5.5.10

Κλειστές σήμερα οι εμπορικές επιχειρήσεις

    Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) μαζί με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ την σήμερα, με κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων.


    Επώδυνες συνέπειες στην αγορά και την απασχόληση προβλέπουν οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων και ζητούν τη λήψη μέτρων για ανάπτυξη και επενδύσεις, κυρίως από τις μικρές επιχειρήσεις, όπως επίσης τη διαμόρφωση πλαισίου ασφαλείας για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους.

    Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει πάγωμα ή μείωση των τιμών με προϋπόθεση όμως, όπως είπε, μείωση ενοικίων και δημοτικών τελών, πάγωμα των λογαριασμών των ΔΕΚΟ και πάταξη του παρεμπορίου που υπολογίζεται σε 20 δις. ευρώ. Οι μειωμένες τιμές, όπως είπε ο ίδιος, δεν πρέπει να προκύψουν με απολύσεις, μείωση μισθών ή σε βάρος της ποιότητας.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε πάντως ότι οι τιμές διαμορφώνονται από το εισαγωγικό εμπόριο που είναι ολιγοπωλιακό, με τριγωνικές συναλλαγές και το λεγόμενο transfer pricing ώστε "τα προϊόντα να έρχονται παραφουσκωμένα στην Ελλάδα και οι επιχειρήσεις που τα φέρνουν να εμφανίζουν ελάχιστα κέρδη".

    Και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας κ. Π. Καρέλλας τόνισε ότι οι τιμές κατά 70 - 80 % καθορίζονται από τους αποκλειστικούς διανομείς και εισαγωγείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.