23.7.10

Καύσωνας αναμένεται το Σαββατοκύριακο

Σε κλοιό καύσωνα θα βρεθεί η χώρα το Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να "σκαρφαλώνει" στους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.


Αίθριος καιρός επικρατεί σήμερα σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία φθάνει στα ηπειρωτικά και τα το Ιόνιο στους 38 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο, οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενίσουν λίγο (3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ) και η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 40 και πιθανώς κατά τόπους τους 41 βαθμούς. Καλύτερη θα είναι η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ίπου ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Το απόγευμα, προβλέπεται να αναπτυχθούν στα βόρεια τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Παρόμοιες θα είναι η συνθήκες και την Κυριακή, καθώς η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, και μόνο στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα υποχωρήσει ελαφρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 4 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ.

Ανάσα δροσιάς αναμένεται από τη Δευτέρα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα, ενώ θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών η καταιγίδων μικρής διάρκειας. Τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία καθώς και τη Θράκη πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά.

Οι άνεμοι στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα είναι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.