8.10.10

Απίστευτη δήλωση του επικεφαλή των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: "Γνωρίζαμε ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε δημοσιονομική κρίση"

Οι Ευρωπαίοι γνώριζαν "ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει" την δημοσιονομική κρίση που την έπληξε στις αρχές του έτους, δήλωσε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.


"Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά όχι με την αντιμετωπισή της το τελευταίο έτος, έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί πριν απο δυο ή τρεις δεκαετίες", δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

"Αλλά ήταν φανερό ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτό το είδος του προβλήματος, και ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή και εγώ ό ίδιος, για τις προοπτικές γι αυτό που δεν ήταν τότε γνωστό, σαν ελληνική κρίση", είπε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ.

"Ήξερα ακόμα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά απο τις εξαγωγές τους στην Ελλάδα", παραδέχτηκε ο κ. Γιούνκερ, αλλά πρόσθεσε "εγώ δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου