17.4.10

Αλέξανδρος Παναγούλης: Γράφοντας ποιήματα με το αίμα του

Δεν είναι μόνο ήρωας.
Δεν ήταν μόνο οραματιστής.
Δεν ήταν είναι μόνο αγωνιστής.
Ήταν –και είναι - ποιητής.

Ο Αλέξανδρος Παναγούλης, αυτός που βασανίσθηκε σαν τον Χριστό από τους Ρωμαίους της Χούντας, συνέχισε την αντίστασή και μέσα από το κελί του, βρίζοντας τους βασανιστές του και γράφοντας ποιήματα με το αίμα του!

Οι ταινίες της εβδομάδας από 16-04-2010

OCEANS -Ωκεανοί

Ένα ντοκυμαντέρ για τους ωκεανούς , με έντονο προβληματισμό για το πώς ο άνθρωπος επιδρά στην άγρια πανίδα και απαντά στο ερώτημα "Ωκεανός; Ποιος είναι ο Ωκεανός;" μέσα από εικόνες και συναισθήματα. Οι δημιουργοί της ταινίας OCEANS Ζακ Περίν και Ζακ Κλουζό θέλησαν να «κολυμπήσουν» σαν ψάρια, ανάμεσα σε άλλα ψάρια, είτε κινηματογραφώντας με ταχύτητα 10 κόμβους την ώρα σε μια περιοχή αλίευσης τόνου, είτε ακολουθώντας τα ακροβατικά των δελφινιών, είτε πηγαίνοντας πλάι με πλάι στο πτερύγιο ενός λευκού καρχαρία...

Απόφαση του ΣτΕ για καταχρηστικούς όρους τραπεζών



   Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 1210/2010 απόφασή της, απέρριψε τις αιτήσεις Τραπεζών, που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 25.6.2008 απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης με την οποία απαγορεύθηκε η αναγραφή ορισμένων όρων συναλλαγών κατά τη σύναψη δανείων και την έκδοση πιστωτικών καρτών, οι οποίοι έχουν κριθεί καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

Ημιυπαίθριοι: Με βάση την αντικειμενική αξία ο υπολογισμός του προστίμου



   «H αντικειμενική αξία θα μπορούσε να είναι, τελικά, η βάση στην οποία στηρίζεται η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους», ενημέρωσε την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, ανακοινώνοντας ότι την τελευταία εβδομάδα το υπουργείο διαπιστώνει την αντιπροσωπευτικότητα και διαφορά ανάμεσα στην τιμή ζώνης και στην αντικειμενική αξία.

Κλιμάκιο του ΔΝΤ τη Δευτέρα στην Αθήνα



   "Μετά από αίτημα των ελληνικών Αρχών αποφάσισα να στείλω τη Δευτέρα στην Αθήνα ομάδα του ΔΝΤ για να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τις ελληνικές Αρχές για τις πολιτικές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για οικονομική βοήθεια από το Ταμείο, στο πλαίσιο ενός πολυετούς προγράμματος σε περίπτωση που οι Αρχές αποφασίσουν να ζητήσουν τέτοια βοήθεια", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

Χάος στις πτήσεις εξαιτίας της στάχτης από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία



   Χάος έχει προκληθεί στις πτήσεις αεροσκαφών στην Ευρώπη εξαιτίας της στάχτης από την έκρηξη του ηφαιστείου Εϊγιαφιατλαγιουκούλ, στη νότια Ισλανδία. Εκτός από τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από χθες στις πτήσεις στα αεροδρόμια του Βερολίνου, του Αμβούργου, του Αννόβερου και της Βρέμης, αργά τη νύχτα καθηλώθηκαν αεροσκάφη στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, ενώ στο Λονδίνο αποφασίστηκε να παραταθεί μέχρι αργά το απόγευμα η καθήλωση των αεροσκαφών.

16.4.10

Πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης από τον Δήμο Καρδίτσας

Πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης θα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Καρδίτσας. Στόχοι του προγράμματος είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η εθελοντική ενεργοποίηση των κατοίκων- και ιδιαίτερα των νέων του Δήμου Καρδίτσας- για την προώθηση στην πράξη της ιδέας της βιώσιμης διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων μέσω της οικιακής κομποστοποίησης. Επίσης, η ενημέρωση των κατοίκων για την ανακύκλωση των διαφόρων υλικών και η παρακίνησή τους να συμμετάσχουν σε αυτή, όπως και η ενημέρωση των ενδιαφερομένων και του ευρύτερου κοινού για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες απασχόλησης στην εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων και ανακύκλωση, καθώς και η συμβολή στην προώθηση της επιχειρηματικότητας σε αυτούς τους τομείς.

