18.6.10

Ο διάσημος Αυστραλός χάκερ Τζούλιαν Ασάντζ και η συναρπαστική πορεία του


Με τη συναρπαστική (διαδικτυακή) πορεία του διάσημου χάκερ από τη Μελβούρνη Τζούλιαν Ασάντζ ασχολείται, τελευταία, ο αυστραλιανός Τύπος.
Ο Τζούλιαν Ασάντζ θεωρείται το "αστέρι" στο χώρο των χάκερ, αφού από πολύ νωρίς είχε καταφέρει να μπει στα απόρρητα αρχεία του αμερικανικού Πενταγώνου, της NASA και άλλων Οργανισμών και υπουργείων στην Αμερική, την Αυστραλία και αλλού.

Εικοσιτετράωρη απεργία στις 29 Ιουνίου από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για τις 29 Ιουνίου αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Οι δύο ανώτατες συνδικαλιστικές οργανώσεις αντιδρούν στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για ασφαλιστικό και εργασιακά.

Μουντιάλ 2010: Τα αποτελέσματα σήμερα 18 Ιουνίου

Γερμανία-Σερβία 0-1


«Φωτιά» πήρε ο 4ος όμιλος του Μουντιάλ, μετά τη νίκη της Σερβίας με 1-0 επί της Γερμανίας στο στάδιο του Πορτ Ελίζαμπεθ, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας. Οι δύο ομάδες έχουν πλέον από τρεις βαθμούς, όσους και η Γκάνα που αντιμετωπίζει αύριο την Αυστραλία, και η πρόκριση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική, στις 23/6.

Μπιλ Γκέϊτς και Ουόρεν Μπάφετ αποφάσισαν να δωρίσουν τη περιουσία τους

Οι δύο πλουσιότεροι Αμερικανοί, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Ουόρεν Μπάφετ, ανακοίνωσαν  πως θα επιχειρήσουν να πείσουν τους αντίστοιχους πλουσίους (εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους) να δωρίσουν τη μισή τους περιουσία σε αγαθοεργίες, όπως σκοπεύουν να πράξουν οι ίδιοι.

Η τρούφα των Σερρών


Είναι το αγαπημένο συστατικό νοστιμιάς, που χρησιμοποιούν οι καλύτεροι σεφ του κόσμου και όχι μόνο. Γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων, η ελληνική τρούφα, ένα θεσπέσιο, υπόγειο μανιτάρι, θεωρούνταν από τα καλύτερα εδέσματα του κόσμου.

Συνεχίζεται η απεργία (αποχή) των εκπαιδευτικών - βαθμολογητών των πανελληνίων εξετάσεων εώς την ερχόμενη Τρίτη



   Με πλειοψηφία έξι προς τέσσερα, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποφάσισε να συνεχιστεί η αποχή στα βαθμολογικά κέντρα μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και θα ξανασυνεδριάσει για να εκτιμήσει τις εξελίξεις και να πάρει νέα απόφαση.

Απεργία στο Μετρό σήμερα 18 Ιουνίου για τρίτη ημέρα


   Εντείνεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού στην Αθήνα, καθώς το Μετρό θα παραμείνει και σήμερα κλειστό, εξαιτίας της νέας σειράς κινητοποιήσεων που αποφάσισαν τα σωματεία των εργαζομένων σε αυτό, σε ένδειξη συμπαράστασης προς του 286 συμβασιούχους, που απειλούνται με απόλυση, καθώς δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους, οι οποίες κρίθηκαν παράνομες από τον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης.

