3.3.10

Ο Ταραντίνο ελπίζει να κάνει την έκπληξη στα Όσκαρ

"Θα ήταν διαβολεμένα υπέροχο" μουρμούρισε χαμογελώντας ο Κουέντιν Ταραντίνο και πρόσθεσε " Πιστεύω ότι σίγουρα είμαστε μέσα στην κούρσα της διεκδίκησης κάποιων βραβείων Οσκαρ, στο κάτω κάτω όλοι είναι μέσα στο παιχνίδι".

Καθώς έχουν απομείνει μόλις πέντε ημέρες για την απονομή των βραβείων Οσκαρ της Ακαδημίας Κινηματογράφου και όλοι οι ειδικοί και κινηματογραφικοί κριτικοί διαβλέπουν ότι η "μεγάλη μάχη" θα δοθεί μεταξύ του Hurt Locker και του Avatar , που έχουν η κάθε μια ταινία από εννέα υποψηφιότητες. Οι " Αδωξοι Μάσταρδη" του Κουέντιν Ταραντίνο, που έχουν προταθεί για οκτώ βραβεία, μεταξύ αυτών και το κορυφαίο της καλύτερης ταινίας μπορεί να κάνουν την έκπληξη της βραδιάς και να ανατρέψουν τα προγνωστικά.


Η ταινία φαντασίας για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο του Ταραντίνο έχει ήδη κερδίσει σειρά βραβείων μεταξύ των οποίων και το βραβείο της Αμερικανικής Ενωσης Ηθοποιών.

Ο Κριστόφ Βαλτζ, με την ανατριχιαστική αλλά χαρισματική ερμηνεία του ρόλου του ναζιστή αξιωματικού Χανς Λάντα έχει ήδη αποσπάσει το βραβείο Bafta και τη Χρυσή Σφαίρα και θεωρείται και το φαβορί για το βραβείο Οσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου.

Ο Ταραντίνο δήλωσε ότι ο χαρακτήρας του Λάντα ήταν ο πρώτος που πέρασε στο χαρτί όταν άρχισε να γράφει το σενάριο για την ταινία " Αδωξοι Μπάσταρδη" πριν από 10 χρόνια.

" Δεν ήταν ο πρώτος χαρακτήρας που σκέφτηκα όταν άρχισα να διαμορφώνω το σενάριο" συνεχίζει ο Ταραντίνο" σκέφτηκα πρώτα τον Αλντο, τους Μπασταρδους ακόμα και τη Σοσάνα, με τέτοιο τρόπο ώστε να αρχίσει να δομείται η ιστορία".

" Αλλά επειδή γράφω πάντα από την αρχή προς το τέλος " δηλώνει γελώντας και συνεχίζει " ο Λάντα και ο γάλλος αγρότης ήταν οι πρώτοι που πέρασα στο χαρτί" καταλήγει ο Ταραντίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.