19.2.10

Αποκαλύφθηκε το "μυστικό" για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης


Στα κόκαλα ανθρώπων που πάσχουν από δύο σπάνιες νόσους, τη σκληροστέωση και τη νόσο Van Buchen, ανακάλυψαν οι επιστήμονες το "μυστικό" για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης. Η σκληροστέωση περιγράφηκε σε 100 ολλανδικής καταγωγής άτομα (Μπόερς) που ζουν στη Νότια Αφρική, ενώ η νόσος Van Buchen παρατηρήθηκε σε 30 άτομα που ζουν σε ένα ψαροχώρι της Ολλανδίας. Τα άτομα που πάσχουν από αυτές τις νόσους έχουν υψηλής ποιότητας οστική μάζα και δεν παθαίνουν κάταγμα ούτε μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα.
«Η ποιότητα των οστών αυτών των ατόμων οφείλεται σε μετάλλαξη στο γονίδιο sost, το οποίο παράγει την πρωτεΐνη σκληροστεΐνη, η οποία επεμβαίνει στο ρυθμό της οστικής αναδόμησης και ειδικά στην οστική ανάπλαση και δίνει στους οστεοβλάστες την εντολή να σταματήσουν τη δημιουργία οστού. Η απουσία της πρωτεΐνης αυτής αφήνει το κόκαλο να συνεχίζει να δημιουργείται»,

Εκανε την ανατροπή ο Παναθηναϊκός (όλα τα αποτελέσματα στο Γιουρόπα Λιγκ)

   Μεγάλη ανατροπή και προβάδισμα πρόκρισης για τους "16" του Γιουρόπα Λιγκ πήρε ο Παναθηναϊκός έναντι της Ρόμα. Στην πρώτη αναμέτρηση της φάσης των "32" οι "πράσινοι", αν και και βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ (29΄ Βούτσινιτς, 80΄ πέναλτι Πιζάρο) κατάφεραν να νικήσουν 3-2 με το γκολ του Σισέ, ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 66΄ ο Σαλπιγγίδης είχε ισοφαρίσει σε 1-1, ενώ στο 84΄ ο Χριστοδουλόπουλος έκανε το 2-2 και πλέον η ελληνική ομάδα θα τα παίξει όλα για όλα στη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης στο "Ολίμπικο".

    Ηταν η πρώτη ήττα για τους "Ρωμαίους" μετά από 20 αγώνες που ήταν αήττητοι (έχασαν για τελευταία φορά στις 28 Οκτωβρίου 2009). Επίσης η Ρόμα γνώρισε την πρώτη ήττα της από ελληνική ομάδα, ενώ ο Ρανιέρι έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ρεκόρ που κατείχε από την περίοδο 2003-2004 ο Καπέλο (21 ματς αήττητος).

    Στις πρώτες αναμετρήσεις για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

17.2.10

Δελφίνια με ανθρώπινα δικαιώματα

Αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, αντιγράφουν συμπεριφορές, επικοινωνούν μεταξύ τους, καταστρώνουν κοινές στρατηγικές. Το δελφίνια είναι τα δεύτερα πιο έξυπνα πλάσματα στον πλανήτη μετά τους ανθρώπους, τονίζουν οι επιστήμονες. Και υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να αναγνωριστούν ως «μη ανθρώπινα πρόσωπα» και να αποκτήσουν ορισμένα δικαιώματα.

Καταγράφονται οι φάλαινες του Αιγαίου

Ολοκληρώθηκε η ερευνητική αποστολή από τη θαλάσσια ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Θαλάσσιας και Περιβαλλοντικής Έρευνας Αιγαίου «Αρχιπέλαγος», για την καταγραφή των πληθυσμών των θαλάσσιων θηλαστικών στο ανατολικό Αιγαίο, με τη συνεργασία εξειδικευμένων επιστημόνων από πανεπιστήμια του εξωτερικού. Αντικείμενο της έρευνας ήταν η φάλαινα Φυσητήρας (Physeter macrocephalus), είδος το οποίο για χιλιάδες χρόνια μεταναστεύει διαπλέοντας το Αιγαίο και κοσμεί διαρκώς με την παρουσία του τις ελληνικές θάλασσες.

"Σύντροφοι γραφείου" η νέα μόδα

Λέγονται "σύντροφοι του γραφείου" και, συνήθως, ανήκουν στο αντίθετο φύλο. Πρόκειται για τον/ την συνάδελφο που η σχέση είναι κάτι περισσότερο από επαγγελματική, σε καμία, όμως, περίπτωση ερωτική. Υπολογίζεται ότι δύο στους τρεις στην Αυστραλία, έχουν έναν τέτοιο σύντροφο, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού, Κέβιν Ραντ.

Τι κάνει ακριβώς ένας… σύντροφος του γραφείου;

Σάς ακούει όταν σκάτε και θέλετε να τα πείτε, να ξεθυμάνετε, σάς στηρίζει σε μια κρίση, σάς λέει ελεύθερα τις σκέψεις του, κρατά τα μυστικά σας, καταλαβαίνει το χιούμορ σας, γελά όταν λέτε τα χιλιοειπωμένα ανέκδοτα και γενικά κάνει τη ζωή σας, πιο υποφερτή στη δουλειά.

Ανάκληση αυτοκινήτων SUZUKI μοντέλο SWIFT

Aνάκληση αυτοκινήτων SUZUKI μοντέλο SWIFT για διορθωτική επέμβαση σχετική με το σωλήνα καυσίμου πραγματοποιεί η εταιρεία ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A.Ε.Β.E., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομίας όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
Το πρόγραμμα ανάκλησης αφορά αυτοκινητα SUZUKI μοντέλο SWIFT 1.3L και Swift 1,5L 3θυρα και 5θυρα και συγκεκριμένα αφορά 3376 οχήματα, με εύρος πλαισίων από TSMMZ***S00500000 έως TSMMZ***S00562418 (μοντέλα με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων) και από TSMMZ***S00100000 έως TSMMZ***S00562418 (μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων).

Τσάμπιονς Λιγκ: Μεγάλο διπλό της Μάντσεστερ, προβάδισμα η Λυόν

Σε μία μέτρια βραδιά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε νικήτρια μέσα από το Μιλάνο με 3-2 απέναντι στη Μίλαν και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «μπέμπηδες» αν και βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ κατάφεραν να «γυρίσουν» το ματς με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρούνεϊ που πέτυχε δύο γκολ με κεφαλιά μέσα σε οκτώ λεπτά κι έκανε πάρτι στην άμυνα-παιδική χαρά των «ροσονέρι». Η ρεβάνς της 10ης Μαρτίου, πλέον, στο «Ολντ Τράφορντ» έχει ένα ξεκάθαρο φαβορί, μιας και οι Ιταλοί θέλουν νίκη με δύο γκολ διαφορά για να περάσουν.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε ο αγώνας στο «Σαν Σίρο». Ο Ροναλντίνιο με μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή (η μπάλα βρήκε λίγο και στον Κάρικ) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φαν ντερ Σαρ δίνοντας το προβάδισμα στη Μίλαν (1-0).

Τον Σισέ θα βολιδοσκοπήσει ο βοηθός του Ντομενέκ

Ο Τζιμπρίλ Σισέ θα έχει έναν επιπλέον λόγο να σκοράρει στον αυριανό αγώνα με την Ρόμα, που θα γίνει στο ΟΑΚΑ για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Κι΄αυτό γιατί στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου θα βρίσκεται ο Πιέρ Μανκόφσκι, βοηθός του Ραϊμόν Ντομενέκ στην εθνική ομάδα της Γαλλίας.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Ρarisien», ο Σισέ που μετρά 37 συμμετοχές με τους τρικολόρ (σ.σ έχει να αγωνισθεί σε διεθνές επίπεδο από τις 27 ΜαΪου 2008) είναι υποψήφιος να πάρει την θέση του τραυματία, Αντρέ Πιέρ Ζινιάκ στην αποστολή της Γαλλίας για τον φιλικό αγώνα με την Ισπανία, που θα διεξαχθεί στις 3 Μαρτίου στο «Σαντ ντε Φρανς».

Τα βουβάλια της λίμνης Κερκίνης Σερρών

Συμβιώνουν με ροδοπελεκάνους και ψαραετούς, στα νερά της λίμνης Κερκίνης. Το καλοκαίρι καλύπτονται με λάσπη για να προστατευτούν από τα έντομα, ενώ το χειμώνα «ποζάρουν» για να φωτογραφηθούν από τους επισκέπτες.

«Μην σας ξεγελά το άγριο βλέμμα τους. Τα βουβάλια δεν είναι άγρια στην πραγματικότητα. Το μόνο που θέλουν είναι να γνωρίσουν καλά αυτόν που τα φροντίζει. Αν δεν σε γνωρίσουν, δεν πρόκειται να σου δώσουν γάλα. Είναι πολύ έξυπνα ζώα. Αν τα χτυπήσεις, δεν θα το ξεχάσουν. Θα σού το κρατάνε και κάποια στιγμή θα σού τη φέρουν»,

Δύο ευχαριστήριες ομιλίες πρέπει να ετοιμάσουν οι υποψήφιοι των Όσκαρ

Οι διοργανωτές της τελετής απονομής των βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου των περίφημων όσκαρ είχαν μια καινούργια ιδέα για να αποφύγουν τις βαρετές ομιλίες των νικητών με τα δεκάδες "ευχαριστώ". Η λύση που πρότειναν είναι οι νικητές να ετοιμάσουν δύο ομιλίες.

Οι επικρατέστεροι των υποψηφίων μεταξύ των οποίων ο Τζορτζ Κλούνι, η Σάντρα Μπούλοκ, η Μέριλ Στριπ και ο Τζεφ Μπρίτζες συγκεντρώθηκαν χθες στο ετήσιο εορταστικό γεύμα των υποψηφίων για τα βραβεία Όσκαρ που διοργανώνεται στο Μπεβερλι Χιλς και, όπως το θέλει η παράδοση, οι παραγωγοί τούς έδωσαν κάποιες συμβουλές για την ευχαριστήρια ομιλία τους, κατά την αποδοχή του βραβείου, η οποία δεν πρέπει να υπερβαίνει σε χρόνο τα 45 δευτερόλεπτα.

Η κωμωδία "Valentine's Day" βρίσκεται στην πρώτη θέση του αμερικανικού box-office

Η ρομαντική κωμωδία "Valentine's Day" με πρωταγωνιστές δεκάδες σταρ του Χόλιγουντ βρίσκεται στην πρώτη θέση του αμερικανικού box-office με εισπράξεις 52,4 εκατομμύρια δολάρια για το σαββατοκύριακο.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία Γκάρι Μάρσαλ, διηγείται τις ιστορίες ζευγαριών, αλλά και εργένηδων που περνούν από το Λος Άντζελες την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Στην δεύτερη θέση, με 31,1 εκατομμύρια δολάρια η ταινία φαντασίας Percy Jackson and the Lightning Thief (0 Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι: η Κλοπή της Αστραπής) με θέμα τις περιπέτειες ενός νεαρού που ανακαλύπτει ότι είναι απόγονος ενός έλληνα θεού.

Ακολουθεί, με εισπράξεις που φτάνουν τα 30,6 εκατομμύρια δολάρια, η ταινία "Λυκάνθρωπος" με τους Μπενίσιο Ντελ Τόρο και Αντονι Χόπκινς.

Η υπερπαραγωγή του Τζέιμς Κάμερον "Avatar" υποχώρησε στην τέταρτη θέση με 22 εκατομμύρια δολάρια.

Η αυξημένη πνευματικότητα οφείλεται σε εγκεφαλικές βλάβες;



  Ιταλοί νευροεπιστήμονες εντόπισαν εγκεφαλικές περιοχές, οι οποίες, όταν υποστούν ζημιά λόγω κακώσεων, όγκου κλπ., προκαλούν αυξημένη πνευματική δραστηριότητα και ιδίως το αίσθημα της εσωτερικής γαλήνης και υπερβατικότητας ή αυτο-υπέρβασης, δηλαδή το αίσθημα κάποιου ότι ξεπερνά τον εαυτό του και αποτελεί οργανικό μέρος του σύμπαντος.

Αν και η επιστήμη δέχεται όλο και περισσότερο ότι οι διάφορες συμπεριφορές και εμπειρίες του ανθρώπου, ακόμα και οι πνευματικές-θρησκευτικές, πηγάζουν από τον εγκέφαλό του, ο εντοπισμός της συγκεκριμένης νευρωνικής βάσης των εμπειριών αυτών έχει αποδειχτεί πραγματική πρόκληση για τους νευροεπιστήμονες μέχρι τώρα. 

Η δίκη για τη δολοφονία του Αλ.Γρηγορόπουλου



   Με την κλήρωση των ενόρκων, στους οποίους επιλέχθηκαν και δύο αναπληρωματικοί, άρχισε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας η δίκη των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για το θάνατο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008 στα Εξάρχεια.

