22.6.10
Μουντιάλ 2010: Χθεσινά αποτελέσματα 22 Ιουνίου (ναυάγιο Γαλλίας)
Η Νότια Αφρική επικράτησε 2-1 της Γαλλίας στο "Φρι Στέιτ" του Μπλούμφοντεϊν, στον τελευταίο αγώνα των δύο ομάδων για το 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς αμφότερες αποκλείστηκαν από τον 1ο όμιλο της διοργάνωσης.
Οι Κουμάλο (22΄), Μφέλα (37΄) πέτυχαν τα γκολ των νικητών, ενώ ο Μαλουντά μείωσε στο 70΄ για τους "τρικολόρ", που αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 25΄ λόγω αποβολής του Γκουρκίφ.
Ο αποκλεισμός της Γαλλίας ήταν το πιο λογικό σενάριο και πριν την έναρξη του σημερινού αγώνα. Ωστόσο, η άθλια εικόνα που παρουσίασαν οι "τρικολόρ" αποτελεί τον επίλογο στην θητεία ενός προπονητή που απογοήτευσε όσο κανείς στην ιστορία της Εθνικής Γαλλίας. Ο Ραϊμόν Ντομενέκ, που θα αντικατασταθεί σε λίγες εβδομάδες από τον Λοράν Μπλαν, δεν μπορεί να εμπνεύσει κανέναν ποδοσφαιριστή, γι΄αυτό και δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα οι έξι αλλαγές που πραγματοποίησε σε σχέση με το προηγούμενο ματς, εναντίον του Μεξικού.
Μπροστά στους Γάλλους, η Νότια Αφρική έμοιαζε με... Βραζιλία. Στο 22΄ ο Τσαμπαλάλα εκτέλεσε κόρνερ και ο Κουμάλο με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έγραψε το 1-0. Στο 37΄ ο Μασιλέλα σέντραρε από αριστερά, ο Κλισί απέτυχε να απομακρύνει και ο Μφέλα μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα! Ενδιάμεσα, στο 25΄, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Γιοάν Γκουρκίφ καθώς ο διαιτητής έκρινε (εσφαλμένα) ότι χτύπησε με αγκωνιά τον Τσαμπαλάλα.
Με δύο γκολ "στην πλάτη" και παίκτη λιγότερο, οι Γάλλοι ήταν για λύπηση. Το μοναδικό ενδιαφέρον ήταν αν θα καταφέρει να σκοράρει ο Τζιμπρίλ Σισέ, αλλά και πάλι αυτό δεν θα άλλαζε τίποτα επί της ουσίας. Οι "μπαφάνα μπαφάνα" συνέχισαν να χορεύουν στο ρυθμό τους και στο 51΄ Τσαμπαλάλα και Μφέλα συνδυάστηκαν ξανά, με τον τελευταίο να πλασάρει τον Λιορίς, αλλά να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι. Στο 70΄ η Γαλλία κατάφερε να σώσει τα προσχήματα και να αποχαιρετήσει το Μουντιάλ έχοντας τουλάχιστον πετύχει ένα γκολ. Ο Ριμπερί έφυγε στην "πλάτη" της άμυνας των γηπεδούχων και πάσαρε στον Μαλουντά, ο οποίος σε κενή εστία διαμόρφωσε το 2-1.
Διαιτητής: Όσκαρ Ρουίς (Κολομβία)
Κίτρινες: Ντιαμπί
Κόκκινη: Γκουρκίφ (25΄)
Οι συνθέσεις:
ΓΑΛΛΙΑ (Ραϊμόν Ντομενέκ): Λιορίς, Σανιά, Γκαλάς, Σκιλασί, Κλισί, Ντιαρά (82΄ Γκοβού), Ντιαμπί, Γκουρκίφ, Ριμπερί, Ζινιάκ (46΄ Μαλουντά), Σισέ (55΄ Ανρί).
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ (Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα): Τζόσεφς, Νγκόνγκα (55΄ Γκάξα), Κουμάλο, Μοκοένα, Μασιλέλα, Σιμπάγια, Κουμπόνι (78΄ Μοντίσε), Πιενάαρ, Τσαμπαλάλα, Μφέλα, Πάρκερ (68' Νομβέτε)
ΡΑΪΜΟΝ ΝΤΟΜΕΝΕΚ (Προπονητής Γαλλίας): «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, είμαστε απογοητευμένοι. Σ΄αυτό το παιχνίδι είδα αυτό που ήθελα: παίκτες με δύναμη ψυχής, αλλά είχαμε μία ατυχία (την αποβολή του Γκουρκίφ). Ήταν πάρα πολύ έντονες οι μέρες που προηγήθηκαν, δεν είναι ώρα για να ρίξουμε ευθύνες. Δύο λέξεις για τους Γάλλους φιλάθλους: Θα πω ότι είμαι πολύ λυπημένος, ότι αυτή η ομάδα έχει πραγματικά μεγάλες δυνατότητες και εύχομαι καλή τύχη στον διάδοχό μου. Η Εθνική Γαλλίας δεν πεθαίνει, θα συνεχίζει για πάντα. Έχει όλες τις προδιαγραφές για να πετύχει».
ΚΑΡΛΟΣ ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΠΑΡΕΪΡΑ (Προπονητής Ν.Αφρικής): «Είμαι υπερήφανος για τα παιδιά, για τον τρόπο που εκπροσώπησαν την πατρίδα και για το ότι απέδειξαν πόσο μεγάλη πρόοδος υπάρχει στο ποδόσφαιρο της Νότιας Αφρικής. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, παίξαμε εξαιρετικά για 90 λεπτά και -τελικά- δεν ήμασταν και τόσο μακριά από την πρόκριση».
ΤΖΙΜΠΡΙΛ ΣΙΣΕ: «Είμαι απογοητευμένος. Ήταν άραγε κάτι που δεν μπορούσαμε να αποτρέψουμε; Όχι. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, είχαμε την ευκαιρία να σκοράρουμε πρώτοι θα μπορούσαμε να το έχουμε εκμεταλλευθεί αυτό, αλλά δεν προσέξαμε αρκετά στην άμυνα».
Ο Κατλέγκο Μφέλα αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στη νίκη (2-1) της Νότιας Αφρικής επί της Γαλλίας. Ήταν αναμενόμενο, αφού ο επιθετικός των Μαμελόντι Σάνταουνς πέτυχε το δεύτερο γκολ των "Μπαφάνα Μπαφάνα", είχε ένα δοκάρι και σε δύο άλλες προσπάθειές του ανάγκασε τον Ούγκο Λιορίς να πραματοποιήσει εντυπωσιακές επεμβάσεις.
Παρά τη σπουδαία προσπάθειά της και τη νίκη 2-1 επί της Γαλλίας, η Νότια Αφρική κατέχει από σήμερα ένα αρνητικό ρεκόρ, καθώς έγινε η πρώτη οικοδέσποινα Παγκοσμίου Κυπέλλου που αποκλείστηκε από την πρώτη φάση της διοργάνωσης. Στα προηγούμενα 18 τουρνουά, έξι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ άλλοι έξι πλασαρίστηκαν τουλάχιστον στην πρώτη τετράδα της τελικής κατάταξης. Στον αντίποδα, στη Β΄ φάση αποκλείστηκαν η Γαλλία το ΄38, η Ελβετία το ΄50, το Μεξικό το ΄70 (καθώς στις διοργανώσεις αυτές μετείχαν 16 ομάδες, οι προαναφερθείσες έφτασαν ως τα προημιτελικά), η Ισπανία το ΄82 (δώδεκα ομάδες στη Β΄ φάση), οι ΗΠΑ το ΄94 και η Ιαπωνία το 2002 (οι τελευταίες δύο στους "16").
Αναλυτικά η πορεία των 20 διοργανωτών (αφού το 2002 υπήρχαν δύο γηπεδούχοι, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία) στα Μουντιάλ:
ΕΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΠΟΡΕΙΑ
1930 Ουρουγουάη Νικήτρια
1934 Ιταλία Νικήτρια
1938 Γαλλία Προημιτελικά
1950 Βραζιλία Δεύτερη (η τελική φάση έγινε σε όμιλο)
1954 Ελβετία Προημιτελικά
1958 Σουηδία Φιναλίστ
1962 Χιλή Ημιτελικά (3η)
1966 Αγγλία Νικήτρια
1970 Μεξικό Προημιτελικά
1974 Δυτ.Γερμανία Νικήτρια
1978 Αργεντινή Νικήτρια
1982 Ισπανία Β΄ φάση (όμιλοι)
1986 Μεξικό Προημιτελικά
1990 Ιταλία Ημιτελικά (3η)
1994 ΗΠΑ Β΄ φάση
1998 Γαλλία Νικήτρια
2002 Ν.Κορέα Ημιτελικά (4η)
Ιαπωνία Β΄ φάση
2006 Γερμανία Ημιτελικά (3η)
2010 Ν.Αφρική Α΄ φάση
Η πορεία της Γαλλίας στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής ήταν "ναυάγιο". Τουλάχιστον, κατάφερε να πετύχει ένα γκολ στον τελευταίο της αγώνα, κάτι που δεν είχε συμβεί το 2002 στη Νότια Κορέα. Παράλληλα, το τέρμα που σημείωσε ο Μαλουντά στο 70ο λεπτό του αγώνα με τους "Μπαφάνα Μπαφάνα", γλύτωσε στο "παρά πέντε" τους Γάλλους από το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ, που κρατάει από το 2002. Από τη στιγμή που ο Ζινεντίν Ζιντάν έδωσε στο 7΄ με πέναλτι το προβάδισμα στον τελικό με την Ιταλία το 2006 (1-1 το ματς, νίκησαν στα πέναλτι οι "Ατζούρι") έως το 70΄ του σημερινού αγώνα μεσολάβησαν 363 λεπτά στα, οποία κανένας παίκτης της Εθνικής Γαλλίας δεν είχε πανηγυρίσει. Αντιστοίχως, το 2002 οι "τρικολόρ" έμειναν χωρίς γκολ για 369 λεπτά!
Οι "τρικολόρ" είχαν αποκλειστεί χωρίς νίκη το 1934, αλλά είχαν δώσει μόνο ένα ματς (3-2 στην παράταση από την Αυστρία) και το 1966.
Υπάρχει, ωστόσο, ένα στοιχείο για το οποίο μπορούν οι Γάλλοι ποδοσφαιρόφιλοι να αισιοδοξούν κι αυτό είναι ότι τα τελευταία 12 χρόνια η ομάδα τους ταξιδεύει από το ζενίθ στο ναδίρ με... μαθηματική ακρίβεια! Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 1998, αποκλείστηκε χωρίς να πετύχει γκολ το 2002, έφτασε έως τον τελικό το 2006 και διασύρθηκε εκ νέου το 2010. Άρα, το 2014 στη Βραζιλία ίσως τα πράγματα να είναι καλύτερα.
Τα «ναυάγια» των «τρικολόρ»:
2010
11/6 Γαλλία-Ουρουγουάη 0-0
17/6 Γαλλία-Μεξικό 0-2
22/6 Νότια Αφρική-Γαλλία 1-2
2002
31/05 Γαλλία-Σενεγάλη 0-1
06/06 Γαλλία-Ουρουγουάη 0-0
11/06 Γαλλία-Δανία 2-0
1966
13/07 Γαλλία-Μεξικό 1-1
15/07 Ουρουγουάη-Γαλλία 2-1
20/07 Αγγλία-Γαλλία 2-0
ΓΑΛΛΙΑ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
1 Γκολ 2
4 Σουτ στο τέρμα 10
6 Άστοχα σουτ 11
10 Φάουλ (κατά) 12
3 Κόρνερ 5
6 Οφσάιντ 3
1 Κίτρινες 0
0 Κόκκινες 1
50% Κατοχή μπάλας 50%
Θεατές: 39.415
Η Ουρουγουάη κατέκτησε την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το συγκρότημα του Όσκαρ Ταμπάρες νίκησε 1-0 το Μεξικό στο «Ρόαγιαλ Μπαφόκενγκ Στέιντιουμ» του Ρούστενμπουργκ, στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής, και έφτασε στους 7 βαθμούς, αφήνοντας τους ηττημένους στους 4 και τη δεύτερη θέση του γκρουπ. Το γκολ της «τσελέστε», η οποία θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16» (26/6) την ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στον όμιλο της Ελλάδας, σημείωσε ο Σουάρες στο 43΄, ενώ το Μεξικό θα αναμετρηθεί (27/6) στους «16» με τον πρώτο του δευτέρου ομίλου (πιθανότατα με την Αργεντινή).
