30.12.09

TΟ "ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ" ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Τα γιορτινά της φόρεσε την περίοδο των Χριστουγέννων η Καλαμπάκα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υπόσχεται ξεχωριστές εορταστικές στιγμές, γεμάτες φως και μουσική. Η πόλη στολίστηκε, μεταμορφώθηκε και περιμένει κατοίκους και επισκέπτες να συμμετέχουν σε μια μοναδική γιορτή.


Μια γιορτή που, όπως αναφέρει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Καλαμπάκας, φέτος απλώνεται σε πολλά σημεία της πόλης, στα δημοτικά διαμερίσματα, στις πλατείες και τις γειτονιές.

Ο διάκοσμος τόσο της πόλης όσο και των δημοτικών διαμερισμάτων έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των ημερών.

Φέτος, όμως, εκτός από τα λαμπιόνια και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, περιμένει όλους μια ευχάριστη έκπληξη, που σκοπό έχει να μαγέψει τα παιδιά και να ξαναδώσει στους ενήλικες το βλέμμα της παιδικής ξεγνοιασιάς.

Η πλατεία Ρήγα Φεραίου θα αποτελέσει τον πυρήνα του χριστουγεννιάτικου σκηνικού, αφού εκεί θα φιλοξενηθεί το "Παραμυθένιο χωριό του Αη Βασίλη" για ένα δεκαπενθήμερο.


Πρόκειται για μια σκηνογραφική παραγωγή, με ειδικές πολυεστερικές κατασκευές, πλαισιωμένες με ανάγλυφα και γλυπτά στοιχεία, που μας μεταφέρουν σε μια Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη, όπου μικροί και μεγάλοι κρύβουν στη φαντασία τους.

Χιονισμένα βουνά, πλαισιωμένα με έλατα και φωτισμένα με χιλιάδες, χριστουγεννιάτικες ψείρες, παραμυθένιες κατασκευές σε μικρές διαστάσεις- από χριστουγεννιάτικες κατοικίες, οικογένειες χιονάνθρωπων, ταράνδους μέχρι ελάφια στα βουνά και τα δάση, καθώς και το έλκηθρο του Αη Βασίλη- θα πλαισιώσουν τη Χριστουγεννιάτικη Παραμυθοχώρα.

Το "Παραμυθένιο χωριό του Άγιου Βασίλη" αποτελείται από το Εργαστήρι του Άγιου Βασίλη, το Καμπαναριό με το ρολόι, το εργαστήρι με τα ξωτικά, τον κάδο με τα ξωτικά- μια κατασκευή με τρία ξωτικά και δύο αρκουδάκια πλαισιωμένα με κάδους γεμάτους Χριστουγεννιάτικα δώρα- και τον Μανιταρόκηπο, μια κατασκευή με 4-5 πολύχρωμα μανιτάρια σε διαφορετικά ύψη.

Τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση θα συμπληρώνει, όπως κάθε χρονιά, η φάτνη, ενώ το εορταστικό σκηνικό του Δήμου θα πλαισιώνουν πλούσιες εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.