Θετική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων για την καλλιέργεια του φυτού στέβια

To δρόμο για την καλλιέργεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση του φυτού στέβια, που παράγει μια γλυκαντική ουσία 100 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, ανοίγει η θετική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA).

Η EFSA γνωμοδότησε ότι, οι γλυκοζίτες της στέβιας δεν είναι καρκινογενείς, τοξικοί, ούτε βλάπτουν την ανθρώπινη αναπαραγωγή και ανάπτυξη. Ως «αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη» ορίστηκαν τα 4 μικρογραμμάρια γλυκοζίτη ανά κιλό σωματικού βάρους και ανά ημέρα.

Ντοματοπόλεμος στην Ιεράπετρα στις 20 Ιουνίου

Πριν από πολλά χρόνια στον οικισμό Γρα Λυγιά της Ιεράπετρας, η ολοκλήρωση της περιόδου καλλιέργειας της ντομάτας σηματοδοτούσε την έναρξη ενός ιδιότυπου εθίμου με περιπαικτική διάθεση και έντονο χρώμα.

Οι παραγωγοί που είχαν πουλήσει ήδη τις περισσότερες ντομάτες τους, κρατούσαν εκείνες που περίσσευαν και όταν τύχαινε να περάσει κάποιος από την περιοχή εξαπέλυαν εναντίον του τα «κόκκινα» πυρά τους.

Πιο αξιόπιστα από τις εφημερίδες τα blogs

Σημαντικό έδαφος, σε σχέση με τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, κερδίζουν τα blogs τα οποία οι χρήστες εμπιστεύονται για την καθημερινή τους ενημέρωση, θεωρώντας τα μάλιστα πιο αξιόπιστα από τις εφημερίδες.

Το συμπέρασμα προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία δημοσκοπήσεων Interview, στο πλαίσιο των μετρήσεων του δείκτη επιχειρηματικών προσδοκιών Northern Greece Business Index 500 και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος. Το δείγμα της έρευνας είναι 514 άτομα πανελλαδικά και πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2010, μέσω Web έρευνας με δομημένο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο.

Διαλύονται οι "Scorpions" περνώντας από Ελλάδα

«Αυλαία» στη μουσική τους πορεία βάζουν οι «Scorpions» με μια παγκόσμια περιοδεία τους, στην οποία υπόσχονται να ροκάρουν… «σαν τυφώνας». Στους πρώτους σταθμούς της περιοδείας συγκαταλέγονται οι εμφανίσεις τους σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και Πάτρα.

«Μετά 40 χρόνια διαδρομής στο τρελό τρένο του ροκ εν ρολ, αποφασίσαμε να σταματήσουμε. Είναι καλό να βάζεις τέλος όταν είσαι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήταν κάτι που ίσως έπρεπε να γίνει δέκα χρόνια πριν», τόνισε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Κλάους Μάινε, στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης Τύπου.

Ντοκιμαντέρ για την Κάρλα Μπρούνι

"Η γέννηση μιας Πρώτης Κυρίας", είναι ο τίτλος ενός ντοκιμαντέρ για την Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί που θα κυκλοφορήσει προσεχώς στη Γαλλία και το οποίο έχει πουληθεί σε αρκετές χώρες, αναφέρθηκε σήμερα από την εταιρεία διανομής του.

Το ντοκιμαντέρ διάρκειας 90 λεπτών για τη Γαλλία και 52 λεπτών για τις άλλες χώρες, έχει σκηνοθετήσει ο Μαρκ Μπερντοργκό και παρουσιάζει ένα πορτρέτο της κ. Μπρούνι-Σαρκοζί με προσωπικές και αδημοσίευτες στιγμές της αφότου έγινε σύζυγος του προέδρου της Γαλλίας. "Δείχνει τι αλλάζει στη ζωή μιας γυναίκας ο τίτλος της Πρώτης Κυρίας", ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας διανομής.

Τυρί από μητρικό γάλα

Εστιατόριο της Νέας Υόρκης προσφέρει ένα πρωτότυπο έδεσμα στο μενού του: τυρί παρασκευασμένο από μητρικό γάλα.

Ο επικεφαλής των σεφ Ντάνιελ Άνγκερερ στο εστιατόριο Klee του Μανχάταν το σερβίρει μαζί με σύκα και πιπέρι Ουγγαρίας.

