13.5.10

Ο Έλληνας Αινστάιν

Τη δεύτερη θέση στην 27η Βαλκανιάδα Μαθηματικών, που πραγματοποιήθηκε στο Τσισινάου της Μολδαβίας (2-8 Μαϊου), κατέκτησε μαθητής της Γ΄’ Λυκείου ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων της Θεσσαλονίκης.


Ο μαθητής Ευάγγελος Ταρατόρης συμμετείχε στην εξαμελή Εθνική Ομάδα, που επιλέχθηκε μετά από πανελλαδικούς διαγωνισμούς να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις διεθνείς Ολυμπιάδες και Βαλκανιάδες Μαθηματικών το 2010.

Διαγωνίστηκε μεταξύ δεκάδων άλλων συνομηλίκων του από χώρες των Βαλκανίων, στην άλγεβρα, γεωμετρία, στα διακριτά μαθηματικά και στη θεωρία των αριθμών, και κατάφερε να αποσπάσει το αργυρό μετάλλιο.

«Το επίπεδο των μαθηματικών στη Βαλκανιάδα είναι κατά πολύ υψηλότερο από αυτό του σχολείου. Απαιτεί πολύ προσωπικό διάβασμα, τόσο από την ελληνική όσο και από την ξένη βιβλιογραφία, και εξάσκηση στο λύσιμο ασκήσεων» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο μαθητής και πρόσθεσε ότι ο ίδιος αφιερώνει κατά μέσο όρο καθημερινά 3-4 ώρες στα διάβασμα των μαθηματικών.

Εξαιτίας σειράς διακρίσεών του στα μαθηματικά έγινε δεκτός με υποτροφία στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ των ΗΠΑ, όπου αποφάσισες να φοιτήσει, ενώ μπορεί να εισαχθεί χωρίς εξετάσεις σε όποια σχολή πανεπιστημίου επιθυμεί. Επιθυμία του είναι να σπουδάσει τα μαθηματικά σε συνδυασμό με κάποια άλλη επιστήμη, όπως μηχανολόγος μηχανικός ή μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ο Ευάγγελος Ταρατόρης απέσπασε το χρυσό μετάλλιο στην 27η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα, στην περσινή Βαλκανιάδα της Σερβίας απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ στην 50 Ολυμπιάδα Μαθηματικών στη Βρέμη της Γερμανίας τιμήθηκε με Εύφημη Μνεία.

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την κολύμβηση, όπου έχει επίσης διακρίσεις, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου διαγωνίστηκε στο ελεύθερο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.