15.10.10

Ξεκίνησαν οι εργασίες εύρεσης του θησαυρού του Αλή Πασά - Η σωτηρία της Ελλάδας βρίσκεται στα Τρίκαλα;

Ξεκίνησαν χθες 14 Οκτωβρίου οι διαδικασίες εύρεσης του θησαυρού σε τοποθεσία που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Αγίων Θεοδώρων και Θεόπετρας, που εικάζεται πως πρόκειται για το θησαυρό του Αλή Πασά.

Η επαναστατική εφαρμογή για συσκευές με οθόνες αφής δύο Ελλήνων εξαγοράστηκε από την Google

«Με ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε ότι η BlindType εξαγοράστηκε από την Google! Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την τεράστια υποστήριξη και τη θετική ανταπόκριση».

Ενοποίηση Facebook-Skype

Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και η υπηρεσία κλήσεων μέσω διαδικτύου Skype ανακοίνωσαν χθες 14 Οκτωβρίου την ενοποίηση των υπηρεσιών τους, επιτρέποντας την επικοινωνία μεταξύ των "φίλων" του δικτύου μέσω του Skype.

Οδηγίες για την παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης - Υπολογισμός όγκου δεξαμενής και παραδιδόμενης ποσότητας

Οδηγίες για την παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης δίνει προς τους καταναλωτές ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), προκειμένου να προληφθούν ελλιπείς παραδόσεις που αυξάνουν ακόμη περισσότερο το κόστος της θέρμανσης.

14.10.10

Νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια: Τί προβλέπει για πρόστιμα, Κάρτα Ελέγχου Θορύβου δίκυκλων, σύνδεση ασφαλιστηρίου με κάρτα του ΚΤΕΟ και τα πρατήρια υγρών καυσίμων

Η θέσπιση ελεγκτικού μηχανισμού για τη σωστή λειτουργία των ΚΤΕΟ, η καθιέρωση Κάρτας Ελέγχου Θορύβου για τα δίκυκλα, η σύνδεση της ανανέωσης του ασφαλιστηρίου με την επίδειξη της κάρτας του ΚΤΕΟ,

Απολύσεις εργαζομένων και "λουκέτα" στον κλάδο αυτοκινήτου

Απολύσεις εργαζομένων στον κλάδο αυτοκινήτου που εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 25.000, από το 2008 μέχρι το τέλος του 2010 καθώς και λουκέτο σε 2.500 επιχειρήσεις - στο σύνολο του κλάδου αυτοκινήτου - από 6.000 σημεία πώλησης, είναι το αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης αλλά και των πολιτικών που ακολουθούνται από την κυβέρνηση στο συγκεκριμένο κλάδο.

150 εκ. ευρώ κοστίζει η δωρεάν περίθαλψη μη νόμιμων μεταναστών

Περισσότερα από 150 εκ. ευρώ κοστίζει, βάσει υπολογισμών του υπουργείου Υγείας, η δωρεάν περίθαλψη μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα μας.

Ενιαίες παροχές σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και αρνητική λίστα πλαφόν συνταγογράφησης

Οι δαπάνες των Ασφαλιστικών Ταμείων σε παροχές Υγείας είναι 3,5 δισ. ευρώ το χρόνο από τα οποία τα 2 δισ. είναι δαπάνες σε φάρμακα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης

Μείωση μισθών και μετατάξεις υπαλλήλων στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ

Αύξηση 31% σημείωσαν τη διετία 2007- 2009 οι ζημιές των έντεκα πιο ζημιογόνων ΔΕΚΟ, ενώ τα συνολικά έσοδά τους μειώθηκαν πέρυσι κατά 6,8% σε σχέση με το 2008 και ο καθαρός δανεισμός τους είναι 8 φορές μεγαλύτερος από τα ετήσια έσοδα.

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ

Το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ αποτελεί «τεκμηριωμένη και αξιόπιστη πρόταση για να αναπτυχθεί ο σιδηρόδρομος και όχι για να συρρικνωθεί και να ξεπουληθεί», δήλωσε ο Δ. Ρέππας

Γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου

Γενική απεργία για την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου κήρυξε η ΓΣΕΕ κατά των «μέτρων του μνημονίου», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

Συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και συμβασιούχων στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Τον αποκλεισμό της εισόδου του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης έσπασε το μεσημέρι ομάδα αστυνομικών απωθώντας συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού, που είχαν καταλάβει από χθες το πρωί την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

13.10.10

400.000 Έλληνες δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) πάσχουν περίπου 500.000 Έλληνες αλλά στους 400.000 (80%) από αυτούς δεν έχει γίνει διάγνωση, διότι ποτέ δεν έχουν υποβληθεί σε σπιρομέτρηση, ένα απλό τεστ που εντοπίζει τις πνευμονικές νόσους πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα.

Σούπερ Λίγκα (6η αγωνιστική): Το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων 16 και 17 Οκτωβρίου

Την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ξεχωρίζουν τρεις αναμετρήσεις. Το Σάββατο ο Παναθηναϊκός υποδέχεται με πολλές απουσίες τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη εκτός έδρας. Την Κυριακή η ΑΕΚ με τον Χιμένεθ να κάθεται για πρώτη φορά στον πάγκο της θα αναμετρηθεί με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Κανονικά η διανομή πετρελαίου θέρμανσης την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου - Πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές πώλησης

Κανονικά θα ξεκινήσει την Παρασκευή η διανομή πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν στη σημερινή συνάντηση, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς με τους βενζινοπώλες.

Σε ποιούς θα χορηγηθεί το ΕΚΑΣ φέτος

Από 22 Νοεμβρίου μέχρι 1η Δεκεμβρίου, με τη σύνταξη του Δεκεμβρίου, θα καταβληθεί το ΕΚΑΣ από τα Ταμεία, για όσους συνταξιοδοτήθηκαν το 2010.

Στάσεις εργασίας και απεργία στον ΟΣΕ 13 και 14 Οκτωβρίου - Προβλήματα και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου

Υπολειτουργεί έως και την Παρασκευή ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την εξυγίανση και ανάπτυξη του ΟΣΕ

Κανονικά συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού των μεταλλωρύχων στη Χιλή

Συνεχίζεται στο ορυχείο του Σαν Χοσέ η επιχείρηση διάσωσης των μεταλλωρύχων. Επτά άτομα είχαν βγει στην επιφάνεια της γης πριν από λίγη ώρα σε συνολικό διάστημα επτά ωρών και πέντε λεπτών.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην κυπριακή Ομόνοια

Σε συμφωνία με τους υπεύθυνους της Ομόνοιας έτσι ώστε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας επήλθε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς όπως ανακοινώθηκε από την κυπριακή ομάδα.

Σοβαρά επισόδεια στον αγώνα Ιταλία - Σερβία οδήγησαν στην διακοπή του

"Η Σερβία κοκκινίζει από ντροπή", γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα "Βέτσερνιε Νόβοστι" του Βελιγραδίου, με αφορμή τα χθεσινά, σοβαρά επεισόδια στη Γένοβα, στην ποδοσφαιρική συνάντηση της Ιταλίας με τη Σερβία για τον 3ο όμιλο των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012.

Προκριματικά EURO 2012: Η εθνική ομάδα νίκησε και το Ισραήλ

Τη δεύτερη νίκη της μέσα σε τέσσερις ημέρες σημείωσε η εθνική ομάδα των Ανδρών, που επικράτησε με 2-1 του Ισραήλ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των προκριματικών για το Euro 2012.

12.10.10

Η πρόωρη συνταξιοδότηση οδηγεί σε πρόωρη κατάπτωση μνήμης

Η πρόωρη συνταξιοδότηση μπορεί να αποτελεί όνειρο πολλών ανθρώπων, αλλά μπορεί να έχει και μια "παρενέργεια", την πρόωρη κατάπτωση της μνήμης και αυτή η συνέπεια φαίνεται να επέρχεται τόσο πιο γρήγορα, όσο πιο πρόωρα συνταξιοδοτείται κανείς, σύμφωνα με μια νέα διεθνή έρευνα.

Οι υπάλλήλοι των ΟΤΑ προαναγγέλλουν την αποχή τους από εκλογικές εργασίες

Την αποχή των υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από κάθε εκλογική εργασία, εκτός ωραρίου εργασίας, που δεν αναφέρεται στα καθήκοντά τους προαναγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Αυτοκατευθυνόμενα αυτοκίνητα δοκιμάζει η Google στους δρόμους της Καλιφόρνιας

Η αμερικανική εταιρεία παροχής Ιντερνέτ Google ανακοίνωσε πως έχει δρομολογήσει τη δοκιμή τελείως αυτοματοποιημένων αυτοκινήτων, τα οποία είναι «αυτοκατευθυνόμενα» και ήδη έχουν διασχίσει από άκρου εις άκρον την Καλιφόρνια.

Το ΔΝΤ έτοιμο να παρατείνει την αποπληρωμή των δανείων στην Ελλάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να παρατείνει την αποπληρωμή των δανείων που χορηγεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο του πακέτου των 110 δισ. ευρώ, εφόσον κάνουν την ίδια κίνηση πρώτες οι χώρες της ΕΕ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος-Καν.

Κύμα απεργιών στη Γαλλία

Τα γαλλικά συνδικάτα ξεκινούν σήμερα Τρίτη νέο απεργιακό κύμα κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού βάζοντας σε δοκιμασία την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης του προέδρου Νικολά Σαρκοζί καθώς επίκειται η πλήρης έγκριση του σχετικού νόμου.

Σπιναλόγκα: «Το νησί» που κανείς δεν ήθελε να θυμάται - Η συγκλονιστική ιστορία που μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη (MEGA)

«Σ' αυτό το μέρος νοιώθεις ότι υπάρχει μία αόρατη δύναμη, που σε ωθεί να πεις την ιστορία», λέει ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης, που μετέφερε στη μικρή οθόνη το μπεστ σέλερ για το δράμα της Σπιναλόγκας. Κάπως έτσι πρέπει να αισθάνθηκε και η Αγγλίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, που αναβίωσε μέσα από το μυθιστόρημα της «Το νησί» μια στιγματισμένη εποχή, που κανείς δεν ήθελε να θυμάται.

Προκριματικά EURO 2012: Σήμερα ο αγώνας της εθνικής ομάδας με αντίπαλο το Ισραήλ (Το πρόγραμμα των αγώνων)

Με στόχο την νίκη που θα την φέρει στην κορυφή του 6ου ομίλου, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών, υποδέχεται σήμερα (MEGA-21:45) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το Ισραήλ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής για τα προκριματικά του EURO 2012.

Σε έναν Κύπριο και δύο Αμερικανούς το Νόμπελ Οικονομίας

Δύο Αμερικανοί και ένας Κύπριος τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας 2010 για την εργασία τους, η οποία μπορεί να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο η ανεργία, η διάθεση θέσεων εργασίας και οι μισθοί επηρεάζονται από τις ρυθμίσεις στην αγορά και τις πολιτικές επιλογές, ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή απονομής των βραβείων Νόμπελ.