Στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα ενσωματωθούν τα εργασιακά θέματα τα οποία επρόκειτο να ρυθμιστούν με Προεδρικό Διάταγμα, με απόφαση του πρωθυπουργού, και θα κατατεθούν μαζί με αυτό προς ψήφιση από την Βουλή.
Η κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή μετατίθεται πιθανότατα για τη Δευτέρα. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η μετάθεση οφείλεται σε θέματα τα οποία δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη, όπως ορισμένα που έθεσε η τρόικα. Ως παράδειγμα αναφέρεται το θέμα με τα όρια ηλικίας για τις μητέρες ανηλίκων.
Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν διευθετηθεί αυτές οι εκκρεμότητες, γι' αυτό το επίμαχο νομοσχέδιο αναμένεται να φτάσει στο κοινοβούλιο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
Σήμερα ο υπουργός Εργασίας θα ενημερώσει την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ενημερώνει για τις προωθούμενες αλλαγές στα εργασιακά.
Χθες ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος είχε την τρίτη κατά σειρά συνάντηση με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αυτή την φορά παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
Πρόταση για διατήρηση του θεσμού της διαιτησίας αλλά με αλλαγές στον τρόπο επιλογής των διαιτητών και μεσολαβητών ώστε να τυγχάνουν γενικής αποδοχής από τους κοινωνικούς εταίρους και να διασφαλίζεται η αμεροληψία, θα κάνει ο υπουργός Απασχόλησης κ. Α. Λοβέρδος, όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας χθες στο ΔΣ του Εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου της Αθήνας.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ετοιμάζεται Υπουργική Απόφαση με την οποία το επίδομα ανεργίας θα μετατραπεί σε επιταγή εργασίας που θα δίδεται στον εργοδότη προκειμένου να μην κάνει απολύσεις. Ενώ για το θέμα του ύψους των αποζημιώσεων απόλυσης και του χρόνου προειδοποίησης, είπε ότι θα παρουσιάσει τις τελικές προτάσεις στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής τονίζοντας παράλληλα ότι η ισχύουσα νομοθεσία είναι ανεφάρμοστη.
Αναφερόμενος γενικά στο εργασιακό ο κ. Λοβέρδος είπε ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να εμπλακεί στα θέματα που απασχολούν τους κοινωνικούς εταίρους, ωστόσο είναι χρέος μας να εφαρμόσουμε το μνημόνιο.
Για το ασφαλιστικό ο υπουργός είπε ότι την τελευταία δεκαετία, από το 2001, φοβηθήκαμε όλοι μας το πολιτικό κόστος με αποτέλεσμα το 2009 να εκραγεί η βόμβα των ελλειμμάτων στα ταμεία. Χαρακτήρισε πάντως ενθαρρυντικό το γεγονός ότι στο πρώτο πεντάμηνο η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 5 % και οι εισφορές αυξήθηκαν κατά 4 %.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.