28.6.10

Τα νέα των ομάδων της Σούπερ Λίγκας

Παναθηναϊκός
Την πρόθεση να φέρουν τους Γιάννη Βαρδινογιάννη και Ανδρέα Βγενόπουλο σε απευθείας διαπραγμάτευση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασαν οι μέτοχοι της «πράσινης» εταιρείας, Παναγιώτης Δάβαρης, Μιχάλης Ζολώτας, Γιώργος Νίκας και Γιάννης Ξυλάς.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν για το θέμα, οι τέσσερις άνδρες τονίζουν ότι «αφού λοιπόν αναζητήσαμε μαζί με συναδέλφους μας μάταια μία συνισταμένη για την κοινή πορεία που υποσχεθήκαμε πριν από δύο χρόνια, είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα», ενώ υπογραμμίζουν πως «τις επόμενες ημέρες, μαζί με άλλους μετόχους που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις και τους ίδιους προβληματισμούς, θα αναλάβουμε εκ νέου πρωτοβουλία, ώστε να φέρουμε τον πωλητή και τον αγοραστή σε απ΄ευθείας διαπραγμάτευση».
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
"Δεν βρίσκουμε πια λόγια. Ίσως και να τα εξαντλήσαμε όλες αυτές τις ημέρες, προσπαθώντας να διασώσουμε την έννοια και την ουσία της Παναθηναϊκής πολυμετοχικότητας.
Αφού λοιπόν αναζητήσαμε μαζί με συναδέλφους μας μάταια μία συνισταμένη για την κοινή πορεία που υποσχεθήκαμε πριν από δύο χρόνια, είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα. Η επόμενη ημέρα φαίνεται δυστυχώς, πως δεν μας χωράει όλους ταυτόχρονα. Αυτό που απομένει είναι μέσα από μία σύντομη, πολιτισμένη, καθαρή και δίκαιη για όλους διαδικασία να διασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό για τον Παναθηναϊκό.
Κι αυτό δεν πρέπει να εξελιχθεί σ΄ ένα παιχνίδι που θα αναδείξει νικητές και ηττημένους. Μία τέτοια διαδικασία εξ΄ ορισμού στρεβλώνει τους όρους διαπραγμάτευσης και το τίμημα μίας ενδεχόμενης αγοροπωλησίας, δημιουργεί απωθημένα και «καίει» εφεδρείες που θα μπορούσαν στο μέλλον και υπό άλλες συνθήκες να αποδειχθούν πολύτιμες για τον Παναθηναϊκό.
Στο δια ταύτα, είναι θεμιτό κάποιος να ενδιαφέρεται να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Παναθηναϊκού και είναι σκόπιμο να αφήσουμε την διαπραγμάτευση να εξελιχθεί, ώστε ακόμη και αν τελικά δεν ολοκληρωθεί η αγοροπωλησία ο κόσμος να γνωρίζει ότι η προσπάθεια έγινε, αλλά δεν τελεσφόρησε και για ποιους λόγους δεν έγινε αυτό. Είναι ανούσιο να αναλωνόμαστε σε μία κουβέντα για το αν είναι πιο πρόθυμος ο πωλητής ή ο αγοραστής. Η ίδια η διαδικασία θα καταδείξει τελικά την αξιοπιστία της κάθε πλευράς.
Είτε προηγηθεί είτε ακολουθήσει τον έλεγχο της εταιρίας από τους ορκωτούς λογιστές μία πρόταση με ένα συγκεκριμένο τίμημα, έστω και υπό την αίρεση των αποτελεσμάτων του ελέγχου, θα πρέπει να υπάρξει όπως επίσης θα υπάρξει και ο έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές του αγοραστή. Έχουμε όλοι μας πουλήσει και αγοράσει αρκετές εταιρίες για να αναλωνόμαστε σε κουβέντες για το αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα είτε ακόμη χειρότερα να αμφισβητούμε παγκοσμίως γνωστές και πάγιες πρακτικές αγοροπωλησιών.
Δεν είμαστε στο σχολείο για να λέμε ό ένας στον άλλο «πες εσύ!» «όχι πες εσύ πρώτα!», όχι όταν συζητάμε για την επόμενη μέρα και το μέλλον του Παναθηναϊκού μας που αποδεδειγμένα όλοι αγαπούμε και στον οποίο έχουμε όλοι, στο μέτρο της μέχρι σήμερα εμπλοκής και των δυνατοτήτων του ο καθένας, προσφέρει.
Και όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν με αντεγκλήσεις και υπονοούμενα γι΄ αυτό και ήταν ατυχές το κλείσιμο της τελευταίας επιστολής του Γιάννη Βαρδινογιάννη που αόριστα δήλωσε ότι κάποιοι εξ’ ημών παίζουμε κάποιο παιχνίδι σε βάρος του Παναθηναϊκού.
Τις επόμενες ημέρες, μαζί με άλλους μετόχους που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις και τους ίδιους προβληματισμούς, θα αναλάβουμε εκ νέου πρωτοβουλία, ώστε να φέρουμε τον πωλητή και τον αγοραστή σε απ΄ευθείας διαπραγμάτευση.
Όλοι μας κρινόμαστε από τον κόσμο που είναι ο απώτατος θεματοφύλακας της Παναθηναϊκής ιδέας και πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων καθαρά και Παναθηναϊκά."

