19.11.10

Τσουχτερά πρόστιμα για κάπνισμα στο αυτοκίνητο παρουσία παιδιών κάτω των 12 ετών

Τσουχτερά πρόστιμα και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για ένα μήνα, προβλέπονται για όσους καπνίζουν μέσα σε αυτοκίνητο παρουσία παιδιών κάτω των 12 ετών.

Το Facebook υπεύθυνο για την κρίση άσθματος νεαρού

Ιταλοί γιατροί, για πρώτη φορά στη διεθνή ιατρική βιβλιογραφία, ανέφεραν ένα ασυνήθιστο περιστατικό, που δείχνει ότι η χρήση του κοινωνικού δικτύου Facebook μπορεί να πυροδοτήσει κρίσεις άσθματος σε νέους.

492.000 δολάρια πούλησε κόμικ που αγόρασε πριν από 71 χρόνια για 10 σεντς

Το 1939, ο 13χρονος Ρόμπερτ Ίργουιν, από την Καλιφόρνια, αγόρασε ένα περιοδικό κόμικς με δέκα σεντς.

Η μεσογειακή διατροφή στον κατάλογο της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας

Μια θέση στον κατάλογο της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας κατέχει από χθες η μεσογειακή διατροφή.

Το αγριόγιδο στην Ελλάδα και ο κίνδυνος εξαφάνισής του από την λαθροθηρία

Αποτελεί το φρικιαστικό τρόπαιο του λαθροκυνηγού, αφού η θήρευσή του, λόγω των δύσβατων περιοχών όπου ζει, είναι δύσκολη και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση. Το αγριόγιδο κινδυνεύει με εξαφάνιση στην Ελλάδα, εξαιτίας της δράσης τόσο ντόπιων όσο και Αλβανών λαθροκυνηγών.

ΗΣΑΠ: Αλλαγές στα δρομολόγια 20 και 21 Νοεμβρίου

Κλειστό θα παραμείνει το Σαββατοκύριακο, 20 και 21 του μηνός, το τμήμα του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου από το σταθμό Ειρήνη έως την Κηφισιά, λόγω έργων ανακαίνισης της Σιδηροδρομικής Γραμμής.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους

Την καταβολή έκτακτης αφορολόγητης οικονομικής ενίσχυσης 100 - 300 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους, άνω των 60 ετών, «ως μικρή αναγνώριση της προσπάθειας που και αυτοί έχουν καταβάλει στην ανάγκη εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών», προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την τρόικα προκειμένου να αποφευχθεί η παραπομπή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αλλά και να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του μνημονίου για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Ο Ριβάλντο συνεχίζει να παίζει στα 38

Ο Ριβάλντο δεν το βάζει κάτω... Παρά το γεγονός ότι βαδίζει αισίως στα 38, ο διάσημος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του και ανακοίνωσε ότι το 2011 θα αγωνισθεί στο πρωτάθλημα του Σάο Πάουλο, με τα «χρώματα» της Μότζι Μιρίμ, της οποίας είναι πρόεδρος!

Σούπερ Λίγκα (11η αγωνιστική): Το πρόγραμμα των αγώνων και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις 20 και 21 Νοεμβρίου

Το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 11ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

Ανακοινώνεται σχέδιο στήριξης της Ιρλανδίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Μαζί με την παρουσίαση του τετραετούς προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής ή αμέσως μετά, αναμένεται να ανακοινωθεί το σχέδιο στήριξης της Ιρλανδίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανέφεραν κοινοτικές πηγές, σύμφωνα με το Ρόιτερ.

Καμμία συμφωνία στη συνάντηση Χριστόφια-Έρογλου

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, συμφώνησαν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών να ξανασυναντηθούν, παρουσία του γενικού γραμματέα, Μπαν Κι- μουν, στο τέλος Ιανουαρίου στη Γενεύη.

18.11.10

Οι γιατροί κλείνουν τα ταμεία των νοσοκομείων - Δωρεάν εξετάσεις από 22 έως 28 Νοεμβρίου

Αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στην κοινωνία, έρχονται πλέον καθημερινά οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας, οι οποίοι αποφάσισαν να κλείσουν τα ταμεία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων από τις 22 έως τις 28 Νοεμβρίου.

Τί προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Αύξηση του χαμηλού συντελεστή από το 5,5% στο 6,5% και του μεσαίου συντελεστή από το 11% στο 13%, μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 11% στο 6,5% για τα ξενοδοχεία και για τα φάρμακα και εξίσωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης,

Σχετικά με το "άνοιγμα" του επαγγέλματος των φαρμακοποιών (E-mail αναγνώστη)

Αφού η Χώρα απέφυγε τον σκόπελο των εκλογών, καιρός να προχωρήσουμε στην πραγματική αναπτυξιακή πολιτική και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, που θα δώσουν μια πραγματική ανάσα στην οικονομία και θα δώσουν καινούριες θέσεις εργασίας στον κόσμο που ταλαιπωρείται.

