30.3.10

Ανοίγουν προσωρινά τα Τέμπη το Πάσχα

   Ανοίγουν για τις μέρες του Πάσχα τα Τέμπη. Όπως ανακοινώθηκε από την κατασκευάστρια κοινοπραξία, ο δρόμος θα δοθεί προσωρινά στην κυκλοφορία για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων, από τη Μ. Πέμπτη έως και τη Δευτέρα, 12 Απριλίου, και από την Τρίτη, 13 Απριλίου, θα αρχίσουν εκ νέου οι υπολειπόμενες εργασίες, οπότε θα διακοπεί και πάλι η κυκλοφορία για διάστημα τριών έως τεσσάρων περίπου εβδομάδων.
   Την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών που επιτεύχθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο, εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, καθώς όπως είπε, πρόκειται για ένα σύνθετο έργο στο οποίο, σύμφωνα με την αρχική μελέτη έπρεπε να γίνουν παρεμβάσεις σε δώδεκα σημεία. Από αυτά στα εννέα έχει ήδη ολοκληρωθεί το έργο, ενώ στα υπόλοιπα τρία, τα οποία δεν παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα χρειάζονται υλικά τα οποία ο ανάδοχος του έργου θα παραλάβει σε δέκα με δεκαπέντε μέρες.
   Ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε επίσης ότι για το διάστημα από τη Μ. Πέμπτη έως και την Κυριακή του Θωμά δεν θα λειτουργήσουν οι σταθμοί των διοδίων.
   Η απόφαση για προσωρινό άνοιγμα των Τεμπών, λόγω του Πάσχα, αποφασίστηκε από κοινού από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ελληνικό δημόσιο, κατασκευάστρια κοινοπραξία, Ελβετούς κ.α.), καθώς όπως διαπιστώθηκε έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία όλες οι εργασίες ξεσκαρώματος και σταθεροποίησης βράχων, ενώ οι εργασίες αποκατάστασης των συνεπειών της βροχόπτωσης αναμένεται να ολοκληρωθούν έως την 1η Απριλίου. Σύμφωνα τις σχετικές μελέτες, ο κίνδυνος είναι ήδη κατά πολύ μικρότερος των προβλεπομένων ορίων, σύμφωνα με τις ελβετικές προδιαγραφές.
   Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία  Λιονή, ανοιχτός θα παραμείνει από τη Μεγάλη Πέμπτη έως τη Δευτέρα του Πάσχα και ο δρόμος Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής, στην περιοχή του Βόθωνα, μεταξύ Νέας Φώκαιας και Αθύτου, όπου είχαν σημειωθεί κατολισθήσεις. Ειδικότερα, ανοιχτό θα είναι το ρεύμα κυκλοφορίας που βρίσκεται προς την πλευρά της θάλασσας, μακριά από το βραχώδες τμήμα, το οποίο άλλωστε έχει ήδη καθαριστεί. Τα έργα θα συνεχιστούν μετά το Πάσχα και ο δρόμος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία στα τέλη Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.