2.7.10

Αντιδράσεις για την επίσκεψη της Τζένιφερ Λόπεζ στην κατεχόμενη Κύπρο

Αντιδράσεις από ομογενειακούς φορείς, αλλά και Αμερικανούς πολιτικούς, προκάλεσε η πληροφορία ότι η διάσημη ηθοποιός και τραγουδίστρια Τζένιφερ Λόπεζ θα τραγουδήσει στην κατεχόμενη Κύπρο και θα παραστεί μαζί με το σύζυγό της Μαρκ Άντονι και τα δίδυμα παιδιά τους στα εγκαίνια του νέου ξενοδοχείου "Cratos Premium", στο χωριό Καζάφανι της Κερύνειας, που αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στις κατεχόμενες περιοχές του νησιού.

Δημοκρατική Αριστερά: Πρώτη πολιτική συγκέντρωση για το νέο κόμμα

Την πρώτη της πολιτική συγκέντρωση πραγματοποίησε χθες βράδυ η "Δημοκρατική Αριστερά" με ομιλητή τον κ. Φώτη Κουβέλη ο οποίος περιέγραψε τους βασικούς άξονες των πολιτικών θέσεων του κόμματος εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία του για την πορεία του νέου κόμματος.

Θαυμαστής του Μάικλ Τζάκσον πλήρωσε 190.000 δολάρια για ένα γάντι

Πρόκειται για ένα γάντι με διακοσμητικά κρύσταλλα Swarovski.

Το συγκεκριμένο γάντι φορούσε ο εκλιπών σταρ της ποπ στη διάρκεια περιοδείας του το 1984.

Αυξάνεται το ενδιαφέρον για το γαϊδουρινό γάλα

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το γάλα γαϊδάρας, τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και σε επιστημονικό επίπεδο, επισημαίνει ο αναπληρωτής καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γιώργος Αρσένος.

Νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Συζήτηση επί των άρθρων στη Βουλή - Οι τελευταίες αλλαγές

   Με αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και μείζονος αντιπολίτευσης, ξεκίνησε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η επί των άρθρων συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ παρουσιάστηκε από την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

   Οι διατάξεις για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων και την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους από 1/9/2010 περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που παρουσίασε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέχεια στους δημοσιογράφους.

Χορήγηση δανείου 2 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη χρηματοδότηση επενδύσεων καίριας σημασίας και χρηματοδοτική σύμβαση για τη σύσταση ταμείου κεφαλαίου Jessica

   Yπεγράφη η χορήγηση δανείου ύψους 2 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη χρηματοδότηση επενδύσεων καίριας σημασίας για την Ελλάδα και όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στην τελετή υπογραφής του δανείου, η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και σήμα προς τους ξένους επενδυτές ότι η οικονομία ξεπεράνει τα προβλήματά της και ότι στη χώρα μας υπάρχουν επενδυτικές δυνατότητες.

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής στη Βουλή - Αντιδρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Με ψήφους του ΠΑΣΟΚ και μετά από πολύωρη συζήτηση, ψηφίστηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Αυξήθηκε ο ΦΠΑ (οι νέοι συντελεστές)

Αυξήθηκαν από 01/07, οι συντελεστές του ΦΠΑ για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες στην αγορά προκαλώντας ανάλογη αύξηση της τιμής τους.

Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας σε όλους τους Φινλανδούς

Η Φινλανδία έγινε χθες 1η Ιουλίου η πρώτη χώρα στον κόσμο που έκανε δικαίωμα την πρόσβαση υψηλής ταχύτητας στο Ίντερνετ, εξασφαλίζοντας σε όλους τους Φινλανδούς μια σύνδεση αυτού του τύπου, έγινε γνωστό από την κυβέρνηση.

Ολυμπιακός-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-1 (φιλικό) - Τραυματισμός του Επστάιν

Στο πρώτο, ουσιαστικά, δυνατό φιλικό επί γερμανικού εδάφους ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι "ερυθρόλευκοι" παρατάχθηκαν με πολλές ελλείψεις (Ντουντού, Λεντέσμα, Νταρμπισάιρ, Μαρέσκα και Βάντερσον), γεγονός που δεν επέτρεψε στον Εβαλντ Λίνεν να βγάλει σαφή συμπεράσματα για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων που ξεκινούν σε περίπου 2 εβδομάδες στο β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ με την αλβανική Μπέσα.

