25.9.10

Το μυστικό της μακροζωίας

Στα 108 της χρόνια, η Ελεν Φέιθ Κιν Ράιτσερτ εξακολουθεί να αποφεύγει τα λαχανικά, το πρωινό ξύπνημα και οτιδήποτε έχει να κάνει με έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αντίθετα, λατρεύει τα χάμπουργκερ, τη σοκολάτα, τα κοκτέιλ και τη νυχτερινή ζωή στη Νέα Υόρκη. Επιπλέον είναι φανατική καπνίστρια.

Από ψαράς στην Εύβοια "Βασιλιάς της γαρίδας" στην Αυστραλία

Η περιουσία της οικογένειας Ράπτη, μέσω της εταιρίας Raptis Group, που δραστηριοποιείται στον τομέα της αλιείας και της εξαγωγής ψαριών σε όλο τον κόσμο, φτάνει τα 172 εκατ. δολάρια (Αυστραλίας), γεγονός που την κατατάσσει ανάμεσα στους 100 πλουσιότερους ομίλους της Κουινσλάνδης, αφενός, αλλά και στους 200 πλουσιότερους της Αυστραλίας.

24.9.10

Επικίνδυνος ιός πληροφορικής έχει ως στόχο την φυσική καταστροφή εγκαταστάσεων

 Ιός έχει ως στόχο ένα λογισμικό του γερμανικού ομίλου Siemens αποσκοπώντας να αναλάβει τον έλεγχο ορισμένων εγκαταστάσεων εργοστασίων, ακόμη και του πυρηνικού σταθμό του Μπουσέρ στο νότιο Ιράν, σύμφωνα με ειδικούς του τομέα της Πληροφορικής.

Με προβλήματα και απρόοπτα η πρώτη βραδιά του διαγωνισμού Eurovoice - Αποχώρησε live η Αναστέζια


Με οργανωτικά προβλήματα κύλησε χθες η πρώτη βραδιά του πρωτότυπου πανευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού Eurovoice, στον χώρο του "Αθηνών Αρένα".

Η χρήση κινητών τηλεφώνων από οδηγούς αποδεικνύεται θανατηφόρα

Οι οδηγοί που αφαιρούνται όταν οδηγούν επειδή μιλούν στο κινητό ή στέλνουν γραπτά μηνύματα προκάλεσαν το θάνατο περίπου 16.000 ανθρώπων κατά το διάστημα 2001-2007, ανακοίνωσαν αμερικανοί ερευνητές.

Συμφωνία Ελλάδας- Κατάρ για επενδύσεις 5 δισ. δολαρίων

Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης του Κατάρ, το οποίο πραγματοποιείται μέσω της Qatar Investment Authority, υπογράφτηκε χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη από τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για επενδύσεις, Χάρη Παμπούκη και τον εκτελεστικό

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ανέφερε ότι διαστρεβλώθηκε η δήλωσή του

"Γενικές απεργίες έγιναν και θα γίνονται, όσο εξακολουθούν πολιτικές λιτότητας", τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Γιάννης Παναγόπουλος, σπεύδοντας να ξεδιαλύνει τη διαστρέβλωση δήλωσής του, που έγινε, με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου και αφορούσε την 7η Οκτωβρίου, που απεργεί η ΑΔΕΔΥ.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης - Η επιστολή Ρέππα

Με τη φράση «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω» η συντονιστική επιτροπή αγώνα των μεταφορέων, έδωσε το στίγμα των προθέσεων για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.

"Πόθεν έσχες" και για τους διαιτητές - Έρευνα της Εισαγγελίας για "στημένα παιχνίδια"

Την τροποποίηση του νομοσχεδίου για τις δηλώσεις "πόθεν έσχες", ώστε να περιλαμβάνονται και οι διαιτητές στους υπόχρεους υποβολής, θα προτείνει η ΕΠΟ. Αυτό συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχαν με τον Εισαγγελέα πρωτοδικών, Κωσνταντίνο Σιμιτζόγλου, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, και ο ομόλογός του της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σούπερ Λίγκα (4η αγωνιστική): Το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις 25 και 26 Σεπτεμβρίου

Μπροστά στους φιλάθλους τους θα παίξουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 4ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Παναθηναϊκός θα έχει πιο δύσκολο έργο, καθώς θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο, ο οποίος έχει ανεβάσει την απόδοση του τις τελευταίες εβδομάδες. Ο πρωταθλητής δεν έχει περιθώρια για νέες απώλειες και θα παραταχθεί με επιθετικό σχήμα και μόνο στόχο τη νίκη.

