8.10.10

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2010-2011

Στο ΣΕΦ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η επίσημη παρουσίαση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, με τους αδελφούς Αγγελόπουλους να μιλούν για όλους και για όλα.
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν αρνήθηκε ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει να κατακτήσει όλους τους τίτλους που θα διεκδικήσει.

«Ξεκινήσαμε προετοιμασία στις 16 Αυγούστου, χωρίς τους παίκτες που έπαιζαν στο Μουντομπάσκετ. Τρεις μπήκαν στις 14 Σεπτεμβρίου και τελευταίοι, στις 20, οι Κέσελι και Τεόντοσιτς. Στο τουρνουά, τα ματς δεν ήταν επιπέδου Ευρωλίγκας, αλλά περιμένω τις επόμενες δύο εβδομάδες να μπούμε στην τελική φάση πριν την έναρξή της. Πιστεύω πως η ομάδα θα είναι έτοιμη,» δήλωσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και πρόσθεσε: «Έχουμε, πάντως κάποια προβλήματα. Ο Μπουρούσης πήρε άδεια από τους γιατρούς, έχει δίψα για να παίξει, το κόκκαλο στο χέρι του έχει δέσει, αλλά θέλει υπομονή και πίστωση χρόνου. Ό,τι έγινε το 1997 ανήκει στο παρελθόν. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες, οι στόχοι είναι υψηλοί. Φέτος, η ομάδα είναι πολύ πιο έμπειρη, με παίκτες όπως οι Νεστέροβιτς και Νίλσεν. Υπάρχουν και μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη, όπως οι Κέσελι και Παπανικολάου». Στο τέλος, ο τεχνικός του Ολυμπιακού επιβεβαίωσε πως η ομάδα δεν θα κινηθεί για απόκτηση άλλων παικτών: «Το ρόστερ έκλεισε αυτή τη στιγμή. Η ομάδα θέλει πίστωση χρόνου και δουλειά. Θα πάει προς τα πάνω και δεν θα μπούμε σε περιπέτειες για να δούμε πως χρειαζόμαστε κι άλλες μεταγραφές».

«Καλή χρονιά σ΄ ένα γεμάτο γήπεδο» ήταν τα πρώτα λόγια του Παναγιώτη Αγγελόπουλου. «Η ομάδα χτίστηκε με επιλογές του κυρίου Ίβκοβιτς. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, έστω έτσι όπως διεξάγεται στην Ελλάδα, να κρατήσουμε το Κύπελλο και να πάμε στο φάιναλ φορ. Έχουμε μια νέα ομάδα, με νέους παίκτες και καινούριο προπονητή, που είναι η ζωντανή ιστορία του μπάσκετ. Θυμάμαι το ΄97 που γυρνάγαμε με τον κύριο Ίβκοβιτς από τη Ρώμη και με το κύπελλο. Αυτά μας έχουν κάνει να ασχολούμαστε με την ομάδα που αγαπάμε και λατρεύουμε, παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν και τον πόλεμο που γίνεται στον Ολυμπιακό, ώστε να τον πάμε στην κορυφή».

Ιδιαίτερη αναφορά στον Βασίλη Σπανούλη έκανε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Έγινε η κορυφαία μεταγραφή στην Ευρώπη. Ο Βασίλης Σπανούλης αποφάσισε να φύγει από τον Παναθηναϊκό και να έρθει στον Ολυμπιακό για τίτλους. Αυτό δείχνει τον χαρακτήρα του παίκτη και του Ολυμπιακού. Πιστεύω ότι και οι υπόλοιποι παίκτες που ήρθαν, όπως ο Νεστέροβιτς και ο Νίλσεν, θα μας βοηθήσουν να ευοδωθούν όλοι οι στόχοι».

Αναφερόμενος στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο Γιώργος Αγγελόπουλος σχολίασε: «Με τον κ. Βασιλακόπουλο οι σχέσεις μας, σε προσωπικό επίπεδο, είναι πολύ φιλικές, αλλά θα περιμέναμε μια απάντηση. Είναι δυνατόν να ακούμε από το ραδιόφωνο δηλώσεις του κυρίου Τσαγκρώνη (γ.γ. της ΕΟΚ) και να μην έχουμε πάρει, τουλάχιστον, μια απάντηση από την ομοσπονδία;»

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, δήλωσε για τον επικεφαλής της ΚΕΔ, Στέλιο Συμεωνίδη: «Διάβασα τη συνέντευξή του. Θα του πρότεινα, την άλλη φορά, να προσπαθήσει να κάνει την κλήρωση του Κυπέλλου όχι σε κεσέδες από γιαούρτι, αλλά σε κανονική κληρωτίδα. Και κυρίως να μη λέει ψέματα»!

Σχετικά με τις ανακοινώσεις και τη διαιτησία, ο πρόεδρος της ΚΑΕ εξήγησε: «Πρώτη φορά κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις για την διαιτησία. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Μελετάω πολύ καλά τις δηλώσεις του κύριου Συμεωνίδη. Οι προσπάθειες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σηματοδοτούν τις ενέργειες του ελληνικού μπάσκετ. Δε γίνεται μια εκ των δυο ομάδων να κάνει προτάσεις και να μην αντιμετωπίζεται σοβαρά. Περιμένουμε από τους κύριους Γιαννακόπουλους να πάνε να προστατεύσουν την αποστολή του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Θέλουμε να το δούμε».