Ολυμπιακός
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος σημείωσε πέντε τέρματα, ο Ολυμπιακός νίκησε 11-0 την ερασιτεχνική ομάδα Καουφμπέουρεν, στο πρώτο του φιλικό προετοιμασίας, που διεξήχθη στο Μόναχο. Στην αναμέτρηση τραυματίστηκε ο Μαρέσκα, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις, μετά το 2-0 που «έγραψε» για τους «ερυθρόλευκους».
Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι: Μήτρογλου (9΄, 29΄, 38΄, 72΄, 80΄΄), Μαρέσκα (13΄), Φετφατζίδης (15΄) Ντιόγκο (24΄πεν., 48΄ πεν.), Μιραλάς (36΄, 54΄)
Η εντεκάδα Ολυμπιακού: Πάρντο, Γκαλίτσιος, Βαλεριάνος, Μπράβο, Όσκαρ, Μιραλάς, Κρητικός, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Κρητικός, Ντιόγκο.

Πανιώνιος
Το απόγευμα θα λάβει χώρα στη Νέα Σμύρνη η πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου για τη νέα σεζόν και σ΄ αυτή αναμένεται να δώσουν το «παρών» τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα των «κυανέρυθρων». Ο λόγος για τους Ρικάρντο Βαζ Τε, Ντράγκαν Πάλιτς και Βασίλη Σκούρτη, οι οποίοι έχουν φτάσει σε συμφωνία με τους Νεοσμυρνιώτες, και πλέον απομένουν τα τυπικά για την ανακοίνωσή τους. Μάλιστα, οι πρώτοι δύο πέρασαν το πρωί από ιατρικές κι εργομετρικές εξετάσεις και στις 19:30 θα γνωριστούν με τους νέους συμπαίκτες τους και το τεχνικό επιτελείο του Πανιωνίου.
Ο Βαζ Τε είναι 23χρονος επιθετικός, διεθνής με την Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας, ενώ στη διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε στην Μπόλτον. Όσον αφορά στον 27χρονο Πάλιτς, είναι Βόσνιος μέσος, ο οποίος γεννήθηκε στη Γερμανία και είχε παίξει στην Καϊζερσλάουτερν, ενώ το διάστημα 2004-2008 ήταν παίκτης της Χοφενχάιμ. Ο Σκούρτης αγωνιζόταν στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού και τον περασμένο Ιανουάριο μεταγράφηκε στη Λάτσιο.




ΑΕΚ
Την απόκτηση του Έντερ Λουίς Λίμα ντε Σόουζα ανακοίνωσε και επίσημα η ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο 23χρονος επιθετικός, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στον Αστέρα Τρίπολης και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις (26 συμμετοχές, 5 γκολ), υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1 χρόνια με την "Ένωση" και στις πρώτες του δηλώσεις επισήμανε: «Η ΑΕΚ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ξέρω ότι έχει αρκετά χρόνια να κερδίσει έναν τίτλο και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να το αλλάξουμε. Όταν ξεκινούσα να παίζω ποδόσφαιρο, πάντα είχα στο μυαλό μου να καταφέρω να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα. Το ίδιο και όταν πήγα στον Αστέρα Τρίπολης. Πάντα είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να πάρω μεταγραφή σε κάποια μεγαλύτερη ομάδα. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν περίμενα να γίνει τόσο γρήγορα. Και στη Βραζιλία, από μία μικρή ομάδα βρέθηκα στην Φλαμένγκο και κατάφερα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις. Νομίζω ότι το ίδιο μπορώ να κάνω και στην ΑΕΚ».
Αναφερόμενος στους προσωπικούς του στόχους, ο Έντερ τόνισε: «Ήρθα για να κερδίσω τίτλους. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και θέλω να την βοηθήσω να στεφθεί πρωταθλήτρια. Θέλω το όνομά μου να γραφτεί στην ιστορία της ομάδας και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε την ΑΕΚ ξανά πρώτη. Σε ό,τι αφορά στις προσωπικές μου φιλοδοξίες, θα ήθελα κάποια στιγμή να αγωνιστώ σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και στην Εθνική Βραζιλίας».
Στο μεταξύ, απών από την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς θα είναι ο Νάτσο Σκόκο. Ο μάνατζερ του Αργεντινού ειδοποίησε τον Βασίλη Δημητριάδη ότι ο παίκτης αντιμετωπίζει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα και ότι θα βρίσκεται στην Αθήνα την Τετάρτη. Το "παρών" δεν θα δώσει ούτε ο Ράφικ Τζιμπούρ, που συμμετείχε στο Μουντιάλ και πήρε μερικές ημέρες επιπλέον άδεια για να ξεκουραστεί.
Τέλος, έξι ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι Γιαχάγια, Αλεξόπουλος, Κουτρομάνος, Χέρσι, Ιορντάκε και Γκερέιρο, ειδοποιήθηκαν ότι θα ξεκινήσουν προπονήσεις μόνοι τους, γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν υπολογίζονται από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ηρακλής
Η εξασφάλιση παρουσίας στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα φέρνει στο προσκήνιο για τον Ηρακλή μεταγραφικές κινήσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι προφορικές συμφωνίες συνεργασίας με τον 24χρονο Τσέχο κεντρικό αμυντικό της Γιάμπλονετς, Γίρι Κρέιτσι και τον 30χρονο διεθνή Ιρλανδό στόπερ της Νόριτς, Γκάρι Ντόχερτι. Απομένει να μεταφραστούν αυτές σε ουσία, με την υπογραφή σχετικών συμβολαίων.
Εντός συνόρων το ενδιαφέρον δείχνει πως είναι στραμμένο στον έμπειρο επιθετικό, Γιώργο Σαϊτιώτη, μέλος τα τελευταία χρόνια του ΠΑΣ Γιάννινα.
Πρακτικά, την Τρίτη (29/6) είναι ορισμένη η πρώτη συνάντηση παικτών και τεχνικής ηγεσίας για την καινούργια σεζόν. Ραντεβού που θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Μίκρας. Η επίσημη "πρώτη" των "κυανόλευκων" είναι προγραμματισμένη για τις 5/7.
Γνωστοποιήθηκε, εξάλλου, σήμερα η συνεργασία με τον Σλοβάκο τεχνικό, Άντον Ντραγκούν, ο οποίος θα έχει ρόλο γυμναστή στην ομάδα.

Ολυμπιακός Βόλου
Με εντατικό ρυθμό συνεχίζει τη στελέχωση του ο Ολυμπιακός Βόλου. Μετά τον Μάνουελ Ρόκα, ο οποίος δεσμεύτηκε νωρίς το μεσημέρι με διετούς διάρκειας συμβόλαιο, το ίδιο έπραξε αργότερα και ο 29χρονος Ούγγρος μέσος, Ζόλταν Ιστβαν Σέλεσι.
Ο ποδοσφαιριστής βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ, έβαλε την υπογραφή τους επίσης σε διετούς διάρκειας συμβόλαιο και δήλωσε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό Βόλου για να συνεχίσω την καριέρα μου. Έχω έρθει αρκετές φορές στην πανέμορφη χώρα σας για διακοπές και όταν ήμουν μόλις 5 ετών, είχα περάσει ένα αξέχαστο καλοκαίρι με τους γονείς μου στο Πήλιο. Είναι τιμή για μένα να αγωνιστώ φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου στο ελληνικό πρωτάθλημα και ευχαριστώ τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Υπόσχομαι ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό Ολυμπιακό Βόλου, μία ομάδα που θα κερδίσει δίκαια μία υψηλή θέση στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Εύχομαι οι φίλαθλοι της ομάδας και όλη η πόλη να σταθεί στο πλευρό μας, να κερδίσω την αγάπη και το θαυμασμό τους και όλοι μαζί να χτίσουμε ένα ισχυρό Ολυμπιακό Βόλου».

