13.10.10

Κανονικά η διανομή πετρελαίου θέρμανσης την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου - Πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές πώλησης

Κανονικά θα ξεκινήσει την Παρασκευή η διανομή πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν στη σημερινή συνάντηση, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς με τους βενζινοπώλες.


Από 67 λεπτά το λίτρο θα ξεκινά η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις της χώρας, στα 70 λεπτά προβλέπεται να διαμορφωθεί η μέση τιμή, ενώ στην περιφέρεια και κυρίως στα νησιά οι τιμές θα φθάνουν μέχρι 77 - 78 λεπτά το λίτρο.

Αυτά προκύπτουν από τις δηλώσεις που έκαναν σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων κ. Χάρης Μαυράκης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής κ. Γιώργος Μασσαλής, μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά. Οι αυξημένες τιμές στην περιφέρεια αποδίδονται σε υψηλότερα κόστη μεταφοράς, με βυτία ή / και πλοία.

Και οι δύο οργανώσεις συμφώνησαν να ξεκινήσουν κανονικά από την Παρασκευή οι παραδόσεις πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές, ενώ νωρίτερα επήλθε αντίστοιχη συμφωνία και με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός επανέλαβε ότι οι επιστροφές φόρου θα πιστώνονται στους λογαριασμούς των βενζινοπωλών σε διάστημα 2 ημερών ενώ από 1ης Ιανουαρίου του 2011, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, θα καταργηθεί η προκαταβολή του αυξημένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από τους πρατηριούχους.

Ο κ. Κουσελάς τόνισε ακόμη ότι δεν τίθεται θέμα εξίσωσης των φόρων στα ντήζελ κίνησης και θέρμανσης, εφόσον δεν βρεθεί προηγουμένως μηχανισμός επιστροφής του επιπλέον φόρου στους δικαιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.