Όταν ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΚΕΔ, Στέλιου Συμεωνίδη, πως πέρυσι μετέφερε προτάσεις προς τους «ερυθρόλευκους» χωρίς να καταλήγουν εκεί που πρέπει, απάντησε: «Όχι, δεν υπάρχει αυτό. Εγώ είδα σε ένα βίντεο τι γίνεται στις συνεδριάσεις και έφριξα. Από αυτά που έλεγαν. Φανταστείτε τι λένε, όταν δεν υπάρχει κάμερα. Να φροντίσει ο κύριος Συμεωνίδης να μην κάνει την κλήρωση σε κεσέδες από γιαούρτι, όπως πρόπερσι στον τελικό κυπέλλου, και ας μη λέει πράγματα που δεν γίνονται».

Απογοητευμένος πάντως φάνηκε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, όταν ρωτήθηκε για το αν σκέφτεται ακόμη τη δημιουργία ενός ιδιόκτητου γηπέδου μπάσκετ: «Το θέμα του γηπέδου δεν μπορώ να πω ότι μας προβληματίζει τώρα. Είναι γνωστό ότι θα είμαστε στο ΣΕΦ και προχωράμε. Πρέπει να αναλογιστούμε πολλά πράγματα. Δεν ξέρω αν αξίζει να γίνει γήπεδο, με όλες τις συνθήκες που υπάρχουν».

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος τόνισε: «Καλή χρονιά εύχομαι και πέρυσι είχαμε πολύ καλή ομάδα. Η μισή μικτή κόσμου και μικτή Ευρώπης αποτελείτο από παίκτες του Ολυμπιακού. Όχι αρκετό για να κατακτήσουμε στόχους. Φέτος, με τις αλλαγές που έγιναν, θα πάμε καλύτερα. Όχι μόνο να προκριθούμε στο φάιναλ-φορ, να πάμε και πιο ψηλά, όπως το ΄97. Εκείνη τη βραδιά στο αεροπλάνο ήταν τέτοια η τρέλα, που μετά πηγαμε στο γκολφ Γλυφαδας. Στην υποδοχή... ο Ίβκοβιτς δεν θα μας θυμάται, ήταν σκοτεινά».

Για την απάντηση που περιμένει από ΕΟΚ και ΚΕΔ: «Είχαμε βγάλει μια ανακοίνωση. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ο κ.Συμεωνιδης είπε ότι δεν άλλαξε κάτι. Περιμέναμε κάτι. Έλεγαν γιατί βγήκε τώρα. Μα, έπαιζε η εθνική. Μετά το Μουντομπάσκετ περιμέναμε κινήσεις, δεν έγινε κάτι. Με τον κ. Βασιλακόπουλο οι σχέσεις είναι άριστες σε προσωπικό επίπεδο. Στο χέρι του είναι να κάνει αλλαγές. Να γίνει αξιόπιστο το πρωτάθλημα. Θα συνεχίσουμε να αλλάξουν πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ».

Για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ: «Ήταν εσφαλμένη, αλλά τη σεβόμαστε απόλυτα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Πήγαν κάποια άτομα, εισέβαλαν στο γήπεδο. Η αστυνομία είναι υπεύθυνη γι΄ αυτό. Εμείς τι να κάνουμε. Είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις. Είπαμε τις θέσεις μας, κάναμε ανθρώπινη ασπίδα με κίνδυνο της δικής μας σωματικής ακεραιότητας. Εκκενώθηκε γήπεδο σε αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, δεν έχει ξαναγίνει. Η εφημερίδα Πράσινη έγραφε για μένα και τον αδελφό μου "οι αλήτες που έχουν τα ηνία" και είναι εφημερίδα του κ. Γιαννακόπουλου. Δεν είδα κανέναν να μιλάει. Πέρασε απαρατήρητο. Βγήκε εφημερίδα συμφερόντων του ιδιοκτήτη του ΠΑΟ και είπε διάφορα και μας αποκάλεσε αλήτες».

Θοδωρής Παπαλουκάς

«Θέλουμε ισονομία. Τίποτε άλλο. Είναι μια καινούρια ομάδα. Είναι νωρίς να κάνουμε προβλέψεις. Κάποιοι ήρθαν νωρίτερα, κάποιοι αργότερα. Νομίζω πως το βασικό στάδιο της προετοιμασίας είναι επιτυχημένο. Τα φιλικά που δώσαμε δεν ήταν επιπέδου Ευρωλίγκας, όπως είπε ο κόουτς Ιβκοβιτς, αλλά μας βοήθησαν να μπούμε σε μια ευθεία. Βρεθήκαμε σε αναγνωριστικό στάδιο, για να "δέσουμε" όλοι μαζί. Στην συνέχεια είχαμε δυνατό ματς με την Έφες, στο οποίο παίξαμε πολύ καλά, δείξαμε χαρακτήρα και κερδίσαμε.»

Αναφορικά στη μεταγραφή του Σπανούλη στον Ολυμπιακό, ο αρχηγός του Ολυμπιακού απάντησε: «Ο Βασίλης είναι εγνωσμένης αξίας. Είναι σημαντικός για την ομάδα μας. Πρόκειται για μια ουσιαστική κίνηση στο ρόστερ μας. Η περιφέρειά μας είναι πάρα πολύ καλή. Το θέμα είναι πόσο χρόνο θα χρειαστούμε, ώστε να βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που λέει ο προπονητής.»

Για τον Ιβκοβιτς ο Παπαλουκάς είπε: «Η δική μου καριέρα απογειώθηκε από την παρουσία του Ίβκοβιτς στην ΤΣΣΚΑ. Ξέρω πάνω-κάτω τι θα ζητήσει από μένα και τι θέλει να κάνω στο γήπεδο. Η παρουσία του βοηθάει τόσο εμένα, όσο και τα υπόλοιπα παιδιά. Η παρουσία του κόουτς βοηθά και ψυχολογικά, ελπίζουμε να ξαναζήσουμε το ΄97 μαζί του».

Ερωτηθείς για την απουσία των Τσίλντρες και Κλέιζα από το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού, σχολίασε: «Είναι απώλεια ο Τζος και ο Λίνας και λογικά απογοητεύει τον κόσμο. Όμως οι ομάδες χτίζονται και πεθαίνουν μέσα στο γήπεδο. Δημιουργούνται τον Σεπτέμβρη και κρίνονται τον Ιούνη. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο όσοι είμαστε στην ομάδα, με βάση τη φιλοσοφία του κόοουτς.»

Ο Παπαλουκάς έστειλε μήνυμα προς τους φιλάθλους του Ολυμπιακού: «Και για εμάς και για αυτούς η σεζόν είναι σημαντική. Θα συναντηθούμε πολύ αργά στο πρωτάθλημα λόγω της τιμωρίας. Είμαστε συνυπεύθυνοι όλοι για ό,τι συμβαίνει και πρέπει μαζί να προστατεύσουμε την ομάδα, γιατί ο κόσμος μας είναι απαραίτητος. Αποτελεί τη δύναμη που χρειαζόμαστε στις δύσκολες στιγμές».

Βασίλης Σπανούλης

«Έχω έρθει αρκετές φορές να παίξω σαν αντίπαλος στο ΣΕΦ, όμως τώρα είναι διαφορετικά. Είναι το καινούριο μου γήπεδο, είναι η καινούρια μου έδρα. Σίγουρα είναι μια αλλαγή, αλλά θα το συνηθίσω. Όλοι στην ομάδα περιμένουμε με αγωνία να ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, όπως και εγώ για να παίξω. Σίγουρα ο ρόλος μου στον Ολυμπιακό είναι λίγο διαφορετικός, όμως είμαι αποφασισμένος να δουλέψω σκληρά και να κάνω ό,τι μπορώ, για να βοηθήσω την ομάδα μου να παίξει καλό μπάσκετ και να φτάσει ψηλά. Όλοι ξέρουμε ότι χρειάζεται πολλή προσπάθεια, μιλάμε για ένα ομαδικό άθλημα, υπάρχουν ρόλοι σε αυτή την ομάδα, ο καθένας υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ιβκοβιτς ξέρει τι κάνει μέσα στο γήπεδο και εύχομαι να βγει με τον καλύτερο τρόπο μέσα στο παρκέ. Από ένα σημείο και μετά και κάθε μέρα που περνάω εδώ στον Ολυμπιακό, καταλαβαίνω πόσο διψασμένη είναι αυτή η ομάδα για να κατακτήσει τίτλους και να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και σίγουρα αυτή η δίψα μεταφέρεται σε κάθε παίκτη ξεχωριστά». Όταν ρωτήθηκε αν σκέφτεται ήδη την πρώτη «μητέρα των μαχών» με τον Παναθηναϊκό, η οποία προγραμματισμένη για τις 8 Ιανουαρίου (12η αγωνιστική) στο ΟΑΚΑ, απάντησε: «Οχι».

Γιάννης Μπουρούσης

«Ναι, ήταν λάθος μου που πήρα το ρίσκο, αν και τραυματίας, και αγωνίστηκα με την Εθνική στο Μουντομπάσκετ. Εγώ, μόνος μου, πήρα τηλέφωνο τον κ. Βασιλακόπουλο και του είπα ότι θα παίξω, όπως και να ΄χει. Θα τον ξαναπάρω, όμως, για να του πω τί μου έλεγε ο διαιτητής Τανατζής στον τρίτο τελικό των πλέι οφ». Τι σκέφτεται από δω και πέρα: «Οι γιατροί μου έδωσαν το "Ο.Κ." να αρχίσω προπονήσεις. Είμαι 80% έτοιμος, μέρα με τη μέρα θα γίνομαι καλύτερα. Ο σκοπός είναι να μπορώ να παίξω στο πρώτο ματς με την ομάδα. Όσο χρόνο και να παίζω, θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.