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 6΄ από την Ουρουγουάη. Ο Σουάρες εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Μορένο και από θέση πλάγια αριστερά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πέρες. Στο 12΄ ο Σουάρες προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Πέρες, αλλά ο τερματοφύλακας του Μεξικού διατήρησε ανέπαφη την εστία του, ενώ στο 18΄ ο αμαρκάριστος Βικτορίνο πήρε την κεφαλιά από το κόρνερ του Φορλάν, ωστόσο η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Πέρες. Το Μεξικό προσπάθησε να αντιδράσει και στο 22΄ έχασε σπουδαία ευκαιρία να «ανοίξει το σκορ», αφού ο «κεραυνός» του Γουαρδάδο από τα 30 μέτρα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μουσλέρα. Τελικά η πίεση της Ουρουγουάης καρποφόρησε στο 43΄, όταν ο Καβάνι έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Σουάρες με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πέρες (0-1).
Στο 54΄ η Ουρουγουάη έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, όταν ο Φορλάν εκτέλεσε φάουλ και ο Λουγκάνο πήρε την κεφαλιά, την οποία απέκρουσε ο Πέρες, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Αλβάρο Περέιρα σούταρε πάνω στα σώματα των αμυνομένων. Στο 64΄ ο Μπαρέρα έκανε τη σέντρα και βρήκε στην «καρδιά» της άμυνας της Ουρουγουάης τον Ροντρίγκες, η κεφαλιά-ψαράκι του οποίου έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μουσλέρα. Στο υπόλοιπο του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και η Ουρουγουάη πανηγύρισε τη νίκη 1-0 και την «πρωτιά» στο γκρουπ.
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Κίτρινες κάρτες: Ερνάντες, Κάστρο - Φουσίλε
Οι συνθέσεις:
ΜΕΞΙΚΟ (Χαβιέ Αγκίρε): Πέρες, Οσόριο, Μορένο (57΄ Κάστρο), Ροντρίγκες, Σαλσίδο, Γουαρδάδο (46΄ Μπαρέρα), Μάρκες, Τοράδο, Ντος Σάντος, Φράνκο, Μπλάνκο (63΄ Ερνάντες).
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Βικτορίνο, Φουσίλε, Μαξιμιλιάνο Περέιρα, Πέρες, Αρεβάλο Ρίος, Καβάνι, Αλβάρο Περέιρα (77΄ Σκότι), Σουάρες (85΄ Αλβάρο Φερνάντες), Φορλάν.
Χαβιέ Αγκίρε (προπονητής Μεξικού): «Χάσαμε την αποφασιστικότητά μας. Ήταν σαν να μη θέλουμε να νικήσουμε σ΄ αυτό το παιχνίδι. Η Ουρουγουάη μπήκε πολύ καλά σ΄ αυτό το ματς. Έκαναν ένα σπουδαίο παιχνίδι και, για να καθησυχάσουν τη FIFA, ήθελαν πραγματικά να πάρουν τη νίκη! Πρέπει να ξαναβρούμε το επίπεδο της αυτοσυγκέντρωσής μας. Έχουμε τέσσερις θαυμάσιες ημέρες για να προετοιμαστούμε για το προσεχές παιχνίδι. Θέλαμε να προκριθούμε στους "16". Τα καταφέραμε. Θα ξεκουραστούμε και θα δούμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας την Κυριακή. Όμως, θα ήταν καλό να πάρουμε την εκδίκησή μας (σ.σ. ο Αγκίρε ήθελε την Αργεντινή, από την οποία το Μεξικό αποκλείστηκε στους "16" του Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006). Μετά από μία ήττα, φταίει πάντα ο προπονητής. Η νίκη οφείλεται στους παίκτες. Είναι ο παγκόσμιος νόμος του ποδοσφαίρου. Κανονικά, έχουμε ευκαιρίες. Αυτή τη φορά ο Αντρές (Γουαρδάδο) είχε δοκάρι... Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Στο τέλος, το ματς ήταν πολύ ισορροπημένο, αλλά χάσαμε την ηρεμία μας. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την μπάλα, αλλά κατέβασαν τα ρολά, περιμένοντας το λάθος από την άμυνά μας».
Όσκαρ Ταμπάρες (προπονητής Ουρουγουάης): «Αμυνθήκαμε καλά και μέσω αυτού δυσκολέψαμε τα πράγματα για το Μεξικό. Φυσικά, το παιχνίδι του Μεξικού βασίζεται στην άριστη τεχνική και δημιούργησαν προβλήματα για μας. Ήμασταν τυχεροί με μία κεφαλιά που έφυγε άουτ, αλλά από το Μεξικό προήλθε λιγότερος από τον φυσιολογικό κίνδυνο. Όταν σχεδιάζεις το ματς, πρέπει να προσπαθήσεις να περιορίσεις τις ευκαιρίες του αντιπάλου. Δεν νομίζω ότι μπορείς απλά να επιτίθεσαι και να μη νοιάζεσαι για το τι κάνει ο αντίπαλος. Αυτό είναι μέρος και πακέτο της όλης ιστορίας. Δεν μπορείς να δαιμονοποιείς τη λέξη άμυνα. Όταν ένας προπονητής θέλει να είναι δημοφιλής, λένε ότι είσαι επιθετικός προπονητής. Όμως, όταν ένας προπονητής είναι αμυντικός, παραδέχεται ότι κάτι λείπει. Διαθέτουμε καλούς επιθετικούς και επιμένουμε στην εξυπνάδα του πότε να επιτεθούμε και πότε να αμυνθούμε. Αυτή είναι αρετή. Δεν είναι έγκλημα να είσαι δυνατός στην άμυνα».
Ο Λουίς Σουάρες επιβεβαίωσε τον «κανόνα», ο οποίος ορίζει ότι, στις περισσότερες αναμετρήσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο σκόρερ αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. Ο επιθετικός του Άγιαξ σημείωσε το γκολ στη νικηφόρα (1-0) συνάντηση της Ουρουγουάης με το Μεξικό, αποτέλεσμα που επέτρεψε στην «τσελέστε» να κατακτήσει την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο, ενώ γενικότερα ήταν πολύ δραστήριος, κάλυψε περίπου εννέα χιλιόμετρα στα 85 λεπτά που αγωνίστηκε και βοήθησε την ομάδα του στην πίεση που άσκησε προς την εστία των ηττημένων.
ΜΕΞΙΚΟ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ
0 Γκολ 1
2 Σουτ στο τέρμα 5
9 Άστοχα σουτ 10
20 Φάουλ (κατά) 13
6 Κόρνερ 7
2 Οφσάιντ 0
2 Κίτρινες 1
0 Κόκκινες 0
59% Κατοχή μπάλας 41%
Θεατές: 33.425
Η παράδοση, η οποία θέλει το Μεξικό να προκρίνεται στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανελλιπώς από το 1994, συνεχίστηκε και στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Το συγκρότημα του Χαβιέ Αγκίρε, με μία νίκη (2-0 τη Γαλλία), μία ισοπαλία (1-1 με Νότια Αφρική) και μία ήττα (1-0 από την Ουρουγουάη) προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, όπως συνέβη τόσο το 1994, όταν στο Μουντιάλ συμμετείχαν 24 ομάδες, όσο και από το 1998, όταν οι ομάδες αυξήθηκαν σε 32.
