9.4.10

Το τρόπαιο του Μουντιάλ στην Ελλάδα

Το πιο αναγνωρίσιμο αθλητικό τρόπαιο στον πλανήτη βρίσκεται από σήμερα και για τρεις ημέρες στην Ελλάδα. Το FIFA TROPHY, το τρόπαιο του παγκοσμίου κυπέλλου συνεχίζει την περιοδεία του και σταθμός του έως την Κυριακή θα είναι η Αθήνα. Η επίσημη παρουσίασή του έγινε στο METROPOLITAN EXPO και το "παρών" έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, η πρέσβειρα της Νότιας Αφρικής στην Αθήνα, Μαντίσα Ντόνα Μαράσα, ο θρυλικός Ροζέ Μιλά, εκπρόσωποι της FIFA και της εταιρείας γνωστού αναψυκτικού που έχει αναλάβει την συγκεκριμένη περιοδεία. Επίσης, στο εκθεσιακό κέντρο βρέθηκαν ποδοσφαιριστές της Εθνικής, ο βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης, ο μάνατζερ Τάκης Φύσσας και άλλοι.


«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που φιλοξενούμε το τρόπαιο. Είναι μια σπάνια ευκαιρία να καλωσορίσουμε από κοντά το τρόπαιο του Μουντιάλ. Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής και σίγουροι ότι η Εθνική Ομάδα θα κάνει μια ακόμα φορά την εμφάνισή της στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής με τις γνωστές αξίες που τη διέπουν, όπως το θάρρος και η αγωνιστικότητα», είπε ο Σ.Πιλάβιος. Οι διεθνείς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Λουκάς, Βύντρα, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο Αλέξης Τζόρβας και ο Γρηγόρης Μάκος. Πάντα αισιόδοξος, ο Καραγκούνης τα θέλει... όλα τόσο σε συλλογικό όσο και σε διεθνές επίπεδο: «Θα κάνουμε το νταμπλ και θα πάρουμε και το Παγκόσμιο Κύπελλο μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!», είπε ο άσος του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση από τους ομίλους. Ο μεγάλος μας στόχος ήταν η παρουσία μας στο Μουντιάλ και αυτό το καταφέραμε. Ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα εκεί πέρα. Θα κάνουμε τα πάντα για να βγάλουμε ασπροπρόσωπη την Ελλάδα».
Ιδιαίτερη ήταν η ομιλία του Ροζέ Μιλά, που το 1990 σε ηλικία 42 ετών έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που έχει ποτέ σκοράρει σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλoυ. Ο Καμερουνέζος μίλησε για ήθος, αξίες και έμπνευση, η οποία προέρχεται από τα νέα παιδιά και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Ζήτω η Ελλάδα και το ποδόσφαιρό της».
Αύριο, το Κύπελλο θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι μικροί ασθενείς του Νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", ενώ αργότερα έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στο Mall. Την Κυριακή 11 Απριλίου στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, όλο το φίλαθλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου από κοντά και να φωτογραφηθεί μαζί του, να γνωρίσει τον Zakumi, τη μασκότ της διοργάνωσης, να πάρει αυτόγραφο από τον Ροζέ Μιλά, να παρακολουθήσει σε 3D σινεμά την ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, να παίξει απίθανα ποδοσφαιρικά παιχνίδια και να πάρει τα ωραιότερα δώρα. Η φαντασμαγορική εκδήλωση ξεκινά στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.