    Μετά την έναρξη της διαδικασίας ο Επαμεινώνδας Κορκονέας απαντώντας στην πρόεδρο για την κατηγορία που του αποδίδεται είπε: "Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι λυπάμαι για ότι συνέβη. Ξέρω αυτό που τραβάει η οικογένεια του θύματος αλλά και η δική μου. Έχω κι εγώ παιδιά. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω και να διορθώσω ότι έγινε. Δεν είχα σκοπό να πλήξω κανέναν, η κακιά η ώρα, η κακιά στιγμή τα έφερε έτσι".

    Ο συγκατηγορούμενός του Βασίλης Σαραλιώτης απάντησε επί της κατηγορίας: "Λυπάμαι για το γεγονός, δεν είχα συμμετοχή κι αυτό θα αποδειχθεί στη διαδικασία".

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Καστοριά

    Βροχές και καταιγίδες, που όμοιες δεν έχουν σημειωθεί τα τελευταία 20 χρόνια, πλήττουν την πόλη της Καστοριάς. Η λίμνη έχει υπερχειλίσει με αποτέλεσμα να έχουν σκεπαστεί με νερά δεκάδες στρέμματα γεωργικών καλλιεργειών και να κινδυνεύουν κατοικίες.

    «Έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα. Τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχουμε δει τόσο έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή. Συνήθως, αυτό το διάστημα είχαμε περισσότερες χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο. Οι περίεργες αυξομειώσεις της θερμοκρασίας έχουν λιώσει πρόωρα τα χιόνια και σε συνδυασμό με τις ισχυρές βροχές, υπερχείλισαν τη λίμνη»,

Κρίσιμη η κατάσταση στον Έβρο


  Κρίσιμη θεωρείται από τις τοπικές αρχές η κατάσταση στον Έβρο, ο οποίος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, καθώς αναμένονται μεγαλύτερες ποσότητες νερού στον ποταμό Άρδα, από τα φράγματα της Βουλγαρίας.

    Το χωριό Μάνδρα απειλούν τα ορμητικά νερά του ποταμού Εβρου, καθώς το ανάχωμα υπερχείλισε σήμερα το πρωί. Επιτόπου βρίσκονται δυνάμεις της νομαρχίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και του δήμου και κάνουν προσπάθειες ενίσχυσης του αναχώματος με χώμα για να κρατήσει το νερό.

    Στα Λάβαρα τα νερά έχουν κατακλίσει τα μισά από τα σπίτια του χωριού και συνεχώς αυξάνεται ο όγκος τους.

16.2.10

Ουρές στα βενζινάδικα



   Ουρές σχηματίζονται από το πρωί στα πρατήρια καυσίμων από οδηγούς που σπεύδουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους φοβούμενοι ότι η απεργία των τελωνειακών, που άρχισε σήμερα, θα προκαλέσει ελλείψεις στην αγορά.

    Ορισμένα πρατήρια έχουν ήδη ξεμείνει από καύσιμα, ενώ στα περισσότερα από τα υπόλοιπα οι βενζινοπώλες έχουν βάλει "πλαφόν" κοντά στα 30 ευρώ ανά πελάτη προκειμένου να εξυπηρετηθούν περισσότεροι.

    Τα προβλήματα εφοδιασμού της αγοράς οφείλονται προς το παρόν στο κλίμα "πανικού" που δημιουργήθηκε με αφορμή την απεργία, αναμένεται ωστόσο να ενταθούν τις επόμενες ημέρες καθώς τα αποθέματα στις δεξαμενές των πρατηρίων και τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων θα εξαντλούνται σταδιακά.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή και διαμορφώνεται στο 1,256 ευρώ, από 1,223 την Παρασκευή. Το εύρος τιμών κυμαίνεται από 1,049 έως 1,42 ευρώ.

