13.11.10

Αλλαγές στο σύστημα μηνυμάτων του Facebook

Το Facebook θα αποκαλύψει τις αλλαγές στο σύστημα μηνυμάτων του σε μία εκδήλωση για τον Τύπο τη Δευτέρα, σύμφωνα με πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα.

Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την Κυριακή 14 Νοεμβρίου - Τα ντέρμπι των δήμων

Πυρετός διεργασιών στα επιτελεία των κομμάτων που βρίσκονται μια ανάσα από τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ενεργειακά πιστοποιητικά από τις 9 Ιανουαρίου 2011 για όλα τα κτίρια που πωλούνται ή ενοικιάζονται

Από τις 9 Ιανουαρίου του 2011, δηλαδή σε λιγότερο από δύο μήνες, μπαίνει σε εφαρμογή η υποχρεωτική έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών για όλα τα κτίρια που πωλούνται ή ενοικιάζονται - αν στο μεταξύ το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δεν ενδώσει στα αιτήματα φορέων της αγοράς για αναβολή.

Τηλεφωνική γραμμή παροχής πληροφοριών για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις εργαζομένων και εργοδοτών από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Τηλεφωνική γραμμή παροχής πληροφοριών και υποστήριξης σε εργαζόμενους και εργοδότες, σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, δημιουργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Ελεύθερη η νομπελίστρια της ειρήνης Σούου Κίι στη Μιανμάρ

Έκκληση για ενότητα απηύθυνε η Άουνγκ Σαν Σούου Κίι, ηγέτης της αντιπολίτευσης και σύμβολο του αγώνα για τη δημοκρατία στη Μιανμάρ, που εμφανίστηκε στην πόρτα του σπιτιού της και έγινε δεκτή από περισσότερους από χίλιους υποστηρικτές της που πανηγύριζαν.

Η Ιρλανδία δεν ζήτησε βοήθεια από την Ευρώπη

Η ιρλανδική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη για την επίλυση των δημοσιονομικών της προβλημάτων, δήλωσε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.

9.11.10

Τα 200 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου από τους "Times"

Με 82 πανεπιστήμια, στα οποία όμως δεν περιλαμβάνεται κανένα ελληνικό, εκπροσωπείται η Ευρώπη στα 200 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου,

Το Μουσείο της Ακρόπολης ψηφίστηκε το καλύτερο μουσείο στον κόσμο

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας τουριστικής έκθεσης του Λονδίνου τα 500 και πλέον μέλη της Ένωσης των Βρετανών δημοσιογράφων που ασχολούνται με το τουριστικό ρεπορτάζ, σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο "Σαβόι" ψήφισαν για το καλύτερο μουσείο στον κόσμο και πρώτη επιλογή τους ήταν το Μουσείο της Ακρόπολης.

Πέθανε ο ποιητής Έκτωρ Κακναβάτος

Πέθανε ο ποιητής και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Έκτωρ Κακναβάτος, σε ηλικία 90 ετών. Ο Έκτωρ Κακναβάτος, λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Γιώργου Κοντογιώργη, γεννήθηκε το 1920 στον Πειραιά. Μεταξύ 1937 και 1941 σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατόπιν εργάστηκε ως καθηγητής στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Μαρκογιαννάκης και Κιλτίδης στο κόμμα της Ντ. Μπακογιάννη

Οι πρώην υπουργοί και βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Κώστας Κιλτίδης, μιλώντας σε πρωϊνή εκπομπή του ALTER επανέλαβαν ότι είναι δεδομένη η επιθυμία τους να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, που αναμένεται να ιδρύσει η Ντόρα Μπακογιάννη.

8.11.10

Αποτελέσματα πρώτου γύρου περιφερειακών και δημοτικών εκλογών - Εκτιμήσεις - Δηλώσεις

Με το βλέμμα στραμμένο στον δεύτερο γύρο, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, τα κόμματα έχουν αποδυθεί από το βράδυ της Κυριακής σε έναν μαραθώνιο διαβουλεύσεων και ζυμώσεων αφού οι εκλογικές μάχες σχεδόν στο σύνολό τους θα κριθούν την ερχόμενη Κυριακή.

Σούπερ Λίγκα (9η αγωνιστική): Οι αγώνες και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις σήμερα 8 Νοεμβρίου

Ολοκληρώνεται σήμερα το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, καθώς λόγω της διεξαγωγής του α΄γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, αποφασίστηκε οι αναμετρήσεις των ομάδων να διεξαχθούν σε δύο δόσεις, το Σάββατο και τη Δευτέρα.

Συνεργασία με τους Ρεπουμπλικανούς επιθυμεί ο Ομπάμα

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε πως θα προσπαθήσει να συνεργασθεί με τη ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση, για να ανορθώσει την οικονομική καχεξία στη χώρα, έπειτα από την απώλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας.