2.1.10

Απίστευτο:Παρακολουθήστε πως ένας Κινέζος εξουδετερώνει με ένα ποδήλατο δύο κλέφτες επάνω σε ένα μηχανάκι

Πάνω από 17 νεκροί στην Ινδία λόγω ψύχους


Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του ψύχους που πλήττει τις βόρειες περιοχές της Ινδίας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι σήμερα.

"Δεκαέξι άνθρωποι πέθαναν στην Ούταρ Πραντές από νωρίς την Τετάρτη εξαιτίας του κρύου στο κρατίδιο. Τα περισσότερα θύματα ήταν άστεγοι ή έμεναν στα πεζοδρόμια" δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του κρατιδίου Γκ. Ν. Κχάνα.

Στο Τζαμού οι αρχές εντόπισαν το πτώμα ενός εργάτη ο οποίος έχασε τη ζωή του επίσης από το κρύο.

Η θερμοκρασία στην Ούταρ Πραντές και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ινδίας όπως η Κανπούρ και η Άγκρα έπεσε κατακόρυφα φτάνοντας στον ένα βαθμό Κελσίου.

Πάντως οι μετεωρολόγοι προβλέπουν περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στα κρατίδια της βόρειας Ινδίας μέσα στο σαββατοκύριακο.

Ρεκόρ μηνυμάτων


Δανοί, Φινλανδοί, Σουηδοί και Νορβηγοί έστειλαν περίπου 161 εκατομμύρια ευχετήρια μηνύματα την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ανέφεραν σήμερα από κοινού οι μεγαλύτερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της Σκανδιναβίας, που κατέγραψαν "ρεκόρ όλων των εποχών". Στατιστικά, τα 161 εκατομμύρια ευχετήρια μηνύματα αναλογούν σε εννέα ανά κάτοχο κινητού τηλεφώνου, σημειωτέον.

Ενδεικτικά, την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2009 είχαν καταγραφεί στη Σουηδία περίπου 28,5 εκατομμύρια ευχετήρια μηνύματα μέσω της κινητής τηλεφωνίας. Επίσης, μόνον στη Νορβηγία απ'όλες τις σκανδιναβικές χώρες απεστάλησαν φέτος την παραμονή της πρωτοχρονιάς σχεδόν δύο εκατομμύρια λιγότερα ευχετήρια μηνύμα, σε σύγκριση με την περυσινή αντίστοιχη ημερομηνία, ίσως λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

Αναγκαστική προσγείωση λόγω... στολιδιού


Αεροσκάφος της αμερικανικής εταιρείας Northwest Airlines -- η οποία έγινε στόχος αποτυχημένης τρομοκρατικής επίθεσης τα Χριστούγεννα -- πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σήμερα το πρωί όταν εντοπίστηκε ένα ύποπτο αντικείμενο που, όπως αποδείχτηκε, ήταν ένα... χριστουγεννιάτικο στολίδι.

Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε την πτήση NW2364 από το Ντιτρόιτ στο Ορλάντο και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Νάσβιλ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Delta (έχει συγχωνευτεί με την Northwest) δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Ορλάντο Σεντινέλ, ότι "βρέθηκε ένα ύποπτο αντικείμενο και ο κυβερνήτης αποφάσισε να προσγειωθεί στο Νάσβιλ". Παραδέχτηκε όμως ότι το "ύποπτο αντικείμενο" δεν ήταν παρά ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι.

1.1.10

Το χθες απέχει απο το αύριο 900 χλμ

Είναι 31 Δεκεμβρίου ή 1η Ιανουαρίου, είναι χθες ή σήμερα; Τα πράγματα είναι σύνθετα σε ό,τι αφορά στον διεθνή καθορισμό της ώρας και της ημερομηνίας στον Ειρηνικό Ωκεανό.


Όταν οι άνθρωποι στο νησί Σαμόα, στο Νότια Θάλασσα, θα ανοίγουν σαμπάνιες για να γιορτάσουν τη νέα χρονιά, στο νησί Τόγκα, μόλις 900 χιλιόμετρα δυτικά, η νέα χρονιά θα είναι ήδη μίας ημέρας.

Τα δύο νησιά έχουν ακριβώς την ίδια ώρα, αλλά διαφορετικές ημερομηνίες. Πρακτικά δηλαδή όταν στην Τόγκα είναι Παρασκευή, στη Σαμόα είναι Πέμπτη.

Οι κάτοικοι της Σαμόα από την άλλη πλευρά μπορούν την Παρασκευή να τηλεφωνήσουν στους φίλους τους στην Τόγκα, όπου εκεί είναι ήδη Σάββατο.

Η παγκόσμια ώρα καθορίζεται από τον μεσημβρινό του Γκρίνουιτς, κοντά στο Λονδίνο. Προς τα δυτικά η ώρα είναι πίσω, προς τα ανατολικά είναι μπροστά.

Όταν είναι 11 το πρωί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Λονδίνο, αν κάποιος κινηθεί ανατολικά, είναι μεσημέρι στο Βερολίνο, 7 το βράδυ στη Σιγκαπούρη και μεσάνυχτα στην Τόγκα, όπου η μέρα τελειώνει και αρχίζει η νέα χρονιά.

Αν πάλι κινηθεί δυτικά, είναι 10 το πρωί στις Αζόρες, 6 το πρωί στη Νέα Υόρκη και 3 το πρωί στη δυτική ακτή ενώ στη Σαμόα είναι μεσάνυχτα και η μέρα, η παραμονή της πρωτοχρονιάς μόλις ξεκινάει. Η διεθνής γραμμή της ημερομηνίας χωρίζει την Τόγκα από τη Σαμόα.

Ρωσία: Ακρίβεια κατά του αλκοολισμού

Οι ρωσικές αρχές όρισαν σήμερα ελάχιστη τιμή πώλησης της βότκας, σε μία προσπάθεια καταπολέμησης του αλκοολισμού και της παράνομης παραγωγής οινοπνευματωδών, δύο φαινομένων ευρύτατα διαδεδομένων στη Ρωσία.




Η ελάχιστη τιμή ορίστηκε στα 89 ρούβλια (2 ευρώ) για μισό λίτρο βότκας, αλλά πολλοί γιατροί εκφράζουν φόβους ότι το μέτρο αυτό όχι μόνο δεν θα βοηθήσει, αλλά θα ωθήσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους στην κατανάλωση παράνομου ή βιομηχανικού αλκοόλ, ή άλλων ειδών οινοπνευματωδών, όπως για παράδειγμα τα αντιψυκτικά υγρά.



Σύμφωνα με εκτιμήσεις, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύματος στη Ρωσία, όπου καταναλώνονται περίπου 14 λίτρα καθαρού οινοπνεύματος ανά άτομο το χρόνο.

Κλήρωση Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΑΧΕΙΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΣΕΙΡΕΣ 66



ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΕΡΔΩΝ



ΚΛΗΡΩΣΗ της 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009







ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΙΡΑ ΚΕΡΔΟΣ (ΕΥΡΩ) ΦΟΡΟΣ (ΕΥΡΩ) ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ (ΕΥΡΩ)



07331 ΤΡΙΤΗ 3 100.000,00 9.990,00 90.010,00



07331 Σε όλες τις άλλες σειρές 1.000,00 90,00 910,00



07933 ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΤΡΙΤΗ 53 500.000,00 49.990,00 450.010,00



07933 Σε όλες τις άλλες σειρές 5.000,00 490,00 4.510,00



08547 ΤΡΙΑΚΟΣΤΗ ΠΡΩΤΗ 31 50.000,00 4.990,00 45.010,00



08547 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00



09272 Σε όλες τις σειρές 1.000,00 90,00 910,00



11215 ΔΕΚΑΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 15 50.000,00 4.990,00 45.010,00



11215 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00

Πώς υποδέχθηκε ο πλανήτης τη νέα δεκαετία

Η.Π.Α.




Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Νέας Υόρκης αψήφισαν τις πολικές θερμοκρασίες της Παραμονής του Νέου Έτους και το χιονόνερο και περίμεναν υπομονετικά να δουν την παραδοσιακή κάθοδο της κρυστάλλινης σφαίρας που ανήγγειλε την ανατολή του 2010 στην πλατεία Τάιμς Σκουέαρ.



Χιλιάδες αστυνομικοί και ένοπλοι στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στην αμερικανική μεγαλούπολη για να εγγυηθούν την ασφάλεια μέσα και γύρω από την διάσημη πλατεία. Από χθες είχαν στηθεί οδοφράγματα για να διακοπεί η κυκλοφορία στην πλατεία, απ' όπου ο κόσμος περιμένει να δει να κατεβαίνει από το Κτήριο Νο 1 της Τάιμς Σκουέαρ, 60 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυκτα, η κρυστάλλινη σφαίρα.



Τα μέτρα ασφαλείας ήσαν αυστηρά: εξόν από τις δυνάμεις στην Τάιμς Σκουέαρ οπλίτες είχαν αναπτυχθεί και στο δίκτυο του υπογείου σιδηροδρόμου, ενώ άλλοι βρίσκονταν στα δύο κύρια αεροδρόμια της πόλης Λα Γκουάρντια και JFK.



Μετά την πρόσφατη, αποτραπείσα, τρομοκρατική ενέργεια σε αμερικανικό αεροσκάφος την ημέρα των Χριστουγέννων, τα νεύρα και η προσοχή των αρχών ήσαν τεταμένα και ελικόπτερα περιπολούσαν διαρκώς πάνω από τον εναέριο χώρος στο Μανχάταν.

31.12.09

Και μια είδηση για το καλό.Άντε και καλή Πρωτοχρονιά!

Υπέρ σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ανάγκης ο Κ. Μητσοτάκης



Το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ανάγκης προτείνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διευκρινίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να είναι κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου, αφού αυτό απαιτεί ο σεβασμός στις βασικές αρχές της Δημοκρατίας μας και αυτή είναι η πρόσφατη εντολή του λαού.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι το 2010 θα είναι χρόνος καμπής προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο και ότι τα χρονικά περιθώρια εξαντλήθηκαν και ήρθε η ώρα των δύσκολων αποφάσεων. Επισημαίνει ότι αναποφασιστικότητα, αμφιταλαντεύσεις, υπαναχωρήσεις δεν συγχωρούνται πλέον και εκφράζει την πεποίθησή του ότι οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα.

Επίσης, αναφέρει πως στην κυβέρνησή που προτείνει πρέπει να κληθούν να μετάσχουν όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν.

"Να ζητηθεί από το Λουκά Παπαδήμο να αναλάβει την κεντρική ευθύνη για την οικονομία, να επιστρατευθεί ο Αλέκος Παπαδόπουλος να αναλάβει τα δημόσια οικονομικά, οι δύο μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που απέδειξε ότι είναι ικανός και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση να μετέχουν στην ολιγομελή κυβερνητική επιτροπή που θα παίρνει τις αποφάσεις στην οποία πρέπει να παρακληθεί να μετάσχει ως αντιπρόεδρος και υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου ο Κώστας Σημίτης" τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι αυτή η κυβέρνηση παίρνοντας αμέσως, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, τα πρώτα αναγκαία μέτρα, θα αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο το κλίμα στις διεθνείς αγορές και την ενωμένη Ευρώπη.

ΟΤΕ: Μείωση τιμών για κλήσεις προς κινητά


Νέες χαμηλότερες τιμές για κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς κινητά Cosmote, Vodafone, και Wind ανακοίνωσε ο ΟΤΕ από 1/1/2010. Οι πελάτες του ΟΤΕ επωφελούνται σημαντικά από τις παραπάνω τιμολογιακές μεταβολές, για κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς κινητά Cosmote, Vodafone και Wind, έχοντας μείωση τιμών μέχρι και 14,4%.

Υπενθυμίζεται ότι οι κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς όλες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν ενιαία χρέωση 0,1149 ευρώ ανά λεπτό επικοινωνίας με χρέωση ανά δευτερόλεπτο (0,001915 €/sec.). Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%.

Ωράριο καταστημάτων σήμερα 31/12 και δρομολόγια αστικών συγκοινωνιών

Ανοικτά εώς τις 6 το απόγευμα θα παραμείνουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, ενώ τα σούπερμάρκετ θα κλείσουν στις 9 το βράδυ.





Επίσης, όπως αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, ανοικτές θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες μέχρι τις 3μ.μ. για συναλλαγές με τους πολίτες.



Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, όπως και το Σαββατοκύριακο, όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Τα αρτοποιεία ωστόσο, θα είναι ανοικτά το Σάββατο, 2 Ιανουαρίου.

Από Δευτέρα επανέρχεται το χειμερινό ωράριο λειτουργίας για τα καταστήματα.





Όσον αφορά τις αστικές συγκοινωνίες, θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια σήμερα και αύριο. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, τα τελευταία δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου θα ξεκινήσουν από τον Πειραιά προς Κηφισιά στις 22:15 και από την Ομόνοια προς Κηφισιά στις 22:30. Από Κηφισιά προς Πειραιά ο τελευταίος συρμός θα ξεκινήσει στις 22:15 και από Ομόνοια προς Πειραιά στις 22:47. Από Κηφισιά προς Ομόνοια το τελευταίο δρομολόγιο θα ξεκινήσει στις 22:30.

Τα τελευταία δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ έχουν ως εξής για σήμερα:

-Από Άγιο Αντώνιο προς Άγιο Δημήτριο και αντίστροφα, στις 22:47.

-Από Αιγάλεω προς Δουκίσσης Πλακεντίας στις 22:47.

-Από Δουκίσσης Πλακεντίας προς Αιγάλεω στις 22:37.

-Από Αιγάλεω προς Αεροδρόμιο στις 21:27.

-Από Αεροδρόμιο προς Αιγάλεω στις 22:05.

Τέλος, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα αποσυρθούν περίπου στις 22:30.

"Εφυγε" ο Ν. Κακαουνάκης


Μετά από πολυήμερη νοσηλεία και αλλεπάλληλες επεμβάσεις απεβίωσε στις 10.15 το βράδυ της Τετάρτης ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης.

Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στην εντατική λόγω επιπλοκών που σημειώθηκαν σε επέμβαση στο έντερο.

Δήλωση του πρωθυπουργού

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Ν. Κακαουνάκη εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, με την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Νίκος Κακαουνάκης έγραψε τη δική του προσωπική ιστορία στην δημοσιογραφία, στον Τύπο, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση. Ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος και εκπρόσωπος μιας γενιάς δημοσιογράφων που ταυτίστηκαν με το ρεπορτάζ και την έρευνα. Δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται για αυτά που πίστευε. Και οι αγώνες του για τη Δημοκρατική Παράταξη τον κατέστησαν προνομιακό συνομιλητή με τους απλούς καθημερινούς συνανθρώπους μας, που επιζητούσαν να ακουστεί η φωνή τους. Αυτό προσπάθησε να πετύχει και με το δημιούργημά του, «Το Καρφί», για το οποίο ήταν περήφανος. Είχε άποψη και την έλεγε πάντα χωρίς φόβο. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».



Το βιογραφικό του Νίκου Κακαουνάκη

Ο Νίκος Κακαουνάκης γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1938 στην Πολυρρήνεια Καστελίου Χανίων.

Νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι ο δήμαρχος Παγγαίου


Νεκρός από σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι βρέθηκε χθες το βράδυ στο αυτοκίνητό του ο δήμαρχος Παγγαίου Τριαντάφυλλος Κουκούδης, σε απομακρυσμένη παραλιακή τοποθεσία του Δήμου Ελευθερών, δυτικά της Καβάλας.

Τα ίχνη του 50χρονου δημάρχου είχαν χαθεί από το απόγευμα της Κυριακής οπότε και έφυγε από το σπίτι του στο Παληό Καβάλας με το ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο του προκειμένου να συναντηθεί σε προγραμματισμένο ραντεβού που είχε στη Νέα Πέραμο του Δήμου Ελευθερών. Έκτοτε, δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής και ο αδελφός του δήλωσε την εξαφάνισή του το μεσημέρι της Τρίτης στο Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

Το τελευταίο 24ώρο η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας είχε οργανώσει γιγάντια επιχείρηση εντοπισμού του δημάρχου ερευνώντας σπιθαμή προς σπιθαμή την ορεινή και πεδινή περιοχή των δήμων Ελευθερών και Ορφανού δυτικά της Καβάλας.

Τους δυο ταμίες του Δήμου Παγγαίου έχουν συλλάβει και ανακρίνουν από χθες το βράδυ οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, ως τους κύριους υπόπτους της δολοφονίας του δημάρχου.

Πηγές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας αναφέρουν σήμερα πως είναι ζήτημα χρόνου να γίνει και επίσημη ανακοίνωση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συντελέστηκε η δολοφονία του άτυχου δημάρχου.

30.12.09

Έρευνα για τις περιουσίες των Ελλήνων της Πόλης

Ένας τηλεφωνικός κατάλογος της Κωνσταντινούπολης του 1955 αποτελεί το “κλειδί” για την έναρξη της εκστρατείας διεκδικήσεων ακινήτων των Ελλήνων της Πόλης.


Ήδη τα στοιχεία του καταλόγου αυτού σταχυολογούνται, προκειμένου να εντοπιστούν ελληνικά ακίνητα που κατασχέθηκαν και πουλήθηκαν από το τουρκικό κράτος.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση Φωκά, με την οποία δικαίωσε δύο αδέρφια στη διεκδίκηση της περιουσίας της αδερφής τους, αξίας 12 εκατομμυρίων ευρώ, άνοιξε το δρόμο για να κινηθούν παρόμοιες διαδικασίες για διεκδικήσεις Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης που έχασαν τις περιουσίες τους και οι οποίες υπολογίζονται σε συνολικά 12.000 ακίνητα. “Δεχόμαστε τηλεφωνήματα απ’ όλον τον κόσμο. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, αλλά η δουλειά έχει πολύ δρόμο”, υποστήριξε μιλώντας στη “ΜτΚ” ο συνήγορος των αδελφών Φωκά Δημήτρης Γκελντής, ο οποίος επί οκτώ χρόνια εξάντλησε όλες τις δικαστικές διαδικασίες στα τουρκικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, μέχρι τη δικαίωση των δύο αδερφών.

Ο κ. Γκελντής πριν λίγες ημέρες επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη, κρατώντας τον συγκεκριμένο τηλεφωνικό κατάλογο στα χέρια του. “Είναι μια καλή αρχή”, είπε υπογραμμίζοντας πως στον κατάλογο αυτόν υπάρχουν 300.000 ελληνικά ονόματα και οι δρόμοι όπου έμεναν την περίοδο εκείνη, πριν τα Σεπτεμβριανά του 1955 και το πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Πόλης. “Ένα πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι δρόμοι έχουν αλλάξει ονομασίες, ωστόσο θα το ξεπεράσουμε με τις μαρτυρίες που υπάρχουν για τα παλιά ονόματά τους”, επισήμανε.

TΟ "ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ" ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Τα γιορτινά της φόρεσε την περίοδο των Χριστουγέννων η Καλαμπάκα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υπόσχεται ξεχωριστές εορταστικές στιγμές, γεμάτες φως και μουσική. Η πόλη στολίστηκε, μεταμορφώθηκε και περιμένει κατοίκους και επισκέπτες να συμμετέχουν σε μια μοναδική γιορτή.


Μια γιορτή που, όπως αναφέρει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Καλαμπάκας, φέτος απλώνεται σε πολλά σημεία της πόλης, στα δημοτικά διαμερίσματα, στις πλατείες και τις γειτονιές.

Ο διάκοσμος τόσο της πόλης όσο και των δημοτικών διαμερισμάτων έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των ημερών.

Φέτος, όμως, εκτός από τα λαμπιόνια και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, περιμένει όλους μια ευχάριστη έκπληξη, που σκοπό έχει να μαγέψει τα παιδιά και να ξαναδώσει στους ενήλικες το βλέμμα της παιδικής ξεγνοιασιάς.

Η πλατεία Ρήγα Φεραίου θα αποτελέσει τον πυρήνα του χριστουγεννιάτικου σκηνικού, αφού εκεί θα φιλοξενηθεί το "Παραμυθένιο χωριό του Αη Βασίλη" για ένα δεκαπενθήμερο.

Και την Ευρώπη πλήττει η απώλεια μελισσών



Το πρόβλημα με τους μαζικούς θανάτους μελισσών, που πρωτοεμφανίστηκε στις ΗΠΑ, άρχισε να γίνεται ορατό και σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, εντείνοντας τον κίνδυνο για την αγροτική παραγωγή.
Το 84% περίπου των ειδών που καλλιεργούνται στην Ευρώπη εξαρτώνται σε μικρό ή μεγάλο βαθμό από την επικονίαση μέσω των μελισσών και άλλων εντόμων, όπως οι πεταλούδες. Η μείωση του αριθμού των μελισσών αναμένεται να φέρει ανατροπή στις συνθήκες γονιμοποίησης των φυτών, πλήττοντας έτσι το φυτικό κεφάλαιο.

Μερίδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι για την ελάττωση του αριθμού των μελισσών ευθύνονται τα αγρό-χημικά που χρησιμοποιούνται στην εντατική γεωργία. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι πρακτικές όπως η εντατική γεωργία, η υπερβόσκηση και η κατάτμηση εκτάσεων, εντείνουν τις αρνητικές πιέσεις στα επικονιαστικά έντομα. Παράλληλα, σοβαρό πρόβλημα αποτελεί και η εγκατάλειψη της αγροτικής γης σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της Ευρώπης.

Αλλαγή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στα Τέμπη ζητά η νομαρχία Πιερίας


Την ανάγκη αλλαγής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που τέθηκαν σε εφαρμογή μετά τις κατολισθήσεις στα Τέμπη υπογράμμισε ο νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, σε σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στη νομαρχία.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία παρέστη η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή, τονίστηκε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα το νότιο τμήμα του νομού έχει ερημώσει, ενώ παρουσιάστηκαν μεγάλα οικονομικά προβλήματα λόγω των ακυρώσεων κρατήσεων σε ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια της Πιερίας. Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, η μείωση της τουριστικής κίνησης «άγγιξε» σε πολλές περιπτώσεις το 70%.

Επίσημα εγκαίνια της Σπηλιάς του Δράκου


Υπάρχει πραγματικά θησαυρός στην Καστοριά. Ο μύθος του Δράκου που φυλάει το σπήλαιο δεν είναι τελικά απλά ένας μύθος. Όλοι πρέπει να πολεμήσουμε το δράκο της γραφειοκρατίας για να βρούμε το θησαυρό, να υλοποιήσουμε το όραμα της πράσινης ανάπτυξης.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, κατά τα επίσημα εγκαίνια της Σπηλιάς του Δράκου, ενός σπηλαίου ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς που άνοιξε τις «πύλες» του για το κοινό.

«Έχουμε το θησαυρό στα χέρια μας. Το θέμα είναι να νικήσουμε το δράκο. Αυτή είναι και η πρόθεση της κυβέρνησης. Ήδη, οι υπηρεσίες του υπουργείου ξεκίνησαν να εργάζονται ώστε να αντιμετωπίσουμε τα κακώς κείμενα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ενδεκάκις διαζευγμένος αναζητά την επόμενη σύζυγο

Ένας 50χρονος Ισραηλινός πήρε το 11ο στη σειρά διαζύγιό του, καταρρίπτοντας έτσι ένα ρεκόρ, το οποίο πριν από δύο χρόνια είχε καταρρίψει επίσης ο ίδιος, γράφει σήμερα η εφημερίδα Jerusalem Post.


Όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωταθλητής, ο οποίος είναι κάτοικος της Ιερουσαλήμ, έχει συνήθεια να παίρνει διαζύγιο κάθε δύο χρόνια και αμέσως μετά να ρίχνεται στην αναζήτηση της επόμενης συζύγου.

"Ρίχνω το δόλωμα και το ψάρι έρχεται μόνο του", φέρεται να δήλωσε ο άνθρωπος ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια καταρρίπτει τα ρεκόρ που σημειώνει ο ίδιος όσον αφορά τον αριθμό των διαζυγίων του. Πριν από αυτόν, ο μέγιστος αριθμός διαζυγίων από ένα και μοναδικό πρόσωπο που είχε καταγραφεί από εβραίο του Ισραήλ δεν ξεπερνούσε τα έξι.

Ας σημειωθεί ότι από όλους αυτούς τους γάμους απέκτησε μόνον ένα παιδί, το οποίο μάλιστα δεν έχει τα χρήματα να συντηρήσει.

Όπως εξομολογήθηκε πάντως, έχει μετανοιώσει που χώρισε την πρώτη γυναίκα του, διότι έτσι έθεσε σε κίνηση έναν ατέρμονα μηχανισμό αναζήτησης της επόμενης "εμπειρίας".

Οι Καραμπινιέροι ανέκτησαν την χαμένη μικρή κιθάρα του Πικάσο



Οι ιταλοί Καραμπινιέροι επανέκτησαν χθες μία μικρή ξύλινη κιθάρα που είχε φιλοτεχνήσει ο μεγάλος ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο για την κόρη του Παλόμα και την οποία έκρυβε σε ένα κουτί παπουτσιών ένας έμπορος στην Πομέτσια, κοντά στη Ρώμη, μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Το ξύλινο παιχνίδι, βαμμένο σε κίτρινο, γκρι και μαύρο χρώμα, είχε χαρίσει προ πολλών ετών ο ισπανός καλλιτέχνης στον ιταλό φίλο και ομότεχνό του Τζουζέπε Βιτόριο Παρίζι.

Χρόνια αργότερα, ο 92χρονος τότε ιταλός καλλιτέχνης είχε πεισθεί από έναν φίλο του, έμπορο και θαυμαστή της τέχνης της δεκαετίας του ’50, να του εμπιστευθεί την ξύλινη κιθάρα: «Δώσε μου την κιθάρα και θα της φτιάξω μία βιτρίνα, μέσα στην οποία θα την διατηρείς κανονικά», τον είχε διαβεβαιώσει ο «φίλος» του.

Από την ημέρα εκείνη το πολύτιμο αντικείμενο εξαφανίσθηκε.

Μετά τον θάνατο του Παρίζι, τον Ιανουάριο, η χήρα του Βάντα κατέφυγε στους Καραμπινιέρους για να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν την διάσημη κιθάρα: αφού ανασύστησαν την πορεία του αντικειμένου, οι επιθεωρητές κατόρθωσαν να ανακαλύψουν την κιθάρα στο πολυτελές διαμέρισμα του ανενδοίαστου εμπόρου.

Βέβαια η πορεία της pequena guitarra (μικρής κιθάρας) δεν έχει τελειώσει εδώ: τελικός προορισμός της είναι θα είναι πλέον το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Μακάνιο, στη Λίμνη Ματζόρε (κοντά στα σύνορα με την Ελβετία) όπου θα εκτίθεται για το ευρύ κοινό, σύμφωνα με τη θέληση του νομίμου ιδιοκτήτη της.

Παραλίγο να χάσει την ζωή του ο νικητής του διαγωνισμού "Καλύτερη Δουλειά του Κόσμου"


Μπορεί να διαφημιζόταν ως η "Καλύτερη Δουλειά του Κόσμου", όμως παρ'ολίγο να καταλήξει σε τραγωδία για τον Βρετανό που την κέρδισε, αφού λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του όταν τον τσίμπησε θανατηφόρα μέδουσα την ώρα που έκανε τζετ σκι.


Λίγες μόλις ημέρες πριν λήξει η περίοδος της "καλύτερης δουλειάς", ο Μπεν Σάουθχολ, νικητής του διαγωνισμού, τσιμπήθηκε από ένα Ιρουκάντζι, μια πολύ μικρή αλλά εξαιρετικά επικίνδυνη μέδουσα.

"Γλύτωσα από ένα καγκουρό, έναν καρχαρία, αράχνες και φίδια, αλλά τις τελευταίες μου ημέρες στο νησί Χάμιλτον έπεσα πάνω σε ένα ελάχιστο πλάσμα που λέγεται Ιρουκάντζι", έγραψε ο Σάουθχολ στην ηλεκτρονική του διεύθυνση.

Ο νεαρός Βρετανός ήταν ο νικητής της ειδυλλιακής αυτής δουλειάς, του επιστάτη στο νησί Χάμιλτον ανοικτά του Κουίνσλαντ.

Το είδος αυτό της μέδουσας μπορεί να προκαλέσει ανακοπή καρδιάς, αν το τσίμπημα του δεν αντιμετωπιστεί αμέσως. Ο Σάουθχολ στην αρχή είχε εξάψεις και πονοκέφαλο, αλλά αργότερα εμφάνισε πόνους στο στήθος και υψηλή πίεση. Σώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση των γιατρών του νησιού.

Ζιμπάμπουε: 22 άνθρωποι, κυρίως μικρά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από ιλαρά , παρά το γενικό εμβολιασμό

Είκοσι δύο άνθρωποι, κυρίως παιδιά κάτω των 5 ετών, έχασαν τη ζωή τους από ιλαρά στη Ζιμπάμπουε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ χθες Τρίτη.


Η εφημερίδα The Herald -η οποία πρόσκειται στο κόμμα Zanu-PF του προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε- έγραψε πως τα θύματα δεν εμβολιάστηκαν όταν το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην εφαρμογή μαζικού προγράμματος για τον εμβολιασμό του πληθυσμού νωρίτερα εφέτος.

Τα θύματα ζούσαν στην περιοχή Μακόνι, περίπου 200 χλμ. ανατολικά της Χαράρε, όπου άλλοι 90 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι προσβλήθηκαν από την εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια του αναπνευστικού.

"Πρόκειται για αναιτιολόγητες απώλειες ζωών με δεδομένο το γεγονός ότι η ιλαρά ασφαλώς μπορεί να προληφθεί", δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Παιδικής Πρόνοιας Χένρι Μαντζορέρα. Ο υπουργός άσκησε οξύτατη κριτική στους γονείς των παιδιών διότι δεν επωφελήθηκαν του προγράμματος εμβολιασμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο ΠΟΥ επίσης επέρριψε ευθύνες στους γονείς.

Το σύστημα υγείας στη Ζιμπάμπουε προσπαθεί να συνέλθει μετά τις διαδοχικές κρίσεις των τελευταίων χρόνων.

Πάνω από 4.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιδημία χολέρας το 2008.

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γερμ.Πρακτ.)

Η διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας παραδέχτηκε ότι ακόμα δεν έχει εμβολιαστεί για τη νέα γρίπη


Η διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάργκαρετ Τσαν, η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό των υγειονομικών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νέας γρίπης, παραδέχθηκε ότι ακόμα η ίδια δεν έχει εμβολιαστεί ενάντια στον ιό Η1Ν1.

"Έχω ζητήσει από την ιατρική υπηρεσία μου να με ενημερώσει που μπορώ να εμβολιαστώ", απάντησε η Μάργκαρετ Τσαν, ερωτηθείσα από δημοσιογράφους εάν έχει εμβολιαστεί και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι "βεβαίως" θα κάνει το εμβόλιο.

Η Μάργκαρετ Τσαν επισήμανε επίσης ότι "πολλά μέλη του προσωπικού" της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας έχουν εμβολιαστεί σε κέντρα στην Ελβετία.

Πολλές δυτικές χώρες έχουν κάνει εκστρατείες για να πείσουν τον πληθυσμό να εμβολιαστεί, αλλά ο αριθμός των ενδιαφερομένων εξακολουθεί να είναι μικρός, με συνέπεια να υπάρχει μεγάλο απόθεμα εμβολίων. Ήδη η Γερμανία εκδήλωσε το ενδιαφέρον να μεταπωλήσει τα πλεονάσματα εμβολίων για τη νέα γρίπη. Η Ελβετία αποφάσισε εξάλλου να δωρίσει τα μισά αποθέματά της σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.)

Ολυμπιακός: Εξετάζει εναλλακτικές του Μπεν Αρφά


Το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά η υπόθεση του Χατέμ Μπεν Αρφά στον Ολυμπιακό. Η προσφορά των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ που έχουν καταθέσει οι «ερυθρόλευκοι» καλύπτει σχεδόν απόλυτα τη διοίκηση της Μαρσέιγ, εν τούτοις η μεταγραφή «κολλάει» στην αρνητική στάση του 22χρονου μέσου να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. «Δεν είμαι σίγουρος πως ο παίκτης ή ο μάνατζέρ του έχουν μιλήσει με τον Ολυμπιακό», τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου, Ζαν-Κλοντ Ντασιέ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τεχνικός του γαλλικού συλλόγου, Ντιντιέ Ντεσάμπ θα του ανακοινώσει ότι δεν τον συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του, ασκώντας του έτσι έμμεσα πίεση προκειμένου να πει το ναι. Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού εξετάζουν ήδη και άλλες περιπτώσεις, καθώς αναγνωρίζουν ότι πολύ δύσκολα θα έχει αίσιο τέλος το σίριαλ Μπεν Αρφά. Μία από αυτές δεν αποκλείεται να είναι ο Ντιέγκο Σόουζα της Παλμέιρας, τον οποίο εκτιμά ιδιαίτερα ο Ζίκο. Στη λίστα του Βραζιλιάνου προπονητή βρίσκονται αρκετοί συμπατριώτες του, δεν αποτελούν όμως προτεραιότητα σχετικά με την ενίσχυση στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Παράταση μίας ημέρας παίρνει η ολοκλήρωση της μεταγραφής-επιστροφής του Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα. Ο μάνατζερ του Κονγκολέζου φορ είχε συνάντηση με τους διοικούντες τον Ολυμπιακό το πρωί της Τετάρτης και συζητήθηκαν οι παράμετροι της συμφωνίας των δύο πλευρών. Ο Αφρικανός άσος θα περάσει το πρωί της Πέμπτης από τα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας έξι μηνών με προοπτική επέκτασης της συνεργασίας.

ΑΕΚ: "Εγγυώμαι ότι θα ...βγει η χρονιά" δήλωσε ο Παππάς


Ως εγγυητής ότι η ΑΕΚ θα καταφέρει να αντεπεξέλθει οικονομικά την τρέχουσα σεζόν, εμφανίστηκε ο Πέτρος Παππάς σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία οπαδών της ομάδας, οι οποίοι βρέθηκαν στα γραφεία εταιρίας του στο Μαρούσι. «Αν δώσουμε την ΠΑΕ στον Κοζώνη και αποδειχτεί απατεώνας, θα μπούμε όλοι φυλακή», δήλωσε ο μέτοχος της «Ένωσης».


Νωρίτερα, περίπου 70 φίλοι της ΑΕΚ βρέθηκαν στο Μαρούσι και μια αντιπροσωπεία τεσσάρων εξ αυτών, χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα, συναντήθηκαν με τον επιχειρηματία και είχαν συνομιλία μαζί του. Ο Πέτρος Παππάς τόνισε: «Δεσμεύομαι ότι θα γίνει διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος στα λογιστικά βιβλία της ομάδας», ενώ εγγυήθηκε ότι η ΑΕΚ θα καταφέρει να «βγάλει» οικονομικά τη σεζόν.

«Εγγυώμαι ότι η φετινή σεζόν θα βγει χωρίς προβλήματα. Θα δώσω ένα ποσό εγώ και ένας ακόμη και δεν θα υπάρξει κανένα θέμα. Έχω έρθει σε επαφή με κάποιο πρόσωπο που θα μπει στο Δ.Σ και μπορεί να μας βοηθήσει οικονομικά», είπε χαρακτηριστικά.

Θύμα απαγωγής έπεσε ο ποδοσφαιριστής της Καβάλας Ρινκόν

Θύμα απαγωγής έπεσε ο επιθετικός της Καβάλας Ντιόγο Ρινκόν, στις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στην Βραζιλία όπου είχε πάει μαζί με την οικογένεια του.



Σαν ...βόμβα έσκασε η είδηση της απαγωγής του Ντιόγο Ρινκόν την περίοδο των διακοπών του στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας. Ο 29χρονος άσος της Καβάλας είχε μεταβεί στην πατρίδα του μαζί με την οικογένεια του, όταν άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι του και του επιτέθηκαν.

Στη συνέχεια τον απήγαγαν για λίγες ώρες και τον άφησαν ελεύθερο όταν είχαν ικανοποιηθεί οικονομικά. Η είδηση έγινε γνωστή μέσω των ΜΜΕ της Βραζιλίας, που αναφέρουν τις δύσκολες στιγμές που βίωσε ο επιθετικός της Καβάλας.

Ο ίδιος ο Ρινκόν είναι συγκλονισμένος από το γεγονός και προσπαθεί να συνέλθει από το ψυχολογικό σοκ που υπέστη. Όπως είναι λογικό ο Ρινκόν δεν θα είναι "παρών" στον προκαθορισμένο χρόνο που έπρεπε να επιστρέψει, κάτι που γνωρίζει άλλωστε και η διοίκηση των "Αργοναυτών".

Σε άλλη ιστοσελίδα της Βραζιλίας γίνεται λόγος για απαγωγή του Ρινκόν την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του μαζί με τον ξάδερφο του, όταν μηχανή με δυο επιβαίνοντες σταμάτησε και ο ένας από τους δυο του "κόλλησε" ένα περίστροφο στο κεφάλι, ζητώντας του χρήματα.

Στη συνέχεια τον απήγαγαν προσωρινά και τον άφησαν μόνον όταν τους έδωσε ένα χρηματικό ποσό. Οι πληροφορίες, ωστόσο, είναι συγκεχυμένες και ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν ακόμα.

Άνοιξαν τα αρχεία του Φόρειν Οφις


Άνοιξαν σήμερα για το κοινό και για τους ιστορικούς οι εμπιστευτικοί φάκελοι του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών (Foreign Office) για έτος 1979, όπως συνηθίζεται με τη συμπλήρωση 30 χρόνων. Μέσα σ' αυτούς υπάρχουν φάκελοι που αναφέρονται στην Ελλάδα και την πολιτική της, κυρίως, κατάσταση, εκείνη τη χρονική περίοδο.

Μία 14-σέλιδη εμπιστευτική έκθεση του «Φόρεϊν Όφις» αναφέρεται στην επίσημη επίσκεψη, στο Λονδίνο, του Έλληνα πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, για συνομιλίες με την ομόλογό του Μάργκαρετ Θάτσερ.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 1979. Σύμφωνα με την εμπιστευτική αναφορά, ο Κ. Καραμανλής ανέλυσε στην πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου τις ελληνικές απόψεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και για την επιστροφή της Ελλάδας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και ζήτησε τη βρετανική υποστήριξη στο θέμα της ένταξης της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κοινότητα, εκφράζοντας μάλιστα την ευχή το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι η πρώτη χώρα που θα επικυρώσει την ένταξη της Ελλάδας.

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας 2010

Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας για το νέο έτος ως τις 15/1/2010, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.


Εν τω μεταξύ, χιλιάδες φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων συρρέουν στις εφορίες τις τελευταίες μέρες προκειμένου να καταθέσουν τις πινακίδες του αυτοκινήτου τους και να απαλλαγούν από την καταβολή των αυξημένων τελών κυκλοφορίας για το 2010.

Πρόκειται κυρίως για κατόχους παλαιών ΙΧ που η χρονολογία τους ξεπερνά τη δεκαετία, αλλά και για ιδιοκτήτες που έχουν δεύτερο αυτοκίνητο, συνήθως παλαιό.

Οι ιδιοκτήτες αυτοί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος τελών κυκλοφορίας, το οποίο αυξήθηκε σημαντικά για τα παλαιά αυτοκίνητα για περιβαλλοντικούς λόγους.

Το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να επανεξετάσει το μέτρο αλλά από του χρόνου για τα τέλη του 2011, καθώς τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας είναι ασφυκτικά.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι κάτοχοι που θα προστρέξουν στις εφορίες για την κατάθεση των πινακίδων τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι απαιτείται η προσκόμιση αντιγράφου του Ε9, καθώς και η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης που να αποδεικνύει ότι έχουν στην κυριότητά τους πάρκινγκ ή κάποιο ιδιόκτητο περιφραγμένο χώρο, όπου θα σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους για όσο καιρό οι πινακίδες θα βρίσκονται στην εφορία.

29.12.09

Garfield:Ακατάλληλο για ανηλίκους

                                          Απόψε θα πηδ***




Αφιερωμένο σε όλους σας με πολλή αγάπη

Η Φύση εκδικείται




















Γι'αυτό δεν πρέπει να προκαλούμε τα στοιχεία της φύσης.

«Λανθάνουσα επανάσταση» στο Ιράν; - Σχόλια Ευρωπαϊκού Τύπου


Οι βίαιες διαμαρτυρίες στο Ιράν απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα πολλών ευρωπαϊκών εφημερίδων. Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera αναφέρει: «Οι διαμαρτυρίες κατά του καθεστώτος στην Τεχεράνη έγιναν πραγματικά μαζικό κίνημα, ένα κίνημα, στο οποίο φαίνεται να συμμετέχουν οι νέοι και αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο, διότι, στο Ιράν, 48 εκατομμύρια των κατοίκων είναι κάτω των 30 ετών. Επιπλέον οι διαμαρτυρίες επεκτάθηκαν και σε άλλες πόλεις, αλλά και στη συνοικία της σιιτικής νομενκλατούρας στην Τεχεράνη. Η πρόκληση είναι ξεκάθαρη, αυτό που συμβαίνει στο Ιράν δεν είναι απλώς ταραχές, αλλά μια λανθάνουσα επανάσταση.»
Η γαλλική Le Figaro σημειώνει: «Στην Τεχεράνη συμβαίνει αυτό που συνέβη πριν από 30 χρόνια κατά την ανατροπή του Σάχη, οι μάζες ξεχύθηκαν στους δρόμους. Αλλά αυτή τη φορά οι μάζες στρέφονται κατά των κληρονόμων του Χομεϊνί…και μάλλον δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να πετύχει η επανάσταση εναντίον των μουλάδων πριν από την κατασκευή της πυρηνικής βόμβας που ονειρεύεται το καθεστώς.»
Τέλος, η γερμανική Süddeutsche Zeitung επισημαίνει: «Οι μάζες φαίνεται να ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αρχηγών της αντιπολίτευσης, Μουσαβί και Καρουμπί. Έτσι, αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν και οι δύο ένα δίλημμα: ή παραμένουν πιστοί στο κατεστημένο και απαιτούν απλώς αλλαγή στην κυβερνητική εξουσία ή ακολουθούν τις μάζες. Διότι αυτή τη στιγμή η πλειοψηφία εκείνων που στηρίζουν την αντιπολίτευση άρχισε να απαιτεί κάτι άλλο: αλλαγή του καθεστώτος.»

Άγκυρα-Αποκαλύψεις στην Τουρκιά από πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος: «Είχαμε φθάσει σε λύση για τη Χάλκη»


«Συμφωνία» μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Άγκυρας για το θέμα της Θεολογικής Σχολής υπήρξε το έτος 2000, δηλώνει ο άνθρωπος που είχε συναντηθεί τον Μάιο του 2000 με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να διαπραγματευτεί το θέμα.



«Είχε συμφωνήσει ο Βαρθολομαίος και είχε χαρεί», λέει ο Κεμάλ Γκιουρούζ, που είχε συναντηθεί το 2000 με τον Οικουμενικό Πατριάρχη



Πρόκειται για τον τότε πρόεδρο του τουρκικού Συμβουλίου Ανώτατης Παιδείας Κεμάλ Γκιουρούζ, που μίλησε στην «Ε».





Τον Γκιουρούζ είχε εξουσιοδοτήσει το 2000 ο τότε πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Η συνάντηση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αγκυρα και κατέληξε, όπως αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου, σε συμφωνία.

H ΠΑΕ ΑΕΚ αντεπιτίθεται



Δριμεία επίθεση στον Μπομπ Κοζώνη, εξαπέλυσαν οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ, απαντώντας στην χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε ο Ελληνας επιχειρηματίας από τις ΗΠΑ και σύμφωνα με την οποία, ισχυρίζεται ότι διαθέτει όλα τα οικονομικά εχέγγυα για να αναλάβει την διοίκηση της Ενωσης.

Στο σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα «aekfc.gr», δεν υπάρχει συγκεκριμένη υπογραφή, αλλά η φράση «Η ΠΑΕ ΑΕΚ προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση» και μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για «παραλήρημα του κ Κοζώνη», για «αξιόποινες πράξεις», ενώ παράλληλα αμφισβητείται σαφώς, η αλήθεια και η ουσία των εγγράφων που παρουσίασε ο εν λόγω επιχειρηματίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, έχει ως εξής:

Ιταλία: Μητέρα 12χρονου καπνιστή κάνει μήνυση στον καπνοπώλη που πουλούσε τσιγάρα στο γιο της



Σαρανταπεντάχρονη μητέρα, στην πόλη Τζουλιανόβα της κεντρικής Ιταλίας, αποφάσισε να καταγγείλει τον καπνοπώλη από τον οποίο ο γιος της, δώδεκα μόλις ετών, είχε αρχίσει να αγοράζει τσιγάρα.
Στην ιστορία αυτή αφιερώνει εκτενή άρθρα ο ιταλικός Τύπος, ο οποίος έχει ήδη βαφτίσει τη γυναίκα "αντικαπνίστρια μάνα -κουράγιο".

Ο καπνοπώλης, ο οποίος διατηρεί μαγαζί δίπλα στο σχολείο του μικρού, γνώριζε καλά ότι ο ιταλικός νόμος απαγορεύει την πώληση τσιγάρων σε εφήβους κάτω των δεκαέξι ετών. Παρά ταύτα, συνέχιζε να πουλά πακέτα σε όσους μαθητές του γυμνασίου παρουσιάζονταν με τα λεφτά στο χέρι, μέσα στο καπνοπωλείο του.

Καταβολή επιδόματος

Ξεκίνησε η διαδικασία καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης κοινωνικής αλληλεγγύης


Αρχίζει από σήμερα η καταβολή του επιδόματος σε 804.451 δικαιούχους του ΟΓΑ. Το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί ανέρχεται σε 120.553.272 ευρώ.

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) έχει πιστώσει τους λογαριασμούς 379.345 δικαιούχων και παραμένει σε εκκρεμότητα η καταβολή σε 33.492 δικαιούχους, διότι δεν έχουν γνωστοποιήσει στον ΟΑΕΔ τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού τους στην ΕΤΕ.

Από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών έχουν αποσταλεί ειδοποιητήρια σε 314.772 δικαιούχους και το συνολικό ποσό της καταβολής ανέρχεται σε 124.504.300 ευρώ. Επιπλέον, δημιουργήθηκε αρχείο για 33.249 δικαιούχους, προκειμένου να γίνει επεξεργασία των στοιχείων τους από τις Δ.Ο.Υ., όπως προβλέπεται από το νόμο και τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Η «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη



Προκήρυξη με την οποία η οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς» αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Νέο Κόσμο, αργά την Κυριακή, δημοσιοποιήθηκε στο Διαδίκτυο.
Αν και οι «Πυρήνες της φωτιάς» δεν έχουν δώσει δείγματα αναλόγου μεγέθους και μεθοδολογίας επιθέσεων στο παρελθόν, πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι η προκήρυξη εξετάζεται με σοβαρότητα.

Οι «Πυρήνες της φωτιάς» ξεκίνησαν με μπαράζ εμπρησμών και σταδιακά έφτασαν στην τοποθέτηση ωρολογιακών μηχανισμών τους οποίους τοποθετούσαν σε κατσαρόλες.

Eάν η προκήρυξη αποδειχθεί γνήσια, θα ενισχύσει τη θεωρία των «συγκοινωνούντων δοχείων», καθώς γίνεται λόγος για «αναβάθμιση» ύστερα από συνεργασία με άλλη οργάνωση.

Το νεαρότερο πρόσωπο της αντικομμουνιστικής εξέγερσης αναζητά πλέον ως δικηγόρος την αλήθεια για τα γεγονότα των ημερών εκείνων του '89



Ήταν μόλις τεσσάρων ετών, όταν είδε τη ζωή της να αλλάζει με κινηματογραφική ταχύτητα και μαζί μ' αυτή να αλλάζει ο ρους της ιστορίας μιας ολόκληρης χώρας, ενός ολόκληρου λαού. Η Ιζαμπέλα Νταρλέσκου έπαιζε αμέριμνη στο σπίτι της, στις 23 Δεκεμβρίου του 1989, στο Σίμπιου της κεντρικής Ρουμανίας, όταν τα ελικόπτερα που πετούσαν από πάνω τους ξεκίνησαν έναν ανηλεή καταιγισμό πυρών, που είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της θείας της και τον δικό της τραυματισμό.

Η 23χρονη σήμερα Ιζαμπέλα είναι ευρύτερα γνωστή ως το μικρότερο σε ηλικία παιδί της αντικομμουνιστικής εξέγερσης στη Ρουμανία, τη χώρα που βίωσε την πλέον αιματηρή ίσως μετάβαση από τον κομμουνισμό σε άλλα μορφής καθεστώτα, στην ανατολική Ευρώπη.

Σήμερα, έχοντας μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Νομική, έχει βάλει στόχο να γίνει εισαγγελέας προκειμένου να αναζητήσει με κάθε μέσο την αλήθεια για τα αιματηρά εκείνα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της χώρας, πριν από μια 20ετία.

Καστοριά - Σπηλιά του Δράκου: το πιο σύγχρονο σπήλαιο των Βαλκανίων



Εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα συστήματα ανακύκλωσης του αέρα και διατήρησης της ισορροπίας του κλίματος είναι η Σπηλιά του Δράκου στην Καστοριά, ένα από τα πιο σύγχρονα σπήλαια των Βαλκανίων. Στη σπηλιά έχει εγκατασταθεί, μεταξύ άλλων, ηλεκτρονικό σύστημα που ελέγχει τη μετακίνηση των βράχων στο εσωτερικό της ώστε να υπάρχει ανά πάσα στιγμή ενημέρωση για τις γεωλογικές μεταβολές. Τα έργα ολοκληρώθηκαν και οι πύλες άνοιξαν για το κοινό ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν αύριο, 29 Δεκεμβρίου, από τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.

Εθισμένος στην κοκαϊνη ο ποδοσφαιριστής Τζόμπσον


Ο επιθετικός της Μποταφόγκο, Τζόμπσον, γνωστοποίησε μέσω της τηλεόρασης τον εθισμό του στην κοκαΐνη. Βέβαια, για να φτάσει στο σημείο αυτό χρειάστηκε να βρεθεί θετικός σε δύο ελέγχους μέσα στο Δεκέμβριο. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής είχε συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην Κρουζέιρο από την επόμενη σεζόν, αλλά τώρα κινδυνεύει με ισόβιο αποκλεισμό.


«Έχω κάνει χρήση, αυτό είναι αλήθεια, δεν μπορώ να το αρνηθώ και σίγουρα μου αξίζει να τιμωρηθώ. Δεν πιστεύω όμως ότι εξ αιτίας ενός λάθους θα πρέπει να μην έχω το δικαίωμα να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο», δήλωσε στο «SporTV» ο Τζόμπσον, το μέλλον του οποίου θα αποφασιστεί μετά από συνεδρίαση της πειθαρχικής επιτροπής της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ολυμπιακός: Ο Πακέ εναλλακτική λύση στον Μπεν Αρφά

Έτοιμη φαίνεται πως έχουν στον Ολυμπιακό την εναλλακτική λύση του Χατέμ Μπεν Αρφά, αν δεν προχωρήσει η υπόθεση του μεσοεπιθετικού της Μαρσέιγ. Πρόκειται για τον Κέβιν Μονέ Πακέ, ο οποίος αγωνίζεται στη Λανς (το συμβόλαιό του λήγει το 2013) και τον είχε προτείνει πριν από μερικές ημέρες ο Ρομέν Αργυρούδης, συμβουλεύοντας τους Πειραιώτες να μην πάρουν τον Γαλλοτυνήσιο άσο.


Δεν αποκλείεται το φημολογούμενο ενδιαφέρον των «ερυθρόλευκων» για τον 21χρονο Γάλλο να αποτελεί στρατηγικό «όπλο», ώστε να πιέσουν τους Μασσαλούς να απαντήσουν θετικά. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας περιμένουν το σημερινό Δ.Σ. της Μαρσέιγ ανάμεσα στη διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο του συλλόγου για το μέλλον του Μπεν Αρφά.

Νέα παρτίδα με ακατάλληλα φιστίκια κατάσχεσε η νομαρχία Θεσσαλονίκης


Ένα ακόμη φορτίο με φιστίκια (αραχίδες) ακατάλληλα για κατανάλωση κατάσχεσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για φορτίο 19 τόνων, προέλευσης Κίνας. Όπως διαπιστώθηκε από τις αναλύσεις που έγιναν στα σχετικά δείγματα, η περιεκτικότητα των φιστικιών σε αφλατοξίνες ήταν πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Το προϊόν κρίθηκε ακατάλληλο, μη σύμφωνο με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία, δεν επετράπη η εισαγωγή του και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μη διατεθεί στην αγορά της Ελλάδας και της Ε.Ε.

Δίωξη κατά του "πιστολέρο"



Το πρωί της Τρίτης αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της 16ης Τακτικής Ανακρίτριας για να απολογηθεί, ο 31χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για πέντε "τυφλές" επιθέσεις με όπλο σε βάρος πολιτών, μέσα από τζιπ που οδηγούσε.
Εναντίον του 31χρονου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δώξη για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες.

Ο συνήγορός του, Νίκος Κανατάκης, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι ο εντολέας του δεν "αναγνωρίζει τον εαυτό του σε αυτές τις πράξεις που του αποδίδονται", ενώ πρόκειται να ζητήσει από την ανακρίτρια τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ώστε να εξακριβωθεί η ψυχική κατάσταση του 31χρονου.

Ο 31χρονος είναι ιδιοκτήτης ταξί, κάτοικος Κολωνού και στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών που χρησιμοποιούσε για τις επιθέσεις και το οποίο εργαστηριακά αποδείχθηκε ότι είναι το όπλο με το οποίο έχει πυροβολήσει τουλάχιστον δύο από τα θύματά του, σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε σήμερα ο διευθυντής της ασφάλειας Αττικής Γιάννης Δικόπουλος.

«Όχι» του Αρείου Πάγου σε αίτημα αναγνώρισης παιδιού από άγαμο άνδρα


Δεν μπορεί να αναγνωρίσει το παιδί του ο άγαμος πατέρας που ήρθε μεν σε σαρκική επαφή με τη μητέρα του παιδιού, αλλά το παιδί γεννήθηκε, ενώ η μητέρα του είχε παντρευτεί άλλον άνδρα. Αυτό έκρινε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ΄αριθμόν 18/2009 απόφασή της, επισημαίνοντας ότι η περίπτωση αναγνώρισης τέκνου από τρίτον δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία και σωστά δεν προβλέπεται κατά τη δικαστική απόφαση.

Ειδικότερα, πολίτης επεδίωξε δικαστικά να ανατρέψει το τεκμήριο καταγωγής παιδιού το οποίο γεννήθηκε την 17/9/1999, ενώ η μητέρα του είχε παντρευτεί άλλον στις 2/5/1999. Στην αγωγή του υποστήριζε ότι αυτός είναι ο πατέρας του παιδιού, αφού κατά το κρίσιμο διάστημα της σύλληψής του από τον Νοέμβριο του 1998 έως τον Μάρτιο του 1999, διατηρούσε μόνιμο, διαρκή και σταθερό ερωτικό δεσμό με τη μητέρα του παιδιού. Μάλιστα, αναφέρει στην αγωγή του ότι το επίμαχο διάστημα είχε συχνότατες ερωτικές συνευρέσεις με τη μητέρα του παιδιού, εν αντιθέσει με τον μετέπειτα σύζυγο της, ο οποίος κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δεν είχε τέτοιες συνευρέσεις.

28.12.09

Προσφυγή του ΙΝΚΑ για τα τέλη κυκλοφορίας


Κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το ΙΝΚΑ,Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, αίτηση κατά του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο εκπροσωπείται από τον υπουργό Οικονομικών,για την ακύρωση της απόφασης περί διάθεσης σημάτων τελών κυκλοφορίας των ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσυκλετών έτους 2010, ως κανονιστικής διοικητικής πράξης και πάσης συναφούς πράξης.

Το ΙΝΚΑ καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περί Αναπροσαρμογής των τελών κυκλοφορίας (ΦΕΚ Α΄219) με την οποία καθορίζεται και αναπροσαρμόζεται το ύψος των τελών κυκλοφορίας και επιβάλλονται περιβαλλοντικά τέλη και ειδικός φόρος για τους κατόχους αυτοκινήτων ιδιωτικής και Δημόσιας χρήσης, ως μέτρο, παράνομο - αντιφατικό - άδικο - αντισυνταγματικό - αντιοικονομικό, με την επιστροφή όσων πλήρωσαν ή θα πληρώσουν οι κάτοχοι των οχημάτων, μέσω της εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσης των δικαιούχων.

Webcam... ρατσιστής

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν δει μέσα σε δύο εβδομάδες, ένα βίντεο στο YouTube, που αποδεικνύει ότι το πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπων που συνοδεύει κάμερες της HP αρνείται να... συνεργαστεί αν είσαι μαύρος.
Στο βίντεο, δύο συνάδελφοι, η λευκή Γουάντα και ο μαύρος Ντέζι δοκιμάζουν το πρόγραμμα, το οποίο υποτίθεται ότι "διαβάζει" τα πρόσωπα και διατάζει την κάμερα να τα ακολουθεί όταν κινούνται. Και ενώ δεν έχει κανένα πρόβλημα να παρακολουθήσει τη Γουάντα, όταν μπροστά στην κάμερα κάθετα ο Ντέζι, "παγώνει". Σύμφωνα με την HP, το λογισμικό έχει πρόβλημα να παρακολουθήσει τα μαύρα πρόσωπα, γιατί θεωρεί αυτόματα ότι το χρώμα τους οφείλεται σε ελλιπείς συνθήκες φωτισμού και όχι στη μελαμίνη!

ΑΕΚ:Σε ιστοσελίδα και όχι σε κανάλι η συνέντευξη Κοζώνη


Η πολυδιαφημισμένη, από τον ίδιο και τους συνεργάτες του, συνέντευξη Χαράλαμπου Κοζώνη δεν θα πραγματοποιηθεί τελικώς σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό, αλλά σε αθλητική ιστοσελίδα! Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας είχε προαναγγείλει (από την προηγούμενη Κυριακή) πως στις 27 Δεκεμβρίου (σήμερα) θα δώσει στο Σικάγο συνέντευξη σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι.

