14.12.09

Και ο Σβαρτζενέγκερ για το κλίμα



Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ καλεί, μέσω των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, την αμερικανική κυβέρνηση να αναλάβει ενεργό ρόλο στην καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών.

Ο Σβαρτσενέγκερ, ο οποίος πρόκειται να μεταβεί προσωπικώς στη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης για το κλίμα, τονίζει πως «θα ήταν καλό για τον κόσμο ολόκληρο εάν οι ΗΠΑ γίνονταν η κινητήρια δύναμη στη μάχη κατά της κλιματικής υπερθέρμανσης».

Ο ίδιος δηλώνει πως θα υποστηρίξει τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου για να καθορισθούν σαφή επίπεδα και στόχοι για τις εκπομπές ρυπογόνων αερίων. Μολονότι η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε εγκρίνει τον Ιούνιο το νομοσχέδιο για μείωση των αερίων αυτών κατά 17% (στο επίπεδο του 2005), η Γερουσία αντιστάθηκε και το νομοσχέδιο θα επανεξετασθεί το ερχόμενο έτος.

«Οι ΗΠΑ μπορούν στα επόμενα 10 χρόνια να παράγουν το 20% του ηλεκτρισμού τους από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», τονίζει ο πρώην ηθοποιός. «Εμείς έχουμε ήλιο, ανέμους, αλλά μπορούμε επίσης να παράγουμε πετρέλαιο από τα φύκια. Υπάρχει μια πράσινη επανάσταση στην Καλιφόρνια, όμως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο», τονίζει.

Ο προσκείμενος στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Σβαρτσενέγκερ προώθησε το 2006 προς ψήφιση έναν ιστορικό νόμο, επιβάλλοντας όρια στην εκπομπή αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, ο οποίος τον είχε φέρει σ’ αντιπαράθεση με τον τέως πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.