Αλλαγές στον αντικαπνιστικό νόμο μετά τις πιέσεις των καταστηματαρχών

To υπουργείο Υγείας εξετάζει τροποποιήσεις στον αντικαπνιστικό νόμο, οι οποίες πιθανότατα θα ανακοινωθούν μετά τις 3 Δεκεμβρίου, οπότε αναμένεται να γνωστοποιηθούν τα συμπεράσματα μεγάλου συνεδρίου για το κάπνισμα, το οποίο θα γίνει στην Αθήνα, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Ο ύπνος αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων

Τον… ύπνο επέλεξε ως εργαλείο για την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων, η κροατική εταιρία έρευνας αγοράς "Bruketa & Zinic", αποδεικνύοντας ότι δεν ακολουθεί την "πεπατημένη" και επιλέγει εναλλακτικούς τρόπους για τη βελτίωση των όρων απόδοσης των υπαλλήλων της.

Απεργία στους Δήμους την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου και αποχή ή απεργία, ανάλογα με την υπηρεσία και τον τρόπο απασχόλησης των εργαζομένων, το Σαββατοκύριακο, 20 και 21 του μηνός, προκήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Μετατάξεις και περικοπές μισθών στο Δημόσιο το 2011

Το 2011, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ένας καθοριστικός χρόνος για τη ζωή των 768.000 δημόσιων υπαλλήλων και των οικογενειών τους, καθώς για πρώτη φορά θα βρεθούν μπροστά σε πρωτόγνωρες εξελίξεις -ενδεχομένως και προοπτικές- και μάλιστα μετά από μία δύσκολη περίοδο, που συνοδεύτηκε από τη μείωση των αποδοχών τους.

Κατατέθηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός 2011 - Μέτρα για ενίσχυση οικονομικής δραστηριότητας - ανάπτυξης

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο προϋπολογισμός του 2011, (μαζί με τους προϋπολογισμούς ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών), καθώς και ο ισολογισμός-απολογισμός του οικονομικού έτους 2009.

609.249 οι εγγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ

Τους 609.249 έφθασαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι κατά το μήνα Οκτώβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, αριθμός που παρουσιάζει αύξηση κατά 3,75% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Τελευταία μέρα σήμερα για την περαίωση - Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης

Στα 206 εκατ ευρώ ανέρχονταν τα έσοδα που είχε εισπράξει το δημόσιο από την προκαταβολή για την υπαγωγή στη ρύθμιση για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

Σε κίνδυνο τα αποθέματα νερού στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο

Σε κίνδυνο θέτουν τα ελληνικά αποθέματα νερού οι, έως τώρα, διαχειριστικές πρακτικές των υδάτων, διαπιστώνουν οι ειδικοί επιστήμονες, την ίδια στιγμή που περιβαλλοντικές έρευνες, στηριγμένες στα σημεία των καιρών, δεν δίνουν περιθώρια για ολιγωρία.

Συνομιλίες για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη

Χωριστές συναντήσεις είχε χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, με τον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες σε Τουρκία και Ελλάδα

Στο κεφάλαιο για την Τουρκία, η φετεινή έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες επαναλαμβάνει τις αναφορές στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο,

ΕΕ και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σημερα στην Ιρλανδία για συνομιλίες

Εμπειρογνωμόνες της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα φτάσουν σήμερα, Πέμπτη, στο Δουβλίνο, στο πλαίσιο των συνομιλιών για ένα ενδεχόμενο σχέδιο στήριξης του ιρλανδικού τραπεζικού τομέα, ανακοίνωσε ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μπράιαν Λένιχαν.

17.11.10

«Βροχή» από «πεφταστέρια» σήμερα το βράδυ και αύριο

Για μια ακόμη χρονιά οι κάτοικοι της Γης -και ανάμεσά τους οι Έλληνες- θα έχουν την ευκαιρία, σήμερα τη νύχτα και αύριο, να παρατηρήσουν στον ουρανό -στο μέτρο που του επιτρέπουν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες- την πιο θεαματική από όλες τις «βροχές» διαττόντων, των Λεοντιδών.

Η 37η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σήμερα

Η εξέγερση των φοιτητών ήταν η κορυφαία εκδήλωση της επτάχρονης πάλης του λαού, εναντίον της χούντας. Τριάντα επτά χρόνια μετά τα μηνύματα για ελευθερία, ανεξαρτησία και ειρήνη, παραμένουν ζωντανά και πάντα επίκαιρα.

Πλοίο προσάραξε στον όρμο Βασιλικής Λευκάδας

Σε βραχώδη ακτή προσέκρουσε και προσάραξε το πλοίο "Κολοσσός" της ΝΕΛ, στον όρμο Βασιλικής Λευκάδας.

Νέο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων από το facebook

Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook ανακοίνωσε ένα νέο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων που στοχεύει στην εναρμόνιση των διαφόρων τύπων επικοινωνίας, όπως τα γραπτά μηνύματα, τα email και το "chat", με την δημιουργία ηλεκτρονικών διευθύνσεων facebook.com.

15.11.10

Aποτελέσματα δεύτερου γύρου περιφερειακών και δημοτικών εκλογών: Ρεκόρ αποχής και αύξηση άκυρων και λευκών ψηφοδελτίων

Πλην της αποχής, που δείχνει να σπάει όλα τα ρεκόρ, τη δεύτερη Κυριακή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, αύξηση παρουσιάζουν και τα λευκά και τα άκυρα ψηφοδέλτια.

Απόφαση του Αρείου Πάγου για εξαπατημένους τηλεθεατές από τηλεπαιχνίδια με τηλεφωνικές γραμμές υψηλής χρέωσης

Τον Άρειο Πάγο τον απασχόλησαν τα τηλεπαιχνίδια που προβάλλονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς και ειδικά αυτών των καναλιών που είναι τοπικής και μικρής εμβέλειας και οι τηλεθεατές εξαπατούνται περιμένοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα στην τηλεφωνική γραμμή

Χάλκινο μετάλλιο ο Λευτέρης Κοσμίδης στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Στουτγάρδης

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Λευτέρης Κοσμίδης στις ασκήσεις εδάφους, στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Στουτγάρδης.

917 θάνατοι από την επιδημία χολέρας στην Αϊτή

Ο απολογισμός των θυμάτων από την επιδημία χολέρας που πλήττει την Αϊτή από τα μέσα Οκτωβρίου έχει φθάσει τους 917 θανάτους -121 περισσότεροι θάνατοι από την Παρασκευή- σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν χθες από το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Γαλλία: Η νέα κυβέρνηση του Σαρκοζί μετά τον ανασχηματισμό

Τον Φρανσουά Φιγιόν επαναδιόρισε πρωθυπουργό ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Ο 56χρονος Φιγιόν, ο οποίος προχθές είχε καταθέσει την παραίτηση της κυβέρνησής του, στα πλαίσια του αναμενόμενου από πολλών μηνών ανασχηματισμού, αναφέρει σε δήλωσή του, ότι θα προχωρήσει σε μια νέα φάση της κυβέρνησης με επίκεντρο την οικονομική ανάπτυξη.

14.11.10

Προσοχή στο διαβήτη - Οδηγίες για την πρόληψή του

Με σύνθημα "Τιθασεύστε το διαβήτη τώρα", οι διαβητολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της παγκόσμιας ημέρας για το διαβήτη, σήμερα 14 Νοεμβρίου.

Kρατούμενος σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να αποδράσει από αστυνομικό τμήμα

Πολωνός, κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, σκοτώθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την προσπάθεια του να αποδράσει, χθες βράδυ.

Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών - Οδηγίες προς τους ψηφοφόρους

Χωρίς σημαντικά προβλήματα ξεκίνησε η επαναληπτική αναμέτρηση για τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, σε ολόκληρη τη χώρα.

''Έρχονται νέα επώδυνα μέτρα αμέσως μετά τις εκλογές'', απάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ

 Το εκλογικό του δικαίωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο, άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς.

"Όχι απολύσεις, καμία επιπλέον επιβάρυνση σε μισθωτούς και συνταξιούχους και καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών", δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου

Διαδοχικές συσκέψεις με κυβερνητικά στελέχη είχε χθες ο πρωθυπουργός στο γραφείο του στη Βουλή με αντικείμενο τον προϋπολογισμό του 2011, τις συζητήσεις που ξεκινούν με την τρόικα αύριο Δευτέρα,

Υφεση 4,5% στην ελληνική οικονομία

Υφεση 4,5% παρατηρήθηκε στην ελληνική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Πακέτο βοήθειας και για την Ιρλανδία;

Το πακέτο βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την Ιρλανδία, που συζητείται, αναμένεται να είναι μεταξύ 45 και 90 δισεκατομμύρια ευρώ, ανάλογα με το αν το Δουβλίνο χρειαστεί υποστήριξη για το τραπεζικό του σύστημα, σύμφωνα με πηγές μέσα από την ευρωζώνη.

Ανασχηματισμός από τον Σαρκοζί στη Γαλλία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί θα ορίσει σήμερα τον νέο πρωθυπουργό και τα μέλη της νέας κυβέρνησης, μετά την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου, που υπεβλήθη το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να αποφύγει την κατάρρευση της κυβέρνησης

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που αγωνίζεται για την επιβίωση της κυβέρνησής του, δήλωσε ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο αφού εγκριθεί ο προϋπολογισμός για το 2011

Σούπερ Λίγκα (10η αγωνιστική): Τα αποτελέσματα των αγώνων 13 Νοεμβρίου

Ο τραγικός Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να περάσει -έστω και προσωρινά- στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας, μετά την διακοπή του αγώνα Εργοτέλης-Ολυμπιακός.