13.3.10

Τα συλλαλητήρια κατά των μέτρων της κυβέρνησης

   Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στις χθεσινές συγκεντρώσεις, στο πλαίσια της απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία άγγιξε το 90%.
   Στην Αθήνα ιδιαίτερα μαζικά και μαχητικά ήταν τα συλλαλητήρια. Το κεντρικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο του Αρεως και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή. Ξεχωριστή συγκέντρωση οργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ομονοίας.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος στην ομιλία του στους συγκεντρωμένους στο Πεδίον του Άρεως έκανε λόγο για μέτωπο δυνάμεων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα με τους συναδέλφους τους στο Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ, τους συνταξιούχους και τη νεολαία. Χαρακτήρισε άδικα και αντικοινωνικά τα κυβερνητικά μέτρα και προειδοποίησε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί επιθέσεις στα ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ έκανε λόγο και για απεργιακό μήνυμα προς τους εργοδότες να σταματήσουν τις απολύσεις , τις διαθεσιμότητες και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
    Ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Η. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι χθες ακούστηκε η φωνή της κοινωνικής πλειοψηφίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της τιμωρεί την εργασία και οδηγεί την κοινωνία στην εγκατάλειψη και την εξαθλίωση, ενώ δήλωσε ότι η ΑΔΕΔΥ θα αγωνιστεί για να μη γυρίσει η ζωή μας στο Μεσαίωνα.
    Ο Θ. Βασιλόπουλος (ΓΣΕΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση) έκανε λόγο για απόπειρα ακύρωσης όλων των κοινωνικών κατακτήσεων από τη μεταπολίτευση και μετά και για μέτρα που θα διογκώσουν το πρόβλημα του ελλείμματος και του χρέους. Κάλεσε τα συνδικάτα να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα για την ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας, ενώ χαρακτήρισε προβοκάτσια την επίθεση κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου.
   Νωρίτερα, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους , ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος δήλωσε ότι οι αγώνες θα βάλουν φρένο στην πολιτική κατάργηση των δικαιωμάτων και θα ανοίξουν με δυναμικό τρόπο νέους δρόμους για τους εργαζόμενους.
    Ακολούθησε μια πραγματικά μαζική και μαχητική απεργιακή διαδήλωση. Στην απεργία συμμετείχαν οι δημοσιογραφικές ενώσεις και τα σωματεία των εργαζομένων στον Τύπο, μετά από αποφάσεις της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και της Διασωματειακής Επιτροπής , ενώ στη διαδήλωση συμμετείχαν με πανό και οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαμαρτυρόμενοι κατά των μέτρων περικοπής των μισθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.