21.6.10

Απεργία σήμερα Τετάρτη 23 Ιουνίου

    Συλλαλητήριο σήμερα Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα αντιδρούν στις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό τους καθεστώς και μιλούν για εργασιακό μεσαίωνα.


    Σε γενική απεργία ενάντια «στις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις αλλά και γενικότερα στην πολιτική του μετώπου κυβέρνησης - εργοδοτών - τρόικας» καλεί το ΠΑΜΕ, τονίζοντας την αναγκαιότητα μαζικότητας στη συμμετοχή στην κινητοποίηση, και διοργανώνει απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 10 το πρωί.

     Τα σωματεία, που αντιδρούν στην άρση του καμποτάζ, στο νέο Ασφαλιστικό και στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.

    Στο μεταξύ, χθες το πρωί, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής πραγματοποίησε συμβολική κατάληψη του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "οι κινητοποιήσεις στοχεύουν στην ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, στο οποίο εκκρεμούν οι αιτήσεις για χορήγηση του εφάπαξ σε πάνω από 20.000 συναδέλφων".

    Τέλος, 24άωρη πανελλαδική απεργία για τις 29 Ιουνίου αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για ασφαλιστικό και εργασιακά.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, αναφερόμενος στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, έκανε λόγο για ωμή παραβίαση του Συντάγματος, που καταργεί κάθε κανόνα εργατικού δικαίου και ανατρέπει κάθε μέτρο προστασίας για τους ανθρώπους του μόχθου. Η Συνομοσπονδία πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος, θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ανατρέψει αυτό το σχέδιο.

    Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ την ερχόμενη Τρίτη αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Σε σχετική ανακοίνωση ζητά να ανακληθούν "τα σκληρά και άδικα μέτρα που εξοντώνουν τους εργαζόμενους, υποθηκεύουν το μέλλον, υπονομεύουν το κοινωνικό κράτος και ανατρέπουν οικογενειακούς προγραμματισμούς".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.