Εθνική Ελλάδας: Δηλώσεις Τοροσίδη, Κατσουράνη, Τζιόλη, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Νίνη

Μετά τη λήξη του αγώνα Ελλάδα-Νιγηρία, οι Τοροσίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς και Νίνης προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

17.6.10

Εθνική Ελλάδας: Οι ανατροπές του Ότο Ρεχάγκελ

Την υπ` αριθμόν 9η ανατροπή σε σκορ στην ιστορία της (την 6η με σκορ 2-1), με τον Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο, σημείωσε σήμερα η εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Με τα τέρματα των Σαλπιγγίδη και Τοροσίδη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 2-1 της Νιγηρίας στο Μπλουμφοντέιν και έβαλε υποψηφιότητα για πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μουντιάλ 2010: Ελλάδα - Νιγηρία 2-1 (ιστορική νίκη της Εθνικής μας)

   Ιστορική θα μείνει η σημερινή ημέρα για την εθνική ομάδα της Ελλάδας, αφού στις 17 Ιουνίου 2010 το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέγραψε την πρώτη νίκη, κατάκτησε τους πρώτους βαθμούς και σημείωσε τα πρώτα γκολ στην ιστορία του, σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

16.6.10

Μουντιάλ 2010: Ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική με απογοητευτικό θέαμα

Η πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της... βουβουζέλας, ολοκληρώθηκε σήμερα με τα αρνητικά ρεκόρ που τη συνοδεύουν, να έχουν αφήσει μια πικρή γεύση στους ποδοσφαιρόφιλους ανά την υφήλιο. Δεκαέξι αγώνες με μόλις 25 γκολ, ομάδες κουρασμένες με βασικό μότο «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και με το θέαμα να περνάει σε δεύτερη μοίρα, είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία που σημάδεψαν την α` φάση της διοργάνωσης.

Ο καιρός σήμερα (πολύ υψηλές θερμοκρασίες)

   Σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία σήμερα σε όλη τη χώρα και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 40 και πιθανώς κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Απεργία στο Μετρό σήμερα και αύριο 17 Ιουνίου σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς

   Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας.
   Δεν θα κυκλοφορήσει σήμερα και αύριο το Μετρό καθώς οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται από την απόφαση της διοίκησης να μην ανανεώσει τις συμβάσεις περίπου 285 συμβασιούχων,

Δεύτερη αποστολή "Στολίσκος Ελευθερίας Νο2" για τη Γάζα

   Την "ακλόνητη θέληση" να συνεχίσουν επ' αόριστον τις ανθρωπιστικές αποστολές στη Γάζα έως ότου υποχρεωθεί το Ισραήλ να λύσει τον αποκλεισμό, διατύπωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ειρηνιστές που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία "Στολίσκος της Ελευθερίας" - τα πλοία, δηλαδή, που επιχείρησαν να μεταφέρουν πρόσφατα ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Φονικές πλημμύρες στη νότια Γαλλία



   Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 12 αγνοούνται από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες που ακολούθησαν κοντά στις γαλλικές ακτές της Μεσογείου, ανέφεραν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

Η BP θα πληρώσει δήλωσε ο Ομπάμα


   Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε να κάνει ότι είναι δυνατόν για τον έλεγχο της διαρροής του πετρελαίου από το κοίτασμα της ΒΡ και να βοηθήσει στην αποκατάσταση των ακτών του Κόλπου του Μεξικού.

Μουντιάλ 2010: Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει αύριο τη Νιγηρία στο Μπλουμφοντέιν (πόλη των λουλουδιών)

Η ελληνική Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει αύριο στο στάδιο "Φρι Στέιτ" του Μπλουμφοντέιν τη Νιγηρία, στον δεύτερο αγώνα της για το Μουντιάλ 2010.

Μουντιάλ 2010: Σημερινά αποτελέσματα

Ισπανία-Ελβετία 0-1

Στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής, σημειώθηκε η μεγαλύτερη ως τώρα έκπληξη του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Ελβετία νίκησε 1-0 την Ισπανία στο Ντέρμπαν, για τον 8ο όμιλο, αποκτώντας προβάδισμα πρόκρισης στους "16". Το γκολ πέτυχε ο Ζέλσον Φερνάντες στο 52ο λεπτό.

Μουντιάλ 2010: Βραζιλία-Βόρεια Κορέα 2-1

"Πάτησε γκάζι" η Βραζιλία στο δεύτερο ημίχρονο, άνοιξε το σκορ με το γκολ-ποίημα του Μαϊκόν στο 55΄ και ζευγάρωσε τα τέρματά της στο 72΄ με το πλασέ του Ελάνο, μετά την καταπληκτική ασίστ του Ρομπίνιο.