Άρης
Ισόπαλο έληξε και το δεύτερο φιλικό παιχνίδι του Άρη στην Αυστρία. Μετά την Μπουρχάουζεν, την οποία αντιμετώπισαν την Παρασκευή, οι "κίτρινοι" βρέθηκαν σήμερα απέναντι στη Ροζενχάιμ, το τεστ με την οποία ολοκληρώθηκε στο 1-1.
Δεν χρησιμοποιήθηκαν οι Κώστας Μενδρινός, Τόνι Κάλβο, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.
Παρελθόν, παράλληλα, πριν προλάβει ουσιαστικά να γίνει παρόν για το σύλλογο, αποτελεί ο Γιώργος Αμπάρης. Ο 28χρονος τερματοφύλακας, με τον οποίο υπήρξε προφορική συμφωνία συνεργασίας, δε θα ενταχθεί εν τέλει στους Θεσσαλονικείς.
Στον αγώνα, στο 53' ο Χαβίτο άνοιξε το σκορ και τέσσερα λεπτά αργότερα, ύστερα από αμυντικό λάθος, ο Μαγκντάσεβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για τους Γερμανούς και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.
Η σύνθεση του Άρη: Βελλίδης (69' Φρασέρι), Βανγκέλι, Ρονάλντο (80' Μπουγαϊδης), Λαζαρίδης (70' Οριόλ), Μίσελ, Οικονομόπουλος (63' Κατίδης), Γκαρσία, Τσεσνάουσκις (46' Κουλουχέρης), Χαβίτο (63' Νέτο), Κόκε (64' Μουδούρογλου), Τσέζαρεκ (46' Αραβίδης)

Ατρόμητος
Την Πέμπτη αρχίζει ανεπίσημα η νέα σεζόν στον Ατρόμητο, καθώς εκείνη την ημέρα το πρώτο γκρουπ των ποδοσφαιριστών της ομάδας θα υποβληθεί σε αιματολογικό-καρδιολογικό έλεγχο και στην συνέχεια σε εργομετρικό έλεγχο στο αθλητικό κέντρο της ομάδας. Την επομένη το δεύτερο γκρουπ θα ακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα με το πρώτο, ενώ το Σάββατο όλοι οι παίκτες θα περάσουν από ισοκινητικό έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί στο αθλητικό κέντρο. Την Κυριακή οι ποδοσφαιριστές θα έχουν ρεπό και την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός και η πρώτη προπόνηση της νέας χρονιάς στο γήπεδο Περιστερίου (19:00). Την επομένη (08:00) η ομάδα θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι, προκειμένου να πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της.
Στο μεταξύ, την απόκτηση δύο παικτών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, ανακοίνωσε ο Ατρόμητος. Πρόκειται για τον αμυντικό Κωνσταντίνο Ράνο (έτος γέννησης 1995) και τον επιθετικό Δημήτρη Μαρκάκη (ε. γ. 1995), οι οποίοι αγωνίζονταν στον ΓΣ Φίλιππο Δράμας.

Πέντε νεαρούς ποδοσφαιριστές απέκτησε ο Ατρόμητος. Συγκεκριμένα, μετά από εισήγηση του υπεύθυνου του τμήματος σκάουτινγκ, Τόλη Αποστόλου, αποκτήθηκαν ο κεντρικός μέσος Ιδομενέας Αναστασίου (γεννηθείς το 1994) από τον ΑΟ Δίστου Ευβοίας, ο αμυντικός Γρηγόρης Διαμαντόπουλος (γεννηθείς το 1994) από το Μεσολόγγι 2008, ο επιθετικός μέσος Σπύρος Αλυφραγκής (γεννηθείς 1995) από τους Νέους Ολυμπιακού Σύρου, ο μέσος Χρήστος Παλαιοπάνος (γεννηθείς το 1996) από τον ΑΟ Γιάννινα και ο αμυντικός Παναγιώτης Μυλωνάς ( γεννηθείς 1997) από την Πανελευσινιακή Αθλητική Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.