23.7.10

Αναστολή της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Παράνομες κρίθηκαν από τη Δικαιοσύνη οι κυλιόμενες 24ωρες απεργίες που προγραμματίζουν να ξεκινήσουν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, προκαλώντας μπλακ άουτ στα αεροδρόμια της χώρας.


Σε συνεδρίαση μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι ελεγκτές αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων.

Πάντως, τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας κυκλοφορίας, θα συνεδριάσουν αύριο εκ νέου, για να καθορίσουν τη στάση του κλάδου, μετά την κήρυξη, από το διοικητικό δικαστήριο, ως παράνομης, της απεργίας διαρκείας, που είχαν εξαγγείλει από την Κυριακή, με τη μορφή κυλιόμενων κινητοποιήσεων. Η απεργία είχε αποφασιστεί ως αντίδραση στο σχέδιο νόμου, που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Τουριστικοί φορείς, πάντως, αντιδρούν έντονα και ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας.

Ειδικότερα, η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό υπουργό Υποδομών, Δ. Ρέππα, σημειώνει ότι «η κατάσταση στον τουριστικό χώρο είναι φέτος τραγική» και ότι η εξαγγελία της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας με την μορφή 24ωρων κυλιόμενων απεργιών είναι «η χαριστική βολή για στον Τουρισμό». Η Ομοσπονδία καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς, αλλά και την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.