5.5.10

Φάιναλ φορ: Αναχώρησε η αποστολή του Ολυμπιακού

Για το Παρίσι, αναχώρησε χθες το μεσημέρι η αποστολή του Ολυμπιακού, ενόψει της συμμετοχής στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας (7-9 Μαϊου).
Την εμπειρία από το περυσινό φάιναλ φορ της ίδιας διοργάνωσης στο Βερολίνο, τη ...δίψα για το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του συλλόγου και πρώτου μετά από 13 χρόνια, δηλαδή από το 1997 στη Ρώμη, αλλά κυρίως τη διάθεση για έργα και όχι λόγια, αρχής γενομένης απέναντι στην Παρτιζάν την Παρασκευή στον ημιτελικό, είχαν «πακετάρει» στις βαλίτσες τους οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη, κατά την ώρα του "check in" στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». «Πάμε να το πάρουμε» δήλωσε ο -πάντα χαμηλού προφίλ και φειδωλός στα λόγια- τεχνικός του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Γιαννάκης.
«Πάμε στο Παρίσι για να πάρουμε το τρόπαιο», είπε κατά λέξη ο Γιαννάκης και συνέχισε: «Είναι ευκαιρία για όλους τέτοιου είδους διοργανώσεις. Είναι ευκαιρία να δείξουμε τι δουλειά έχουμε κάνει και τι μπορούμε να πετύχουμε». Για την πρώτη αντίπαλο, την Παρτιζάν Βελιγραδίου, ο Παναγιώτης Γιαννάκης σχολίασε: «Είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε, όποιες και αν είναι οι συνθήκες του παιχνιδιού και ό,τι και αν μας παρουσιαστεί. Προετοιμαζόμαστε γι΄ αυτό το παιχνίδι εδώ και ένα μήνα. Η Παρτιζάν παίζει σκληρά, προσπαθεί με πίεση να σε κάνει να παίζεις νευρικά, ώστε να χάνεις το καθαρό μυαλό και την υπομονή σου. Η αντίπαλός μας έχει άλλοθι, ακόμα κι αν χάσει, δεν έχει άγχος κι όλα αυτά τα έχει εκμεταλλευτεί άριστα μέχρι στιγμής».
Ερωτηθείς αν έχει κάποια προτίμηση ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών, εφόσον ο Ολυμπιακός προκριθεί στον τελικό, ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά είπε: «Έχουμε προετοιμαστεί και για τις τρεις αντιπάλους. Είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη. Και από ψυχολογική άποψη, αλλά και σωματικά. Μετά από πολλά χρόνια κατακτήσαμε έναν τίτλο, το Κύπελλο, και τώρα θέλουμε τον δεύτερο. Μετά θα κοιτάξουμε το πρωτάθλημα».
Περίπου 5 χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα προσδώσουν «ερυθρόλευκο» χρώμα στις κερκίδες του «Παλέ ντε Μπερσί». «Φέτος ο κόσμος μάς έχει βοηθήσει πάρα πολύ και δεν μας έχει δημιουργήσει πίεση. Μάλιστα, σε παιχνίδια που ήμασταν πίσω στο σκορ και οι συνθήκες ήταν κακές, ο κόσμος μάς βοήθησε να ανακάμψουμε και να πάρουμε τη νίκη. Οι φίλαθλοί μας έχουν καταλάβει ότι το σκορ δεν μετράει στο 15΄, στο 25΄ ή στο 35΄», τόνισε ο «δράκος».
Ο αρχηγός Θοδωρής Παπαλουκάς ρωτήθηκε αν οι αγώνες με τον Άρη θα βοηθήσουν τον Ολυμπιακό, ως προς την ετοιμότητα στον ημιτελικό με την Παρτιζάν. «Θα σας το πω την επόμενη Δευτέρα. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι τη Παρασκευή, όχι τώρα», ήταν η απάντηση του παίκτη με τα οκτώ διαδοχικά φάιναλ στην καριέρα του, τα 6 με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τα δύο με την ομάδα του Πειραιά. «Η Παρτιζάν έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία, πρέπει να το προσέξουμε, να εκμεταλλευτούμε την απειρία της. Ξέρουμε ότι θα έχουμε γύρω στους 5.000 φιλάθλους μας στο Παρίσι. Ο κόσμος πάντα μας βοηθάει και ποτέ δεν μας δημιούργησε άγχος. Μακάρι το Παρίσι να είναι γεμάτο με Ολυμπιακούς», κατέληξε ο Παπαλουκάς.
Ουσιαστικά, για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη αυτό είναι το πρώτο φάιναλ φορ Ευρωλίγκας, στο οποίο μετέχει. «Οι νίκες μας με τον Άρη, όπως είχα πει, ήταν μια καλή ευκαιρία να προπονηθούμε για το φάιναλ φορ. Έχουμε μπροστά μας την Παρτιζάν στον ημιτελικό και είμαστε έτοιμοι να βελτιώσουμε τις λεπτομέρειες που μας απομένουν και να παίξουμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Δεν μου αρέσει να λέω ποιά ομάδα είναι φαβορί. Δεν υπάρχουν φαβορί σε τέτοιες διοργανώσεις. Όποια ομάδα έχει φτάσει μέχρι το Παρίσι, είναι ικανή να φτάσει μέχρι τέλους. Εμείς το θέλουμε όσο και οι άλλοι και θα προσπαθήσουμε με σκληρή δουλειά να τα καταφέρουμε», δήλωσε ο διεθνής σέντερ, ενώ για την παρουσία των 5 χιλιάδων φιλάθλων του Ολυμπιακού κατέθεσε: «Ο κόσμος πάντα παίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά μας. Πάντα είναι δίπλα μας, τουλάχιστον όλα αυτά τα χρόνια που είμαι εγώ στην ομάδα, και η μόνη υπόσχεση που μπορώ να τους δώσω είναι ότι θα προσπαθήσουμε σκληρά».
Ο αναγεννημένος φέτος Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος θα κληθεί να οργανώσει το παιχνίδι των συμπαικτών του, δήλωσε: «Πάμε στο Παρίσι χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας ένα τρίτο ματς με τον Άρη. Πλέον κοιτάζουμε μόνο τον ημιτελικό με τη Παρτιζάν και ξέρουμε πολύ καλά ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε. Όπως φάνηκε μέσα στη σεζόν, όποια ομάδα έκανε αυτό το λάθος, το πλήρωσε ακριβά κι εμείς δεν πρέπει να γίνουμε η επόμενη. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, αγωνιστικά και ψυχολογικά, αλλά πρέπει να κατεβάσουμε το κεφάλι, να δουλέψουμε σκληρά τις επόμενες τρεις ημέρες και να παρουσιαστούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στον ημιτελικό».
Ο πρώτος σκόρερ στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκα, Λίνας Κλέιζα, είπε: «Πολύ απλά πάμε για να πάρουμε το Κύπελλο. Ούτε για τουρισμό, ούτε για τίποτε άλλο. Πρώτα θέλουμε να νικήσουμε την Παρτιζάν. Δεν έχω κάποια προτίμηση για τον τελικό. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάει ο Ολυμπιακός στον τελικό και να κατακτήσουμε το τρόπαιο».
Τέλος, με δηλώσεις του στον "NovaΣΠΟΡ FM" από το «Ελ. Βενιζέλος», ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος παραδέχτηκε: «Σίγουρα υπάρχει αγωνία και άγχος, κακά τα ψέματα. Ξέρουμε όλοι τις δυσκολίες που έχει ένα ματς στο φάιναλ φορ. Έχουμε καλύτερη ομάδα, αλλά σε ένα φάιναλ φορ όλοι έχουν το ίδιο ποσοστό επιτυχίας. Η Παρτιζάν, για να φτάσει στο φάιναλ φορ, πάει να πει πως αξίζει σαν ομάδα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή».
Τι έχει αλλάξει φέτος στον Ολυμπιακό; «Έχουμε έναν κορμό, υπάρχει εμπειρία στην ομάδα και ξέρουμε τί πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε. Το θέμα είναι για 40 λεπτά να κάνουμε αυτό που ξέρουμε. Να παίξουμε σαν ομάδα και να μην προσπαθήσουμε να πάρουμε το παιχνίδι μεμονωμένα», απάντησε ο Βασιλόπουλος.
Η Ευρωλίγκα ολοκλήρωσε χθες το σχεδιασμό για τα μέτρα ασφαλείας στο «Παλέ Ντε Μπερσί» εν όψει του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, που θα διεξαχθεί 7-9 Μαΐου. Με βάση το πλάνο των διοργανωτών και το διαχωρισμό των οπαδών των τεσσάρων συμμετεχουσών ομάδων σε ζώνες για να αποφεύγεται κάθε επικίνδυνη συνύπαρξη, ο Ολυμπιακός θα έχει περισσότερη στήριξη από όση οι άλλες τρεις ομάδες μαζί.
Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν τη "μερίδα του λέοντος" με περισσότερους από 4.500 θεατές, η Μπαρτσελόνα θα έχει στο πλευρό της 2.500 φίλους της, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1.250, ενώ η Παρτιζάν περίπου 1.000-1.200 οπαδούς. Η συντριπτική πλειονότητα των οπαδών θα φτάσει στο Παρίσι την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.