Η Στέλλα από τη Σμύρνη στο "Ρacific" των Στίβεν Σπίλμπεργκ-Τομ Χανκς

Πρεμιέρα με εντυπωσιακά ποσοστά τηλεθέασης, έκανε την Τρίτη στην Αυστραλία η καινούργια πολεμική "μίνι" τηλεοπτική σειρά με τίτλο "Ρacific", των Στίβεν Σπίλμπεργκ-Τομ Χανκς.

Το πρώτο "διπλό" επεισόδιο συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, αγγίζοντας το 50% και απέσπασε ιδιαίτερα καλές κριτικές.

Το δεύτερο επεισόδιο, που θα προβληθεί την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί είναι γυρισμένο στη Μελβούρνη, έχει ελληνικό χρώμα και τολμηρές σκηνές!

Κατάθλιψη και κάπνισμα πάνε μάζι

Ποσοστό μεγαλύτερο του 40% των αμερικανών ενηλίκων που πάσχουν από κατάθλιψη είναι επίσης καπνιστές, κάτι που σύμφωνα με αμερικανική κυβερνητική έρευνα, δείχνει ότι αν κάποιος θέλει να κόψει το κάπνισμα θα πρέπει να ζητήσει βοήθεια και για τα δύο.

Η έρευνα επισημαίνει ότι οι περισσότεροι από τους μισούς μεσήλικες άνδρες που πάσχουν από κατάθλιψη καπνίζουν, ενώ οι μισές γυναίκες με κατάθλιψη κάτω των 40 ετών είναι επίσης καπνίστριες.

Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι για τρομοκρατία

  Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Κωνσταντίνος Γουρνάς, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας, κατηγορούμενος για την υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα".

    Ειδικότερα, ενώπιον της ανακρίτριας προσήχθησαν, προκειμένου να απολογηθούν, οι άλλοι τρεις από τους έξι κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση.

Ξεπερνούν τους 700 οι νεκροί από το σεισμό στη Κίνα

  Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την Τετάρτη την απομακρυσμένη επαρχία Τσίνγκαϊ, στη βορειοδυτική Κίνα, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 760 ανθρώπων.

    Τουλάχιστον άλλοι 10.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την σεισμική δόνηση και τις μετασεισμικές δονήσεις στην ορεινή περιοχή, σύμφωνα με κρατικά κινεζικά ΜΜΕ. Πολλοί τραυματίες στην κομητεία Γιουσού έχουν "απελπιστική ανάγκη ιατρικής βοήθειας", υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε βασικές προμήθειες--ιατρικό οινόπνευμα, γάζες, αντιφλεγμονώδη κ.ά., δήλωσε αστυνομικός αξιωματούχος στο επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

14.4.10

Για τρίτη φορά στο διάστημα ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος κοσμοναύτης, Φιοντόρ Γιουρτσίχιν- Γραμματικόπουλος

Τις βαλίτσες του για το … διάστημα ετοιμάζει για τρίτη φορά ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος κοσμοναύτης, Φιοντόρ Γιουρτσίχιν- Γραμματικόπουλος, ο οποίος θα αναχωρήσει για μια ακόμη αποστολή, στις 16 Ιουνίου 2010, όπως αναφέρεται σε πρόσφατη ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος (Roskosmos).

Ο Φιοντόρ Γιουρτσίχιν ορίστηκε επικεφαλής της αποστολής, στην οποία θα συμμετάσχουν, επίσης, οι αστροναύτες της NASA (ΗΠΑ), Σάνον Γουόκερ (Shannon Walker) και Ντάγκλας Γουίλοκ (Douglas Wheelock).

Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον "Επαναστατικό Αγώνα"

   Ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας έχουν οδηγηθεί από τις 10 το πρωί οι τρεις από τους έξι κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας", ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την ανεύρεση της γιάφκας με τον οπλισμό του "Επαναστατικού Αγώνα", αλλά και τον εντοπισμό άλλων ατόμων που πιθανόν να εμπλέκονται στην υπόθεση.
   Οι Νίκος Μαζιώτης, η σύζυγός του Παναγιώτα Ρούπα και ο συγκατηγορούμενός του Σαράντος Νικητόπουλος, προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας, με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και ενώ από το πρωί είναι συγκεντρωμένοι στην Ευελπίδων περισσότεροι από 50 φίλοι και συγγενείς τους.

Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία



    Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι εισηγήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο τη νέα νομοθετική ρύθμιση που αφορά στο νέο σχολείο, "ξεκινώντας από τον πρωταγωνιστή του εκπαιδευτικού συστήματος που είναι ο εκπαιδευτικός".

    Σύμφωνα με την υπουργό, η πρόταση αφορά "ένα νέο προφίλ εκπαιδευτικού, με πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης, με ενιαίο τρόπο εισόδου, μόνο με ΑΣΕΠ και μεταβατική περίοδο για το δόκιμο εκπαιδευτικό ο οποίος θα αξιολογείται".

400 νεκροί από σεισμό στο Θιβέτ


   Ο ισχυρός σεισμός 6,9 βαθμών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και 7,1 σύμφωνα με τις αρμόδιες κινεζικές αρχές, που σημειώθηκε σήμερα στην επαρχία Τσινγκάι της βορειοδυτικής Κίνας προκάλεσε το θάνατο 400 ανθρώπων και τον τραυματισμό 8.000", σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών που μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

    "Περίπου 400 έχουν χάσει τη ζωή τους και 8.000 έχουν τραυματιστεί", δήλωσε ο Χουάνγκ Λιμίν, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της αυτόνομης περιοχής του Γιουσού.

13.4.10

Το φυτό ιπποφαές και οι ευεργετικές ιδιότητες του

Με την ίδια ταχύτητα που κάλπαζαν τα άλογα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αφού πρώτα έτρωγαν ιπποφαές, σε ανάλογο ρυθμό -αν όχι και …ταχύτερο- αυξάνεται το ενδιαφέρον των Ελλήνων αγροτών για την καλλιέργεια του φυτού αυτού, στη χώρα μας.

Πέραν του γεγονότος ότι, η καλλιέργεια ιπποφαούς δεν είναι απαιτητική, τα κέρδη από την πώληση της παραγωγής ισοδυναμούν με \"χρυσορυχείο\",

Δωρεάν εξέταση για Πάρκινσον στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ την Δευτέρα 19/4

Τη δυνατότητα μίας δωρεάν εξέτασης για Πάρκινσον ή άλλο παρεμφερές νόσημα, από ειδικευμένους στα κινητικά νοσήματα ιατρούς, προσφέρει το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Νόσου Πάρκινσον την Δευτέρα 19 Απριλίου 2010.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο ΥΓΕΙΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για ραντεβού στο τηλέφωνο 210 686 7475 (08.00 το πρωί - 15.00 το μεσημέρι) μέχρι και την Παρασκευή 16 Απριλίου 2010.

Οι σκύλοι, αυξάνουν τον κίνδυνο για την εμφάνιση άσθματος στα παιδιά


Τα παιδιά που έχουν άνω του μέσου όρου κίνδυνο για άσθμα, αυξάνουν τις πιθανότητές τους να εμφανίσουν την πάθηση, αν έχουν σκύλο στο σπίτι τους, αλλά όχι γάτα, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη, που ανέλυσε τις περιπτώσεις 380 παιδιών με αυξημένο κίνδυνο άσθματος λόγω σχετικού οικογενειακού ιστορικού, διαπίστωσε ότι όσα παιδιά εκτίθεντο σε αλλεργιογόνους παράγοντες σκύλων στην ηλικία των επτά ετών περίπου, είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα (σχεδόν τριπλάσια) να αναπτύξουν άσθμα στη συνέχεια.

Έκτακτη σύνοδος για τα πυρηνικά



   Εκτακτη σύνοδος για την πυρηνική ασφάλεια, διεξάγεται στην Ουάσιγκτον, με τη συμμετοχή ηγετών από 47 περίπου χώρες.

    Η πυρηνική ασφάλεια αποτελεί μείζον, καθώς οι ηγέτες από όλον τον κόσμο έχουν απευθύνει έκκληση για μέτρα που θα εμποδίσουν τους τρομοκράτες να αποκτήσουν πρόσβαση σε πυρηνικά υλικά.

Οι εξελίξεις στην τρομοκρατία



   Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, κάλεσε τον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρή, να ζητήσει τη σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου, προκειμένου να τηρηθεί η διαδικασία του άρθρου 29 Κ.Π.Δ. στην υπόθεση, που εκκρεμεί, κατά των έξι συλληφθέντων που φέρονται ότι εμπλέκονται στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας".

Τα μέτρα για την αγορά καυσίμων

Οκτώ μέτρα για την αγορά καυσίμων αποφασίστηκαν σε σύσκεψη της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λ. Κατσέλη με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γ. Μανιάτη.

    Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται μέτρα για τη μείωση των τιμών στις εθνικές οδούς και τη λειτουργία των αυτόματων πωλητών καυσίμων, αυστηροποίηση των κυρώσεων για τα πρατήρια και πρωτοβουλίες για καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών.

12.4.10

Πένθος μιας εβδομάδας στην Πολωνία


   Πένθος μιας εβδομάδας κηρύχθηκε στην Πολωνία μετά από το θάνατο του προέδρου Λεχ Κατσίνσκι και άλλων αξιωματούχων σε αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Κάτω Βουλής Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι.

    Ο Γιαροσλάβ Κατσίνσκι, ο οποίος μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος, αναγνώρισε το πτώμα του πολωνού προέδρου και αδελφού του.

Ταραχές στην Ταϊλάνδη με νεκρούς και τραυματίες



   Δεκαεννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 825 τραυματίστηκαν στα αιματηρότερα επεισόδια πολιτικής βίας στην Μπανγκόκ τις τελευταίες δεκαετίες, ανάμεσα σε στρατιώτες και τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι απαιτούν την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας

    Παναθηναϊκός-Ηρακλής 2-0:Μετά από 5 χρόνια ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για 20η φορά στην ιστορία του. Μία αγωνιστική πριν το φινάλε της Σούπερ Λίγκας, οι "πράσινοι" νίκησαν στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Ηρακλή με 2-0, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Στο 30ο δευτερόλεπτο ο Σισέ άνοιξε το σκορ και στο 45΄ του πρώτου μέρους ο Νίνης διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Συλλήψεις για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα»

 Συνεχίζονται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις οι έρευνες για την τρομοκρατία που άρχισαν χθες τα ξημερώματα με προσαγωγές και κατ οίκον έρευνες στην Αττική και την περιφέρεια.

    Με βάση τα στοιχεία, που προέκυψαν από τις μέχρι στιγμής έρευνες, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, έχουν συλληφθεί και θα παραπεμφθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα για συμμετοχή στη δραστηριότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» οι εξής:

11.4.10

Αρωματικά φυτά με πλούσιες θεραπευτικές ιδιότητες

Ο Γιάννης Συλλιγνάκης είναι φαρμακοποιός. Πάντα είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τη φύση, ενώ κατάφερε να αναπτύξει μια ειδική τεχνική φωτογράφησης φυτών. Συμμετείχε, μάλιστα, στη δημιουργία της Ερυθράς Βίβλου Σπάνιων και Απειλούμενων Φυτών Ελλάδας.

Πριν από καιρό, ήρθε σε επαφή με βοτανολόγους, επιστήμονες και εκπροσώπους του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), στη Θεσσαλονίκη. Μίλησαν για το κρίταμο, ένα φυτό που ευδοκιμεί σε περιοχές κοντά στη θάλασσα και περιέχει υψηλής ποιότητας αντιοξειδωτικές ουσίες και λιπαρά ωμέγα τρία.

Η Ανθοέκθεση του δήμου Θεσσαλονίκης ξεκινά στις 21 Απριλίου

Τον υπέροχο κόσμο των χρωμάτων της φύσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και φέτος οι επισκέπτες της 21ης Ανθοέκθεσης του δήμου Θεσσαλονίκης, που ξεκινά στις 21 Απριλίου, στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως.

Στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 7 Μαΐου, οι παραγωγοί του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Κεντρικής Μακεδονίας θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν στους επισκέπτες μία μεγάλη ποικιλία από φυτά και λουλούδια.

Τα εγκαίνια της Ανθοέκθεσης θα γίνουν στις 21 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Βουλιαγμένη για δεύτερη φορά

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, τόσο στις τάξεις της ομάδας όσο και στην εξέδρα του κολυμβητηρίου της Κέρκυρας, έγινε η απονομή του τροπαίου του Τσάμπιονς Καπ γυναικών στην ομάδα της Βουλιαγμένης, που αναδείχθηκε για δεύτερη σερί φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η αρχηγός του ΝΟΒ, Αντυ Μελιδώνη, πήρε το τρόπαιο από τα χέρια του προέδρου της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλου, για να ακολουθήσει η... καθιερωμένη βουτιά στην πισίνα και η αποθέωση για την επί διετία κορυφαία ομάδα της "Γηραιάς Ηπείρου". "Κάθε τέτοια επιτυχία είναι ξεχωριστή. Παρότι είναι η δεύτερη φορά που τα καταφέρνουμε, πάλι σαν όνειρο μοιάζει και θέλουμε χρόνο να το συνειδητοποιήσουμε", ήταν τα πρώτα λόγια της Αλεξίας Καμμένου.

Νεκρός ο πρόεδρος της Πολωνίας σε απίστευτο αεροπορικό δυστύχημα στην Ρωσία


    Απίστευτη τραγωδία για την Πολωνία, καθώς νεκροί είναι όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος Τουπόλεφ 154, που μετέφερε τον Πολωνό πρόεδρο Λεχ Κατσίνσκι, από την Βαρσοβία στο Σμόλενσκ, μετέδωσαν πολωνικά και ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    Το δυστύχημα συνέβη κοντά στην πόλη Πετσόρσκ στην περιοχή του Σλόλενσκ όπου επικρατούσε ομίχλη, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Μαρκίν, από την υπηρεσία ερευνών της ρωσικής εισαγγελίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ΡΙΑ Νοβόστι.

Επέστρεψε στην Ελλάδα ο Θανάσης Λερούνης ύστερα από 7μηνη ομηρία από τους Ταλιμπάν

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", ο κ. Λερούνης εμφανώς συγκινημένος και ανακουφισμένος για τη λήξη της 7μηνης περιπέτειάς του ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν, λέγοντας χαρακτηριστικά "είμαι πολύ χαρούμενος που πατάω ελληνικό έδαφος μετά από μήνες. Ενα μεγάλο συγγνώμη για την αναστάτωση και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους στο Πακιστάν, στην ελληνική κυβέρνηση και στο προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, που έδρασε ως άνθρωπος και όχι ως πολιτικός".

Ο κ. Λερούνης ευχαρίστησε επίσης τον κ. Δόλη, ειδικό απεσταλμένο του πρωθυπουργού, πρέσβη εκ προσωπικοτήτων και τον Ελληνα πρέσβη στο Ισλαμαμπάντ κ. Μαυροειδή, οι οποίοι τον συνόδευσαν με την πτήση 472 του Κατάρ. Ευχαρίστησε ακόμη τους Ελληνες πολίτες που συμπαραστάθηκαν στο πρόβλημά του.

Κλείνουν πάλι τα Τέμπη από τη Δευτέρα 12/4



   Διακόπτεται ξανά από τη Δευτέρα 12 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι, η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό, στο ύψος της Κοιλάδας των Τεμπών, προκειμένου να εκτελεστούν με ασφάλεια πρόσθετες εργασίες, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου τέσσερις εβδομάδες.

    Οι εκτροπές της κυκλοφορίας προς τις παρακαμπτήριες διαδρομές θα εφαρμοστούν σταδιακά από τις 10 το πρωί. Οι οδηγοί παρακαλούνται να ακολουθήσουν τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Αυστραλός «πέταξε» πάνω από τον Ισθμό της Κορίνθου

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο Αυστραλός Ρόμπι Μάντισον, «πέταξε» με τη μοτοσυκλέτα του πάνω από τον Ισθμό της Κορίνθου.

Τα γκάζια πήραν φωτιά, η ταχύτητα μπήκε και ο θαρραλέος αναβάτης κατόρθωσε, για μια ακόμα φορά, να καταρρίψει τους νόμους της Φυσικής και να κάνει ένα απίστευτο άλμα που θα μείνει στην ιστορία.

Φυσικά, όσοι μαζεύτηκαν για να δουν το παρακινδυνευμένο εγχείρημα του Αυστραλού, μετά την επιτυχία του άρχισαν τα χειροκροτήματα και τα σφυρίγματα, ζηλεύοντας λίγο τον easy rider για το θάρρος που έδειξε.

Ιταλο-γαλλική επιχειρηματική συμφωνία για αυτοκίνητο που θα κινείται με ηλεκτρική ενέργεια

Η "Ρενώ" (Γαλλία) και η "Ενέλ"(Ιταλία) υπογράφουν "ανά πάσα στιγμή" μία επιχειρηματική συμφωνία, "περί ανταλλαγής τεχνογνωσίας με τον σκοπό μαζικής παραγωγής του ηλεκτρικού οχήματος", όπως διαρρέει αργά σήμερα από "καλά πληροφορημένες" πηγές στο γαλλικό υπουργείο Οικονομίας, τις οποίες επιβεβαιώνουν και οι ιταλικές πηγές του ίδιου τομέα.