Τα παιδιά που μεγαλώνουν με τον παππού και την γιαγιά γίνονται παχύσαρκα


Όσα παιδιά περνάνε κατά τακτά χρονικά διαστήματα με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Η ανάλυση 12.000 τρίχρονων παιδιών έδειξε ότι ο κίνδυνος παχυσαρκίας είναι αυξημένος κατά 34% αν η γιαγιά και ο παππούς φροντίζουν το παιδί όλη μέρα, επειδή π.χ. οι γονείς λείπουν στη δουλειά, ενώ ο κίνδυνος αυξημένου βάρους είναι κατά 15% αυξημένος αν ο παππούς και η γιαγιά φροντίζουν το παιδί μόνο για λίγες ώρες την μέρα. Αντίθετα, τα παιδιά που πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο ή έχουν νταντά να τα προσέχει στο σπίτι, δεν έχουν κίνδυνο να βάλουν παραπανίσια κιλά.

Αθωώθηκε ο υπνοβάτης που κατηγορούνταν για βιασμό στην Αυστραλία


Ένας 29χρονος άνδρας που έκανε έρωτα με μία γυναίκα, ενώ αυτή κοιμόταν, αθωώθηκε από τους ενόρκους του δικαστηρίου όταν ομολόγησε ότι ήταν υπνοβάτης και δεν είχε συναίσθηση του τι ακριβώς έκανε.

Πρόκειται για τον Τρεντ Πόμπαρ, από το Katherine Northern του της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, ο οποίος και ομολόγησε στους ενόρκους την πράξη του, προσθέτοντας όμως, ότι είναι υπνοβάτης με προϊστορία και δεν έχει συνείδηση του τι κάνει όταν κοιμάται.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2009, όταν, σύμφωνα με τον δημόσιο κατήγορο, ο κατηγορούμενος μαζί με φίλους του είχε καταναλώσει δύο ντουζίνες κουτάκια μπύρα, ρούμι, και αρκετά ποτήρια με κόκκινο κρασί!

Συνολικά, όπως παραδέχθηκε και ίδιος, είχε πιει πάνω από 55 ποτά και στη συνέχεια μαζί με τρεις άλλους φίλους του πέρασε έξω από το σπίτι της γυναίκας που κατηγορούνταν ότι βίασε.

Αρχαίος μετεωρίτης που έπεσε στη Γη περιέχει πληθώρα οργανικών ουσιών

Γερμανοί επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι ένας διαστημικός βράχος, ο οποίος έπεσε στον πλανήτη μας πριν περίπου 40 χρόνια και ο οποίος είναι πιθανότατα παλαιότερος ακόμα και από τον ήλιο μας, περιέχει εκατομμύρια οργανικές ουσίες.

Ο λεγόμενος μετεωρίτης του «Μέρτσισον», που βρέθηκε το 1969 σε μια πόλη της Αυστραλίας με αυτό το όνομα, θα επιτρέψει στους επιστήμονες να ρίξουν φως στις συνθήκες που επικρατούσαν κατά την εποχή που γεννήθηκε το ηλιακό μας σύστημα.

Η ενδελεχής μελέτη του εξωγήινου βράχου έγινε από ερευνητές με επικεφαλής τον δρα Φίλιπ Σμιτ-Κόπλιν του γερμανικού Ινστιτούτου Οικολογικής Χημείας και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC.

Από τί πέθανε ο θρυλικός Τουταγχαμών


Ο θρυλικός φαραώ Τουταγχαμών, του οποίου η αιτία του θανάτου παρέμενε μυστήριο, φαίνεται ότι πέθανε από ένα συνδυασμό ελονοσίας και μιας ασθένειας των οστών, αναφέρει έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα στην επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Ενωσης.

Ο Τουταγχαμών πέθανε το 1324 π.Χ. σε ηλικία 19 ετών, ύστερα από εννιά έτη στο θρόνο. Προκειμένου να ανακαλύψουν τα αίτια του θανάτου του, οι ερευνητές ανέλυσαν 16 μούμιες, οι 11 από τις οποίες (περιλαμβανομένης εκείνης του Τουταγχαμών) ανήκαν σε μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αιγύπτου.

Αναστολή δρομολογίων μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα


   Συνεχίζεται και σήμερα η αναστολή των σιδηροδρομικών συνδέσεων ανάμεσα στη Γαλλία και το Βέλγιο, έπειτα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που προκάλεσε χθες το θάνατο 18 ανθρώπων, ανέφεραν σε μία ανακοίνωση η γαλλική και η βελγική εταιρία σιδηροδρόμων.