Ολυμπιακός: Πρώτες δηλώσεις Φρανσουά Μοντεστό

Στις πρώτες δηλώσεις του ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ο Φρανσουά Μοντεστό τόνισε: «Η υποδοχή που μου επεφύλαξε ο πρόεδρος και η διοίκηση του Ολυμπιακού με έκανε να νιώσω σαν στο σπίτι μου.

Ολυμπιακός: Ο μάνατζερ του Βούκσεβιτς δεν αποκλείει προσφυγή στη FIFA

Την προσφυγή στη FIFA εις βάρος του Ολυμπιακού εξετάζει ως ενδεχόμενο ο μάνατζερ του Σιμόν Βούκσεβιτς, Ζόραν Στογιαντίνοβιτς, αφού, όπως υποστηρίζει, αθετήθηκε μία έγγραφη συμφωνία που έφερε τις υπογραφές τριών πλευρών: του πειραϊκού συλλόγου, της Σπόρτινγκ Λισαβόνας που θα παραχωρούσε δανεικό τον Μαυροβούνιο διεθνή και του ίδιου του ποδοσφαιριστή.

1.7.10

Ο Φερνάντο Σάντος νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας

Και επίσημα πλέον ο Φερνάντο Σάντος είναι ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας, διαδεχόμενος τον Οτο Ρεχάγκελ. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ για τον 56χρονο Πορτογάλο τεχνικό αναφέρει τα εξής:

Τροχαίο με μία νεκρή στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου

Τροχαίο δυστύχημα με μία νεκρή και έναν τραυματία σημειώθηκε το απόγευμα στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος της διασταύρωσης Μυρτιάς Αιγίου. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε 32χρονη συγκρούστηκε, για άγνωστο ακόμα λόγο, με άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας άνδρας. Από την σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα η γυναίκα οδηγός, ενώ ο άνδρας διακομίστηκε με τραύματα στο νοσοκομείο Αιγίου.

Μείωση δημοτικότητας του Σαρκοζί

Η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί είναι πιο χαμηλή από ποτέ, εξαιτίας των σκανδάλων στα οποία εμπλέκονται υπουργοί του, της δυσαρέσκειας για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις και της αποτυχίας της γαλλικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο οίκος Moody's υποβάθμισε πέντε περιφέρειες της Ισπανίας

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's μείωσε σήμερα τη βαθμολογία της πιστοληπτικής ικανότητας πέντε περιφερειών της Ισπανίας που εμφανίζουν αρνητικές προοπτικές, αφού είχε απειλήσει χθες να μειώσει το βαθμό του ισπανικού χρέους λόγω των ασθενών προοπτικών ανάπτυξης της χώρας.

Το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά κατατέθηκε στη Βουλή

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στους υπερχρεωμένους πολίτες που έχουν περιέλθει σε αποδεδειγμένη μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, να ρυθμίσουν την εξόφληση ενός μέρους των χρεών τους για τέσσερα χρόνια, και εφόσον ανταποκριθούν στη ρύθμιση να απαλλαγούν από το υπόλοιπο των χρεών τους.

Κυκλοφοριακό χάος στην Ισπανία

Κυκλοφοριακό χάος προκάλεσε στη Μαδρίτη η απεργία των εργαζομένων στο μετρό για τρίτη συνεχόμενη μέρα και τα συνδικάτα ανακοίνωσαν ότι η διαμαρτυρία κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης, που στοχεύουν στο να θέσουν υπό έλεγχο το έλλειμμα της χώρας, μπορεί να συνεχιστεί επ΄αόριστον.

29.6.10

Απεργία σήμερα Τρίτη 29 Ιουνίου - Μικρής έκτασης επεισόδια

Τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με αφορμή τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν νέα Πανελλαδική 24ωρη απεργία την Τρίτη 29 Ιουνίου, από την οποία αναμένεται να νεκρώσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου αποφάσισε η Βουλή

   Την παραπομπή σε Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, των πέντε από τους έξι πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ ως υπευθύνους για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.
   Τα αποτελέσματα της σχετικής ψηφοφορίας, επί 282 παρόντων βουλευτών, έχουν ως εξής:

28.6.10

Η σοκολάτα ρίχνει την υψηλή πίεση

Ένα κομμάτι σοκολάτα τη μέρα μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με μισή ώρα καθημερινή σωματική άσκηση, όσον αφορά τη μείωση της υψηλής πίεσης του αίματος, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.

