29.7.10

Σοκ στο ΝΒΑ από τη δολοφονία του Λορένζεν Ράιτ

Σε θρήνο έχει βυθιστεί το ΝΒΑ μετά την εξέλιξη που είχε η υπόθεση του Λορένζεν Ράιτ, ο οποίος ήταν αγνοούμενος τις τελευταίες δέκα ημέρες. Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ βρέθηκε νεκρός σε δασώδη έκταση του νοτιοανατολικού Μέμφις, με την αστυνομία να αναφέρει ότι το σώμα του άτυχου άνδρα δέχθηκε πυροβολισμούς.
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το «ABC Channel 24» στο Μέμφις, ο Ράιτ είχε καλέσει από το κινητό του τηλέφωνο την αστυνομία στη μία τα μεσάνυχτα της 19ης Ιουλίου, με τη συνομιλία να διακόπτεται μετά από διαδοχικούς πυροβολισμούς.

Η οικογένεια του Ράιτ, μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Η οικογένεια του Λορένζεν μαζεύτηκε για να θρηνήσει το χαμό του και να τον τιμήσει. Με εκτίμηση δεχόμαστε τις σκέψεις και τις προσευχές σας αυτή τη δύσκολη ώρα. Ωστόσο, θέλουμε να σεβαστείτε τη μυστικότητα μας, καθώς προσπαθούμε να συμβιβαστούμε με τον ξαφνικό χαμό».

Τραγική φιγούρα η μητέρα του Ράιτ, η οποία, μόλις έφτασε στην περιοχή, πέρασε το απαγορευτικό που είχε τοποθετήσει η αστυνομία και άρχισε να τρέχει προς το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο γιος της, πριν την σταματήσει ένας αστυνομικός.

Στην περιοχή βρέθηκε και ο πρώην αστέρας του ΝΒΑ, Πένι Χάρνταγουεϊ, ο οποίος δήλωσε συντεντριμένος: «Εκλαψα. Τα συναισθήματα με "χτύπησαν" ακαριαία. Χάσαμε έναν καλό άνθρωπο και αδερφό».

Ο 34χρονος Ράιτ εθεάθη τελευταία φορά στις 18 Ιουλίου, όταν ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από την Ατλάντα, ενώ ο φάκελος της εξαφάνισης του άνοιξε στις 22 Ιουλίου.

Ο Ράιτ αγωνίστηκε 13 χρόνια στο ΝΒΑ και φόρεσε τη φανέλα των Λος Άντζελες Κλίπερς, Ατλάντα Χοκς, Μέμφις Γκρίζλις, Σακραμέντο Κινγκς, με τελευταία αυτή των Κλίβελαντ Καβαλίερς, με τους οποίους αγωνίστηκε σε 17 αγώνες τη σεζόν 2008-09. Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ εγκατέλειψε νωρίς το πανεπιστήμιο του Μέμφις, για να συνεχίσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ενώ οι Κλίπερς τον είχαν επιλέξει στο Νο 7 των ντραφτ του 1996. Σε 778 αγώνες στην καριέρα του είχε μέσο όρο 8 πόντους και 6,4 ριμπάουντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.