28.7.10

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών αποφάσισε πρώτα διάλογο με την Κυβέρνηση πριν ληφθεί απόφαση για απεργία

Να εξαντληθούν τα περιθώρια διαλόγου με την κυβέρνηση πριν ληφθεί απόφαση για κινητοποιήσεις αποφάσισε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών που συνεδρίασε εκτάκτως χθες.


"Η ανάρτηση σήμερα του νομοσχεδίου σε δημόσια διαβούλευση και το αίσθημα ευθύνης έναντι των καταναλωτών την περίοδο αυτή μας οδηγεί να εξαντλήσουμε τα περιθώρια διαλόγου για την αλλαγή των διατάξεων με γνώμονα την ασφάλεια του καταναλωτικού κοινού", ανακοίνωσε η Ομοσπονδία. Το ΔΣ εξουσιοδότησε το προεδρείο, εφόσον υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις, να αποφασίσει δυναμικές κινητοποιήσεις. Οι βενζινοπώλες διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που αφορά το καθεστώς ίδρυσης και λειτουργίας των πρατηρίων το οποίο, όπως αναφέρουν "ανατρέπει το καθεστώς των αποστάσεων ασφαλείας ίδρυσης και λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων σε βάρος των βενζινοπωλών, των καταναλωτών και των πολιτών".

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων δεν αποκλείει επίσης κινητοποιήσεις, ανάλογα με την εξέλιξη του διαλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.