Το Βαλκανικό πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας στην Κατερίνη

Στον Ιππικό Όμιλο Πιερίας στην Κατερίνη, το τριήμερο 2-4 Ιουλίου, θα διεξαχθεί το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας με τη συμμετοχή πέντε χωρών (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Μολδαβία).

Μουντιάλ 2010: Ολλανδία-Σλοβακία 2-1

Με γκολ των Ρόμπεν στο 18ο και Σνάιντερ στο 84ο λεπτό, η Ολλανδία νίκησε 2-1 τη Σλοβακία στο γήπεδο "Μόουζες Μαμπχίντα" του Ντέρμπαν και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής.

Προβλήματα αναμένονται στα πλοία σήμερα Τρίτη 29 Ιουνίου στο λιμάνι του Πειραιά

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν σήμερα Τρίτη 29 Ιουνίου στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ετοιμάζονται να στήσουν μπλόκα, εμποδίζοντας τον απόπλου των πλοίων, παρά την απόφαση της ΠΝΟ να μην προχωρήσει σε κινητοποίηση.

Απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς σήμερα Τρίτη 29 Ιουνίου (πως θα κινηθούν μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, ακινητοποιημένα τρένα και προαστιακός) - Προβλήματα στις πτήσεις εσωτερικού των αεροπλάνων

Τα μέσα μεταφοράς ανταποκρινόμενοι στην έκκληση της ΓΣΕΕ να απεργήσουν με τέτοιο τρόπο, "ώστε να μη θιγεί σε καμία περίπτωση η δυνατότητα της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο" αποφάσισαν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση με στάσεις εργασίας.

Τα νέα των ομάδων της Σούπερ Λίγκας

Παναθηναϊκός
Την πρόθεση να φέρουν τους Γιάννη Βαρδινογιάννη και Ανδρέα Βγενόπουλο σε απευθείας διαπραγμάτευση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασαν οι μέτοχοι της «πράσινης» εταιρείας, Παναγιώτης Δάβαρης, Μιχάλης Ζολώτας, Γιώργος Νίκας και Γιάννης Ξυλάς.

Ο Φερνάντο Σάντος υπογράφει σήμερα και θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας

Ο Φερνάντο Σάντος θα είναι, οριστικά, ο διάδοχος του Οτο Ρεχάγκελ στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται σήμερα στην Αθήνα για να έχει τις τελικές επαφές με την ελληνική ομοσπονδία και ν' αναλάβει ομοσπονδιακός τεχνικός.

Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στο Αϊκί Τζουτζούτσου (Aiki - Jujutsu) από Έλληνα προπονητή της Κεντρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης

Ο επικεφαλής του Αϊκί Τζουτζούτσου (Aiki - Jujutsu) Ελλάδος και εκπαιδευτής της Κεντρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Καρυπίδης είναι ο νέος κάτοχος του Παγκοσμίου Ρεκόρ Γκίνες στην κατηγορία των περισσοτέρων ρίψεων αντιπάλων σε ένα λεπτό.

Φόρμουλα 1: Ο Μάρκ Γουέμπερ μίλησε για το σοβαρό ατύχημά του

Για το πολύ σοβαρό ατύχημα που είχε στο Ευρωπαϊκό γκραν πριν μίλησε ο ένας εκ των δύο εμπλεκομένων, Μάρκ Γουέμπερ. Ο Αυστραλός πιλότος κατά τη διάρκεια του 9ου γύρου, βρέθηκε πίσω από τη Lotus του Χέικι Κοβαλάινεν, με την οποία συγκρούστηκε και είχε ως αποτέλεσμα την «απογείωση» του μονοθεσίου και τη σφοδρή πρόσκρουση στα ελαστικά ασφαλείας.

Φόρμουλα 1: Γκραν Πρι στη Βαλένθια


Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο νικητής του Ευρωπαϊκού Γκραν Πρι της Φόρμουλα Ενα, που διεξήχθη στη Βαλένθια. Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull άφησε πίσω του τους δύο Βρετανούς οδηγούς της McLaren, τον Λιούις Χάμιλτον και τον Τζένσον Μπάτον.

Μουντιάλ 2010: Αποτελέσματα χθεσινών αγώνων 27 Ιουνίου (Στους «8» Γερμανία και Αργεντινή)

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο «Φρι Στέιτ» του Μπλουμφοντέιν, η Γερμανία θριάμβευσε με 4-1 επί της Αγγλίας και προκρίθηκε με τρόπο εντυπωσιακό στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

27.6.10

Μεγάλες αλλαγές στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, και στον τρόπο εισόδου (64η Σύνοδος πρυτάνεων και διοικουσών επιτροπών)

Τις μεγάλες αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, που θα θέσει σε διαβούλευση από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, συζήτησε με τους πρυτάνεις όλων των πανεπιστήμιων της χώρας, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο της 64ης Συνόδου πρυτάνεων και διοικουσών επιτροπών, που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Λιτόχωρο Πιερίας (25-26 Ιουνίου).

Το νέο κόμμα από τον Φ. Κουβέλη - Η διακήρυξη των στόχων σήμερα



   Πραγματοποιείται σήμερα η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Πρωτοβουλίας για την Ανανεωτική και Δημοκρατική Αριστερά. Στη συνδιάσκεψη θα εγκριθεί η διακήρυξη στόχων και θα ανακηρυχθεί Πανελλαδική Πολιτική Επιτροπή.

Εντατικές διαβουλεύσεις για το όνομα των Σκοπίων

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ανέφερε, χθες, στα Σκόπια, ότι ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, έχει εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις με την Αθήνα και τα Σκόπια, σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας.

Μουντιάλ 2010: Οι αγώνες σήμερα 27 Ιουνίου

Η πρώτη μεγάλη αναμέτρηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής θα διεξαχθεί (17:00) στο «Φρι Στέιτ» του Μπλουμφοντέιν. Η Γερμανία, πρώτη του 4ου ομίλου, θα αναμετρηθεί με την Αγγλία, δεύτερη του 3ου ομίλου, για την φάση των «16» και δεν είναι λίγοι αυτοί που προβλέπουν ακόμη και την διαδικασία των πέναλτι, όπως έχει γίνει αρκετές φορές στις μεταξύ τους αμφίρροπες αναμετρήσεις.

Οι ταινίες της εβδομάδας από 25 Ιουνίου

TOY STORY 3 - Η ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ

Αμερικανική ταινία κινουμένων σχεδίων σε σκηνοθεσία Λι Άνκριτς με τις φωνές των Τομ Χανκς, Τιμ Άλεν, Τζόαν Κιούζακ.

Οι δημιουργοί των λατρεμένων ταινιών Toy Story, ξανανοίγουν το κουτί με τα παιχνίδια και φέρνουν κοντά μας τον υπέροχο κόσμο της πιο αγαπημένης παρέας των παιχνιδιών.Αυτή η ταινία εισάγει κατά κάποιο τρόπο στην εποχή της ενηλικίωσης μετά τις 2 προηγούμενες , που σημείωσαν τεράστια επιτυχία .

Κηδεύτηκε ο Γεώργιος Βασιλάκης

Σύσσωμη η πολιτική και αστυνομική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των κοινοβουλευτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Ηράκλειο Κρήτης τίμησαν τον Γεώργιο Βασιλάκη στην κηδεία του στο νεκροταφείο Ζωγράφου, χθες στη μία το μεσημέρι.

Μουντιάλ 2010: Χθεσινά αποτελέσματα 26 Ιουνίου (προκρίθηκαν Ουρουγουάη και Γκάνα

Η Ουρουγουάη προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ, καθώς σε αγώνα για την φάση των «16», που έγινε στο Πορτ Ελίζαμπεθ, επικράτησε με 2-1 της Νότιας Κορέας. Τα τέρματα των Νοτιοαμερικανών πέτυχε ο Σουάρες (8`, 80`), ενώ για τους Ασιάτες σκόραρε ο Λι Τσουνγκ Γιονγκ στο 68ο λεπτό.