Το μυστήριο λύθηκε το βράδυ της Κυριακής. Κανένα τηλεοπτικό κανάλι, καταπώς φαίνεται, δεν έδειξε ενδιαφέρον για να μεταδώσει συνέντευξη Κοζώνη που θα ανοίξει τα χαρτιά του στην ιστοσελίδα sport24.gr.

Το πιθανότερο είναι πως θα επαναλάβει όλα όσα ανέφερε στις τελευταίες ανακοινώσεις που επιμελήθηκαν οι συνεργάτες του Χρήστος Παπαδημητρίου και Νίκος Μαυρομάτης. Θα μιλήσει δηλαδή για το όραμα που έχει για την ΑΕΚ, για την τεράστια οικονομική του επιφάνεια (αποδεικτικά στοιχεία της οποίας, σύμφωνα με τους μετόχους της ΑΕΚ, ουδέποτε παρουσίασε), για τη στάση και τον ρόλο των μετόχων στις διαπραγματεύσεις.

Ολυμπιακός:Και η Μπλάκμπερν για Μπεν Αρφά

Οσο ο Ολυμπιακός δεν κλείνει από τώρα το θέμα, κι όσο ο Μπεν Αρφά εμφανίζεται διστακτικός να συνεχίσει την καριέρα του στο... φτωχό ελληνικό πρωτάθλημα, στο σίριαλ θα προστίθενται καθημερινά νέα επεισόδια.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, η Μπλάκμπερν θα καταθέσει πρόταση στην Μαρσέιγ για τον δανεισμό του παίκτη μέχρι το καλοκαίρι του 2010.

Όλος αυτός ο ντόρος που έχει γίνει γύρω από το όνομα του 22χρονου μεσοεπιθετικού, υποχρεώνει την διοίκηση της Μαρσέιγ να προγραμματίσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για τη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον του παίκτη, για το οποίο ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Ζοσουά Ανιγκό, είναι αναποφάσιστος, όχι όμως και ο προπονητής της ομάδας, Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο οποίος δεν... καίγεται να τον κρατήσει.

Σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ από τη Γαλλία, η Μαρσέιγ θέλει 10 εκατομμύρια ευρώ για να τον παραχωρήσει και αυτός είναι ένας από τους λόγους που απέρριψε την προσφορά του Ολυμπιακού, η οποία ανερχόταν στα 8 εκατομμύρια.

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που έχει κινηθεί επίσημα για τον Μπεν Αρφά μέχρι στιγμής και για όσους τον ξεγράφουν, οι Γάλλοι έχουν την απάντηση: «Δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη και μέσα στις επόμενες ημέρες θα επανέλθει με νέα βελτιωμένη προσφορά».

Ολυμπιακός:Διαψεύδει η Φενέρ για Ντέιβιντ


Τα τουρκικά δημοσιεύματα που θέλουν τον Ολυμπιακό να επανέρχεται δυναμικά για την απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού της Φενέρμπαχτσε, Ντέιβιντ, οδήγησαν την διοίκηση του συλλόγου να εκδώσει ανακοίνωση, όπου προβάλει την ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.
«Εχουμε συμφωνήσει με τον Ντέιβιντ Ντε Σόουζα να συνεχίσει στην ομάδας μας και να είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές μας. Ως εκ τούτου, τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ που αφορούν στον παίκτη δεν είναι τίποτα άλλο, παρά λανθασμένα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Φενέρ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από την γειτονική χώρα, ο Ντέιβιντ είχε συμφωνήσει με τον Ζίκο, ο οποίος τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες και ήταν έτοιμος να υπογράψει στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Παναθηναϊκός:Τζένοα για Νίνη

Εν τω μεταξύ, στο στόχαστρο της Τζένοα βρίσκεται ο Σωτήρης Νίνης, σύμφωνα με τον Τύπο της Ιταλίας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το «ilsecoloxix.ilsole24ore.com», ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας, Ενρίκο Πρεσιόζι, ο οποίος κάνει τον μεταγραφικό σχεδιασμό, έχει συμπεριλάβει στη λίστα του τον διεθνή μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού, ο οποίος φέρεται να είναι ένας εκ των τριών βασικών υποψηφίων.

«Ψάχνουμε για νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στο μέλλον θα κάνουν μεγάλα πράγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τζένοα.

Εκτός από τον Σωτήρη Νίνη στην κορυφή της λίστας βρίσκονται και τα ονόματα των Εζεκίελ Ματίας Σελότο (Τσεζένα) και Φερνάντο Μενεγκάτσο (Μπορντό).

Παναθηναϊκός:Επιμένουν για Βορονίν οι Αγγλοι


Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός περιορίζει την μεταγραφική του δραστηριότητα στην απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, βρετανικά δημοσιεύματα επιμένουν ότι το «τριφύλλι» συνχίζει να ασχολείται με την περίπτωση απόκτησης του Αντρέι Βορονίν από τη Λίβερπουλ.
Ο ουκρανός μεσοεπιθετικός βρίσκεται στην λίστα με τους υπό παραχώρηση παίκτες των Reds, μαζί με τους Ράιαν Μπάμπελ και Αντρέα Ντοσένα, σε μια προσπάθεια της αγγλικής ομάδας να εξασφαλίσει ρευστό, ώστε να προχωρήσει άμεσα στην απόκτηση των Κάρλτον Κόουλ (επίθετικός της Γουέστ Χαμ) και Βίκτορ Μόσες (μεσοεπιθετικός της Κρίσταλ Πάλας).

Στους μνηστήρες, λοιπόν, για τον Αντρέι Βορονίν υπάρχει και το όνομα του Παναθηναϊκού, ο οποίος πάντως διαψεύδει τα σχετικά δημοσιεύματα.

Δύσκολες ώρες περνά ο παίκτης του Αστέρα Τρίπολης,Ισραελ Νταμόντε


Μια πραγματική τραγωδία βιώνει αυτές τις μέρες ο μέσος του Αστέρα Τρίπολης, Ισραελ Νταμόντε. Ο Αργεντινός άσος ενώ βρισκόταν στη Βαρκελώνη για τις μέρες των εορτών, πληροφορήθηκε τον χαμό του αδερφού του Ρικάρντο, της νύφης του καθώς και των δύο παιδιών τους, σε τροχαίο δυστύχημα, το πρωί της Τετάρτης.
Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής, συντετριμένος από το περιστατικό, μετέβη άμεσα στην πατρίδα του, μετά την πληροφόρηση του τραγικού συμβάντος.

Ο Ρικάρντο Νταμόντε έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό.

Στο όχημα επέβαιναν η γυναίκα του, Μαρία Σεσίλια καθώς και τα δύο παιδιά τους Λαουτάρο και Αλντάνα, ηλικίας 10 και 14 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να γλιτώσουν του δυστυχήματος.

Δεύτερος Νιγηριανός συνελήφθη στο ίδιο δρομολόγιο Αμστερνταμ-Ντιτρόιτ της Delta


Ένας Νιγηριανός επιβάτης στο ίδιο δρομολόγιο της Delta, στο οποίο έγινε απόπειρα επίθεσης τα Χριστούγεννα, συνελήφθη την Κυριακή αμέσως μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο Ντιτρόιτ επειδή «διατάραξε» την πτήση.  Ο άνδρας αρνιόταν να βγει από την τουαλέτα του αεροσκάφους και έγινε φραστικά επιθετικός, δήλωσε στο Associated Press αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Ύποπτα υλικά δεν βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα.  Το πλήρωμα ζήτησε τη σύλληψη του επιβάτη από τις υπηρεσίες εδάφους και οι υπόλοιποι 255 επιβάτες της πτήσης 253 Αμστερνταμ-Ντιτρόιτ αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, δήλωσε η εκπρόσωπος της Delta Σούζαν Έλιοτ.  Το αεροπλάνο οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου για έλεγχο, ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών.  Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τόνισε την ανάγκη αυξημένων μέτρων ασφάλειας στα αεροδρόμια.  Σύμφωνα με τον αξιωματούχο που έκανε τις ανώνυμες δηλώσεις στο AP, οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια βρίσκονται σε καθεστώς έντονης ανησυχίας μετά την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης των Χριστουγέννων.  Το δεύτερο περιστατικό στην ίδια πτήση της Delta προκάλεσε τη μεγαλύτερη ανησυχία, ωστόσο τις δύο προηγούμενες ημέρες υπήρξαν αναφορές και για μάλλον ασήμαντα επεισόδια.
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