22.6.10

Δηλώσεις Ρεχάγκελ και διεθνών για τον αγώνα με την Αργεντινή

Η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για τον αγώνα με την Αργεντινή, που θα διεξαχθεί στο Πολοκουάνε (21:30, ΝΕΤ), ολοκληρώθηκε με την χθεσινή προπόνηση γήπεδο "Πίτερ Μοκάμπα".
Οι διεθνείς γυμνάστηκαν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αλλά κάτω από αρκετό κρύο, καθώς οι κλιματολογικές συνθήκες στο Πολοκουάνε, ειδικά το βράδυ, θυμίζουν έντονα όσα συνάντησε η Εθνική στο Μπλουμφοντέιν.
Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, που δεν είχε προπονηθεί για προληπτικούς λόγους, χθες ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα και είναι στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή. Ο μοναδικός που έκανε ατομική προπόνηση ήταν ο Πρίττας, λόγω του γνωστού προβλήματος με τους προσαγωγούς του. Έτσι, ο Ότο Ρεχάγκελ δεν αντιμετωπίζει σχεδόν κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και θα έχει τη δυνατότητα να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα απέναντι στην "αλμπισελέστε". Ο Γερμανός τεχνικός εξετάζει το ενδεχόμενο να βάλει τον Παπασταθόπουλο ή τον Πατσατζόγλου πάνω στον Μέσι αλλά να διατηρήσει ταυτόχρονα τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, με τον Μόρα να παίρνει θέση βασικού σε αυτή την περίπτωση και η διάταξη να μετατρέπεται σε 5-4-1, με τον Σαλπιγγίδη μοναδικό επιθετικό.
Στην προπόνηση παρέστη και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, που ήταν αρκετά ευδιάθετος και μίλησε με τον Τάκη Φύσσα και κάποιους παίκτες πριν από την έναρξή της. Την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών αναμένεται να συνδράμουν και πάλι αρκετοί Έλληνες φίλαθλοι, περισσότεροι ίσως και από τον αγώνα κατά της Νιγηρίας. Το Πολοκουάνε βρίσκεται κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, που αποτελεί οδικό κόμβο, και διευκολύνει τις μετακινήσεις. Όπως υπολογίζεται, το "παρών" θα δώσουν περίπου 5.000 Έλληνες φίλαθλοι.
Εν τω μεταξύ, κατά την άφιξή της στο ξενοδοχείο που κατέλυσε, η αποστολή της Εθνικής έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους ντόπιους και τους υπαλλήλους, οι οποίοι ευχήθηκαν στους διεθνείς "καλή επιτυχία".
  Δηλώσεις Ότο Ρεχάγκελ
"Αύριο (σήμερα)  είναι μεγάλο παιχνίδι για εμάς. Θα παίξουμε εναντίον της Αργεντινής, μιας μεγάλης ομάδας με μεγάλους παίκτες. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, μόνο να κερδίσουμε": έτσι ξεκίνησε το σχόλιό του για την αναμέτρηση με την "αλμπισελέστε" ο Ότο Ρεχάγκελ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο γήπεδο "Πίτερ Μοκάμπα" του Πολοκουάνε. Στην προσέγγισή του για τον σημερινό αγώνα, ο Γερμανός τεχνικός επισήμανε ότι πρωτίστως "δεν πρέπει να κάνουμε ατομικά λάθη. Και στα δύο παιχνίδια βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από νωρίς. Στο πρώτο δεν καταφέραμε να το γυρίσουμε, αλλά στο δεύτερο τα καταφέραμε. Το θέμα είναι να μην κάνουμε τα ίδια λάθη".
Ο κ. Ρεχάγκελ ρωτήθηκε για το αν συνιστά προσβολή το ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα, στη δική του συνέντευξη Τύπου, δεν αναφέρθηκε καθόλου στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας. "Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και για το τι λέει. Πολλές φορές γίνονται ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους έτσι, για να γίνει κόντρα. Σε μένα όμως δεν πιάνει αυτό…", απάντησε.
Η επόμενη ερώτηση αφορούσε στον Λιονέλ Μέσι και τον τρόπο περιορισμού του. "Ο Μέσι είναι όντως ο καλύτερος παίκτης, με απίστευτες ικανότητες. Όμως όλη η ομάδα είναι πολύ καλή, παγκοσμίας κλάσεως. Εμείς θα προσπαθήσουμε με την ομαδική δουλειά να τους αντιμετωπίσουμε, όμως θα πρέπει να δώσουμε το 110%. Οι παίκτες μου θα πρέπει να κάνουν αύριο το παιχνίδι της ζωής τους Το ματς είναι ακόμα 0-0 και θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας", είπε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας και συνέχισε: "Δεν θα σας πω πώς θα σταματήσουμε τον Μέσι. Δεν θα σας αποκαλύψω τα μυστικά μας. Όλες οι ομάδες προσπαθούν να τον σταματήσουν, αλλά κανείς όμως δεν το έχει καταφέρει στο 100%".
Όπως συμβαίνει εδώ και εννέα χρόνια, ο κ. Ρεχάγκελ δεν είπε κουβέντα για τη σύνθεση που σκοπεύει να παρατάξει το βράδυ: "Η ομάδα θα μαζευτεί τρεις ώρες πριν τον αγώνα. Πριν από αυτή τη συνάντηση δεν ανακοινώνουμε 11αδες. Έχω πει πολλές φορές, ότι όλοι θα μπορούσαν να παίξουν. Γι' αυτό έχω πάρει αυτούς τους παίκτες στην αποστολή. Σημασία έχει όμως ποιος θα κάνει τι. Τώρα, όσον αφορά στην άμυνά μας, κάναμε πολλά λάθη και αυτό δεν αφορά μόνο σ' έναν παίκτη, αλλά στο σύνολο της ομάδας. Σπάνια ένα λάθος είναι αποτέλεσμα ενός και μόνο παίκτη".
Όσο για το τι έχει πει στους παίκτες του; "Είδατε πως γιόρτασαν οι παίκτες μου τα γκολ με τη Νιγηρία, πόσος ενθουσιασμός υπήρχε. Τους είπα ότι αυτό τον ενθουσιασμό θέλω να δω και κόντρα στην Αργεντινή". Τελειώνοντας, ο κ. Ρεχάγκελ επισήμανε ότι η σύγκριση με ομάδες ανάλογου βεληνεκούς είναι άδικη, αφού "στη Βραζιλία οι καλοί παίκτες "κρέμονται από τα δέντρα", όπως λένε, ενώ οι Αργεντίνοι μπορούν και αφήνουν τον Μιλίτο στον πάγκο. Ε, αυτό δεν συμβαίνει με μας".

Από την πλευρά του, ο Κώστας Κατσουράνης υπογράμμισε ότι σημασία δεν έχει η εξουδετέρωση του Μέσι αλλά ο έλεγχος της επιθετικής λειτουργίας του αντίπαλου. "Εστιάζουμε στο πως παίζει η ομάδα. Σίγουρα, στα πρώτα δύο παιχνίδια έδειξαν ότι παίζουν πολύ με τον Μέσι. Αυτός παίρνει τις περισσότερες προσπάθειες, αλλά γενικά επιθετικά είναι πολύ δυνατοί. Πιο πολύ κινδυνεύουμε να φάμε γκολ, όταν έχουμε εμείς τη μπάλα και δεν είμαστε οργανωμένοι".
Στη συνέχεια ο μέσος του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στο θέμα της οργάνωσης: "Και τα δύο παιχνίδια που παίξαμε στηρίζονται στη δουλειά που έγινε στην Ελβετία και όλα αυτά τα νέα πρόσωπα που ήρθαν στην ομάδα. Είναι μία πολύ σωστή κίνηση από την ΕΠΟ. Από ΄κει και πέρα μείναμε πολύ ευχαριστημένοι όλα τα παιδιά από την επιλογή του Ντέρμπαν".
Όσο για το ποια Αργεντινή περιμένει να δει απόψε, των προκριματικών της νοτιοαμερικάνικης ζώνης ή εκείνη των πρώτων δύο αγώνων της στο Μουντιάλ, ο Κατσουράνης απάντησε ότι "η λογική του ποδοσφαίρου λέει πως πολύ δύσκολα θα δούμε την Αργεντινή των προκριματικών. Θα δούμε την ομάδα-οικογένεια, που ο ένας ποδοσφαιριστής παίζει για τον άλλο".
Ο διεθνής μέσος δεν αρνήθηκε πάντως ότι ο αποψινός αγώνας είναι ένας από τους δυσκολότερους μα και ταυτόχρονα μεγαλύτερους γι αυτόν και τους συμπαίκτες του: "Υπάρχουν διάφορες καταστάσεις που βιώνεις πριν από τα παιχνίδια και μέσα σε αυτά. Για όλους μας δεν είναι απλώς ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια για τα οποία έχουμε προετοιμαστεί, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα. Είναι δύσκολο, αλλά όλα τα παιδιά το πιστεύουν. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και γι' αυτό δεν θέλω να δώσω πιθανότητες. Αν είμαστε σε καλή βραδιά... Πολλά εξαρτώνται όμως και από τον αντίπαλό μας, αλλά θα πρέπει να έχουμε και τύχη".
Τι θα πρέπει λοιπόν να κάνει αυτός και οι συμπαίκτες του για να τα καταφέρουν; "Να είμαστε όλοι μαζί και ο ένας για τον άλλο. Ακόμα και να δεχθούμε γρήγορο γκολ, θα πρέπει να το αφήσουμε στην άκρη και να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα". Για τον περιορισμό του Μέσι, τέλος, δήλωσε: "Ένας ποδοσφαιριστής δεν νομίζω να μπορεί να σταματήσει τον Μέσι, όμως ίσως μία ομάδα καταφέρει να τον περιορίσει".
Αισιόδοξος ως προς το αποτέλεσμα που θα έχει η σημερινή προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στην Αργεντινή εμφανίστηκε ο Σωτήρης Νίνης. Με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, ο μέσος του Παναθηναϊκού υπογράμμισε ότι οι διεθνείς θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε έναν από τους κολοσσούς του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
«Είμαστε σε καλή κατάσταση και ελπίζω αύριο (σήμερα) να φανεί μέσα στο γήπεδο. Είμαστε όλοι μία παρέα, το κλίμα είναι καλό στην ομάδα και έχουμε ένα κοινό στόχο, να τα καταφέρουμε». Ο Νίνης ρωτήθηκε για την Εθνική Αργεντινής και τον τρόπο, με τον οποίο θα πρέπει να παίξει η ελληνική ομάδα, αλλά όπως είπε «ακόμη δεν έχουμε κάνει ανάλυση του αντιπάλου. Γι΄αυτό θα μας μιλήσει ο προπονητής, ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες της πρόκρισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.