26.11.10

Νέα 48ωρη απεργία πλοίων από 26 Νοεμβρίου μέχρι τις 6:00 της 28 Νοεμβρίου

Νέα 48ωρη απεργία από την Παρασκευή, στις 6 πμ έως την Κυριακή στις 6 πμ αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε συνεδρίασή της.

Σούπερ Λίγκα (12η αγωνιστική): Το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις 27 και 28 Νοεμβρίου

Το ντέρμπι στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φιλάθλων από τους αγώνες της 12ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

Ολυμπιακός: Στις 14 Δεκεμβρίου ο 8ος ετήσιος αγώνας κατά της φτώχειας

Στις 14 Δεκεμβρίου και όχι στις 15 όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί θα διεξαχθεί ο 8ος ετήσιος αγώνας κατά της φτώχειας, στον οποίο θα μετάσχουν οι «Φίλοι του Ζιντάν και του Ρονάλντο» και τα «Αστέρια του Ολυμπιακού» (ώρα έναρξης 21:15).

25.11.10

Νομοσχέδιο για κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια η ψήφιση επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την «Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα», με το οποίο καταργούνται ή συγχωνεύονται 79 συνολικά υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα.

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Λεωφορεία - Μετρό - Τραμ - Ηλεκτρικός - Προαστιακός - Τρένα) - Χωρίς πλοία

Τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00, έχουν κηρύξει για σήμερα, Πέμπτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Πρόγραμμα λιτότητας 15 δισ. ευρώ εξήγγειλε η κυβέρνηση της Ιρλανδίας

Πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για την περίοδο 2011 - 2014, συνολικού ύψους 15 δισ.ευρώ, εξήγγειλε η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, με στόχο τη μείωση του ελλείμματός του προϋπολογισμού ως ποσοστού επί του ΑΕΠ στο επίπεδο του 3% έως το 2014.

Διαδηλώσεις φοιτητών σε Λονδίνο και Ρώμη

Συμπλοκές σημειώθηκαν στο Λονδίνο μεταξύ της αστυνομίας και των φοιτητών που διαδήλωναν κατά της αύξησης στα δίδακτρα των πανεπιστημίων.

24.11.10

Από 16 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου.

"Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος Α" σαρώνει τα ταμεία και στην Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε στην Ελλάδα η προβολή του πρώτου μέρος της έβδομης και τελευταίας ταινίας , "Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος Α".

Απεργία στα πλοία: Συνεχίζουν οι ναυτικοί και σήμερα 24 Νοεμβρίου μέχρι τις 06.00 της 26 Νοεμβρίου

Έκκληση προς όλες τις πλευρές να πρυτανεύσει η λογική και η εργασιακή ειρήνη, απηύθυνε το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για συνέχιση της απεργίας το επόμενο 48ωρο, μέχρι τις 06.00 της 26ης Νοεμβρίου, με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης.

Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ανεστάλη η απεργία στους Δήμους

Ανεστάλη η απεργία της ΠΟΕ/ΟΤΑ μετά τις διαπραγματεύσεις με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο στην έκτακτη συνάντηση που είχαν μαζί του το μεσημέρι της Τρίτης.

22.11.10

Κίνηση αυτοκινήτων με φυσικό αέριο στην Ελλάδα

Μπορεί, σήμερα, να γνωρίζουμε το φυσικό αέριο κυρίως ως φθηνή πηγή θέρμανσης, όμως η πλειονότητα των πολιτών δεν φαίνεται να ξέρει ότι αποτελεί και βασικό καύσιμο για την κίνηση των 415 λεωφορείων, που ανήκουν στη δύναμη της ΕΘΕΛ στην Αθήνα, αλλά και 106 απορριμματοφόρων των δήμων της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών.

24η απεργία στα πλοία την Τρίτη 23 Νοεμβρίου

«Δεμένα» στα λιµάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν την Τρίτη 23 Νοεμβρίου όλα τα επιβατηγά πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε να προκηρύξει 24ωρη απεργία, µε προοπτική κλιμάκωσης.

Νέα θεραπεία με βλαστικά κύτταρα για αποκατάσταση όρασης σε τυφλούς

Τυφλοί ασθενείς, που πάσχουν από μια σχετικά σπάνια κληρονομική ασθένεια από την παιδική ηλικία τους, θα δοκιμάσουν, για πρώτη φορά στον κόσμο, μια νέα πρωτοποριακή , τα οποία προέρχονται από έμβρυα που "περισσεύουν" στις κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Δύο νέοι σταθμοί διοδίων θα λειτουργήσουν από απόψε

Δύο νέοι σταθμοί διοδίων, ένας στην Ασέα Αρκαδίας και ένας στην Αγία Τριάδα Θερμοπυλών, θα λειτουργούν από τα ξημερώματα της Τρίτης (23 Νοεμβρίου).

Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ: Απεργία στους Δήμους 22 και 23 Νοεμβρίου

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με δυο νέες 24ωρες απεργίες, σήμερα και αύριο, Τρίτη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους Δήμους, στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας τους.

Δημοκρατική Συμμαχία: Το νέο κόμμα από την Ντόρα Μπακογιάννη

Με χρώματα το μπλε και το πορτοκαλί και σύμβολο ένα δέντρο ελιάς η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος "Δημοκρατική Συμμαχία".

Δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων το 2011, δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει το 2011 να επαναλάβει τα "εξαιρετικά δυσάρεστα" μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει το 2010, όπως η περικοπή των μισθών και των συντάξεων στο Δημόσιο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, από τον οποίο έγινε σήμερα δεκτός.

Στον μηχανισμό στήριξης και η Ιρλανδία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) απάντησαν θετικά στο αίτημα οικονομικής βοήθειας, ύψους έως 90 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την Ιρλανδία, η οποία γίνεται η δεύτερη χώρα της ευρωζώνης που επωφελείται φέτος μιας οικονομικής υποστήριξης μετά την Ελλάδα.

Σούπερ Λίγκα (11η αγωνιστική): Τα αποτελέσματα των αγώνων 20 και 21 Νοεμβρίου (Βαθμολογία)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0:Με πρωταγωνιστή -για ακόμη μία Κυριακή τον Κέβιν Μιραλάς που σκόραρε στο 37` και στο 72`- ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 τον ΠΑΟΚ