23.9.10

Στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν σήμερα οι Μηχανοδηγοί και ο Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου, επίσης με 5ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, γεγονός που σημαίνει ότι τις ώρες της στάσεως εργασίας δεν θα κινηθεί καμιά αμαξοστοιχία κι έτσι δεκάδες δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού θα ματαιωθούν.

Το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών ψηφίστηκε στη Βουλή - Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών, εξήγγειλε από το Σύνταγμα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους, Γιώργος Τζωρτζάτος. «Συνεχίζουμε δυνατά», είπε και πρόσθεσε: «Μετά το σημερινό φιάσκο και την απόφαση καρμανιόλα ενημερώνουμε την πολιτεία με τον ίδιο ρυθμό και δεν σταματάμε. Ό,τι ήταν να χάσουμε, το χάσαμε».

22.9.10

Τα φυτά αντέχουν ακόμα και τη ραδιενέργεια του Τσέρνομπιλ

Παρά την τρομερή καταστροφή που υπέστη η περιοχή του Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία και τις μεγάλες ποσότητες ραδιενέργειας που διέρρευσαν στο περιβάλλον, όταν εξερράγη ένας πυρηνικός αντιδραστήρας τον Απρίλιο του 1986, πολλά φυτά στην περιοχή δείχνουν να έχουν προσαρμοστεί μια χαρά στο μολυσμένο έδαφος, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.

Οι βασικές αρχές του νομοσχεδίου για την περαίωση όλων των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των επιχειρήσεων και επαγγελματιών σε διαβούλευση

Τις βασικές αρχές του σχεδίου νόμου για την εκούσια κατάργηση των φορολογικών εκκρεμοτήτων των φορολογούμενων κατέθεσε για διαβούλευση με τους αρμόδιους το υπουργείο Οικονομικών.

Συνελήφθη υπάλληλος του ΣΔΟΕ για χρηματισμό

Συνελήφθη υπάλληλος του ΣΔΟΕ-Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων να λαμβάνει το χρηματικό ποσό των 30 χιλ. ευρώ για τακτοποίηση φορολογικής υπόθεσης, ύστερα από συνδυασμένες ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κλήτευση Κώστα Καραμανλή για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου

Την κλήτευση του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, αποφάσισε ομόφωνα η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πέντε υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας.

21.9.10

Διεγράφη από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

Διεγράφη από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης. Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, έγινε γνωστό ότι κατόπιν αποφάσεως του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά, τίθεται εκτός της ΚΟ του κόμματος ο κ. Σκυλακάκης.

Αφγανιστάν: Το 2010 η αιματηρότερη χρονιά για τις ξένες δυνάμεις

Με εννιά νεκρούς από συντριβή ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν, ο απολογισμός των ξένων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη χώρα αυτή από την 1η Ιανουαρίου είναι 529 νεκροί, γεγονός που καθιστά το 2010 την αιματηρότερη χρονιά για τις ξένες δυνάμεις.

20.9.10

Αναλυτικά τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών αρχηγών

Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών για το οικονομικό έτος 2008 καθώς και τα αποτελέσματα των ελέγχων για τις εκλογικές δαπάνες των κομμάτων και των υποψηφίων στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου του ίδιου έτους.

Διαβουλεύσεις για την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων

Διαβουλεύσεις με τους παραγωγικούς φορείς ξεκινά αυτή την εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για τους όρους που θα περιλαμβάνει η περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της δεκαετίας 2000-2009.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης

Από νωρίς, σήμερα το πρωί, "έπιασαν δουλειά" η αστυνομία και οι οδηγοί φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, οι οποίοι, όπως έχουν προαναγγείλει εδώ και μέρες, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, καθώς τα χρονικά όρια στενεύουν και το επίμαχο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών, θα είναι σε δύο μέρες νόμος του κράτους.

Ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης κατηγορούμενος για απόπειρα δωροδοκίας του τερματοφύλακα των Τρικάλων

   Ελεύθερος μετά την απολογία του στον Ειαγγελέα, αφέθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Γιάννης Κομπότης, το όνομα του οποίου ενεπλάκη μετά από καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας του γκολκίπερ των Τρικάλων, Χρήστου Πουρή, καθώς διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Σούπερ Λίγκα (3η αγωνιστική): Τα αποτελέσματα των αγώνων 18 και 19 Σεπτεμβρίου

Αρκετές ήταν οι εκπλήξεις που επιφύλασσε η 3η αγωνιστική για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο πρωταθλητής Ελλάδας το Σάββατο φιλοξενήθηκε από την Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη».