29.6.10

Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου αποφάσισε η Βουλή

   Την παραπομπή σε Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, των πέντε από τους έξι πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ ως υπευθύνους για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.
   Τα αποτελέσματα της σχετικής ψηφοφορίας, επί 282 παρόντων βουλευτών, έχουν ως εξής:

   Ευάγγελος Μπασιάκος: Υπέρ της παραπομπής 194 ψήφοι, κατά 81, «παρών» 2, λευκά 4 και άκυρα 1
   Πέτρος Δούκας: Υπέρ 177 ψήφοι, κατά 81, «παρών» 13, λευκά 0, άκυρα 11
   Αλέξανδρος Κοντός: Υπέρ 186 ψήφοι, κατά 77, «παρών» 4, λευκά 0, άκυρα 15
   Γιώργος Βουλγαράκης: Υπέρ 167, κατά 91, «παρών» 17, λευκά 1, άκυρα 6
   Κώστας Κιλτίδης: Υπέρ 49, κατά 212, «παρών» 16, λευκά 0, άκυρα 5
   Θόδωρος Ρουσόπουλος: Υπέρ 198, κατά 73, «παρών» 7, λευκά 4, άκυρα 0.
   Η συζήτηση στην Ολομέλεια άρχισε στις 5:00 μ.μ. της Δευτέρας. Οι πρώην υπουργοί, Θ. Ρουσσόπουλος και Α. Κοντός, επέλεξαν να τοποθετηθούν επί της παραπομπής τους με υπομνήματα προς την Εθνική Αντιπροσωπεία. Οι επιστολές τους, αναγνώστηκαν από τον Πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο.
    Ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Θ. Ρουσσόπουλος, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση, υποστηρίζει πως «στην εποχή μας, λίγοι είναι πρόθυμοι να ακούσουν και να ακολουθήσουν τον βασανιστικό δρόμο αναζήτησης της αλήθειας».
   «Οι αφορισμοί, οι γενικότητες και τα στερεότυπα που δημιουργήθηκαν σ' αυτήν την υπόθεση, κυριαρχούν πέρα από το δίκιο και το άδικο. Με σεβασμό στο αποτέλεσμα της σημερινής διαδικασίας, σας γνωστοποιώ ότι θα επιδιώξω με όλα τα νόμιμα μέσα, ως το τέλος, τη δικαίωσή μου. Το ήθος και η αξιοπρέπειά μου, ορίζουν το δρόμο αυτής της επιδίωξης, όσο μακρύς και αν είναι» καταλήγει στην επιστολή του ο κος Ρουσόπουλος.
    Από πλευράς του, ο Αλέξανδρος Κοντός, στη δική του επιστολή υπενθυμίζει πως έχει τοποθετηθεί αναλυτικά στην υπόθεση, κατά την προηγούμενη σχετική συνεδρίαση της Ολομέλειας και γνωστοποιεί την πρόθεσή του να μην παραστεί και λάβει μέρος στην όλη διαδικασία, «διότι θεωρώ ότι αυτή κινείται στα πλαίσια της ανάδειξης προκατασκευασμένων ενόχων και προειλημμένων αποφάσεων από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξυπηρετήσει επικοινωνιακές του σκοπιμότητες».
   «Ζητώντας την παραπομπή μου κυριολεκτικά στον αέρα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την μελλοντική δίωξη οποιουδήποτε υπουργού με τον ίδιο τρόπο. Θα το βρείτε μπροστά σας, ειδικά την περίοδο αυτή. που πολλές από τις υποθέσεις που χειρίζεστε βρίσκονται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας» προειδοποίησε τους βουλευτές και τους υπουργούς της πλειοψηφίας, ο Γιώργος Βουλγαράκης, επιφυλασσόμενος παράλληλα, να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του «με κάθε μέσο», απέναντι σε όσους προβαίνουν σε «κατάχρηση εξουσίας» εναντίον του.
   «Ένα ψέμα δεν γίνεται αλήθεια επειδή είναι ευρέως διαδεδομένο, ούτε μια αλήθεια μπορεί να μετατραπεί σε ψέμα, επειδή κάποιοι δεν είναι διατεθειμένοι να την δουν» σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, για να υποστηρίξει στην συνέχεια, πως παραπέμπεται από το ΠΑΣΟΚ σε Προανακριτική Επιτροπή, μονάχα με βάση την «περιρρέουσα ατμόσφαιρα».
   «Δεν υπέγραψα κανένα απολύτως έγγραφο, δεν σχετιζόμουν με την υπόθεση, δεν παρενέβην καθόλου σε χαρακτηρισμό ή αποχαρακτηρισμό της περιοχής, απέδειξα πως η περιοχή δεν είναι καν κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος (με υπογραφή του σημερινού υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου) - στην διερεύνηση της υπόθεσης δεν αναφέρεται το όνομά μου πουθενά, δεν γνωρίζω τους μοναχούς, δεν έχω πάει ποτέ στο Άγιο Όρος. Κατέθεσα έγγραφο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, ότι η σύζυγός μου δεν πήρε ούτε ένα ευρώ και με ευθύνη μου άνοιξαν όλοι οι λογαριασμοί μου. Με λίγα λόγια, δεν βρίσκομαι εδώ ως πολιτικός, ή πρώην υπουργός, αλλά ως φυσικό πρόσωπο - ως Γιώργος Βουλγαράκης» ανέφερε ο πρώην υπουργός.
    «Κατηγορούμαι για παραβίαση καθήκοντος, γιατί δεν έστειλα στο ΚΑΣ τις καταγγελίες του προϊσταμένου της 10ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για τις ανταλλαγές. Όμως, την αμέσως επόμενη μέρα, ρώτησα την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού, που μου απάντησε, πως η αρχαιολογική νομοθεσία, δεν προβλέπει προηγούμενη γνωμοδότηση του ΥΠΠΟ σε περίπτωση μεταβίβασης ακινήτων που βρίσκονται σε αρχαιολογικό χώρο» υπογράμμισε ο κος Βουλγαράκης. «Αν μπορούσε ο υπουργός να ακυρώσει τα συμβόλαια, γιατί δεν τα ακύρωσε ο κος Λιάπης, ο κος Σαμαράς, ο κος Γερουλάνος, να τελειώνουμε; Γιατί δεν μπορεί. Αλλά και ο συντάκτης του αρχαιολογικού νόμου, ο κος Βενιζέλος, λέει στα Πρακτικά της Βουλής κατά την συζήτησή του: «Ο χαρακτηρισμός μιας περιοχής ως αρχαιολογικού χώρου, δεν συνεπάγεται δέσμευση των δικαιωμάτων κυριότητος και δεν σημαίνει περιορισμό της ελευθερίας διάθεσής του». Ολόκληρος ο δήμος Αθηναίων έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος. Δεν μεταβιβάζονται οικόπεδα στην Αθήνα; Μπορεί ο υπουργός να ακυρώνει πράξεις μεταβίβασης;» αναρωτήθηκε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού.
   «Η ανταλλαγείσα έκταση, δεν είναι αρχαιολογικός χώρος, δεν υπάρχει καμία τέτοια υπουργική απόφαση που να τον οριοθέτησε. Ακόμα και αν ήταν, πάλι θα μπορούσε να μεταβιβαστεί ελεύθερα χωρίς έγκριση, ή συναίνεση. Σε όλη την περιοχή, υπάρχουν μόνον τρία αρχαιολογικά μνημεία, όλα εκτός συμβολαίων. Ακύρωση των συμβολαίων είναι ανεπίτρεπτος για τον υπουργό Πολιτισμού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Βουλγαράκης.
    «Βρίσκομαι εδώ σήμερα, χωρίς να έχει βρεθεί τίποτα σε βάρος μου. Δεν βρέθηκε καμία διαδρομή μαύρου, ή οιουδήποτε είδους χρήματος που να με αφορά. Σε πάνω από 100.000 σελίδες δεν βρέθηκε ούτε ένας μάρτυρας που να άφησε τον παραμικρό υπαινιγμό σε βάρος μου», ανέφερε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της ΝΔ, Πέτρος Δούκας, εκφράζοντας την πικρία του για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, περί παραπομπής του σε Προκαταρκτική («Προανακριτική») Επιτροπή, για την συμμετοχή του στην υπόθεση της λίμνης Βισθωνίδας.
   «Η Επιτροπή δεν άνοιξε τους λογαριασμούς της Μονής και των λεγόμενων «εμπλεκομένων» και να φανεί αν πήγε ένα ευρώ και σε ποιόν. Αν δεν το έψαξε αρκετά, πώς βγάζει τέτοιο πόρισμα; Με αέρα κοπανιστό; Αν το έψαξε και δεν βρήκε, γιατί δεν το λέει ρητά; Το ΠΑΣΟΚ δεν παρήγγειλε καμία έκθεση πραγματογνωμοσύνης από κάποιον σοβαρό ανεξάρτητο μη κομματοκρατούμενο οργανισμό, για να τεκμηριωθεί η μη σωστή τιμολόγηση των ακινήτων. Δεν έψαξε τα τηλεφωνήματα που έγιναν από πλευράς μοναχών, προς οποιοδήποτε πρόσωπο πολιτικό ή μη, από το 1995 και μετά. Γιατί από το 1995 ήρθε ελικόπτερο να πάρει την Τιμία Ζώνη από τη Μονή. Δεν έψαξε το πότε ξεκίνησε ουσιαστικά αυτή η υπόθεση, που άρχισε το 1998, όταν θεωρείτο υδροβιότοπος η περιοχή. Και δεν έλαβε υπόψη της τις απαντήσεις. Για κάθε θέμα που με αφορά, έδωσα τρεις και τέσσερις εξηγήσεις, και δεν υπάρχει πουθενά στο πόρισμα η απάντησή μου» διαμαρτυρήθηκε ο κος Δούκας.
   «Για μικροκομματικά οφέλη, βάζετε βόμβα στα θεμέλια της λειτουργίας του κράτους. Βάζετε τα θεμέλια για τα Ειδικά Δικαστήρια για τους δικούς σας υπουργούς του αύριο» κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός. «Με κατηγορείτε γιατί αποδέχθηκα ομόφωνες αποφάσεις των Γνωμοδοτικών Συμβουλίων του υπουργείου Οικονομικών, που από το 1930 μέχρι σήμερα, είναι τα όργανα που αποφαίνονται για την ιδιοκτησία του Δημοσίου - και αποφάσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που ελήφθησαν με συντριπτική πλειοψηφία. Αυτό που υπέγραψα εγώ μέχρι σήμερα δεν έχει ανακληθεί. Αν δημιουργούσε νέο έννομο καθεστώς, αν έβλαπτε το Δημόσιο, γιατί δεν ανακλήθηκε; Με παραπέμπετε ενώ γνωρίζετε πως τον Μάιο του 2007, αρνήθηκα να συνυπογράψω να διατεθούν ακίνητα του υπουργείου Οικονομικών…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Δούκας, για να καταλήξει λέγοντας πως ο ίδιος, δεν μπήκε στην πολιτική για να αποκατασταθεί επαγγελματικά ή οικονομικά.
   «Παραιτήθηκα από μια σειρά από δουλειές για να πολιτευτώ, για να βοηθήσω την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή - και όχι για να ασχοληθώ με ανταλλαγές οικοπέδων. Ίσως κάποιους να σας έχω στεναχωρήσει, ίσως κάποιοι «να μην με πάνε», αλλά ό,τι έχει λεχθεί σε βάρος μου είναι καθαρά συκοφαντικό, είτε εξαιρετικά διαστρεβλωμένο» κατέληξε ο Πέτρος Δούκας.
   Καμία ευθύνη, καμία αρμοδιότητα και κανένα αδίκημα δεν έχω διαπράξει δήλωσε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος ο οποίος χαρακτήρισε αόριστο και χωρίς αιτιολογημένη νομική βάση το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια κλίματος κατασκευής ενόχων.
   Παράλληλα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδιο, ο κ. Μπασιάκος διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε δώσει οποιαδήποτε εντολή στην διευθύντρια πολιτικής γης Σταματίνα Μαντέλη.
   «Ποτέ δεν μίλησα με την κ. Μαντέλη. Είναι πρωτοφανής και αήθης η συμπεριφορά της. Επινόησε τα ονόματα γιατί έτσι καθοδηγήθηκε. Η ίδια το είχε καταθέσει ρητά πριν αλλάξει την κατάθεση της. Μέχρι ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα ασχολείται με αυτή την κατάπτυστη μάρτυρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Μπασιάκος και πρόσθεσε: «Επί πολλούς μήνες κατασυκοφαντούμαι. Πλήττεται η εντιμότητα και η αξιοπρέπεια μου. Ότι πιο ιερό έχω. Για ποιο λόγο να διασύρομαι; Δεν ξέρω. Όπως δεν ξέρω αν είναι ουτοπία να σας πω να ψηφίσετε κατά συνείδηση».
   «Η πλειοψηφία της Βουλής προχωρά στη πρόταση αυτή χωρίς στοιχεία για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο. Χωρίς έλεγχο πόθεν έσχες», υποστήριξε ο πρώην υπουργός για να διερωτηθεί στη συνέχεια: «Τι σκάνδαλο είναι αν δεν μπορεί να εντοπιστεί η ροή πολιτικού χρήματος;». «Δεν αγόρασα ποτέ τίποτα και αυτό αποδεικνύεται από τα πόθεν έσχες που κατέθετα στη Βουλή», τόνισε ο Ε. Μπασιάκος.
   Ο κ. Μπασιάκος, υποστήριξε ότι ως υπουργός δεν είχε καμία αρμοδιότητα να ερευνήσει την νομιμότητα της κυριότητας των ανταλλαγών, ούτε ποτέ έκανε εκτίμηση ή υπερεκτίμηση ακινήτων ή υπέγραψε πράξη μεταβολής περιουσίας του δημοσίου ενώ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα αδίκημα για ψευδείς βεβαιώσεις ούτε θέμα απιστίας. Απέρριψε δε, κατηγορηματικά την κατηγορία για ηθική αυτουργία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ηθική αυτουργία σε νόμιμη πράξη υπαλλήλου δεν νοείται. Εγώ απευθύνομαι με στοιχεία στη Βουλή. Το αποτέλεσμα φαίνεται να είναι προκαθορισμένο. Κρίμα που αναζητείται σε εμένα το σκάνδαλο».
   Και ο κ Μπασιάκος συνέχισε: «Μόνο αρμόδιο να γνωμοδοτήσει για τις ανταλλαγές ήταν το Νομικό Συμβούλιο του κράτους. Ο υπουργός είναι απολύτως αυτονόητο να αποδέχεται τις αποφάσεις και τις γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ του κράτους. Τι άλλο κάναμε εμείς διαφορετικό από αυτά που έκαναν οι κ.κ. Φωτιάδης, Δρυς και Ξυνίδης; Γιατί εμείς πυροβουλόμαστε;»
   Ο πρώην υπουργός επέμεινε πολλές φορές λέγοντας: «Δεν είχα καμία σχέση ούτε με ανταλλαγές ούτε με υποτιμήσεις ή υπερεκτιμήσεις ή με τα τελικά συμβόλαια».
   Τέλος ο κ. Μπασιάκος ανέφερε ότι «ο υπουργός δεν μπορούσε να διαφωνήσει με γνωμοδοτήσεις και εισηγήσεις ούτε του ΝΣΚ ούτε της ΚΕΔ που αποφάσισε να αναλάβει όλες τις διαδικασίες» και πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατό να ευθύνεται ένας υπουργός για τον κανονισμό λειτουργίας των υπηρεσιών».
   «Δεν περίμενα ότι στην όμορφη προσπάθεια για αναγέννηση της δασικής μας πολιτικής, θα βρισκόμουν ενώπιόν σας για μια παρωνυχίδα - και ξέρετε πόσο εύκολα στοχοποιούμαστε, ιδιαίτερα στις εκλογικές μας περιφέρειες» ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Κιλτίδης, τοποθετούμενος επί της πρότασης της πλειοψηφίας, να παραπεμφθεί σε Προανακριτική Επιτροπή, για την υπόθεση του παράνομου διοικητικού χαρακτηρισμού του δάσους της Ουρανούπολης ως δασικής έκτασης.
   Ο κ. Κιλτίδης, επανήλθε στην Ολομέλεια στα όσα είχε καταθέσει ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, υπογραμμίζοντας την κακοποίηση που είχε δεχθεί η περιοχή του «χθαμαλού δάσους» της Ουρανούπολης κατά το παρελθόν. Ως εκ τούτου, όπως εξήγησε, η πρόταση της διευθύντριας Πολιτικής Γης, Σταματίνας Μαντέλη, να προσυπογράψει την παράνομη (όπως κρίθηκε εκ των υστέρων) γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποία το δάσος της Ουρανούπολης χαρακτηριζόταν διοικητικά ως «δασική έκταση», δεν τον βρήκε αντίθετο.
   «Το κτήμα αυτό, ουδέποτε υπήχθη στη Δασική Υπηρεσία. Αν αυτό θεωρείτο ή ήταν δάσος, τότε θα πρέπει να πάμε να εκτελεστούμε όλοι μας. Διαστροφή και παρανομίες μέχρι το 2003. Μετά απ΄ το 2003, αλαλούμ με τον νόμο 3147/2003. Οι άνθρωποι δεν ήξεραν τι τους γινόταν από την άναρχη παρουσία των δασικών υπηρεσιών» ανέφερε ο κ. Κιλτίδης, καταθέτοντας στα Πρακτικά και παράρτημα της Επιτροπής Διανομών του 1991, «που συνεχίστηκε μέχρι το 2003 και είναι στην ίδια περιοχή: Οικόπεδα, χωράφια - ουδέποτε υπήχθη στην δασική υπηρεσία. Το ``χθαμαλόν δάσος`` είναι κατά τοπωνύμιο. Το κάνουμε βοσκή, χωράφια, διανομές. Οι ελεγκτές δημοσίας διοικήσεως παρεμβαίνουν στην έκταση και διατάσσουν παύση διανομών και οι δασάρχες λένε ότι το κτήμα, ``υπάγεται στην αγροτική νομοθεσία ως προς τη χρήση της``. Εγώ λοιπόν, μπροστά μου έχω την έκταση αυτή, για πρώτη φορά υπό δασική προστασία. Για ποιο λόγο εγώ, να μην κάνω αποδεκτή την Γνωμοδότηση για την δασική πολιτική; Δεν με ενδιαφέρουν εμένα τα λοιπά που έχετε υπόψη σας. Ας απολογηθούν αυτοί που τα έκαναν. Η αγροτική νομοθεσία είναι μακράν εμού».
   Ο κ. Κιλτίδης, υποστήριξε πως οι ενέργειές του για άρση των συνεπειών της υπογραφής αυτής, έγιναν πριν ξεσπάσει ο θόρυβος του σκανδάλου - ενώ ανέφερε και σειρά ενεργειών του, που συνεχίστηκαν και μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία (με ερώτησή του προς την νυν υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη), οι οποίες οδήγησαν στον τελικό χαρακτηρισμό της περιοχής από το τοπικό δασαρχείο ως «δάσους».
   Ο πρώην υφυπουργός, ανέφερε πως από παλιά έχει δηλώσει πως δεν θέλει την βουλευτική του ασυλία και καμία προστασία κατά την ευθύνη των υπουργών - αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Έτσι, επικαλέστηκε απόφαση δικαστηρίου που τον δικαιώνει, σε μήνυσή του εναντίον τοπικής εφημερίδας για «συκοφαντική δυσφήμιση».
   «Ό,τι έκαμα, είναι προς την προστατευτική διάταξη του Συντάγματος. Ενσάρκωσα επί 40 χρόνια την πολιτική. Εσείς, κάντε ό,τι λέει η συνείδησή σας για την πατρίδα και το δίκιο. Εγώ, είναι αργά ν' αλλάξω» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Κιλτίδης.
    Κλήση σε απολογία στον Γ. Αγγέλου
   Κλήση σε απολογία για αύριο, Τρίτη, απέστειλε η ειδική εφέτης ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση Βατοπαιδίου, Ειρήνη Καλού, στον πρ. διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του Κ. Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος καλείται να απολογηθεί για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία στην υπόθεση των ανταλλαγών του Δημοσίου με την Ιερά Μονή Βατοπεδίου.
   Η κατηγορία σε βάρος του κ. Αγγέλου απαγγέλθηκε μετά την εμπλοκή του ονόματός του, από μάρτυρες και κατηγορούμενους της υπόθεσης, οι οποίοι κάνουν λόγο για «κεντρικό συντονισμό στην υπόθεση των ανταλλαγών με άνωθεν παρεμβάσεις».
   Από το πρωί, εξάλλου, απολογείται ενώπιον της κ. Καλού, ο πρώην γγ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Σκιαδάς.
   Σε υπόμνημα, που είχε καταθέσει στους εισαγγελείς, όταν είχε κληθεί στο πλαίσιο της πρακαταρκτικής με την ιδιότητα του υπόπτου, ο κ. Σκιαδάς είχε επικαλεστεί υπουργικές αποφάσεις, τις οποίες κλήθηκε να εκτελέσει για την υπόθεση των ανταλλαγών, ενώ υποστήριζε πως αρμόδια αρχή, τόσο για τις εκτιμήσεις των επίμαχων εκτάσεων, όσο και για την επίβλεψη της όλης διαδικασίας, ήταν η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.
   Πρώτη αγωγή κατά της μονής
      Την πρώτη αγωγή κατά της Μόνης Βατοπαιδίου, με την οποία ζητείται η αναγνώριση της κυριότητας του Δημοσίου τόσο στο εποικιστικό αγρόκτημα όσο και στη λίμνη Βιστωνίδα, καθώς και η επιδίκαση 10 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη, κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή η ομάδα εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που συστάθηκε από τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
      Η αγωγή κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και συγκεκριμένα αφορά στην ανταλλαγή εποικιστικού αγροκτήματος 180 στρεμμάτων στο Δήμο Βεγορίτιδος του Ν. Πέλλας, με 7,682/1000 της λίμνης Βιστωνίδας (υπ. αριθμ. 2814/9-5-2007 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Αθηνών Αικατερίνης Πελέκη-Βουλγαράκη).
   Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η αγωγή, ύστερα από αίτηση προτίμησης του Δημοσίου, προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2011, ενώ θα ακολουθήσει έγερση και για τα υπόλοιπα ανταλλαγέντα ακίνητα του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.