31.3.10

Τσαμπιονς Λιγκ: Νίκησαν Μπάγερν και Λιον

Στη Βαρκελώνη το 1999 ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που με επική ανατροπή νίκησε 2-1 τη Μπάγερν και πήρε το Κύπελλο Πρωταθλητριών, σήμερα όμως ήταν η σειρά των Βαυαρών να πάρουν "εκδίκηση" και με ανατροπή στα τελευταία 13 λεπτά του πρώτου προημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ να πάρουν τη νίκη με 2-1 στο Μόναχο και ταυτόχρονα μικρό προβάδισμα ενόψει του αγώνα ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας, για πρόκριση στην τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι το 77ο λεπτό οι "μπέμπηδες" είχαν το προβάδισμα με το γκολ του Ρούνεϊ, αλλά οι παίκτες του Φαν Γκάαλ με τον Ριμπερί και τον Όλιτς στις καθυστερήσεις έφεραν τα πάνω κάτω.

Με το... καλημέρα στο παιχνίδι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ. Δεν είχε συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό κι από φάουλ του Νάνι, η μπάλα βρήκε το κεφάλι αμυντικού της Μπάγερν που έκανε τείχος, πήρε περίεργη τροχιά και ο Ρούνεϊ με σουτ πάνω στην κίνηση έκανε το 0-1. Το παιχνίδι κύλησε χωρίς τις μεγάλες φάσεις, με τη Μάντσεστερ να "πατάει" καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να μην κινδυνεύει, ενώ είχε και δοκάρι σε σέντρα του Νάνι λίγο στο 25΄.
Στο β΄ ημίχρονο η Μπάγερν τα έπαιξε όλα για όλα και στο 77΄ έφτασε στην ισοφάριση με ένα τυχερό γκολ. Από εκτέλεση φάουλ του Ριμπερί, η μπάλα βρήκε στον σκόρερ των "μπέμπηδων", Ρούνεϊ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Φαν ντερ Σαρ (1-1). Στο 85΄ από κόρνερ του Γκιγκς και κεφαλιά του Βίντιτς η μπάλα κτύπησε με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι του Μπουτ. Τελικά, από λάθος του Εβρά στο 92΄ ο Όλιτς έκλεψε τη μπάλα και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Φαν ντερ Σαρ (2-1).
Διαιτητής: Φρανκ ντε Μπλέεκερε (Βέλγιο)
Κίτρινες: Μπαντστούμπερ, Όλιτς - Νέβιλ, Σκόουλς, Ρούνεϊ
Κόκκινες: -
Οι συνθέσεις:
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Λουίς Φαν Γκάαλ):
Μπουτ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Ντεμικέλις, Μπαντστούμπερ, Άλτιντοπ (86΄ Κλόζε), Φαν Μπόμελ, Πράνιτς (89΄ Τίμοστσουκ), Ριμπερί, Μίλερ (73΄ Γκόμες), Όλιτς.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Νέβιλ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Νάνι (82΄ Γκιγκς), Φλέτσερ, Κάρικ (70΄ Βαλένσια), Σκόουλς, Παρκ (70΄ Μπερμπάτοφ), Ρούνεϊ.

ΛΙΟΝ - ΜΠΟΡΝΤΟ
Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους "4" του Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε η Λιόν, η οποία στον πρώτο γαλλικό "εμφύλιο" της προημιτελικής φάσης, επικράτησε 3-1 της Μπορντό στο "Ζερλάν". Ο Λισάντρο Λόπες ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της ομάδας του Κλοντ Πιελ, καθώς πέτυχε δύο γκολ, ενώ ο Τσαμάκ πέτυχε το τέρμα των "γιρονδίνων", οι οποίοι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν πολύ δύσκολο έργο.
Η Λιόν άνοιξε πολύ νωρίς το σκορ και συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό, με τον Λόπες να παραβιάζει την εστία του Καρασό. Η απάντηση των "γιρονδίνων" ήταν άμεση. Μετά από 4 λεπτά, ο Τσαμάκ με σουτ ισοφάρισε σε 1-1, αλλά και πάλι οι "λιονέ" ήταν αυτοί που πήραν το προβάδισμα με γκολ του Μπαστός στο 32΄.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπορντό ήταν καλύτερη, κυρίως στη μεσαία γραμμή, έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 70΄, αλλά η βολίδα του Γουέντελ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιορίς. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι γηπεδούχοι σε μία από τις λίγες επιθέσεις που έκαναν στο διάστημα αυτό κέρδισαν πέναλτι και ο Λισάντρο Λόπες έκανε το 3-1, δίνοντας σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στους "λιονέ".
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Κίτρινες: Γκοβού (χάνει τη ρεβάνς), Λισάντρο Λόπες (χάνει τη ρεβάνς)
Κόκκινες: -
Οι συνθέσεις:
ΛΙΟΝ (Κλοντ Πιέλ):
Γιορίς, Ρεβεγέρ, Κρις, Μποντμέρ, Σισόκο, Μακούν, Τουλαλάν, Ντελγάδο (86΄ Γκοναλόν), Πιάνιτς (65΄ Γκοβού), Μπάστος (66΄ Κάλστρομ), Λισάντρο Λόπες.
ΜΠΟΡΝΤΟ (Λοράν Μπλάν): Καρασό, Σαλμέ (82΄ Ενρίκε), Σανέ, Σιανί, Τρεμουλινάς, Πλασίλ, Φερνάντο, Γκουφράν (84΄ Μπελιόν), Γκουρκίφ, Γουέντελ (72΄ Ζούσιε), Τσαμάκ.
Στους πρώτους αγώνες της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Λιόν (Γαλλία)-Μπορντό (Γαλλία) 3-1
Μπάγερν Μ. (Γερμανία)-Μάντσεστερ Γ.(Αγγλία) 2-1

 Σήμερα θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις:
Άρσεναλ (Αγγλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Ίντερ (Ιταλία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.