30.10.10

Αλλάζει η ώρα σήμερα τα ξημερώματα

Στους χειμερινούς ρυθμούς μπαίνει από αύριο η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς αλλάζει η ώρα, η οποία ουσιαστικά επανέρχεται στα κανονικά της επίπεδα.

Δέματα - βόμβες της Αλ Κάιντα βρέθηκαν σε αμερικανικό αεροπλάνο σε αεροδρόμιο της Βρετανίας

Τα δέματα- βόμβες που εστάλησαν από την Υεμένη προς τις ΗΠΑ φέρουν την σφραγίδα της αλ Κάιντα ή της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, που είναι παρακλάδι της πρώτης, ανακοίνωσε σήμερα η Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Τζάνετ Ναπολιτάνο.

Σούπερ Λίγκα (8η αγωνιστική): Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-1 (Οι αγώνες Κυριακή 31 Οκτωβρίου)

Ο Παναθηναϊκός "επανήλθε" στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Τζιμπρίλ Σισέ (57΄, 63΄ πέναλτι) οι "πράσινοι" νίκησαν 2-1 τον Ολυμπιακό, στο μεγάλο ντέρμπι της 8ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ και πλησίασαν στον ένα βαθμό τον "αιώνιο" αντίπαλό τους.

29.10.10

Νεκρός εντοπίστηκε ο 55χρονος αγνοούμενος στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

Νεκρός εντοπίστηκε ο 55χρονος που αγνοούνταν από χθες τα ξημερώματα, όταν στην προσπάθειά του να σώσει τον 24χρονο γιο του, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου, στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.

Το εκλογικό επίδομα που θα λάβουν όσοι θα συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 θα είναι μειωμένο κατά 20-25%

Η εκλογική αποζημίωση που θα λάβουν οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής και οι άλλοι δικαιούχοι στις προσεχείς εκλογές στις 7 Νοεμβρίου -σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών -θα είναι μειωμένη κατά 20-25% σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά των βουλευτικών εκλογών του 2009.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για νέους ανέργους

Ξεκίνησε, σήμερα, η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή επιχειρήσεων και εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, για την "απόκτηση εργασιακής εμπειρίας", μέσω της απασχόλησης 10.000 ανέργων, ηλικίας 16 έως 24 ετών, νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας.

Η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης αποφασίστηκε στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής, όπου οι 27 ηγέτες της ΕΕ επικύρωσαν τις αποφάσεις που έλαβαν αργά χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, σχετικά με τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης και την περιορισμένη αλλαγή της Συνθήκης της Λισαβόνας έως το 2013.

Ανησυχία των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών για τα πυρηνικά όπλα

Ο επικεφαλής της MΙ6, Τζον Σόουερς, δήλωσε ότι οι τρομοκράτες μπορεί να χτυπήσουν τη Δύση ξανά "με τεράστιο ανθρώπινο κόστος", αλλά σημείωσε ότι ο κίνδυνος που εγκυμονεί η διάδοση των πυρηνικών όπλων είναι ευρύτερος.

28.10.10

"Μια νύχτα στην Ακρόπολη": Το βιβλίο του Λάκη Σάντα για το πώς κατέβασε τη ναζιστική σημαία από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Ήταν δύο νεαροί φοιτητές, με ένα φαναράκι και ένα μαχαίρι και "το φεγγαράκι να τους κοιτάζει με συμπάθεια", όπως λέει ο Λάκης Σάντας και κατόρθωσαν το αδύνατο.

Το έπος του '40 μέσα από τη συλλογή πολεμικών κειμηλίων του Μουσείου Μιχάλη Τσαρτσίδη

Οι μνήμες από τις ένδοξες ημέρες του "ΟΧΙ" και του ελληνοϊταλικού πολέμου και από την ασυμβίβαστη αντίσταση του Έλληνα στρατιώτη στη ναζιστική "μηχανή" θα ήταν σίγουρα πιο "φτωχές" σήμερα, χωρίς τα χιλιάδες κειμήλια - λάφυρα, που άφησαν πίσω τους οι αιματηρές μάχες στα χαρακώματα του θανάτου.

Oι εορταστικές εκδηλώσεις σήμερα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και τη μαθητική στην Αθήνα ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο έρωτας είναι θέμα ενός πέμπτου του δευτερολέπτου

Ο έρωτας με την πρώτη ματιά είναι ζήτημα που διαρκεί μόλις ένα πέμπτο του δευτερολέπτου και η ευφορία που προκαλεί με φυσικό τρόπο στον ερωτευμένο, είναι ανάλογη με τη διέγερση που προκαλούν στον ανθρώπινο εγκέφαλο οι χημικές ουσίες της κοκαΐνης,

Εκατοντάδες τα θύματα από το τσουνάμι στην Ινδονησία

Ο απολογισμός των θυμάτων από το τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός 7,7 βαθμών της Δευτέρας κι έπληξε απομακρυσμένα νησιά της Ινδονησίας αυξήθηκε στους 311 νεκρούς,

Αναστέλλεται η απεργία στον ΟΣΕ την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου - Κανονικά τα τρένα και ο Προαστιακός

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού και όλα τα δρομολόγια θα εκτελεστούν, μετά την απόφαση των εργαζομένων να αναστείλουν την τελευταία από τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου,

27.10.10

Κατατίθεται η τροπολογία για το επίδομα στους συνταξιούχους

Κατατίθεται σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, τροπολογία για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης έως 300 ευρώ, ανάλογα με το εισόδημά τους, στο σχέδιο νόμου "Ηλεκτρονική καταχώριση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών πράξεων".

Επιδείνωση του καιρού σήμερα σε όλη τη χώρα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, προβλέπει έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, για σήμερα, που βαθμιαία θα επεκταθούν εως το απόγευμα σε όλη τη χώρα.

Έκρηξη ηφαιστείου, σεισμός και τσουνάμι στην Ινδονησία

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Μεράπι στην Ινδονησία, σύμφωνα με νέο απολογισμό τον οποίο δημοσιοποίησαν το πρωί σήμερα, Τετάρτη, οι αρχές στην ασιατική χώρα.

Τί πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι - Πότε είναι άκυρο ένα ψηφοδέλτιο

Οι περισσότεροι απ’ τους ψηφοφόρους ξέρουν τα βασικά. Δηλαδή όταν μουτζουρώνεις το ψηφοδέλτιο ή έχει πάνω κάποια περίεργα σημάδια που ενδεχομένως δεν μπορείς να κατανοήσεις.

Έρχεται αντισυλληπτικό «τζελ» που απλώνεται στο δέρμα της γυναίκας

Στο μέλλον οι γυναίκες, οι οποίες δεν θα θέλουν να παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια, φαίνεται πως θα έχουν μια απρόσμενη εναλλακτική λύση: ένα «τζελ» που απλώνεται στο δέρμα μια φορά τη μέρα και απελευθερώνει μέσα στον οργανισμό ορμόνες, οι οποίες εμποδίζουν την εγκυμοσύνη με τον ίδιο τρόπο που κάνει και το χάπι.

Διακοπή του καπνίσματος με κάλυψη των Ταμείων

Με ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, θα χορηγούνται στο εξής από τα Ταμεια, τα φάρμακα για τη διακοπή του καπνίσματος, σε όσους προσφεύγουν στα ιατρεία καπνίσματος, αλλά και σε ανθρώπους με σοβαρά νοσήματα, όπως ισχαιμία του μυοκαρδίου, διαβήτης και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Πέθανε ο Πολ το χταπόδι

Έγινε γνωστός από τις «προβλέψεις» που έκανε κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του περασμένου καλοκαιριού που διεξήχθη στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, αλλά δυστυχώς από σήμερα δεν βρίσκεται κοντά μας.

Ιράκ: Καταδικάστηκε σε θάνατο ο πρώην αντιπρόεδρος του καθεστώτος Τάρεκ Αζίζ

Το ανώτατο ποινικό δικαστήριο του Ιράκ καταδίκασε σε θάνατο τον πρώην αντιπρόεδρο του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν Τάρεκ Αζίζ, 74 ετών, για τη δίωξη ισλαμικών κομμάτων.

25.10.10

Απίστευτη ιστορία «σεξ και μαύρης μαγείας» με δράστες και θύματα έλληνες ομογενείς στην Αυστραλία

Μια» απίστευτη υπόθεση «σεξ και μαύρης μαγείας» με «ελληνικό χρώμα», εκδικάζεται σε δικαστήριο του Σίδνεϊ .

Κατηγορούμενοι είναι δυο άνδρες και μια γυναίκα που φέρεται ότι κακοποίησαν σεξουαλικά δυο γυναίκες (ελληνικής καταγωγής) κατά τη διάρκεια «ψεύτικης προσευχής», με την οποία, υποτίθεται, ότι γινόταν ξορκισμός των θυμάτων τους.

ActionAid: Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό Αναδόχων σ΄όλο τον κόσμο

«Ένα παιδί στον κόσμο, πεθαίνει από πείνα κάθε έξι δευτερόλεπτα. Υπάρχουν περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον πλανήτη, που ζουν με λιγότερα από ένα δολάριο την ημέρα.

Απεργία στον ΟΣΕ 25, 26 και 27 Οκτωβρίου - Χωρίς τρένα και Προαστιακό όλη η χώρα

Χωρίς δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ και του Προαστιακού θα μείνει για τέσσερις μέρες ολόκληρη η χώρα, εξαιτίας των τεσσάρων επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι,

24.10.10

Σταματούν την παράδοση πετρελαίου θέρμανσης από την 1η Νοέμβριου οι πρατηριούχοι

Διακοπή των παραδόσεων πετρελαίου θέρμανσης από την 1η Νοέμβριου αποφάσισε σήμερα το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων.

Απεβίωσε η Καίτη Χωματά

Μια από τις συμπαθέστερες παρουσίες του χώρου του ελληνικού τραγουδιού, η Καίτη Χωματά, έφυγε από τη ζωή , στα 64 της χρόνια, σήμερα τα ξημερώματα, στο νοσοκομείο Νίμιτς, όπου και νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Σούπερ Λίγκα (7η αγωνιστική): Τα αποτελέσματα των αγώνων 23 και 24 Οκτωβρίου

Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας 1-0 στο ΟΑΚΑ, με γκολ του Ραφίκ Τζιμπούρ από το 4ο λεπτό.

Επιδημία χολέρας στην Αϊτή

Σε περισσότερους από 250 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την επιδημία χολέρας στην Αϊτή, όπως ανακοίνωσαν την Κυριακή οι υγειονομικές αρχές της χώρας, σημειώνοντας ωστόσο ότι η κατάσταση μπορεί να σταθεροποιείται, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν λιγότεροι θάνατοι και νέα κρούσματα.