    "Έπειτα από το δραματικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στη Χαλ στο Βέλγιο, η SNCB διέκοψε τις σιδηροδρομικές συνδέσεις ανάμεσα στη Γαλλία και το Βέλγιο", σύμφωνα με το ανακοινωθέν, που υπενθυμίζει πως τα τρένα Thalys, TGV, Eurostar (κάτω από τη Μάγχη) και TER (περιφερειακά τρένα) δεν μπορούν να επιστρέψουν στις Βρυξέλλες.

    "Προκειμένου να επιτραπεί στις αρχές να πραγματοποιήσουν υπηρεσίες αρωγής και στους Βέλγους σιδηροδρομικούς να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των σιδηροτροχιών, η SNCB δεν προβλέπει την επανάληψη των δρομολογίων την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου", συνεχίζει το κείμενο, υπογραμμίζοντας πως "καμία αναχώρηση δεν προβλέπεται αύριο από τη Γαλλία με προορισμό τις Βρυξέλλες (τρένα Thalys).

Σε κόκκινο συναγερμό ο Έβρος



    Σε κόκκινο συναγερμό είναι ο νομός Έβρου, όπου έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 120.000 στρέμματα. Εκκενώθηκε ο οικισμός του Πόρου λίγο έξω από τις Φέρες μετά από θραύση αναχώματος στην περιοχή του Πετάλου και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία οχημάτων και ανθρώπων στην περιοχή. Για την εκτόνωση της κατάστασης αποφασίστηκε τεχνητή θραύση του αναχώματος στην τοποθεσία Πέτρα. Οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε συγγενικά σπίτια και ξενοδοχεία.

    Η κατάσταση χαρακτηρίζεται από τις αρμόδιες αρχές δραματική ενώ επί τόπου βρέθηκαν ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιώργος Ντόλιος και η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεοδώρα Κόκλα, η οποία από χθες το πρωί συμμετέχει σε όλες τις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συντονιστικού Οργάνου, διαθέτοντας όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Αγνωστοι έκλεψαν οπλισμό αστυνομικών



   Τα όπλα και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα δύο αστυνομικών άρπαξαν δύο άγνωστοι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα έξω από την εφορία Αμαρουσίου στη Λεωφόρο Κηφισσίας 32.

    Σύφωνα με όσα έγιναν γνωστά μέχρι στιγμής από την αστυνομία, οι δύο αστυνομικοί του τμήματος Αμαρουσίου πήγαν στο σημείο προκειμένου να ελέγξουν δύο υπόπτους.

    Οι δύο άγνωστοί όμως τους αιφνιδίασαν, τους ακινητοποήσαν και αφού τους άρπαξαν τον οπλισμό και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τράπηκαν σε φυγή.

    Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό ερευνώνται ενώ γίνονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

15.2.10

Παρουσίαση του βιβλίου : « ΣΤΕΒΙΑ: γλυκιά, αλλά αθώα- Μια νέα πολλά υποσχόμενη καλλιέργεια- Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ»

ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ Ή ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ.

Το βιβλίο αναφέρεται στο φυτό Στέβια επικεντρώνοντας στην επιχειρηματική καλλιέργεια του και απευθύνεται κυρίως σε Γεωπόνους και Αγρότες.
Η ΣΤΕΒΙΑ ( Stevia rebaudiana bertoni) είναι σήμερα, το πιο πολυσυζητημένο φυτό σε παγκόσμια κλίμακα, που απασχολεί τον διεθνή έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και το διαδίκτυο, που προκαλεί ραγδαίες ανακατατάξεις στην αγορά γλυκαντικών και ζάχαρης και δίκαια χαρακτηρίζεται σαν το «μαγικό φυτό της νέας χιλιετίας».
Οι λόγοι για τους οποίους γίνεται ευρεία συζήτηση και απασχολεί τους διεθνείς Ιατρικούς, Εμπορικούς, Επιχειρηματικούς , αλλά και τους Γεωπονικούς κύκλους, είναι οι θαυμαστές φυσικές ιδιότητες της. Είναι ένα ισχυρό γλυκαντικό της φύσης, 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη, αλλά χωρίς καθόλου θερμίδες και είναι ασφαλές για την ανθρώπινη υγεία, χωρίς ενδείξεις ανεπιθύμητης δράσης στον ανθρώπινο οργανισμό. Έχει θαυμάσιες αντιδιαβητικές, αντιυπογλυκαιμικές, αντιυπερτασικές, αντισηπτικές, επουλωτικές, αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

14.2.10

Απεργούν οι τελωνειακοί από την Τρίτη



    Σε τριήμερη απεργία, από την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι τελωνειακοί που διαμαρτύρονται για την περικοπή των επιδομάτων και του εισοδήματός τους.