Το 1994, η πορεία των Μεξικανών προς τα προημιτελικά σταμάτησε μετά την ήττα στα πέναλτι από τη Βουλγαρία (3-1, 1-1 καν. αγ. & παρ.), ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, στη Γαλλία, ήρθε η ήττα στη φάση των «16» από τη Γερμανία με 2-1. Το 2002, το Μεξικό γνώρισε την ήττα με 2-0 από τις ΗΠΑ, ενώ το 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας ηττήθηκε 2-1 στην παράταση από την Αργεντινή. Μεξικό και Αργεντινή είναι πολύ πιθανό να συναντηθούν και εφέτος στη φάση των «16» στη διοργάνωση της Νότιας Αφρικής, κάτι που θα συμβεί, εφόσον η «αλμπισελέστε» κατακτήσει την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο.
Η Βραζιλία, η οποία επίσης έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση στην «16», δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από τον α` γύρο της διοργάνωσης από το 1998, οπότε και προέκυψε η αύξηση των ομάδων σε 32. Το 1998 έφτασε στον τελικό (ηττήθηκε 3-0 από τη Γαλλία), το 2002 αναδείχθηκε για 5η φορά πρωταθλήτρια κόσμου (νίκησε 2-0 τη Γερμανία στον τελικό), ενώ το 2006 αποκλείστηκε στα προημιτελικά (1-0 από τη Γαλλία).
Υποψήφιες για να μπουν στο σχετικό... κλαμπ είναι οι Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία. Καμία από τις τέσσερις ομάδες δεν έχουν εξασφαλίσει έως τώρα την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ 2010, με τα «τρία λιοντάρια» και τη «σκουάντρα ατζούρα» να έχουν από δύο ισοπαλίες και τις Γερμανία και Ισπανία να μετρούν από μία νίκη και μία ήττα και φυσικά συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες για πρόκριση.
ΜΕΞΙΚΟ
ΧΡΟΝΙΑ ΓΥΡΟΣ ΑΓ Ν ΙΣ ΗΤ. ΓΚΟΛ
1998 16 4 1 2 1 8-7
2002 16 4 2 1 1 4-4
2006 16 4 1 1 2 5-5
2010 16 3 1 1 1 3-2*
* στατιστικά με την ολοκλήρωση των ομίλων
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΧΡΟΝΙΑ ΓΥΡΟΣ ΑΓ Ν ΙΣ ΗΤ. ΓΚΟΛ
1998 2η θέση 7 4 1 2 14-10
2002 1η θέση 7 7 0 0 18-4
2006 8 5 4 0 1 10-2
2010 16 2 2 0 0 5-2*
* στατιστικά πριν από την ολοκλήρωση των ομίλων
Ειδοποιήθηκε την ύστατη ώρα να αντικαταστήσει τον τραυματία Νάνι στην αποστολή της Πορτογαλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Όμως η ατυχία... χτύπησε και την πόρτα του Ρούμπεν Αμορίμ, αφού θα υποχρεωθεί να μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον έξι ημέρες, λόγω τραυματισμού στον αριστερό μηρό, «ενθύμιο» από την προπόνηση που προηγήθηκε του νικηφόρου αγώνα με τη Βόρεια Κορέα (7-0) για τον 8ο όμιλο.
«Οι εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε σήμερα, επιβεβαίωσαν τους φόβους μας. Χρειάζεται απόλυτη ξεκούραση για έξι ημέρες, μαζί με φυσιοθεραπείες και θεραπευτική αγωγή», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας της Πορτογαλίας.
Ο 25χρονος, ο οποίος προτιμάει να αγωνίζεται στο κέντρο της μεσαίας γραμμής, φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Πορτογαλίας στο ισόπαλο 0-0 με την Ακτή Ελεφαντοστού την περασμένη εβδομάδα, ως αλλαγή στο 85ο λεπτό.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.