15.6.10

18χρονη πρόσφυγας ξαναέσμιξε με τον 8 μηνών γιο της στην Ελλάδα

   "Από σήμερα μπορώ πάλι να ελπίζω. Αισθανόμαστε ασφάλεια, σας ευχαριστώ για όλα". Μ' αυτά τα λόγια, η 18χρονη Σομαλή, Χοντάν Σίντο, κρατώντας τρυφερά στην αγκαλιά της τον μονάκριβο, μόλις 8 μηνών, γιο της, Αχμέτ, με τον οποίο ξαναέσμιξαν ύστερα από μια περιπέτεια με αβέβαιη έκβαση, εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για το γεγονός ότι, είναι και πάλι μαζί με το παιδί της.

"You in Greece"



   Τη νέα επικοινωνιακή τουριστική προσέγγιση της Ελλάδας, που ακούει στο όνομα You in Greece, παρουσίασε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος σε σημερινή συνέντευξη τύπου, με μακροπρόθεσμο στόχο, όπως είπε, τη μετάβαση της χώρας μας, από το μοντέλο ήλιος και θάλασσα, στην Ελλάδα των εμπειριών και της πολυποικιλότητας.

Μεγάλα αποθέματα νερού στο Φεγγάρι

Στο Φεγγάρι υπάρχει πολύ περισσότερο νερό από ότι φαντάζεται ο καθένας μας και είναι μοιρασμένα κάτω από την επιφάνεια του, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Science.

Διακοπή λειτουργίας βιομηχανιών στο Μπανγκλαντές λόγω Μουντιάλ

Οι αρχές του Μπανγκλαντές ζήτησαν από περίπου 5.000 βιομηχανίες μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα Ντάκα να διακόπτουν τη λειτουργία τους κάθε βράδυ μέχρι το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής.

Διαγωνισμός από το YouTube για τo πιο δημιουργικό βίντεο του κόσμου

Η ιστοσελίδα YouTube ανακοίνωσε σήμερα έναν διαγωνισμό για τo "πιο δημιουργικό βίντεο του κόσμου», o οποίος θα γίνει σε συνεργασία με το Μουσείο Guggenheim, ενώ θα ακολουθήσει και έκθεση των βίντεο αυτών.

Διαγωνισμός Δοκιμίου με έπαθλο ένα ταξίδι στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνική Πρεσβεία προκηρύσσει διαγωνισμό Δοκιμίου με έπαθλο ένα ταξίδι στην Ιαπωνία. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να είναι από 25 έως και 35 ετών, Έλληνες υπήκοοι και να γνωρίζουν καλά την αγγλική γλώσσα.

Παύση αλιευτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα


Πενήντα εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (ΕΠΑΛ) 2007-2013 για την ενίσχυση της διάλυσης αλιευτικών σκαφών και την οριστικής παύση της αλιευτικής δραστηριότητας, με βάση το σχέδιο υπουργικής απόφασης της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κατερίνας Μπατζελή, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Συμβουλές για το τζόγκιν όταν έχει ζέστη


Αυτοί που ασχολούνται με το τζόγκιν δεν είναι απαραίτητο να απέχουν από την αγαπημένη τους δραστηριότητα όταν κάνει ζέστη. Απλά πρέπει να ακολουθούν ορισμένες συμβουλές όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος ξεπερνά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Τα μικρά παιδιά χρειάζονται πολλά υγρά

Τα παιδιά χρειάζονται μεγάλη ποσότητα υγρών όταν σταματήσουν το θηλασμό ή το μπιμπερό, ανακοίνωσε η ένωση ενημέρωσης καταναλωτών Aid. Οι γονείς πρέπει να χορηγούν στα παιδιά φυσικά αναψυκτικά σε ποτήρι ή φλιτζάνι με κάθε γεύμα αλλά και ανάμεσα στα γεύματα.

Απεργία στο Μετρό την Τετάρτη 16 Ιουνίου


Οι εργαζόμενοι στο Μετρό έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, σε ένδειξη συμπαράστασης στους περίπου 285 συναδέλφους τους συμβασιούχους, οι οποίοι βλέπουν την πόρτα εξόδου από την εταιρία, καθώς έληξε η σύμβασή τους και με βάση το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή πρέπει να μην ανανεωθεί η σύμβασή τους γιατί προσελήφθησαν παράνομα κατά την προεκλογική περίοδο.

Κυργιάκος και Τοροσίδης στη σημερινή συνέντευξη τύπου


Οι Σωτήρης Κυργιάκος και Βασίλης Τοροσίδης βρέθηκαν στο πάνελ της αίθουσας Τύπου στο "Northwood School", εκπροσωπώντας τους διεθνείς στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Η αρχή έγινε με τον άσο της Λίβερπουλ, ο οποίος απάντησε στις ακόλουθες ερωτήσεις:

Μουντιάλ 2010: Ακτή Ελεφαντοστού-Πορτογαλία 0-0

Σ΄έναν απογοητευτικό από πλευράς θεάματος αγώνα, η Ακτή Ελεφαντοστού και η Πορτογαλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0, στην πρεμιέρα τους για το 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το ματς διεξήχθη στο "Νέλσον Μαντέλα Μπέι" του Πορτ Ελίζαμπεθ, στο πλαίσιο του 7ου ομίλου της διοργάνωσης.

Συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό Τετάρτη 16 Ιουνίου


   Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αύριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, με αίτημα την απόκρουση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης.

Κατ΄αρχήν συμφωνία για τα χρέη των νοσοκομείων

   Σε κατ΄αρχήν συμφωνία για τη σταδιακή εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα προμηθειών τους κατέληξαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε συνάντηση που είχαν μαζί τους.

14 συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας - Κίνας

Στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Ζανγκ Ντετζιάνγκ, λέγοντας ότι “είμαστε πεπεισμένοι ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες και να πραγματοποιήσει σταθερή ανάπτυξη για την ευημερία του λαού”

Έρχεται φόρος για τις τράπεζες

Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα εγκρίνουν την ερχόμενη Πέμπτη την επιβολή ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, όμως οι λεπτομέρειες θα πρέπει να τύχουν επεξεργασίας από την Κομισιόν, προκύπτει από τα συμπεράσματα της σημερινής σχετικής συνάντησης.

"Περίεργη" υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο "Moody's"


    Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν χαρακτήρισε σήμερα "περίεργη και ατυχή" τη χρονική στιγμή που επέλεξε ο οίκος αξιολόγησης Moody's για να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η χώρα έχει λάβει μέτρα για την ανάταξη των δημοσίων οικονομικών της.

Υψηλές τιμές όζοντος-Οδηγίες προφύλαξης



   Σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας παρατηρήθηκαν σήμερα υπερβάσεις του ορίου στις τιμές του όζοντος, με αποτέλεσμα το Υπουργείο Υγείας να απευθύνει συστάσεις σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Η αποχή των βαθμολογητών συνεχίζεται ως την Παρασκευή


   Να συνεχιστεί η αποχή των βαθμολογητών ως την προσεχή Παρασκευή αποφάσισε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ενώ την Πέμπτη σε νέ ασυνεδρίαση θα αποφασιστεί η πορεία για την ερχόμενη εβδομάδα. Αύριο το μεσημέρι, οι καθηγητές θα κάνουν παράσταση στο υπουργείο Οικονομικών.

Εγκρίνεται το ψήφισμα για την Κύπρο



   Χωρίς αλλαγές στο συμφωνηθέν σχέδιο ψηφίσματος για την Κύπρο από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ολοκληρώθηκα,ν χθες το βράδυ, οι έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, με τη συναίνεση της κυπριακής αντιπροσωπείας, η οποία εκφράζει την ικανοποίησή της. Το ψήφισμα θα εγκριθεί σήμερα το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

Κιργιστάν: Στο δρόμο της προσφυγιάς



   Ο αριθμός των προσφύγων από το νότιο Κιργιστάν μπορεί να ξεπεράσει τους 100.000, ανακοίνωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στην περιοχή Μίροσλαβ Γένκα.

Λύση στο πρόβλημα του ενοχλητικού ήχου από τις βουβουζέλες βρήκε το BBC

Τη λύση στα προβλήματα ακοής που τείνουν να προκαλέσουν στους τηλεθεατές του Παγκοσμίου Κυπέλλου οι βουβουζέλες φαίνεται πως βρήκε το BBC.

Οι δέκα πιο σέξι ποδοσφαιριστές του Μουντιάλ


Όποιος θεωρεί ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής αποτελεί υπόθεση αποκλειστικά ανδρική, πλανάται και μάλιστα οικτρά... Όπως αποδεικνύεται από έρευνες, με την ίδια ανυπομονησία αναμένουν το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός πολυάριθμες εκπρόσωποι του «ασθενούς φύλου», για διαφορετικό βεβαίως λόγο στην πλειοψηφία τους.

Μουντιάλ 2010: Οι σημερινοί αγώνες

Με ντέρμπι αρχίζει ο 7ος όμιλος στο Μουντιάλ, καθώς σήμερα (17:00, ΝΕΤ), η Ακτή Ελεφαντοστού, αντιμετωπίζει στο Πορτ Ελίζαμπεθ, την Πορτογαλία. Η αναμέτρηση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς ο -ενδεχόμενος- νικητής θα γίνει φαβορί για την πρόκριση, καθώς στον ίδιο όμιλο συμμετέχει και η Βραζιλία.

Μουντιάλ 2010: Ισοφάρισε στο 93' η Νέα Ζηλανδία

Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου ανάμεσα στη Νέα Ζηλανδία και την -«πρωτάρα» σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου- Σλοβακία, στο στάδιο «Ρόαγιαλ Μπαφόκενγκ» του Ρούστενμπουργκ. Οι Σλοβάκοι προηγήθηκαν με τον Βίτεκ στο 50΄ και οι Νεοζηλανδοί ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις (93΄) με τον Ριντ.

Τα αποτελέσματα των χθεσινών αγώνων στο Μουντιάλ

    Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Ιταλία και Παραγουάη στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Νοτιοαμερικάνοι προηγήθηκαν στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Αλκαράς ενώ οι Ιταλοί ισοφάρισαν με τέρμα του Ντε Ρόσι στο 63΄.

14.6.10

Κλιμάκιο της τρόικας στην Αθήνα σήμερα


   Στην Αθήνα φθάνει σήμερα κλιμάκιο της τρόικας με σκοπό τον έλεγχο της οικονομίας μας. Οι ελεγκτές θα εστιάσουν την προσοχή τους τόσο στην εκτέλεση του προϋπολογισμού,όσο και στις εκκρεμείς νομοθετικές παρεμβάσεις στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών.

Σκάνδαλο Βατοπεδίου: Στην Βουλή το πόρισμα

   Στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί σήμερα το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδι, που απαρτίζεται από τις πέντε εκθέσεις των κομμάτων. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης αναμένεται να βρεθεί η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πρώην υπουργών.

Τα νοσοκομεία της χώρας υπολειτουργούν από τις σοβαρές ελλείψεις

   Ελλείψεις αναλώσιμων και χειρουργικών υλικών εντοπίζονται σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας. Οι γιατροί τονίζουν ότι δεν έχουν τα απαραίτητα υλικά και για αυτό αναγκάζονται να μην πραγματοποιούν ακόμα και επείγουσες επεμβάσεις.

Αλλαγές στα δρομολόγια λεωφορείων από 14 Ιουνίου



   Σε ισχύ τίθενται από σήμερα αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΑ.

    Οι εφαρμοζόμενες συγχωνεύσεις - καταργήσεις λεωφορειακών γραμμών είναι οι εξής:

Διαγωνισμός για ειδικούς φρουρούς σύντομα



   Από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοίδη και τον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο αυξάνονται κατά 500 οι οργανικές θέσεις των ειδικών φρουρών.