    Απεργία για όλη την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από την Τρίτη έως Παρασκευή εξήγγειλαν και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

    Πρόκειται για τους εργαζόμενους στις εξής υπηρεσίες: ΚΕΠΥΟ, Χημείο Κράτους, Λογιστήριο του Κράτους, κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας, Στατιστική Υπηρεσία, Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ΟΔΔΥ και Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

    Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου νέα 24ωρη απεργία έχουν προγραμματίσει οι ιδιοκτήτες ταξί, ενώ στις 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η απεργία της ΓΣΕΕ στην οποία θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ.

Ήττα σοκ για τον Παναθηναϊκό


 Παναθηναϊκός-Καβάλα 0-2: Τεράστια νίκη σημείωσε σήμερα η Καβάλα, που επικράτησε εκτός έδρας του Παναθηναϊκού με 2-0 σε αναμέτρηση για την 22η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η σημερινή ήττα του Παναθηναϊκού έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, αφού ο Ολυμπιακός με τη νίκη του στην Τρίπολη μείωσε στους τρεις βαθμούς τη διαφορά απότους "πράσινους" με οκτώ αγωνιστικές να απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος. Τα τέρματα των νικητών σημείωσε ο Σμολάρεκ (68΄, 85΄).

    Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-3:Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Αστέρα στην Τρίπολη με 3-1.. Τα γκολ του Ολυμπιακού στην Τρίπολη σημείωσαν οι Λούα Λούα (4΄, 40΄) και Στολτίδης (8΄), ενώ για τον Αστέρα μείωσε ο Έντερ (33΄).

    Αρης-Εργοτέλης 2-1:Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του για το ελληνικό πρωτάθλημα ο Άρης. Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ επικράτησε εντός έδρας του Εργοτέλη με 2-1 σε αναμέτρηση για την 22η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Κόκε (29΄) και Αντου (+45) ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραρε ο Μπετο (2΄). Ο Άρης ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Νάτσο Γκαρσία με δεύτερη κίτρινη στο 58΄.

    Λεβαδειακός - Ατρόμητος 1-1: Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του Λεβαδειακού με τον Ατρόμητo, καθώς οι Βοιωτοί παραχώρησαν ισοπαλία 1-1 στην ομάδα του Περιστερίου. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 87` με τον Μπάρκογλου και ο Ατρόμητος ισοφάρισε στο 91` με τον Σφακιανάκη.

    Πανιώνιος - Ηρακλής 0-0: Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράσθηκαν Πανιώνιος και Ηρακλής, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ηρακλής τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής -με δεύτερη κίτρινη κάρτα- του Ιακομπ στο 35ο λεπτό.

    ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ: 0-1:Σημαντική νίκη με 1-0 πέτυχε ο ΠΑΟΚ στα Γιάννινα επί του τοπικού ΠΑΣ. Χάρη σε γκολ του Φωτάκη στο 43΄, ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε μία άτυπη ρεβάνς για την πρόσφατη συντριβή του στο κύπελλο και ανέβηκε δεύτερος στη βαθμολογία, τουλάχιστον μέχρι την αυριανή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης. Από την άλλη πλευρά, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αποβολή του Αραμπατζή στο 64΄ και έμεινε στους 21 βαθμούς και τη ζώνη του υποβιβασμού.

    Πανθρακικός-ΑΕΚ 1-2:Στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ παραμένει η ΑΕΚ, καθώς επικράτησε 2-1 του ουραγού Πανθρακικού στην Κομοτηνή. Ο Σκόκο στο 11΄ και ο Χέρσι στο 47΄ πέτυχαν τα γκολ της Ενωσης, που διατηρεί το αήττητο στον δεύτερο γύρο, ενώ για την ομάδα της Κομοτηνής μείωσε στο 56΄ ο Μπελέκ.

    Ξάνθη-Λάρισα 0-1:Σημαντικό βήμα για την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα έκανε η Λάρισα, επικρατώντας στα Πηγάδια 1-0 της Ξάνθης. Ο Μπλάζεκ πέτυχε στο 41ο λεπτό το γκολ που χάρισε στην ΑΕΛ το πολύτιμο «τρίποντο» και παράλληλα έβαλε σε... μπελάδες τους «ακρίτες».