15.3.10

Συλλαλητήριο αύριο 16/3 από την ΑΔΕΔΥ

Συλλαλητήριο διοργανώνει αύριο η ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες Εργαζομένων και το Συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στα Προπύλαια στις 6 μ. μ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, εκτιμώντας ότι «οι αρνητικές εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων, των ανέργων, έχουν συνέχεια αφού τα σενάρια περί απολύσεων αλλά και ανατροπής των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων (όσων έχουν απομείνει) πυκνώνουν και τροφοδοτούνται από την κυβέρνηση», αποφάσισε την πραγματοποίηση νέου απογευματινού συλλαλητηρίου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (Τρίτη 23/3/2010), καθώς και νέα απεργιακή κινητοποίηση, ο χρόνος της οποίας θα προσδιοριστεί τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τον Δήμαρχο Πειραιά γιατί «με αναφορά του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για δεύτερη φορά επιλέγει την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων σε μια δύσκολη στιγμή που δέχονται άδικη επίθεση στο εισόδημά τους. Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ συμπαραστέκεται και στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στους ΟΤΑ σε όποιες μορφές πάλης θα επιλέξουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.