2.6.10

Ο Εισαγγελέας για την οικία Άκη Τσοχατζόπουλου

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για την υπόθεση του σπιτιού στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου του πρώην υπουργού κ. Άκη Τσοχατζόπουλου διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου.


    Η κ. Ράικου ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών αρμόδιο για οικονομικά εγκλήματα κ. Παρασκευά Αδάμη τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ο κ. Αδάμης έχει εντολή σε πρώτη φάση να μελετήσει τα στοιχεία και να διακριβώσει εάν στην υπόθεση προκύπτουν φορολογικές παραβάσεις, ενώ ακολούθως να διαπιστώσει εάν προκύπτει η διάπραξη και άλλων αδικημάτων.

    Στο μεταξύ, η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ εξετάζει τα δημοσιεύματα του Τύπου και εάν κριθεί αναγκαίο, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος θα κληθεί ενώπιόν της.

    Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης για το θέμα που δημιουργήθηκε.

    Στη δήλωση του ο κ. Σαχπατζίδης αναφέρει: «Δεν έχω καμία απολύτως ανάμιξη με την αγοραπωλησία του ακινήτου της οδού Δ. Αρεοπαγίτου, στο οποίο αναφέροντα πρόσφατα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. Η εταιρία TORCASO, που στα σχετικά δημοσιεύματα φέρεται ότι υπήρξε στο παρελθόν ιδιοκτήτης του ακινήτου, αποκτήθηκε από εμένα πολλά χρόνια μετά τη μεταβίβαση του εν λόγω ακινήτου. Η εταιρία NOBILIS μου είναι άγνωστη και την ύπαρξη της πληροφορήθηκα για πρώτη φορά από τα δημοσιεύματα του Τύπου. Επιπλέον, δεν έχω απολύτως καμία ανάμιξη ούτε και με τα ακίνητα που υπήρξαν αντικείμενο ανταλλαγής μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και του Ελληνικού Δημοσίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.