψηλού κινδύνου για την εποχική γρίπη, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε σε όλες τις Νομαρχίες, τις Διευθύνσεις Υγείας και τις Υγειονομικές Περιφέρειες, το υπουργείο Υγείας.

Οδηγίες για τους ψηφοφόρους στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Στις 7 το πρωί της Κυριακής ανοίγουν οι κάλπες για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, ενώ η διαδικασία της ψηφοφορίας θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα.

"Τσιπ" στο μάτι επιτρέπει σε τυφλούς να δουν

Γερμανοί επιστήμονες πέτυχαν ένα σημαντικό επίτευγμα, καθώς ανέπτυξαν ένα "τσιπάκι" που εμφυτεύεται στον αμφιβληστροειδή του ματιού και επιτρέπει σε τελείως τυφλούς να διακρίνουν σχήματα και αντικείμενα γύρω τους.

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις απόπειρες τρομοκρατικών ενεργειών

Για "παραλογισμό της τρομοκρατίας", ο οποίος "μπορεί να απειλήσει την επώδυνη προσπάθεια της χώρας μας για σταθεροποίηση της οικονομίας και αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας της", έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αναφερόμενος στις πρόσφατες απόπειρες τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος πολιτικών και ξένων πρεσβειών

Αναστολή της αλληλογραφίας προς το εξωτερικό μετά τον εντοπισμό και άλλων "ύποπτων" πακέτων

"Κόκκινο συναγερμό" έχει σημάνει η αστυνομία μετά τον εντοπισμό και άλλων "ύποπτων" πακέτων. Την αναστολή των ταχυδρομικών μεταφορών δεμάτων προς το εξωτερικό για 48 ώρες αποφάσισε αργά το βράδυ η ΥΠΑ μετά από εισήγηση της ΕΛ.ΑΣ.

Τσάμπιονς Λιγκ: Ρούμπιν Καζάν - Παναθηναϊκός 0 - 0

Ο Παναθηναϊκός ήθελε τη νίκη στο Καζάν, έμεινε στο 0-0 με τη Ρούμπιν και, πλέον, κυνηγάει ένα θαύμα για να περάσει στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ηττά Ομπάμα στις εκλογές των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με τους Ρεπουμπλικάνους, μετά τη βαριά ήττα του κόμματός του στις ενδιάμεσες εκλογές χθες, Τρίτη,

2.11.10

Σε ισχύ τα πράσινα τέλη κυκλοφορίας από 1η Νοεμβρίου

Με φόντο την οικονομική κρίση που πλήττει τον κλάδο της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτου, τίθεται από σήμερα σε ισχύ, δυο μήνες νωρίτερα, το νέο σύστημα τελών κυκλοφορίας με τα καινούργια αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που αγοράζονται από την 1η Νοεμβρίου να πληρώνουν τέλη βάσει των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Εργοτάξια παντού παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών

Εργοτάξια θυμίζουν οι γειτονιές μεγάλων και μικρότερων δήμων της χώρας, παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πινακίδες, δια της προειδοποίησης ενημερώνουν, ή δια της ενημέρωσης προειδοποιούν για «έργα κοινωνικής πρόνοιας», «έργα ανάπλασης», «έργα αισθητικής αναβάθμισης», πάντως έργα αφιερωμένα στους πολίτες - ψηφοφόρους.

"Ρet therapy": Η θεραπεία μέσω ζώων και στην Ελλάδα

Μία εναλλακτική, συμπληρωματική μέθοδος θεραπείας, η "pet therapy"- ή αλλιώς θεραπεία μέσω ζώων- κερδίζει έδαφος στη χώρα μας, αν και δεν έχει ακόμη ενταχθεί σε κάποιο επίσημο θεραπευτικό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας, όπως συμβαίνει σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής.

Τα αμύγδαλα βοηθάνε στην καταπολέμηση της γρίπης και του κρυολογήματος

Η κατανάλωση αμυγδάλων βοηθά τον ανθρώπινο οργανισμό να καταπολεμήσει τις μολύνσεις από ιούς, όπως του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-ιταλική επιστημονική έρευνα.

Οι «λαγοί» της FRONTEX θα περιπολούν στον Έβρο

Η επιχειρησιακή δράση των δυνάμεων ομάδων ταχείας αντίδρασης (RAPID) της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φύλαξης των Συνόρων (FRONTEX), υπό ελληνική διοίκηση, ξεκινά σήμερα, στον Έβρο.

Εκτός στόχων τα έσοδα του προϋπολογισμού το 2010

Αύξηση 3,6% σημείωσαν σύμφωνα με πληροφορίες τα έσοδα του προϋπολογισμού το δεκάμηνο Ιανουάριος - Οκτώβριος 2010 έναντι ετήσιου στόχου αύξησης 8,7%.

Ξεκίνησε η καταβολή της πρώτης δόσης για την περαίωση

Άρχισε η καταβολή στις τράπεζες του 20% του φόρου της περαίωσης από τους φορολογούμενους που θα επιλέξουν να υπαχθούν στη ρύθμιση.

Συλλήψεις για τρομοκρατία - Δέματα-βόμβες προσπάθησαν να στείλουν οι δύο νεαροί

Τα αποτελέσματα από την βαλλιστική έρευνα στα δυο πιστόλια που είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες για τη αποστολή δεμάτων -βόμβες στο Παγκράτι αναμένει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες και από ποιά οργάνωση.

Τσάμπιονς λιγκ: Σήμερα ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Ρούμπιν Καζάν στη Ρωσία

Το τελευταίο του χαρτί θα παίξει αύριο ο Παναθηναϊκός στη Ρωσία κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν (19:30), στο πλαίσιο της 4ης ημέρας των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ, στη μάχη για να συνεχίσει και στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Εκλογές για το Κογκρέσο στις ΗΠΑ

Εν μέσω γενικευμένης δυσαρέσκειας για την οικονομική κατάσταση ανοίγουν σήμερα οι κάλπες στις ΗΠΑ για την ανάδειξη κυβερνητών και την ανανέωση του Κογκρέσου που ενδέχεται να περάσει στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων,

31.10.10

28ος Κλασικός Μαραθώνιος - 2500 χρόνια μετά

Με ρεκόρ συμμετοχής, δίνεται την Κυριακή η εκκίνηση του 28ου Κλασικού Μαραθώνιου. Η ιστορία του Μαραθώνιου Δρόμου γεννήθηκε πριν από 2.500 χρόνια, όταν ο αρχαίος ημεροδρόμος μετέφερε το μήνυμα της νίκης των Αθηναίων εναντίον των Περσών.