30.10.10

Δέματα - βόμβες της Αλ Κάιντα βρέθηκαν σε αμερικανικό αεροπλάνο σε αεροδρόμιο της Βρετανίας

Τα δέματα- βόμβες που εστάλησαν από την Υεμένη προς τις ΗΠΑ φέρουν την σφραγίδα της αλ Κάιντα ή της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, που είναι παρακλάδι της πρώτης, ανακοίνωσε σήμερα η Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Τζάνετ Ναπολιτάνο.


"Πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε με αυτό, ότι δηλαδή περιέχει όλα τα χαρακτηριστικά της αλ Κάιντα και ιδιαίτερα της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο" δήλωσε η Τζάνετ Ναπολιτάνο, σε συνέντευξή της στο ABC News.

Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανέφερε ακόμη στο CNN ότι όπως φαίνεται οι βόμβες περιείχαν τον ίδιο τύπο εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκε πέρσι στην αποτυχημένη βομβιστική επίθεση την ημέρα των Χριστουγέννων σε αμερικανική πτήση από το Άμστερνταμ στο Ντιτρόιτ.

Το πακέτο περιείχε την εκρηκτική ύλη PETN σε έναν εκτυπωτή. Η PETN είναι η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε σε μια αποτυχημένη απόπειρα αντίναξης αεροσκάφους πάνω από τις ΗΠΑ, τον Δεκέμβριο του 2009.

Ο μηχανισμός που βρέθηκε σε αμερικανικό εμπορικό αεροσκάφος σε αεροδρόμιο της Βρετανίας ήταν "ενεργός" και μπορούσε να έχει καταρρίψει το αεροπλάνο αν είχε εκραγεί, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Οι αρχές της Υεμένης κατάσχεσαν σήμερα 26 ύποπτα δέματα και συνέλαβαν υπαλλήλους των εταιρειών αερομεταφορών και της κατανομής φορτίου στο διεθνές αεροδρόμιο της Σαναά.

Μια γυναίκα που θεωρείται ύποπτη για την αποστολή των παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων, συνελήφθη σε σπίτι στην πρωτεύουσα Σαναά, ανακοίνωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας ασφαλείας της Υεμένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου